Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lage god kaffe

#1

frukt sa for siden:

Uten å måtte kjøpe trakter eller maskin? Jeg drikker bare iskaffe en sjelden gang, og da bruker jeg pulverkaffe. Men det hadde jo vært fint å kunne lage god kaffe til gjester.


#2

Skilpadda sa for siden:

Presskanne er den enkleste måten å lage god kaffe på, synes jeg. Man får billige presskanner masse forskjellige steder.


#3

frukt sa for siden:

Det finner jeg kanskje på bruktbutikk. Hva slags kaffe bruker man da? Jeg har virkelig ikke peiling på kaffe altså. :knegg:


#4

Floksa sa for siden:

Presskanne er helt klart det jeg synes best, når traktekaffe ikke finnes.
Og legg posen i frysen mellom bruk så holder den seg bedre. Finnes helt sikker brukt og på loppermarked eller i bruktbutikk.


#5

Retz sa for siden:

Lager ikke selv, men den kaffen jeg får hos sønn og svigerdatter smaker alltid nydelig selv om kaffesortene varierer. Det er håndbrygg laget med eksakte mål både når det gjelder gram og grader.

Synes også Tassimo kapselmaskin lager god kaffe, men økonomien er ikke slik at jeg kan drikke denne til vanlig. Like greit mtp miljøet.


#6

My sa for siden:

Du får kjøpt kaffe som er malt for presskanne i de fleste merker, og kjøper du i kaffebutikk kan du be om det når de maler den for deg. Men vanlig filterkaffe fungerer også.


#7

Hondacrv sa for siden:

Eller du kan investere i ei bønnemaskin (herlighet, kva heiter det egentlig?) som maler bønnene. Bønner står seg i månedsvis. Men det koster jo noko, så kan skje tipset om å fryse kafffen mellom kvar gong var bedre.


#8

Eia sa for siden:

Presskanne gir god kaffe. Du kan kjøpe ferdig malt eller hele bønner som du kverner selv. En manuell kaffekvern kan du få ny for et par hundrelapper, evt. brukt.


#9

My sa for siden:

Det hadde jeg aldri prioritert hvis det kun var for å lage kaffe til gjester.


#10

Charlie sa for siden:

Synes faktisk den pulverkaffen som er litt dyrere er god. Nescafe Azera Americano.

www.kaffekapslen.no/azera-americano-nescafe.html?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_id=686498592&utm_campaign=NO%20-%20S-Bing%20Shopping%20-%20Tilbeh%C3%B8r%20(250%25)&utm_agid=1326012616982092&utm_term=&creative=&device=c&placement=&msclkid=534b3523b00f1157e7c750bebf4ea037&utm_content=Tilbeh%C3%B8r

Baristabarnet brukte den for å bare lage en iskaffe og denslags. De har den på Meny og flere steder. Jeg har i en skje når jeg lager kakao til meg selv. Eller en slags instant kaffe mocha, antar jeg. :ja:


#11

Tallulah sa for siden:

Kjøp en filterholder. Eller om du vil være litt mer fancy: v60-filterholder, men da får du ikke filtre på matbutikken.
Kjøp kaffefiltre.
Sett den på toppen av en termos/TV-kanne/kopp.
Kok vann.
Hell varmt vann gjennom filter og oppi kanna/koppen for å skylle filter og varme kanna/koppen.
Ta oppi filtermalt kaffe. 15 g til en kopp på ca 2,5 dl, 30 g til en halv liter kaffe.
Hell av det varme vannet fra kanna.
Hell varmt vann i kaffen i sirkelbevegelser. Først så alt blir vått. La det stå litt, hell mer i porsjoner til alt er helt.
Voila! God kaffe!

Også bør du ha en kaffe du liker godt, og ren filterholder/kanne. Både bønner og malt kaffebør oppbevares i fryseren etter det er åpnet om du ikke bruker opp innen en ukes tid.


#12

frukt sa for siden:

Takk for alle tips!


#13

Dragen sa for siden:

Presskanne.

60 gram filter- eller presskannekaffe pr 1 liter kokende vann.
Etter at du har helt vann over kaffe i bunnen av kanna - la kanna stå uten lokk i 1 minutt, ta bort det verste skummet på toppen med en skje, før du presser ned med presskannefilteret.


#14

frukt sa for siden:

Takk for forklaring. Det virker jo enkelt.


#15

-ea- sa for siden:

Bodum har små presskanner også, for to kopper. Finnes i flere farger, ofte på tilbud til en hundrings i min nærmeste kaffebutikk, har jeg sett.
www.bodum.com/no/en/1903-450ssa-y21


#16

frukt sa for siden:

Takk for tips.



#18

Skilpadda sa for siden:

Etter min mening: Det er litt enklere å lage kaffe med presskanne enn med filterholder (fordi man heller i alt vannet på én gang, og så skal det bare stå noen minutter), så hvis man aldri lager kaffe til seg selv, og ikke er så vant til det, så synes jeg presskanne er greiere. Men det er mer jobb å vaske ut av en presskanne enn å kaste et kaffefilter.

Både presskanner og filter/filterholdere får man i ulike størrelser. Men hvis man skal lage mer enn et par kopper på én gang, så synes jeg en stor presskanne er greiere enn å stå og helle vann gjennom filter.

Så det kommer an på hva du selv synes er enklest, og dessuten hvor mange du typisk skal lage kaffe til. :)


#19

frukt sa for siden:

Det varierer veldig hvor mange jeg lager til. Det kan være fra 1 til 6 liksom. Men jeg har jo uansett alltid pulverkaffe i skapet så jeg kan velge den løsningen og.


#20

Strå sa for siden:

Jeg holder meg med vannkoker, kaffekrus, teskje til omrøring og tyrkisk kaffe. Det får du kjøpt i de flester butikker med internasjonalt utvalg. Jeg synes Kurukahveci Mehmet Efendi gir best resultat. Til et krus på 3,5 dl:
Fyll ca 20 gram kaffe i koppen.
Kok opp 3 dl vann.
Hell straks og med en gang vannet i koppen, mens du rører så kaffen og vannet blander seg.
La kaffen stå litt, 30 sekunder-ish, mens gruten synker tul bunnen.
Nyt i små slurker, mens du drømmer om neste tur til Istanbul eller Korfu.


#21

him sa for siden:

+ 1 på presskanne. Jeg har en bialetti selv (presskannen min ble knust, og jeg har ikke erstattet den). Liker godt bialetti, rask og enkel å lage, god ekspresso og jeg i alle fall føler meg italiensk når jeg drikker den (det er plusspoeng for meg!) Søte :hjerter:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.