Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Logisk rekkefølge oppussing

#1

Divine sa for siden:

Vi har planer om å betale fagfolk for å gjøre følgende i leiligheten vår:

  • skifte ut ovn vi ikke lenger bruker (oljefyring) med vedovn/peis
  • legge nytt gulv i alle rom
  • male absolutt alt av vegger, lister, dør- og vinduskarmer

Jeg ser for meg at logisk rekkefølge er å skifte ut ovnen først, så legge gulv og male til slutt, mens Divine-mannen mener at vi bør legge gulv før vi bytter ut ovnen. Hva tenker dere? Og er det noe jeg må være obs på når vi skal få så mange ulike ting gjort?


#2

tink sa for siden:

Jeg ville gjort ferdig maling av vegger og tak før jeg la nytt gulv. Litt mindre sterke meninger om ovnen.


#3

Galathea sa for siden:

ville revet ut gammel ovn, så lagt golv, og deretter satt inn ny ovn, hvis den skal stå på golvet.


#4

Input sa for siden:

Er det fare for at ovnen ødelegger veggen?

Jeg ville byttet ovn først, så malt og tatt gulvet til sist. Det er veldig digg å male uten å være redd for å sølen på gulv og lister.


#5

Blondie sa for siden:

Enig med Input.


#6

Tjorven sa for siden:

Jeg tenker følgende rekkefølge: ovn, maling og gulv. For da er det mindre ting som kan ødelegge for hverandre.


#7

sindrome sa for siden:

Jeg lurer på om ovnen kan tas når som helst? Står den på noe gulv som skal byttes? Skal nytt gulv under den eller ikke?


#8

Pelle sa for siden:

Hos oss la de gulv, dekket til og malte til slutt.


#9

meisje sa for siden:

Når vi byttet ovn var formen på den nye anderledes enn den gamle og vi valgte å få ny ovn installert før vi la nytt gulv. Ville også ha malt tak, og vegger før jeg la gulv, og tatt listene til slutt.


#10

Luftslottet sa for siden:

Det spørs helt hva slags ovn dere skal ha. Vår står på en plate oppå gulvet, så det ville vært umulig å bytte gulv uten å demontere ovnen.

Jeg ville nok malt, så tatt gulvet og så tatt ovnen, med mindre dere skal mure og gjøre masse greier som kan ødelegge veggene rundt.


#11

-ea- sa for siden:

Hva slags type ovn er det som skal ut, er det noe like tungt som en vedovn? Hvis ikke, så ville jeg startet med å sjekke om golvet tåler tyngden av en vedovn, hvis ikke så må golvet forsterkes.
Eller kanskje sjekket om pipa er godkjent, aller først. Kjipt å installere alt, og så få kontroll fra brannvesenet og bruksforbud.


#12

Divine sa for siden:

Vi har godkjent pipe, men skal selvsagt sjekke alt det formelle før vi setter i gang. Vi har tidligere hatt en gedigen ovn her, så jeg tror at golvet ikke er noe problem. Men takk for tipset om å sjekke det, det er ikke noe jeg har tenkt på engang.

Vi regner med at en ny ovn vil være vesentlig annerledes enn den vi har nå, men vi ser ikke for oss at vi trenger å mure noe. Jeg tenker at maling kommer først, men kanskje vi må mer info om hva slags arbeid som må gjøres med ovnen før vi bestemmer oss for oss ovn eller golv kommer først.

Argh, jeg skulle ønske dette intereserte meg på en flekk, men det er bare slitsomt, stressende og dørgende kjedelig på samme tid. Og ikke minst – dyrt.


#13

Nenne sa for siden:

Hvis ovnen skal stå på det nye gulvet ville jeg revet gammel ovn, malt, lagt gulv og satt inn ny ovn til slutt.


#14

Nenne sa for siden:

NB!

Sjekk også hvor ovnsløpet skal inn i pipa. Da vi byttet vår ovn for fire år siden, måtte vi mure igjen pipeåpningen og lage en ny som passer til den nye ovnen. Hvis pipa ev. også skal males er det greit å få sjekket alt sånt før maling.


#15

Myria sa for siden:

Det måtte vi også da vi byttet ovn.

Jeg ville valgt din rekkefølge, altså rive ovn, male, nytt gulv, ny ovn.


#16

Pøblis sa for siden:

Dette. :nemlig:


#17

Luftslottet sa for siden:

Samme her.

Jeg vil også AVBEFALE glassplate under ovnen, selv om de i butikken påstår at det blir tett og man ikke får rusk og støv under. :mumle:


#18

meisje sa for siden:

Nå husker jeg at vi måtte støpe en plate i ovnens størrelse(footprint) som vi gjorde først , etter å ha fjernet gammel ovn. Deretter ble gulvet lagt. Vi har fortsatt ikke malt gulvlister vi måtte demontere i den forbindelse. Hullet til pipa ble flyttet til nytt sted, og vi brukte noe av mursteinen fra nytt hull til å tetter det gamle hullet. Derettetter ble muren pusset. Før mur og innrammingen til peisen ble malt med diffusjons åpen maling.


#19

Divine sa for siden:

Glassplate under ovnen? Det kan jeg virkelig ikke tenke meg å ha.


#20

Divine sa for siden:

Jeg får lyst til å gråte bare av å lese dette. Så. Mye. Styr.

: hater oppussing :


#21

Pøblis sa for siden:

Du må ha noe?

Jeg sender deg et bilde av vår på SMS straks - så ser du. :ja:

Edit: det ble messenger.


#22

Divine sa for siden:

Men jeg må vel ikke ha glass?


#23

Tallulah sa for siden:

Neida, du kan ha metall, flis, stein og annet ikke-brennbart.


#24

Pingis sa for siden:

All sympati, Divine! Fy flate, det er nesten som man flytter ut i skogen i stedet for sånt. Bortsett fra at jeg hater telt også, da.


#25

Luftslottet sa for siden:

Nei, du bør ikke ha glass engang.

Mur, fliser, metallplate, ett eller annet som tåler varme og langt nok ut til at det kan fange opp gnister eller glo som hopper ut av ovnen.


#26

Luftslottet sa for siden:

I skogen må man fort ha et hus, og da er det enda mer å pusse opp. :nemlig:

Og :dakars: divine!


#27

Lhi-My sa for siden:

Glassplate under ovn fungerer da helt fint? Den må bare monteres skikkelig så det ikke kommer støv under platen. Vi har glassplate under begge vedovnene våre og har hatt det i 20 år uten problemer.

Jeg ville latt håndverkerne bestemme rekkefølgen. Skulle jeg gjort det sjøl, hadde jeg gjort det på sommerstid når ovnen ikke var i bruk (vi fyrer nesten bare med ved). Jeg hadde da startet med å fjerne gammel ovn, deretter malt veggene og så lagt nytt gulv og til slutt installert ny ovn.


#28

Luftslottet sa for siden:

Det var godt å høre. :)

Vår er profesjonelt montert, men vi bor i et gammelt hus, så ingenting er så rett som det burde vært. Tipper det er problemet. Det er enklere å velge en plate som ikke er gjennomsiktig enn å fikse det etterpå hvis det først kommer rusk under. :gal:


#29

Selma sa for siden:

Jeg ville i tillegg fått taket malt når derre først er i gang med et sånt prosjekt og rommet er tømt


#30

GinaK sa for siden:

Ville også malt takene når dere først går så grundig til verks.


#31

sindrome sa for siden:

+1 her


#32

Nenne sa for siden:

Vi har hatt glassplate nå i nesten fire år og det går helt fint. Vår er løs og kan flyttes for rengjøring om nødvendig. Det eneste ankepunktet jeg har er at den nok burde vært større.

Den er uansett mye bedre enn den massive steinhella vi hadde før under den gamle ovnen.


#33

Galathea sa for siden:

Jeg syns også det er penere med glass enn stein eller metall. Men hos oss kom det masse støv og rusk under glassplata, det var ikke pent! Vi måtte demontere ovnen, ta opp plata, fjerne støvet, og så la vi tilbake glassplata med silikon rundt kanten så det ble tett, ser pent ut nå.


#34

Charlie sa for siden:

Skal man ha ulike fagfolk for å gjøre en jobb ville jeg bedt den håndverkeren som skal gjøre den største jobben om å gi meg en felles pris og være prosjektleder for jobben. Det har flere fordeler.

Du har en kontaktperson som har oversikten.
De bestemmer rekkefølgen og de har grunnlag for å si i hvilken rekkefølge ting skal gjøres.
Det går mye fortere. Hvis tømrer Bernt har en avtale om at elektriker Bente skal legge stikk på en jobb har Bernt mye mer grunnlag for å si når Bente burde komme (du kan komme på tirsdag, for da er Arne-Belinda ferdig) enn du har (tipper også at om Bente har knapt med tid er det viktigere for henne å prioritere Bernt enn privatperson Kåre). Har jeg ansvaret for det selv, så sier tømrer Bernt "nå er jeg ferdig, nå kan du ringe Bente", og så ringer jeg Bente og hun sier "vi kan ta det neste uke" og det går vinter og votter før det er ferdig.

Den aller viktigste fordelen kommer etterpå. Hvis det dukker opp problemer, kan du bare ringe Bernt, og slipper at Bernt sier "det er maleren", og maleren sier "det er varmefag-dama du skal snakke med". Bernt har ansvaret. For alt.

Den som har prosjektlederansvaret tar ofte et påslag for å gjøre den jobben. Lurer på om tømreren min tar 10 % påslag på regninga til andre håndverkere han styrer? Av den jobben de er leid inn for? :vetikke: Men synes det er verdt det. Særlig ref. siste punkt over. Jeg kaller det "forsikring".


#35

Divine sa for siden:

Det er akkurat en slik ordning jeg ønsker meg, men funker dette i praksis, altså? Jeg sitter igjen med skrekken etter at vi hadde Montera som totalleverandør da vi byttet kjøkkenet, men den overordnede styringen de lovde å ha, smuldret helt bort.


#36

Nenne sa for siden:

Det har fungert veldig fint hos oss de gangene vi har gjort det. Vår snekker har tatt 15 %, men vi har jo fått hans rabatter på materialer når han har bestilt for oss, og det gjør han jo når han har hele ansvaret, så det har jo betalt seg selv.


#37

Charlie sa for siden:

Har en lokal tømrer som jeg "alltid" bruker. Bruker heller dem enn slike konsepter som IKEA/ Elkjøp osv. tilbyr. De har montert IKEA-kjøkken for meg sist vi kjøpte kjøkken også. Vi måtte ta imot kjøkkenet og sette det i garasjen, da. Til vårt firma hadde satt av tid til oss. Men det gikk fint. :fnise: Når vi skal ha noe fra et byggvarehus ordner de alt, henter materialer og sånn.


#38

Divine sa for siden:

Ja, jeg skal aldri, aldri, aldri bruke Monter mer, i alle fall. Jeg måtte til psykiater pga. påkjenningen. :gal: Det er derfor jeg vegrer meg noe innmari for å starte på nye oppussingsprosjekter.


#39

Neket sa for siden:

Vi malte først, så fjernet vi peisen, la gulv, satt inn ny ovn (med glassplate under :knegg: ). Eller ikke vi da. Folk som kan det.

Vi hadde en gjeng som malte og la gulv, og peisen ble installert av de vi kjøpte den av. Varmefag eller noe, husker ikke helt. Hjalp at vi gjorde det på sommeren, så vi kunne vente til alt var ferdig før vi bestilte montering av peis.


#40

Lavender sa for siden:

Skal du ha frittstående peisovn kan du måle avstand fra gulv til piperør og kjøpe oven som passer eller enkelt kan tilpasses. Så slipper du store inngripen. Det skal være noe ikke brennbart under, vi har glass, det kommer rusk under, mulig fordi gulvene her er skjeve. Null problem å rengjøre.


#41

Obelix sa for siden:

Lykke til! Jeg byttet ildstedog pipe i oktober og bare husk at prosessen før de kan sette inn også tar litt tid. Peisleverandøren må sende inn byggsøknad osv. De kom på befaring og sjekket at avstand til vegg osv passet med den ovnen jeg ville ha. Og jeg har valgt og ha den glassplata under jeg hadde fra før. Det er smak og behag hva man synes er finest, men jeg syntes det blir for hytteaktig med f.eks svart plate under. Hvis du vil kan jeg sende deg bilde av min ovn med glassplate


#42

Divine sa for siden:

Obelix: Send meg gjerne bilde. Jeg er fortsatt skeptisk til glassplate, men jeg prøver å ha et åpent sinn. :knegg:


#43

Obelix sa for siden:

Send meg nummeret ditt da så kan jeg sende på sms


#44

Jålebeinet sa for siden:

Vi har svart plate, og synes ikke at det ser hytteaktig ut. Men peisen vår er gul, det kan ha noe å si.


#45

Tallulah sa for siden:

Det er jo veldig mange muligheter utover glassplate, metallplate og steinplate også:


#46

Obelix sa for siden:

Sendt deg bilde, Divine


#47

Divine sa for siden:

Tusen takk! :hjerter:



#49

Guava sa for siden:

Begynn med å snakke med varmefag eller tilsvarende firma for å få råd mtp ovn. Ovnen som settes inn må være dimensjonert i forhold til pipa og det kan være greit å ha en plan klar både for hva som er mulig og deretter hva dere ønsker av ovn/underlag/brannmur. Når plan der er lagt ville jeg gått videre med riving, male det som bør males og så gulv før ny ovn monteres.


#50

Pøblis sa for siden:

Firmaet som bygget nyhuset vårt, tar på seg prosjektledelse av oppussingsprosjekter. det kan være verdt å sjekke ut. Vi er superfornøyd med hvordan hele prosessen hos oss er koordinert og fulgt opp. Men det koster jo selvsagt mer - kanskje det er verdt det?

Send meg et pip på messenger eller noe hvis du vil ha kontaktinfo.


#51

Divine sa for siden:

Jeg betaler GJERNE for prosjektledelse, så send meg gjerne info på messenger. Pøblis. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.