Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til royal dansk dessert eller enkel kake?

#1

daffy sa for siden:

Tenkte å gjøre ungdommen i hiset oppmerksomme på det danske tronskiftet. Og hva er vel en bedre inngang til det enn en royal, dansk dessert. Noen som har forslag til hva jeg kan lage?


#2

Nenne sa for siden:

Den vanligste festdesserten er ris a la mande med kirsebærsaus.


#3

Che sa for siden:

Det er vel ikke rødgrød med fløde du vil ha forslag om?


#4

Nenne sa for siden:

Ellers rødgrøt med fløte eller æblekage aka tilslørte bondepiker.



#6

GinaK sa for siden:

Den har jeg lagret og skal lages til morsdagen.:ja: ser god ut.


#7

amo sa for siden:

Kransekake er også stort i Damnmar, og nyttårkake over alle kaker. Har du en rest i frysen? :knegg:


#8

daffy sa for siden:

Riskrem er jo det beste jeg vet. Så jeg likte forslaget om å bare strø litt ekstra mandler på toppen og ha kirsebærsaus til. Sønn er på handletur etter ingredienser nå. :nam:


#9

daffy sa for siden:

Dette ble altså så godt! Hadde dårlig tid på slutten, så det ble riskrem med kirsebærsyltetøy og hakkede mandler på. Kirsebær er jo helt utrolig deilig. Hvordan er det man egentlig skal gjøre det. Lage varm kirsebærsaus eller serveres den alltid kald?


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier å koke opp et glass kirsebærsyltetøy med en skvett portvin, og lar det bli kaldt. Sammen med hakkede mandler og god riskrem med vaniljestang i er det en veldig god dessert. Jeg er ellers ganske skeptisk til endel riskremvarianter.


#11

daffy sa for siden:

Å det høres deilig ut! Portvin har jeg aldri, men Amarettoflasken i kjøleskapet kunne trengt et bruksområde #2 i tillegg til å være tiramisuingrediens. Sør kirsebær og bitter Amaretto bør vel bli bra, tror dere ikke?


#12

Nenne sa for siden:

Du kan velge selv. Lun kirsebærsaus er ganske vanlig.


#13

Charlie sa for siden:

Late to the party, men. Dansk kransekake er noe helt annet enn den norske. Mye saftigere og lages ikke i pølser men "trekantet"/ smal på toppen og bred i bunnen.

Ellers elsker danskene romkugler! Det som vi kaller punsjeboller. De kjøper gjerne ferdigkaker i butikken spesielt for å lage romkugler, og det er kåringer for beste romkulger blant bakerier. Fikk anledning til å smake romkugler fra et prisvinnende bakeri og det var altså helt noe annet! :elsker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.