Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skikk og bruk hos frisøren

#1

annemede sa for siden:

Jeg sykler frem og tilbake til jobb.
Er det innafor å gå til frisør i (rene og nyvaska) treningsklær som ikke lukter svette og som kun er brukt fra jobb til frisør? Eller bør jeg sykle hjem, skifte til andre klær og kjøre tilbake?
Det er ikke aktuelt å sykle i vanlige klær - alt for kaldt.


#2

Tallulah sa for siden:

Ja, det er innafor.


#3

løve70 sa for siden:

Det er selvsagt innafor :)


#4

annemede sa for siden:

Takk for svar.
Det var opplagt at kiropraktor/fysioterapeut er innafor, men mer usikker på frisør. :)


#5

-ea- sa for siden:

Hæ?
Beveger vi oss i helt forskjellige sfærer, kanskje? Har ikke vært nødvendig å pynte seg for å klippe håret, hos de frisørene jeg har pleid å gå til ihvertfall.


#6

annemede sa for siden:

Nei altså - jeg oppfatter at det er litt høytid(?) å gå til frisør, man stæsjer seg litt opp, det er et lite høydepunkt, selvdigging, så jeg har alltid om ikke pyntet meg, så ihvertfall tatt på ordentlige klær før jeg gikk til frisøren.


#7

My sa for siden:

Hvem tenker du beveger seg i en annen sfære enn deg? Hun som spør om det er ok med treningsklær (og altså ikke vet), eller de to som svarer at det selvsagt er innenfor? Hvem snakker om å pynte seg?

#8

annemede sa for siden:

Jeg har aldri lagt merke til at folk ikke er velkledde hos frisøren.
(Oppvokst med at man dusjer før man går).


#9

Luftslottet sa for siden:

Mesteparten av tiden hos frisøren har man jo på seg kappe, så jeg tenker at det ikke spiller den minste rolle hva man har under. :knegg:


#10

My sa for siden:

Jeg har aldri lagt merke til eller tenkt over hva folk har på seg hos frisøren, verken på den ene eller den andre måten, de fleste er jo dekket av en poncho. Men jeg er ikke så ofte hos frisøren da.

#11

Tallulah sa for siden:

Ja, for motsatsen til å gå i treningstøy er å pynte seg? Det er synd ingen har oppfunnet hverdagstøy. Virkelig ingen varianter av det. Det er så kjedelig å enten gå i yogatights eller ballkjole. Jaja, sånn er det. Vi får holde ut. :skuffet:


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg går alltid i bunad. :nemlig:


#13

Miromurr sa for siden:

Jeg tenker det er godt innafor.

Jeg har ei venninne som fikk kommentarer på at hun gikk i treningstøy på matbutikken, så det er vel alltids noen som mener det ikke er innafor. :knegg:


#14

annemede sa for siden:

:humre:


#15

Charlie sa for siden:

Ville heller problematisert det hos fysio enn frisør - men synes det er ok begge steder. :blånn:


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg for min del løser hele problemstillingen ved å ha bunad hos fysioen også.


#17

Hyacinth sa for siden:

Nei, nå skal jeg slutte å fjase. :sorry:


#18

Skilpadda sa for siden:

Men går du til frisøren først, så du ser noenlunde ordentlig ut på håret før du går til fysioterapeuten? Det er jo kanskje det viktigste spørsmålet!


#19

Blondie sa for siden:

:knegg:

Glad for å oppdage nye bruksmuligheter for bunaden.



#21

nokon sa for siden:

Denne tråden! :hjerteøyne:

Eg liker å kle meg etter den stilen eg ønsker når eg går til frisør. Eg ville ikkje vore bekymra for hygieneaspektet ved å gå i treningstøy. Men eg ville vore bekymra for å få altfor sporty sveis!


#22

annemede sa for siden:

Aiaiai, det hadde jeg ikke tenkt på.
:gruble:


#23

Pøblis sa for siden:

:knegg:

Jeg tar på meg klær det ikke er krise å få blekemiddel på- men jeg sminker meg alltid slik jeg pleier å se ut til vanlig, så frisøren skal se hvordan jeg ser ut når jeg går ute blant folk.

Jeg tenker at frisøren min hadde blitt veldig begeistret hvis jeg kom i bunad. :ja:


#24

Retz sa for siden:

Jeg går ofte på matbutikken i treningstøy. Prøver å time mølletreninga på senteret sånn at jeg akkurat er ferdig til butikken åpner.

Har brukt lunsjpausen til frisørbesøk, så vanlige hverdagsklær der.


#25

Hyacinth sa for siden:

Hver eneste gang. :nemlig: Manikyr og pedikyr også.

For å være litt mer seriøs: Jeg dusjer/sørger for at jeg er ren nok når jeg skal til fysioterapeuten. Men hun kliner meg alltid inn med en klissete massasjesalve eller noe. Så jeg må jo dusje (ja, håret også, hun er jo langt oppi nakken!) etterpå også. Det er litt stress. Jeg har ofte lurt på om det er nok med klutvask før jeg går, men jeg ser så sykt ustelt ut uten å vaske håret om morgenen.

Men jeg kan jo løse det med å gå til frisøren først, selvsagt. :knegg:



#27

Hyacinth sa for siden:

:rofl:

Aldri tenkt tanken! Men jeg skjønner jo at jeg må eksperimentere litt framover. Kle meg som hhv drag queen, punker, engelsk adelsdame fra 1800-tallet og ikke minst som lærer, som jeg jo faktisk ER. Skal dokumentere prosessen.


#28

Millen sa for siden:

Gleder meg til bilde dokumentasjon..:hyper:


#29

Polyanna sa for siden:

Jeg har en veldig jålete, og litt luktsensitiv, frisør, som jeg har gått til i et par tiår. Jeg ville ha sendt sms først og sagt at "jeg kommer i HELT RENT sykkeltøy til deg i dag, for ellers går det ikke opp, bare så du er forberedt på det!!". For ellers hadde han kanskje besvimt litt. :nemlig:

(Jeg hadde ikke gjort det til hvem som helst)


#30

Polyanna sa for siden:

:haha:

(Men jeg tror faktisk at for noen, så er det å gå fra tigths/joggebukse til jeans og ren genser, faktisk å "pynte seg". Det har definitivt vært det for gutta mine i en viss alder. :knegg: )


#31

Nelly Nickers sa for siden:

Asymmetrisk klipp coming up!


#32

Hyacinth sa for siden:

Ja. Og jeg skal stille med dingledobber i keramikk og klær fra Uno (heter det det? Butikken med lilla tunikaer.) Og sånne sko mange hadde for noen år siden. El Naturalista? Og skjerf.




#35

Fintdethei! sa for siden:

Da snakker vi såkalt gøy på håret?


#36

Input sa for siden:

Jøss. Jeg har alltid trent hos fysio, og da blir jeg jo svett. Jeg ville ikke hatt på noe annet enn treningstøy der.

Jeg var forresten hos frisøren i dag, og hadde heldigvis på meg skjørt på jobb, så det gikk bra å gå direkte fra jobb til frisøren. :nikker:


#37

Hyacinth sa for siden:

Og som lærer på barneskolen er det viktig å omtale seg selv i tredjeperson. :nemlig:


#38

Hondacrv sa for siden:

No lo eg høgt. Eg går i kvardagskle til frisøren. Burde stilt i treningsklær oftare, men feit og lat og femti som eg er, er eg på full fart down the road to eit eller anna eg ikkje liker med meg sjøl.


#39

Einhyrningur sa for siden:

Det gjør noen mødre og. :sparke:

Sykepleiere har bare tre valg; uniform, dongeri og genser (her er hvite joggesko obligatorisk) og alltfor kort kjole med dyp utringning (til den ene frikveldenman har i året). Jeg velger alltid kjolen til frisør og fysio.



#41

C3PO sa for siden:

Frisøren min og jeg snakker mye om løping, så jeg tror hun hadde syntes det var bare hyggelig om jeg kom i treningstøy.


#42

Charlie sa for siden:

Første gang vi fant lus var da eldste skulle til frisør. Hun sa bare stille at X hadde lus og at nå måtte vi gå på apoteket og lempet oss ut. Etterpå sa hun at hun var pålagt å vaske ned salongen. :blush:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.