Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Snacks som metter litt

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi har invitert et par venner til en drink og litt snacks før en konsert. Vi spiser middag litt tidligere på dagen, hver for oss, så jeg tenkte at det holdt med litt snacks. Men jo mer jeg tenker over det, jo mer skjønner jeg at alle kommer til å trenge noe som fyller magen litt mer enn potetgull, liksom. Det blir ellers enormt mange timer mellom middag og konsertslutt.

Årsaken til at jeg ikke har invitert på middag er at jeg trenger at det er litt lavterskel denne dagen. Så mitt spørsmål er: Hva kan jeg lage (aller helst kjøpe) som er enkelt, litt mettende og litt godt?


#2

Bokormen sa for siden:

Litt ost, kjeks og druer?


#3

meisje sa for siden:

Sushi, kyllingvinger, quesadilla feks
evt suppe du har laget dagen før ?


#4

frukt sa for siden:

Lefseruller, nøtter, spekemat, ost, oliven, ferdig suppe du varmer opp.


#5

Elise sa for siden:

Fine folk? Fikk bare så veldig magefølelse på pizza Grandiosa. :knegg: (Mulig det er fordi min siste konsert var med Halva Priset, så der var alt harry fra ende til annen.)



#7

Hyacinth sa for siden:

Takk for gode tips! :blomst:

Grandis blir det nok ikke. :knegg:


#8

Syrinx sa for siden:

Ost, kjeks, godt brød og ein marmelade eller to.


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte faktisk på noe av det samme, men tenkte at jeg da må bake et godt brød, og det gidder jeg ikke. Men jeg kunne jo selvsagt kjøpt et. Vet ikke helt hva slags, jeg tåler ikke gjær, så jeg kjøper aldri brød… :knegg:


#10

Syrinx sa for siden:

Det er kjempegodt med landbrød, gjerne surdeigs, til ost.


#11

Hyacinth sa for siden:

Supert. :). Jeg kan spise kjeks eller knekkebrød. :)


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg har faktisk et islamsk rugbrød i frysen. Vulkanbrød. :)


#13

Hyacinth sa for siden:

Islandsk! :sjokk:


#14

My sa for siden:

Du kan også lage slike brødpinner som er min go-to i slike situasjoner. Kjøp ferdig pizzadeig (rektangulær, ikke rund), klin utover litt pesto (jeg bruker rød), og litt revet ost på halve, brett andre halve over, del opp i strimler som er ca 2 cm brede, tvinn dem, og legg dem på bakepapir. Jeg pensler med litt olje og strør på litt flaksalt, før jeg steker dem på 180 grader i 10-15 min. Det er veldig enkelt, men samtidig ser det fint ut og smaker veldig godt. Kan spises sammen med ost og frukt, eller med grønnsaker og dip, som tilbehør til suppe, tas med som bidrag til tapasbord etc ...

#15

Hyacinth sa for siden:

Det høres veldig digg ut! Men vi er bare fire, hvorav én ikke tåler gluten og én ikke tåler gjær. :knegg:


#16

My sa for siden:

Kanskje ingen god ide da nei. :knegg:

#17

amo sa for siden:

Enkel Nachos, rømme og noen dipper?


#18

Pelle sa for siden:

Tapenade


#19

Toffskij sa for siden:

Dipp av rømme, en finhakket sjalottløk og en haug med finklipt gressløk, litt dijonsennep og en dæsj sitronsaft og en haug med så dyr rogn du gidder på toppen (ørretrogn, løyrom for luksus) servert med enkelt salt potetgull til. Det er kjempegodt og ser staselig og dekadent ut, men krever omtrent ikke noe arbeid i det hele tatt.


#20

Hyacinth sa for siden:

:elsker:


#21

Hyacinth sa for siden:

Men gjør du det helt klart på forhånd? Blir ikke chipsen soggy da? Eller må fyllet serveres ved siden av?


#22

Toffskij sa for siden:

Serverer potetgull og dip separat, ja. Jeg blander alt til dippen unntatt rogn på forhånd, topper med rogn (og gjerne ekstra gressløk) rett før servering.


#23

Hyacinth sa for siden:

Altså, jeg må ha det inn med skjeer. :knegg: Du serverer dipen i egen skål, potetgullet i egen skål og rogn i egen skål? Og gjestene legger de tre tingene sammen selv?

Sorry for idiotiske spørsmål. :sorry: Men her øynet jeg virkelig muligheten for å imponere på en latterlig enkel måte. :D


#24

Hyacinth sa for siden:

Sånn skikkelig dyr løyrom kommer jeg ikke til å kjøpe denne gang. Men er det noen typer rogn jeg absoluyt bør unngå? Hva er gode kjøp, liksom?





#28

apan sa for siden:

Gratinerte nachos.


#29

gnuri sa for siden:

Jeg er ikke Toffskij, men regner med at hun mente at du har på rognen (og evnt litt ekstra gressløk) oppå dippen like før servering -Og potetgull i egen skål


#30

Toffskij sa for siden:

Det Gnuri sa. Det blir godt med alle typer kaviarrogn, inkludert lodderogn. Jeg liker ørretrogn.



#32

Lyppa sa for siden:

Ville nok gått for gratinerte nachos med kjøttdeig og ost. Salat, rømme og salsa til. Eller kyllingsalat med godt brød til.


#33

-ea- sa for siden:

Tørkakjøtt. :enkel:


#34

Niobe sa for siden:

Bruschetta.



#36

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle forslag!


#37

Hyacinth sa for siden:

Drar opp denne igjen. Det er tid for samme konsert som i fjor, og vi skal ha litt flere gjester enn i fjor.

Jeg skal kjøpe croustades og verdens beste laksesalat på Janas, og så skal jeg lage den dipen til Toffen i år igjen.

Så må jeg ha noe fiskefritt til en av gjestene. Noe med butterdeig, kanskje? :gruble:


#38

liefje sa for siden:

Jeg kan tipse om Instagramkontoen @matbubbel. Svensk dame som lager utrolig mye godt og for det meste veldig enkelt som kan serveres som snacks, ofte til et glass bobler. Jeg har laget flere av de små rettene til stor begeistring fra gjestene.


#39

Nenne sa for siden:

Bare for å være et datapunkt, så synes jeg ørretrogn er mye bedre enn både løyrom og ordentlig kaviar. Og det til mye lavere pris. :nam:


#40

tink sa for siden:

Innser at det er en gammel tråd, men nå lo jeg høyt. :D


#41

gnuri sa for siden:

Hvor får du kjøpt det?


#42

Hyacinth sa for siden:

Den følger jeg. Enig i det du skriver!

Er det noen spesielle retter som slo an? Jeg var innom matbubbel her om dagen, for å bli inspirert, men jeg fant ikke noe akkurat da.


#43

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Jeg har ikke laget det siden i fjor, men det var sykt godt! Det er Maj-Britt Aagaards oppskrift (Spiselandslaget).


#44

Hyacinth sa for siden:

Jeg har kjøpt ørretrogn, som i fjor. Det er jo ikke akkurat superduperbillig, det heller, men jeg så at de (Mega) hadde silderogn/steinbitrogn, eller var det rognkjeks? Ble usikker nå. Mye billigere. Og lodderogn var billig, men ser mer ut som en mos enn perler.

Er slike typer rogn gode?


#45

Nenne sa for siden:

Noen Meny-burikker pleier å ha. Du kan alltids få bestilt om de ikke har det inne.

Hyacinth, rimelig lodderogn kan absolutt brukes. Til hverdags kan det for eksempel røres ut i en rømmeboks og brukes som saus til stekt laks.


#46

gnuri sa for siden:

Takk- da skal jeg lete på vår lokale Meny


#47

Hyacinth sa for siden:

Takk! Men rognen er mye mer finkornet og ser ikke like imponerende ut, ser jeg. :knegg:

Godt at den smaker godt! Silderogn da? Er det godt?


#48

liefje sa for siden:

Mulig det til og med var jeg som tipset deg om det før. De jeg husker som ble veldig gode er:

  • kaldrøkt laksrøre (postet 23. desember 23). Jeg lagde minirundstykker og hadde den på dem, men allslags brød eller kjeks kan brukes
  • Bresaolatortelline (postet 17. januar 24)
  • Tynnbrødstubbe med laxmousse (postet 18. januar 24) Jeg tok den på potetlompe
  • Cherry bacon (postet 26 januar 24). Brukte potetlompe her, også
  • Avocadokorg med heta räkor (postet 30. januar 24).Disse blir liksom en "minitaco" med reker
  • Snacksfat med baconrøre (postet 3. februar 24).

Mye kan lages klart i forveien.


#49

Hyacinth sa for siden:

Nam! Tusen takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.