Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reisemål i januar/februar

#1

Divine sa for siden:

Både mannen og jeg har fått overført feriedager vi er oppfordret til å ta ut nå tidlig på året. Vi er egentlig ganske reisevante, men de siste fem årene har sykdom og nedstengning gjort at vi knapt har vært utenfor fylket, og utenlandsreiser føles fjernt og vanskelig. Dette vil vi så definitivt gjøre noe med, men vi ser ut til å ha mistet alle reiseplanleggingsevner, for hvor i all verden vil vi dra? Mannen liker ikke strand og vann, så en klassisk sydentur utgår. Vi har slengt ut forslag som Athen og Egypt (for å se pyramidene) og Madeira, men det eneste vi vet er at vi vil reise et sted hvor det er litt varmere enn her. Enten langhelg eller en hel uke.

Så, for å bli litt inspirert – hvor ville DU ha reist?


#2

Palmen sa for siden:

Athen! Det er varmt i Athen i år (15-20 grader) og jeg syns Athen er en supertrivelig og allsidig by. Fin å rusle i, mye å se. Kan få veldig bra hoteller for forholdsvis bra pris nå vinteren også.


#3

Divine sa for siden:

Hvilke flyselskap flyr dit billigst?


#4

oslo78 sa for siden:

Roma eller Athen!


#5

Pelle sa for siden:

Man rekker fin tur til Thailand med to helger. Karibien også.


#6

millact sa for siden:

Malaga er fin!


#7

LaBanga sa for siden:

Marokko er også spennende og ikke for vamt på denne tiden. Egypt kan jo være litt usikkert, men Marokko er et land som er ganske så trygt.


#8

liefje sa for siden:

Malaga eller Marrakesh


#9

scilla sa for siden:

Stemmer også for Malaga.:ja:


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg ville selv valgt Roma, fordi mannen ikke har vært der og jeg bare har vært der én gang. Egypt ville heller ikke være utenkelig, hvis vi skulle være borte mer enn en langhelg.


#11

Che sa for siden:

Tenker og at Italia må være supert. Varmere enn her, men ikke glovarmt


#12

Palmen sa for siden:

Jeg bruker google flights eller finn for å sjekke billetter. Rundt 2000kr/pers nå på vinteren.


#13

Nooria sa for siden:

Jeg var i Marrakesh i november med to venninner, og det kan jeg sterkt anbefale.


#14

GinaK sa for siden:

Madeira er visst fantastisk, hele året har jeg hørt.
Frister litt. Og har lyst til å utforske Malagakysten mer.


#15

Pøblis sa for siden:

Jeg kan anbefale min favorittøl - La Gomera. Man flyr til tenerife og tar ferje derfra. Det er bademuligheter, men dette er ikke noen solsengdestinasjon. Fantastisk natur, veldig mye bra matopplevelser og fantastiske turmuligheter. Jeg drar dit selv i begynnelsen av februar. Norwegian flyr til Tenerife tre dager/uke.

Å kombinere Tenerife og La Gomera er også en løsning. Tenerife har noen superhyggelige byer og er langt mer enn charterdestinasjoner som er konsentrert om sydkysten.


#16

Divine sa for siden:

Takk for mange fine forslag. Mannen og jeg skal tygge litt på dem. Foreløpig er det fortsatt Athen som frister mest, men keep 'em coming.


#17

olena sa for siden:

Istanbul - nydelig by og masse å oppleve. Og temperaturen der er vel omtrent som i Athen.
Ellers har du jo gode temperaturer i Dubai, uten at det blir uoverskuelig langt å fly.


#18

løve70 sa for siden:

Stemmer også for Malaga. Dubai er fint dersom man vil ha det varmere og ikke reise så fryktelig langt. (Og dersom man ser bort fra regime...)


#19

Divine sa for siden:

Dubai utgår av etiske grunner. Malaga frister av en eller annen grunn ikke uten at jeg kan forklare hvorfor.


#20

Palmen sa for siden:

Jeg elsker Malaga, det er min vanlige go-to. Men har vært en del i Athen i det siste og det er en by som virkelig vokser på meg. Snakket med en venninne som bor der nå i helgen og hun forteller at de har en uvanlig varm vinter, noe som jo er hyggelig for oss nordboere.

Om du vil ha hotelltips i Athen så si fra.




#23

Divine sa for siden:

Jeg gikk på sommerkurs på universitetet i Malaga da jeg var 21, så jeg assosierer byen bare med strand, natteliv og McDonalds. :knegg:


#24

Blå sa for siden:

Kan jeg hoppe inn med et spørsmål siden det var flere her som kjente til Athen. Jeg har aldri vært i Athen, har faktisk aldri vært i Hellas. Jeg har jo lyst til å se byen, men er alltid redd for at det blir for varmt.

Mannen og jeg er litt i tankeprosessen om en liten reise i høst. Hvordan er eventuelt Athen i oktober/november.


#25

Divine sa for siden:

Ja, gjerne. Og gjerne sightseeeing- og restauranttips også. :hyper:


#26

Toffskij sa for siden:

Athen er litt sånn acquired taste, synes jeg – alle de antikke ruinene og museene er jo utvilsomt fantastiske, men selve byen er nokså kaotisk og shabby, og det tar tid å finne ut av hvor man skal gå. Men jeg fikk endelig skikkelig smaken for den da jeg var der på konferanse i slutten av august. Det gjorde skikkelig forskjell å bo like i nærheten av Monastiraki t-banestasjon, så det anbefaler jeg – før har jeg alltid bodd mer eller mindre i Plaka. Kan også varmt anbefale restaurant Dopios.


#27

Blå sa for siden:

Kaotisk og shabby er litt mitt inntrykk også. Og det er nok litt derfor jeg ikke har prioritert det, og i hvert fall ikke når vi har reist med barn. Men, om det er snakk om en langhelg og bare oss to, så tenker jeg å se ruiner og museer er nok program. Det viktigste ellers er om det er mulig å finne en airbnb med et lite uteområde. Eller til og med flotte seg med hotell med en eller annen mulighet til å sitte ute.



#29

Strå sa for siden:

Jeg ville valgt Malaga eller Malta. Har aldri vært i Malta, men kjenner flere som har likt seg godt der.


#30

Divine sa for siden:

Hvor finner du så billige billetter? :confused:


#31

Skilpadda sa for siden:

Så på skyscanner.no, og Lufthansa har mange flighter til Athen til under 2000 (kanskje det var uten bagasje, jeg sjekket ikke så nøye).


#32

Divine sa for siden:

Vi har vært inne på Lufthansa sine sider, og for å finne reiser som ikke tar ekstremt mange timer, må vi opp i over 9000 for meg og mannen tur/retur (med bagasje).

Men uansett, vi vurderer virkelig Athen, og vil gjerne ha forslag til hoteller og ting å gjøre.


#33

Skilpadda sa for siden:

Ja, under 2000 var én vei, altså, så da blir det jo fort 8000 og vel så det for to personer tur-retur. :nikker:


#34

Filifjonka sa for siden:

Jeg har bare vært i Athen en gang, og syns det var fint å se Akropolis «og sånn». Det vi så av byen ga, som andre sier, stort sett et kaotisk og shabby inntrykk. Vi bodde på dette hotellet, som hadde basseng og en fin takterrasse med utsikt til Zevs-tempelet (tror jeg det var), det er 10 år siden så jeg husker ikke detaljene så godt.

www.royalolympic.com/


#35

Divine sa for siden:

Athen it is! Nå skal jeg starte en egen Athen-tråd, for jeg trenger tips om alt.


#36

Palmen sa for siden:

Ååååååå heldiggris dere skal på tur!! Herlig!!!


#37

millact sa for siden:

Høres nydelig ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.