Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Inkludering og mangfold - språkbruk

#1

tink sa for siden:

Dagens spørsmål. Det er tid for årsrapportering og vi skal rapportere for mangfold og inkludering. Et tema jeg personlig brenner for, og som vi i bedriften leverer på i enkelte aspekter. Det gjenstår likevel å nå ut til et mindre blendahvitt publikum. Eller folk fra andre kulturer, det kan også gjelde den lysere delen av sentraleuropa og østover.

Kan man skrive at "vi må jobbe med å nå ut til flere grupper med større etnisk og kulturell variasjon"?

Andre forslag som beskriver problemstillingen, men evt. er mindre problematisk?


#2

Input sa for siden:

Er det bare etnisk og kulturell variasjon dere er "for dårlige på", eller burde dere inkludere for eksempel funksjonsvariasjoner, og kjønn og seksualitet også?


#3

Adrienne sa for siden:

Jeg ville kanskje byttet ut "vi må jobbe med" med "fokus fremover vil være å ytterlige forsterke", eller "fremover vil vi arbeide med å forsterke".


#4

daffy sa for siden:

Kanskje bytte ut "variasjon" med "representasjon" ?


#5

Tallulah sa for siden:

Folk representerer ikke et kulturelt mangfold, de bidrar til en større variasjon. Det syns jeg er viktig. Man skal få være en del av mangfoldet k et publikum, ikke bli «pålagt» å representere andre enn seg selv.

Vi skal jobbe med å nå et bredere mangfold (i vårt publikum), både i opprinnelse, kultur, identitet og funksjonsvariasjoner.


#6

tink sa for siden:

Det er særlig den etniske variasjonen vi må jobbe med, da vi leverer greit nok på øvrige variasjoner som seksualitet, og funksjonsnedsettelse av ulike varianter. Ikke at vi er i mål, men her når vi bedre fram til ulike målgrupper med dagens tilbud og muligheter.

Takker for alle øvrige innspill. Variasjon er riktigere enn representasjon for oss, i dette tilfellet. Nettopp av det Tallulah nevner. Det dreier seg om et publikum som benytter (eller ikke benytter) seg av et tilbud i fritid og ferier.


#7

daffy sa for siden:

Skjønner, da blir representasjon feil. Men variasjon høres litt rart ut å bruke om mennesker?


#8

nokon sa for siden:

Kva med "Vi vil jobbe videre med å nå et bredere publikum - særlig når det kommer til befolkningsgrupper med variert kulturell og etnisk bakgrunn".


#9

sindrome sa for siden:

Jeg likte Tally sin.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.