Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Avdeling av et rom med skyvedører

#1

apan sa for siden:

Jeg lurer på om noen har praktisk erfaring med å ha delt et rom i to ved bruk av skyvedører. Hvor omfattende er det å sette opp noe slikt og hvordan fungerer det egentlig i praksis for dere som evt har gjort det? Ser at man mister en del veggplass ift å sette opp feks en lettvegg, men så er det antagelig en del andre fordeler. Ikke minst er det ganske lett å fjerne igjen vil jeg anta? Erfaringer?


#2

Vind sa for siden:

Vi har brukt Ikea skyvedørsgarderobe-dører for å lage en skillevegg/dør. Det var jo omtrent som å sette opp en skyvedørsgarderobe, bare at det var dypere enn 60 cm innenfor.
Bunnskinnen skal bare limes med dobbeltsidig teip, og toppen skal festes i en "bjelke" som festes med noen skruer (tre, fire tror jeg på drøye to meter. På sidene er det også foringer, og de spikret vi med tynne spiker. Det som må fikses om vi tar det vekk er altså noen skruehull i taket og småspiker hull på sideveggen. (Har ikke fjernet det, men tror det skal gå bra å få det pent igjen :)).


#3

Høns sa for siden:

Vi har nylig gjort dette. Har brukt Elfa Gallery. Det fungerer helt supert. Vi sjekket ut ulike løsninger, og landet på denne da den er stabil og ser lik ut fra begge sider vi har skilt av kjellerstuen fra en gang, her var det tidligere en vegg som vi fjernet for å få bedre romfølelse, men som vi fant ut at ble for åpent npr rommet skulle brukes til overnatting. Gir god skjerming og føles som en vegg når rommet er i bruk, samtidigsom det gir økt romfølelse kontra en vegg. Vi har montert skinne med gardiner på innsiden som kan trekkes for når rommet benyttes som soverom. Vi har valgt gulv og takskinne for mer visuell avdeling også på gulvet. Takskinnen monteres med et par skruer, gulvskinnen tapes på. Kan absolutt anbefale å gjøre det. Anbefaler også å betale for kvalitet på dørene om man har mulighet. Elfa bestilles på mål, så passer da perfekt. Vi sjekket ut flere andre leverandører, men synes ELFA var mest solide (og gir et helt annet inntrykk enn løsningen fra IKEA, men er selvsagt dyrere). Om du sender en pm, så kan jeg godt vise deg løsningen om du ønsker.


#4

apan sa for siden:

Takk! Jeg gjør det.


#5

Charlie sa for siden:

Som flere nevner - du mister ikke veggplass om du bare har "døra til en skyvedørsgarderobe". Den bygger jo mye mindre enn en lettvegg. Ulempen er at den er mindre solid og man får naturligvis omtrent null støydemping ifht en vegg.

Så løsningen i leiligheten på siden til leilighetiparis, hvor vi bodde etpar dager for noen år siden. Hvis du ser på velkomstvideoen under galleri kan du såvidt se skyvedøra. i scenen hvor hun kaster seg på senga ser du skyvedøra i et glimt rett etterpå til venstre, og når hun sitter i den røde sofaen har hun den samme skyvedøra rett bak seg som en hvit "vegg". Det var ellers en knøttliten leilighet, så et ganske smart trekk for å dele funksjoner. Men på mange måter oppleves det fremdeles som at det er samme rommet, så spørs hva man skal ha det til.

[url]https://www.leilighetiparis.com/galleri[/url

Ordentlige skyvedører krever mye mer plass og koster betydelig mer naturligvis. Men da får man også flere kvaliteter av at det er to rom, hvis man har behov for det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.