Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor vil vi i år?

#1

millact sa for siden:

15-åringen ønsker seg Italia. Hun på nesten 19 (jeg tror hun blir med) er ikke allverdens glad i varme, men kunne likevel tenke seg til sørligere strøk og se noe nytt. Dersom vi skal til varmen synes jeg vi skal dra rett etter skoleslutt før Europa blir fryktelig varm.

Vi har vært mange ganger i Spania, så tenker et annet land, Frankrike eller Italia. Tips? Ønsker ikke å leie bil, så må kunne reise med tog. Gjerne leie leilighet. Fine bademuligheter, noe å se og gjøre (vi orker ikke strand en hel dag noen av oss), litt koselige butikker og god mat.

Nice området? Tips til Italia?


#2

Nenne sa for siden:

Portugal! Sørkysten. Masse å se og oppleve. Godt og varmt, men med havbris som hindrer at det blir for varmt. Tenk 28-30 grader, men med lufting.

Glem det! Overså det med tog og ingen bil.


#3

millact sa for siden:

Men Portugal er uansett et godt tips, da, Nenne. Det går jo endel tog/busser der også.


#4

Tjorven sa for siden:

Italia er et strålende land å feriere i uten bil. Vi har gjort det flere ganger. Storbyferie i Napoli (og besøk i Pompeii) som kombineres med badeferie på Ischia?


#5

millact sa for siden:

Tjorven: Flyr man da til Napoli?


#6

Nada sa for siden:

Det går direktefly til Napoli fra Gardermoen hvertfall. Kort vei inn til sentrum, så det er lett å komme seg til og fra flyplassen.


#7

Tjorven sa for siden:

Vi fløy til Roma og var der noen dager først før vi tok tog til Napoli. Vi fløy ikke hjem. Vi tok tog, og det var en ferie i seg selv.


#8

millact sa for siden:

Må lufte ideer for de to ungdommene. Må ha noe å se frem til i vinter.


#9

Nooria sa for siden:

Jeg og mannen skal til Italia i april. Vi flyr til Roma og tar tog nordover. Mer har vi ikke planlagt.


#10

Lavender sa for siden:

Anbefaler denne løsningen. Togbilletter kan kjøpes på forhånd, Trenit bruker QR leser. Les om BIRG billett for enkel transport i Lazio regionen. Roma, Napoli, øyene, som Ischia og kanskje inn til Positano og nord igjen. Vil anbefale å ta tidlig ferie, jo tidligere på sommeren jo bedre. Mindre folk, lavere priser på bolig og tjenester.


#11

My sa for siden:

Liguriakysten i Italia er lett. Vi fløy en gang til Milano (Linate), tok flybuss direkte til Genova (som var overraskende fin), og overnattet der. Beveget oss østover derfra med tog og brukte noen dager i et par av de små byene der. Tok dagsturer med tog til Cinque Terre (som er det eneste transportmiddelet du kommer dit med), og besøkte flere av byene der, og endte etter hvert opp i Toscana. Tror returen var fra Pisa. Uansett, mange fine steder langs den kystlinjen, og lett å komme til (og mellom) med tog.


#12

Nooria sa for siden:

Gjerne også Roma, og tog derfra. Men kjøp togbilletten så tidlig så mulig for gunstig pris.


#13

olena sa for siden:

Anbefaler virkelig Napoli/Pompei og området der. Nydelig sted. Kan fint kombineres med en uke på Amalfikysten eller i Sorrento. Da må man ta buss videre fra Napoli. Vi fløy til Napoli og leide bil, men det går helt fint å komme seg rundt med tog og buss.


#14

Novla sa for siden:

+1 på Liguria - det er virkelig vidunderlig vakkert. :elsker:

Vi bodde i Sestri Levante, nydelig liten by. Strender midt i sentrum, så veldig greit for å stikke ned å ta en dukkert uten å bruke hele dagen på det (vi er heller ikke strandfolk). Lett å reise med tog langs kysten, f.eks. til Genova om man vil ha litt storbyopplevelse.

Reiste til og fra Pisa, enkelt å ta tog direkte derifra.


#15

My sa for siden:

Ja, Napolibukta og Amalfikysten er også vakkert, men jeg synes Liguriakysten med Cinque Terre var lettere å utforske kollektivt, siden det går tog overalt. På Amalfikysten må man være forberedt på en del stappfulle busser på smale og svingete veier. Og Napoli kan være både og. Veldig travelt, bråkete, skittent og kaotisk, med mye trafikk og mopeder over absolutt alt, men også veldig sjarmerende, en litt sånn elsk/hat-by. Genova opplevde jeg som fredeligere, og gøy å virre rundt i de labyrintaktige smugene i gamlebyen. Og fantastisk sjømat. :elsker:

Nå er det en stund siden jeg var begge steder da, må jeg tilføye.


#16

millact sa for siden:

Suger til meg alt dere skriver og drømmer om italiensk mat og vin!


#17

millact sa for siden:

Da har min kollega og jeg avtalt når vi tar ferie. Da går det an å begynne å planlegge.


#18

Drømmedama sa for siden:

Må bare stresse deg litt, vi har drøyd litt med bestillingene våre og ble litt svette nå da vi så at steder vi hadde plukket ut nå er opptatt. Synes alt blir tatt veldig kjapt, ihvertfall de fineste stedene, så her har vi kastet oss rundt og fått bestilt. Men vi er 5 da, så vi passer liksom ikke inn noen steder. Sikkert enklere for deg og dine.


#19

millact sa for siden:

Takk for tips, Drømmedama; vi får skynde oss.


#20

Bloppy sa for siden:

Cinque terre anbefales! Var helt nydelig. Anbefaler en båttur der altså. Absolutt den beste måten å oppleve de. Litt båt, og velg dere ut en av byene å spise feks lunsj i. Vi leide bil da, så jeg er ikke oppdatert på alle muligheter med kollektivt. Men Lucca var veldig fin også. Ikke langt fra Pisa.


#21

millact sa for siden:

Lucca har jeg hørt er fin!

Har kolleger på Milanokontoret; tenker jeg kontakter han mandag og får litt tips.


#22

Nooria sa for siden:

Vi satser trolig på Cinque terre i april.


#23

millact sa for siden:

Sikkert perfekt tidspunkt.


#24

millact sa for siden:

Det kan se ut som vi tre ikke får ferie sammen i år; sommerjobber osv. Vurderer å ta med yngste på tur i høstferien i stedet. Da er hun på 19 på folkehøgskole og skal tre uker til Tokyo i høst.


#25

Nooria sa for siden:

Vi har akkurat vært 8 dager i Italia, Lucca, Cinque Terre og Roma. Fantastisk! Særlig Cinque Terre.


#26

polarjenta sa for siden:

Her er det nok slutt på familieferier, eldste skal til Belgia og Athen med kjæresten og ellers forhåpentligvis jobbe, og yngste liker ikke å reise bort.


#27

Anne C sa for siden:

Vi skal på en miniferie med 18 åringen og 21 åringen i starten av juli. Vi har endt opp med tre dager på en vingård i Toscana og to dager i Milano. Da får alle litt av det de ønsker seg. Men vi må leie bil da, men har ikke tenkt å bruke den til så mye mer enn å komme oss frem og tilbake til vingården.


#28

IzziCreo sa for siden:

Vi også! Minus Roma, og legge til Firenze, Pisa og Siena. Fantastisk ferie og perfekt vær til sightseeing. Vi var alle enige i at sommer utgår til slik ferie. På det varmeste var det 24°C I Firenze og det var mer enn nok.

Kan legge til at det var veldig greit å kjøre der nede. Enkelt å finne parkering, og mye innfartsparkering der hvor det ikke er lov å kjøre inn i sentrum. F.eks. til Cinque Terre så kjørte vi til La Spezia og tok tog til småbyene i Cinque Terre. Mange Airbnb/Vrbo leiligheter har også parkering, så det gikk fint.


#29

millact sa for siden:

Takk for gode tips om Italia!


#30

Odelia sa for siden:

Vi elsker Italia, og vurderte å dra dit i høstferien. Men landet på at det blir Malta i stedet for. Her er muligheter for snorkling og utflukter til den blå lagunen og de blå grottene, i tillegg til at det er en del kjekke historiske steder, samt fine steder å se (jeg har vært der før, men det har ikke de andre). Eneste aberet er at mange badesteder består av bading fra klippene, men det er som regel bare en busstur unna fine strender. Øya er såpass liten, og det er et godt utviklet kollektivtilbud, så man kommer deg fint rundt. I tillegg er levekostnadene forholdsvis lave kontra (nordligere) Italia, Spania og Frankrike.

Alternativt dra til Amalfi-kysten eller Terracina i Italia, der er det jo også litt å finne på i nærheten (Vesuv, Pompeii, Napoli, Roma, Capri og den blå grotten mv.).


#31

My sa for siden:

Italia eller andre land sør i Europa er jo helt nydelig i høstferien da. Har vært i Kroatia og på Kreta på den tiden og det har vært supert.

Vi får heller ikke til ferie med alle i år, 05-jenta skal ut og reise på egenhånd. Det var vi i grunnen forberedt på også, derfor ble fjorårets sommerferie litt ekstraordinær (i forhold til vårt vanlige feriebudsjett). Vi antok at det ble en av de siste gangene vi alle kunne dra på ferie sammen. Glad vi får til å dra med de to yngste i sommer i det minste, de har ikke høstferie samtidig.


#32

millact sa for siden:

Ja det er ikke lett når de blir så store.


#33

frukt sa for siden:

Bulgaria er fint. Jeg var i Sofia, og på roadtrip så noen badeferie var det ikke akkurat. Men det er jo mulighet for det.


#34

Nenne sa for siden:

Du skal ikke være for sikker på det altså. :humre: Vi hadde planlagt ferie for oss to voksne til Rieslingland, men så kom den ene ungene etter den andre og spurte hvor vi skal på ferie hen, altså "vi" som i alle fem. Så da blir det Skottland og familieferie i stedet. :)


#35

My sa for siden:

Derav "antok" :knegg:

#36

millact sa for siden:

Ser ut som det blir Malaga i høstferien. Greie flytider.


#37

millact sa for siden:

Det blir Frankrike. Fly til Nice.


#38

My sa for siden:

Hvor skal dere være millact?


#39

millact sa for siden:

Usikker. Antibes, kanskje? Blir i området der med en tur til Monaco tipper jeg. Blir han som da er 156, min mor på 77 og meg.


#40

Fintdethei! sa for siden:

Gode gener i slekte, Millact :knegg:

156 år, faktisk


#41

My sa for siden:

Elsker det området. :hjerter: Vi var i Antibes for to år siden, bodde i gamlebyen og tok dagsturer til Nice, Menton + Monaco, Eze (og gikk Nietzsche-stien ned til Eze-sur-mer), Cannes + Grasse (med besøk i parfymefabrikk, der jentungen på 14 fikk komponere sin egen parfyme, veldig stas). Enda fikk vi skvist inn et besøk i vannskliepark (Aquasplash), som riktignok var mer stas for 14-åringene enn for mor, men jeg fant meg da ei solseng jeg kunne slappe av på så lenge. Alt kom vi oss til med tog og/eller buss, vi leide ikke bil. En herlig ferie!


#42

daffy sa for siden:

Sendte et tips med en prikk som skule svare til 19-åringens ønsker. :)


#43

millact sa for siden:

:eek:


#44

millact sa for siden:

Takk for gode tips! Hvor bodde dere?


#45

My sa for siden:

En Airbnb-leilighet midt i gamlebyen i Antibes.


#46

millact sa for siden:

Fornøyde? Har du link?



#48

millact sa for siden:

Takk, My! Den ser fin ut. Står jo at det er to soverom, men det stemmer altså ikke?


#49

My sa for siden:

Nei, ett soverom + sovesofa i stua.


#50

Odelia sa for siden:

Nice er jo nydelig! Vi har bodd på La Malmaison Nice, som er et pent og rent boutique-hotell med kort vei til stranden, romslige rom og god frokost, samt fin utsikt fra rommene. Tok tog til Antibes. Kan ta tog til Monaco også (vi kjørte siden vi uansett skulle til Italia, men er vanskelig å finne parkeringsplass i Monaco). Mine ungdommer likte seg veldig godt i Nice! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.