Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags kaffe drikker du hjemme?

#1

LilleT sa for siden:

og hvordan tilbereder du den?


#2

Shun sa for siden:

Filterkaffe.

Jeg kverner bønner fra Kaffebrenneriet hver morgen. Akkurat nå er det Husets espresso, men jeg liker også Fransk kontinental.

Jeg koker vann i kjele, og slår litt av vannet over kvernet kaffe i en kaffefiltertrakt jeg setter over koppen. Lar kaffen blomstre før jeg heller over resten av det kokte vannet.


#3

Eia sa for siden:

Americano eller cortado.

Kaffe: Indian Monsoon Malabar fra Solberg & Hansen, tilberedt på en Rancilio Silvia. Samme prosedyre i snart 21 år.

På jobben går det i filterkaffe.


#4

Floksa sa for siden:

Filterkaffe fra Moccamaster.
Friele stort sett.


#5

Blondie sa for siden:

Ali kaffe i Moccamaster. Det er det beste jeg vet av kaffe, så da sørger jeg for det hjemme. Vi har en kapselmaskin også, men den brukes stort sett til kakao.


#6

Blånn sa for siden:

Lager latte i espressomaskinen. Mannen står for innkjøp av espressobønner, så jeg vet ikke hvilke.


#7

Katinka sa for siden:

Håndbrygga kaffe.
Indisk malabar når jeg tar meg råd.


#8

Fintdethei! sa for siden:

Samme her.


#9

Nenne sa for siden:

Filterkaffe, sort pose fra Friele.


#10

ingling sa for siden:

Svart kaffe fra kaffemaskin som maler bønnene. Vi bruker Friele, det er den vi liker best begge to. En sjelden gang lager jeg iskaffe eller latte på havremelk, men drikker mest svart både hjemme og på jobb.


#11

Karamell sa for siden:

Nespressomaskin med kapsler fra Kiwi (Coffee of the world). Jeg har laktosefri melk i kaffen.
Hadde vi hatt plass på benken skulle jeg laget mer filterkaffe fra Moccamasteren, men som oftest er det bare jeg og en sønn som drikker en kopp hver morgen i ukedagene, så det blir kapselmaskinen som har fått plassen.


#12

Syrinx sa for siden:

Abonnerer på kaffebønner på KaffeBox, så vi har bønner frå ulike kaffebrenneri kvar månad. Desse kverner vi sjølv og bruker til dryppkaffi og aeropress.

I tillegg har vi Rancilio Silvia og Rocky-kvern. Kjøper bønner frå lokalt brenneri (utanom når eg får super gåve frå hemmelig nissevenn, da) og brygger stort sett cortado.


#13

Tallulah sa for siden:

Syrinx: :hjerter:

Enten dryppkaffe på v60 eller latte på espresso fra espressomaskinen (Rancilio silva). Enten håndkverner vi på en japansk håndkvern (I know. :knegg: ) eller kjøper ferdigkvernet på kaffesjappa og har i fryseren. Oftest bønner fra kaffebrenneriet eller vi flotter oss med bønner fra fuglen, Maridalen brenneri eller annet småskala.


#14

Isolde sa for siden:

Cappuchino fra espressomaskin som maler bønner, og steamer melken selv. Bruker blå java bønner fra coop smak forskjellen. Synes de er gode og ok på pris, spesielt på 40%.

Før hadde jeg melkeskummer fra nespresso, synes kanskje den skummelt melken bedre enn steaming funksjonen på maskinen. Da noe damp blander seg med melken synes jeg. Men det er så utrolig enkelt å bare putte slangen oppi melkekartongen og trykk på start.


#15

løve70 sa for siden:

Drikker lite kaffe, men av og til lager jeg meg en latte. Med Nespresso maskin.


#16

Toffskij sa for siden:

Hjemme: Americano fra espressomaskin som maler bønnene. Espressobønner fra Kaffebrenneriet. Har alltid litt H-melk i. Latte til helgefrokoster.

Pendlerleiligheten: Filterkaffe i håndbrygger. Maler bønner på en liten elektrisk kvern, bruker litt forskjellig mørkbrent kaffe. H-melk i der også.


#17

millact sa for siden:

Filterkaffe i moccamaster. Normalt sett fra Coop.


#18

Stompa sa for siden:

Friele i kaffeputer til Senseo-maskin. enkel


#19

-ea- sa for siden:

Kokmalt kaffe i Eva Solo kaffebrygger. Lager bare kaffe når jeg får besøk, eller har vært hjemme (uten kaffe) i dagesvis.


#20

Millen sa for siden:

Filterkaffe i 30 år gammel kaffetrakter. Kjøper kaffe til 50% i den lokale Joker sjappa. Dette er da kaffe som har gått ut på dato. Varierer da med forskjellige typer.


#21

Fersken sa for siden:

Samme her.. :jupp:


#22

Retz sa for siden:

Billigste pulverkaffen med mindre jeg har besøk. Da serves det kapselkaffe fra Tassimo.


#23

scilla sa for siden:

Starter dagen med en diger bøtte med dobbel espresso malt i kaffemaskinen med masse melk. Det er min portal inn i de levendes verden:snegle: Utover dagen drikker jeg americano.


#24

Lavender sa for siden:

Jeg drikker kun svart kruttsterk kaffe. Mest fra helautomatisk kaffemaskin som kverner bønnene. Skal jeg være hjemme blir det dryppkaffe v60, har presskanne hvis det kommer besøk. Leter alltid etter Starbucks dark roast bønner, blir veldig glad om noen tar med Trader Joe eller Kirkland fra USA. Finner endel god kaffe i Sverige, Elkjøp og Europris.


#25

Observatøren sa for siden:

Azera espresso pulverkaffe, kokende vann fra tekoker og litt helmelk oppi.

Hvis vi har gjester blir det moccamaster, filterkaffe av den typen vi har. Oftest friele.


#26

Fakse sa for siden:

Kverner all kaffe selv. Brygger mye i mokkakanne, men også en del håndbrygging i filter. En sjelden gang presskanne.


#27

Musemus sa for siden:

Kaffelatte. Nespressomaskin.


#28

liefje sa for siden:

Nespressokapsler i maskin. Jeg er Latvia bil ha kaffe NÅ når det trengs, selv om jeg er misfornøyd med smaken på den. Drikker lungo (grønn kapsel) med litt melk om morgenen. Espresso (cosi eller den sorte) senere. Det går totalt fire kapsler om dagen.


#29

Nada sa for siden:

Zoega skånerost i kaffetrakter.


#30

Inagh sa for siden:

De fleste morgener drikker jeg filterkaffe, Evergood mørkbrent, brygget på Moccamaster. Har jeg tidligvakt rekker jeg bare en kaffekopp, så da blir det en kapselkaffe fra en sånn stor Nespressomaskin. (Aner ikke hva den heter. :humre: )


#31

Pøblis sa for siden:

Vi har sånn bean-to-cup-maskin. og jeg drikker alltid americano. Jeg er på jakt etetr den perfekte kaffen, liker mørkbrent, og er på leit fortsatt.


#32

Røverdatter sa for siden:

Americano med litt melk. Har espressomaskin med kvern. Jacobs italiensk espresso er vår favoritt. Mørk, fyldig, deilig kaffe som gjør livet litt mer verdt å leve.


#33

Skilpadda sa for siden:

Håndbrygg på selvmalte kaffebønner. Mannen og jeg har litt ulike preferanser på kaffe, så vi har hver sin filterholder sånn at vi kan lage kaffe samtidig. :humre: Jeg pleier å ha kaffe med rund, kraftig smak (gjerne søramerikansk eller indisk) mens han liker den litt mer syrlig og fruktig (ofte afrikansk).


#34

Magica sa for siden:

Vi har helautomatisk kaffemaskin som kverner bønner. Jeg kjøper forskjeligge typer, ofte Lifbergs, men gjerne mye annet også, litt mørkbrent. Jeg drikker en kaffekopp hjemme om morgenen, americano.



#36

meisje sa for siden:

Jeg drikker ikke kaffe selv, men meisjemannen er veldig glad i sin kaffe. Han drikker espresso fra maskin bønne til kaffe med espresso barista bønner fra det italienske merket lavazzo. 100% arabica bønner


#37

Strå sa for siden:

Helten og jeg drikker tyrkisk/gresk kaffe. Pulveret måles opp i fht koppens størrelse, kokende vann helles over mens vi rører inn kaffen. Koppen får stå i ro mens pulveret synker og så er det bare å nyte. Kaffepulveret kjøpes hos den nærmeste kurdiskdrevne butikken.


#38

frukt sa for siden:

Jeg drikker bare iskaffe en sjelden gang, og da bruker jeg Coop extra pulverkaffe. Det er hva gjester får og.


#39

IOA sa for siden:

Latte fra kaffemaskinen, som kverner bønner og steamer melk. Elsker den maskinen!


#40

millact sa for siden:

Hvilken?


#41

Magica sa for siden:

Mannen min lager også latte. Vi har Siemens EQ 6 eller noe sånt.


#42

venla sa for siden:

Kaffe fra espressomaskin (Philips LatteGo) hjemme. Med bønner fra Løfbergs Lila.

På jobb: moccamaster med Friele filtermalt


#43

My sa for siden:

Har kaffemaskin som kverner bønner. Det varierer hva slags bønner vi bruker. Drikker alltid svart kaffe.


#44

veobra sa for siden:

Presskanne med Zoegas eller espressomaskin.


#45

Palmen sa for siden:

Nespressomaskin, to espressokapsler med steamet lettmelk.


#46

tinkadott sa for siden:

Vi abonnerer på kaffebønner fra fjellbrendt kaffe (isfjorden) og får hver mnd derfra. Bruker de i en mielemaskin vi har. Jeg har ofte en dæsj melk oppi.


#47

amo sa for siden:

Dette.


#48

Magica sa for siden:

På hytta har vi en gammel kaffetrakter, moccamaster 1 liter. Den er skikkelig retro, men den lager utrolig god kaffe! Har lettere panikk for at den tar kvelden en dag. Kjøper som regel Friele eller Evergood, jeg husker ikke (mannen husker), så jeg varierer vel sikkert.


#49

Blondie sa for siden:

Det du kaller skikkelig retro er helt vanlig utstyr hos meg. :knegg: (men ja, kaffen blir skikkelig god).


#50

Madicken sa for siden:

Filterkaffe, helst Evergood, fra Moccamaster. Det hender jeg lager kapselkaffe dersom jeg ikke gidder/ikke har tid til å trakte. Alltid svart, av og til med en skvett melk.


#51

Magica sa for siden:

Er din også minst 30 år? :)


#52

Blondie sa for siden:

Måtte dessverre kjøpe ny i 2018, men kjøpte lik (bortsett fra at denne er sort). Ellers helt den samme som den jeg arvet fra foreldrehjemmet.


#53

GinaK sa for siden:

Filterkaffe, fra Moccamaster
Har kaffemaskin fra Nespresso. Bruker den sjelden.


#54

Martis sa for siden:

Stort sett Nespresso hjemme og traktekaffe på hytta, der maler vi bønnene selv. Hjemme blir det kjapt og enkelt på morgnene.


#55

Kirsebær sa for siden:

Hjemme drikker jeg stort sett pulverkaffe med to suketter og melk. Hvis vi er flere som skal ha kaffe lager jeg presskannekaffe av den kaffen jeg har for øyeblikket. Da drikker jeg den gjerne sort.
Har ikke kaffemaskin eller trakter.


#56

Novla sa for siden:

Jeg liker kaffen veldig mørk og kraftig, så vi kjøper som regel espressobønner og maler selv etter tilberedningsmetode. Som regel presskanne, av og til mokka. Standardbønnene er indisk Malabarespresso, men jeg liker å variere litt, og handler gjerne med meg bønner fra ferie.

(Og så er jeg såpass kresen på kaffe at jeg holder meg med egen liten presskanne og kaffe på jobb, orker ikke den sure Evergood-kaffen vi har der. :sparke:)


#57

Divine sa for siden:

Billig pulverkaffe med melk, eller Nespresso-kapsler (stort sett svart).


#58

Divine sa for siden:

Jeg vurderer faktisk å kjøpe pulverkaffe til å ha på kontoret, fordi jeg ikke orker Evergood-en. Synes den er god i cirka to sekunder etter at er ferdigtraktet. Men vi har i tillegg en kaffemaskin for malte bønner, og den er hakket bedre, så jeg overlever på den.


#59

Syrinx sa for siden:

Livet er for kort til dårleg kaffi, eg har køyrd samme strategi som deg. (Minner meg på at den fine kaffiboksen min vart ståande igjen då eg vart sjukmeldt. Den er vel å rekne som tapt no.)


#60

millact sa for siden:

Evergood på min jobb også. Blitt vant til den, men kjøper det aldri selv.


#61

Skilpadda sa for siden:

Det gjorde jeg på den gamle jobben. :jupp: (På den nåværende har vi ordentlige kaffebønner og kvern.)


#62

Myria sa for siden:

Jeg liker ikke kaffe. Mannen min drikker bare kaffe når han jobber og er ikke kresen så han går for pulverkaffe når han jobber hjemmefra. Vi har presskanne til gjester.


#63

Luftslottet sa for siden:

Og jeg jobber sammen med såpass kresne kaffedrikkere at jeg gjør motsatt. :knegg:

Jeg har kaffemaskin som maler bønnene, men har Evergood-bønner i den. Det smaker akkurat perfekt rundt og brent for meg. På jobben har jeg en presskannekopp og en pose ferdigmalt Evergood i en skuff, men jeg drikker sjelden noe særlig kaffe på jobb.


#64

Malama sa for siden:

Jeg drikker ikke kaffi. Mannen drikker Friele filterkaffi tilberedt i moccamaster her hjemme. Vi er ikke så avanserte, mao. (Jeg drikker ikke kaffi eller te. Jeg er nok ikke helt voksen, jeg drikker i så fall kakao. Eller sjokomelk)


#65

My sa for siden:

Jeg har også lyst til å nerde med spesialbestilte bønner, japansk kvern, håndbrygging og sånt, med elegante duppeditter. :hyper: Men så innser jeg at jeg ikke har tid til å dille med sånt om morgenen, og det er da jeg drikker mest kaffe, før jeg går på jobb. Så da trenger jeg en maskin som kan gjøre hele jobben for meg, mens jeg sminker meg, lager matpakke eller tømmer oppvaskmaskin i ørska. Det blir heldigvis god (nok) kaffe av den da, og jeg er heldigvis ikke så kresen, spesielt ikke tidlig på morgenen, da er jeg bare desperat. Men en vakker dag skal jeg også ha sånt. :nemlig:


#66

millact sa for siden:

Jeg også My!

Akkurat nå ønsker jeg meg en som kverner bønner og har melkesteamer; samtidig fungerer jo moccamasteren fint. Jeg har to presskanner (liten og stor, helt glemt dem ut) og en Nespresso jeg knapt bruker.


#67

Millen sa for siden:

Min 30 år gamle kaffetrakter er snart på vei ut, da tenker bi kaffemaskin som kverner bønner og melkesteamer. Mannen drikker ikke kaffe, vil ha steamer til kakao.
Jeg har og to presskanner, en liten og en stor. Brukes ikke like mye. Ungdommen har Nespresso maskin, jeg er ikke så glad I kapselkaffe.


#68

millact sa for siden:

Jeg liker heller ikke kapselkaffe så godt. Fikk den til 40-årsdagen; ikke kjøpt selv.


#69

My sa for siden:

Det er det jeg har nå, og er fornøyd med det. Men jeg bruker aldri melkesteameren for jeg liker ikke kaffe med melk. Eldstejenta er den eneste i huset som bruker den.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.