Vi har invitert et par venner til en drink og litt snacks før en konsert. Vi spiser middag litt tidligere på dagen, hver for oss, så jeg tenkte at det holdt med litt snacks. Men jo mer jeg tenker over det, jo mer skjønner jeg at alle kommer til å trenge noe som fyller magen litt mer enn potetgull, liksom. Det blir ellers enormt mange timer mellom middag og konsertslutt.
Årsaken til at jeg ikke har invitert på middag er at jeg trenger at det er litt lavterskel denne dagen. Så mitt spørsmål er: Hva kan jeg lage (aller helst kjøpe) som er enkelt, litt mettende og litt godt?
Fine folk? Fikk bare så veldig magefølelse på pizza Grandiosa. :knegg: (Mulig det er fordi min siste konsert var med Halva Priset, så der var alt harry fra ende til annen.)
Jeg tenkte faktisk på noe av det samme, men tenkte at jeg da må bake et godt brød, og det gidder jeg ikke. Men jeg kunne jo selvsagt kjøpt et. Vet ikke helt hva slags, jeg tåler ikke gjær, så jeg kjøper aldri brød… :knegg:
Du kan også lage slike brødpinner som er min go-to i slike situasjoner. Kjøp ferdig pizzadeig (rektangulær, ikke rund), klin utover litt pesto (jeg bruker rød), og litt revet ost på halve, brett andre halve over, del opp i strimler som er ca 2 cm brede, tvinn dem, og legg dem på bakepapir. Jeg pensler med litt olje og strør på litt flaksalt, før jeg steker dem på 180 grader i 10-15 min. Det er veldig enkelt, men samtidig ser det fint ut og smaker veldig godt. Kan spises sammen med ost og frukt, eller med grønnsaker og dip, som tilbehør til suppe, tas med som bidrag til tapasbord etc ...
Dipp av rømme, en finhakket sjalottløk og en haug med finklipt gressløk, litt dijonsennep og en dæsj sitronsaft og en haug med så dyr rogn du gidder på toppen (ørretrogn, løyrom for luksus) servert med enkelt salt potetgull til. Det er kjempegodt og ser staselig og dekadent ut, men krever omtrent ikke noe arbeid i det hele tatt.
Serverer potetgull og dip separat, ja. Jeg blander alt til dippen unntatt rogn på forhånd, topper med rogn (og gjerne ekstra gressløk) rett før servering.
Altså, jeg må ha det inn med skjeer. :knegg: Du serverer dipen i egen skål, potetgullet i egen skål og rogn i egen skål? Og gjestene legger de tre tingene sammen selv?
Sorry for idiotiske spørsmål. :sorry: Men her øynet jeg virkelig muligheten for å imponere på en latterlig enkel måte. :D
Jeg er ikke Toffskij, men regner med at hun mente at du har på rognen (og evnt litt ekstra gressløk) oppå dippen like før servering -Og potetgull i egen skål