Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krimtips 2024 (serier)

#1

Bluen sa for siden:

Er det noen som har gode serier å anbefale?

Jeg følger "Sannheten" på TV2 (alle episoder er ikke lagt ut ennå, dessverre). Liker den godt - svensk krim med Sofia Helin i hovedrollen. Karakteren er ikke ulik hennes rolle i "Broen".

Har ellers sett to sesonger av "Modus" på samme kanal - basert på Anne Holts bøker om psykologen Inger Johanne. Likte denne også. I tillegg kommer "En helt vanlig familie" på Netflix - svensk, den også, og veldig fascinerende.

Generelt er jeg mest glad i klassisk, britisk krim, med "Nedgravde hemmeligheter" ("Unforgotten") som en av favorittene. Tar gjerne imot tips om serier i samme gate.


#2

Nada sa for siden:

Jeg har nettopp sett sesong to av Annika på NRK. Britisk krim. Ellers har mannen og jeg slukt Fader Brown på tv2. Og Sister Boniface. Det skal sies at vi elsker Poirot og Miss Marple, så det sier seg selv at vi liker det rolig og nedpå.


#3

LilleT sa for siden:

Takk for tips! Har også sett sesong 2 av "Annika".


#4

Bluen sa for siden:

Ja, jeg er også litt i den gata, Nada. Takk for tips! Har lurt på "Annika" lenge, men har hørt at det er et merkelig fortellergrep der som antakelig vil irritere meg. :sparke:


#5

LilleT sa for siden:

Ser den. Det tok meg til tid å bli vant til at hun snakker til kameraet. Jeg synes for øvrig serien er vel så mye drama med humoristiske innslag som en krim.


#6

Neket sa for siden:

Slow Horses. Mer spion en krim kanskje, men meget bra. Og britisk. På Apple. De har også en ny serie nå som heter criminal eller noe, har ikke sett men traileren så lovende ut.


#7

Karamell sa for siden:

Jeg har akkurat sett miniserien Fool me once på Netflix og synes det frister å se mer fra samme forfatter (Harlan Coben, britisk).


#8

Myria sa for siden:

Vi liker også britisk krim, dog ikke alt. Jeg elsker Poirot, men har aldri likt Miss Marple, Vera eller Fader Brown. Vi har nylig begynt å se Death in Paradise på Britbox og liker den godt foreløpig (nettopp begynt på sesong 2 av 11) Ikke spesielt dramatisk, gode karakterer, litt lun humor og med avsluttende episoder. Den er fransk/britisk og foregår på en karibisk øy (tidligere fransk, nå britisk, koloni). Det finnes også en spinoff som heter Beyond Paradise og foregår i England. Vi så den først og likte den også godt.

Generelt er det mye god krim på Britbox (mange av disse seriene finnes også på TV2 Play). Vi har likt bl.a. Whitechapel, Payback, Happy Valley, Innocent, The Teacher, The Replacement og Kiri. Vi likte godt Annika på NRK, bare man overser prating til kamera, at Annika ikke egentlig kan norsk selv om hun skal være norsk og litt feilinformasjon om Norge og norske tradisjoner. Har merket meg Smother (britisk, Britbox eller TV2 Play), Remember (fransk, TV2 Play), Den Mistenkte (britisk, Britbox og TV2 Play) og The Seed (norsk, NRK) som noe vi kanskje vil like, men kan altså ikke si noe om dem ennå.


#9

Bluen sa for siden:

Takk for gode innspill! Jeg har også likt noen av seriene basert på Harlan Cobens bøker på Netflix, Karamell.

Jeg elsker "Vera", i motsetning til deg, Myria! Det ligger en ny juleepisode på NRK.

Har ellers en avbefaling: "Who is Erin Carter?" på Netflix. Det er noe av det dummeste og mest irriterende jeg har sett. Ble lurt av at selveste Shetland-etterforskeren figurerte på bildet. Totalt usannsynlig historie, masse vold, dårlige skuespillere. Googlet serien etter å ha slitt meg gjennom den, og ser at flere har gitt den terningkast 1. :knegg:


#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg ser sjelden krim, men jeg syntes Vigil var gøy for noen år siden, og nå er det en ny sesong; kunne det være noe?

Og ellers så vi nettopp første sesong av Slow Horses, som var veldig bra, og er en slags agent-/MI5-krim. Det er tre sesonger ute, og alle sier det blir (enda) bedre.


#11

amylin sa for siden:

Murder at the end of the world på Disney+ er god.


#12

Storm sa for siden:

Denne tråden må jeg følge med på! Vi liker godt Vera, Poirot (dvs jeg er litt lei, 16-åringen er ikke), og annen litt «koselig» krim.

Dere har sett Only murders in the building, eller? Den er fin.


#13

nolo sa for siden:

The Seed på NRK likte jeg godt. Foregår på Svalbard, i Brussel og i Tyskland.


#14

Bluen sa for siden:

Takk for innspill, men miljøkrim må jeg styre unna, gitt. Har fått klar beskjed fra kollegaer og andre om at jeg kommer til å hate denne. :knegg: Spiongreier og sånt også. Jeg er veldig traust. Skeptisk til amerikanske serier også. :o Jeg liker best det som er litt hverdagslig.


#15

Skilpadda sa for siden:

Trauste, hverdagslige mord, liksom? :humre:


#16

nolo sa for siden:

"Tunellen" basert på "Broen", men ikke samme mysterie.


#17

Bluen sa for siden:

Jepp - i et hverdagslig miljø, med vanlige folk. :D


#18

Myria sa for siden:

Godt det ikke bare er meg! Føler jeg er litt rar som unngår serier bare fordi de er amerikanske, men det er bare noe ved dem som sjelden klarer å fange interessen min. Til gjengjeld blir jeg automatisk veldig positivt innstilt hvis jeg ser at noe er britisk. :knegg:


#19

Novla sa for siden:

Nok en raring melder seg. :highfive: Om det dukker opp en ny serie på en eller annen strømmetjeneste er nasjonaliteten det første jeg sjekker - er den amerikansk skal det mye til for at jeg gidder å prøvese. Britiske serier, derimot. #nestenukritisk :knegg:


#20

Karamell sa for siden:

Spesielt de første sesongene var gøy, synes jeg. Men spesielt britisk er den ikke. :knegg: men veldig annerledes og mye (mest) humor!


#21

Millen sa for siden:

Er vel en del på Netflix fra han? Har sett tidligere iallefall. Husker ikke titler nå.


#22

amo sa for siden:

In the Line of Duty på tv2 Play har gått under min radar. Vi hadde sett sesong 1 a kong time ago, men nå var det jo flere sesonger.


#23

Bluen sa for siden:

Jepp! :sparke: Og jo mer upolerte folka i serien er, og jo breiere de snakker, jo bedre. :flau:


#24

Pøblis sa for siden:

Følger med her. Jeg likte En helt vanlig familie veldig godt, var ikke så begeistret for Fool med once, men det er mye Harlan Coben på Netflix, og det er grei underholdning.

Mine favoritter er de sosialrealistiske, grå britiske krimseriene - jeg elsket Happy Valley og liker unforgotten og syntes Broadchurch var fantastisk. Jeg er ikke så glad i sånn "kosekrim" som Fader Brown og Mord og mysterier.

Jeg anbefaler Payback og Sherwood og dansk og svensk krim. Jeg ser også den nye serien med Sofia Helin og gleder meg til nye episoder på søndag.


#25

Bluen sa for siden:

Vi liker mye av det samme, Pøblis. «Sherwood» likte jeg kjempegodt, men jeg var mindre begeistra for «Payback». «Broadchurch» og «Happy Valley» er jo midt i blinken.


#26

amylin sa for siden:

Jeg digger James Norton.


#27

Bluen sa for siden:

Ja, for en type! Like overbevisende som prest og verdens mest uspiselige forbryter.


#28

amylin sa for siden:

Jepp, og som Jude i A Little Life. Den største og mest muskuløse mannen på scenen, men klarer allikevel å være troverdig som Jude.


#29

Zulu sa for siden:

Vigil likte jeg kjempegodt, men jeg finner den ikke noe sted nå – verken sesong 1 eller 2. Vet du hvor den ligger, Skilpadda?



#31

Storm sa for siden:

Jeg har tenkt til å se Fool me once på Netflix, den virker bra (og er britisk!).


#32

Bluen sa for siden:

Fikk den akkurat anbefalt av ei venninne også - hun likte den veldig godt. Lovende!


#33

løve70 sa for siden:

Jeg binget den tidligere i uka. Helt grei :)

Jeg henger også her. Liker krim - ikke av den 'snilleste' sorten, men god, britisk krim.


#34

Millen sa for siden:

Midsomer Murders er jo midt i blinken da.
Mord I dannede omgivelser.


#35

Bluen sa for siden:

Ikke helt hverdagslig miljø, vil jeg si. :D Har sett min dose av det for mange år siden, men kan ha det i bakhånd.


#36

tinkadott sa for siden:

Så hele Oxen på tv2 Play i dag. Anbefales!!


#37

Millen sa for siden:

Myria, jeg finner ikke Whitechapel på Britbox, lenge siden du så den?


#38

Myria sa for siden:

Jeg så den for bare et par dager siden. Sjekket nå og den er der fremdeles. Den lå på forsiden under New to Britbox og jeg får den opp når jeg søker også.


#39

Millen sa for siden:

Hmm, merkelig. Jeg få den ikke opp..Har Britbox via TV2Play, kan det ha noe å si?


#40

Myria sa for siden:

Det kan sikkert ha noe å si, for de velger vel hvilke serier fra Britbox de viser. Den begynner jo dessuten å bli litt gammel og TV2 prioriterer kanskje nyere serier?


#41

Pepper Lemon sa for siden:

Criminal Record. Jeg har sett to episoder. Den er heftig. Og veldig bra. Den er på en måte litt i samme sjanger som Line of Duty.


#42

Stompa sa for siden:

Strever også med å finne krim jeg liker. Prøvde meg på Sannheten etter denne tråden, men klarer ikke å se videre for fikk umiddelbart avsmak for hovedpersonen. :nemlig:

Må lete videre etter noe britisk jeg ikke har sett.


#43

Snippa sa for siden:

Er britisk, men veldig amerikansk i stilen. Vi ble skuffa over den. Superpolerte, lite troverdige karakterer. Såvidt greit nok som tidtrøyte.


#44

Millen sa for siden:

Begynt på Fool me once nå, sett 1 episode. Foreløpig synes jeg den er rotete. Men veldig typisk H. C.


#45

Bluen sa for siden:

Kan i grunnen forstå det. Jeg hadde samme problem med samme skuespiller i «Broen», men karret meg videre. Synes de to personlighetene likner.

Jeg har sett to episoder av «Fool Me Once» og liker den godt.


#46

Millen sa for siden:

Sett ferdig Fool me once idag og syntes den tok seg opp..


#47

Millen sa for siden:

Idag har jeg begynt på The Tower på Hbo Max.
Sett to episoder og det er god britisk krim synes jeg.


#48

Bluen sa for siden:

Altså, nå blir jeg desperat her! Har surret meg borti den danske serien «Sommerdahl-mordene» på TV2, og det skurret fra første stund. Midtveis i første episode syntes jeg det ble såpass dårlig at jeg begynte å google - og oppdaget at sesong 2 av serien har fått terningkast 1 i VG. Da er det ille, altså. :knegg: Jeg har hovedpersonen, Sommerdahl selv, langt opp i halsen. Dette går jo bare ikke! Hjelp! Føler snart jeg har rundet TV2, Netflix og NRK, men det MÅ da være noe bedre enn dette jeg har oversett? Er det noen norske serier som er OK, f.eks.?


#49

LilleT sa for siden:

:lol: Takk for advarselen! Jeg har sett og likte "Sannheten", da! Takk for det tipset!

Er for øvrig helt enig i at krimserier ikke bør være amerikanske! :nemlig: Jeg ser utelukkende krim fra Storbritannia eller Norden.


#50

Mikkeline sa for siden:

Du har sett "Den som dreper i mørket", "Hvide Sande", "Oxen"?


#51

Myria sa for siden:

Jeg har heller aldri likt Sommerdahl.


#52

Pøblis sa for siden:

Nei, Sommerdahl er skikkelig ræva greier. På linje med sykkepolitiet, omtrent.

Jeg ser Criminal record på Apple+ - den er fantastisk og anbefales veldig!


#53

zinatara sa for siden:

Jeg likte chemistry of death på viaplay.

Og akkurat nå ser jeg på The rising på strim. Har bare sett noen episoder til nå, men liker det så langt. Men det er nok mer overnaturlig krim med et drapsoffer som etterforsker sin egen død.

Deadlock på Prime kan også anbefales. Australsk krimkomedie med nokså udugelige politi involvert.


#54

Nada sa for siden:

Sherwood på tv2? Britisk krim.


#55

Nada sa for siden:

Husker ikke om du har nevnt den, men Grantchester? Britisk krim på tv2 det også.


#56

Karamell sa for siden:

Nå har jeg sett The Stranger.


#57

amo sa for siden:

Jeg startet på den for tredje gang nå…men får ikke taket på den altså. :o


#58

Lyppa sa for siden:

Vi har nylig sett Dark winds på TV2 Play. 70-talls politi og indianere. Likte den!


#59

Apple sa for siden:

Har du sett «Besatt av naboen»?
Er ikke helt i samme gate som Happy Valley og denslags, men er i allefall britisk. Kanskje mer thriller, men er beskrevet som krim.


#60

Apple sa for siden:

Likte også « The girl before» og «To sommere» (Belgisk) men er ikke tradisjonell britisk krim da.


#61

Bluen sa for siden:

Takk for alle tips! Har dessverre sett mye av det nevnte, og noen ting ligger på kanaler jeg ikke har. Mulig jeg prøver danske «Oxen» på Tv2.


#62

Nada sa for siden:

Jeg har lest bøkene, så da jeg forsøkte meg på å se den ga jeg opp etter 10 minutter. Men folk som ikke har lest bøkene vil nok like den har jeg lest


#63

Bluen sa for siden:

Jeg har sett én episode og føler meg først og fremst ganske dum - henger ikke med på alle rollene. Så ikke engang forskjell på de to mennene som ble introdusert først. :sparke:


#64

Bluen sa for siden:

Etter å ha blitt desperat og gitt meg i kast med tullekrimdoumentaren "Hva skjedde med Solveig?" på NRK (jeg er ganske glad i Kevin Vågenes), begynte jeg på "Dødens triangel" på NRK. Den utspiller seg i Dublin i 1995. Jeg liker den veldig godt (skjønt jeg ser nå at den har fått litt blandede anmeldelser). I en tørkeperiode var dette likevel gull for meg.


#65

Bluen sa for siden:

Forresten så jeg ferdig "Oxen" - dessverre. Det var nok ikke helt min sjanger (og den slutta

Spoiler
helt i det blå
).

#66

Karamell sa for siden:

Jeg har sett Den fremmede siden sist.

Nå er jeg fullt okkupert med Slow horses, som er mer thriller og spionserie enn krim. Men britisk og veldig bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.