Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøttdeig av hjort

#1

Blå sa for siden:

Jeg har fått en pakke med kjøttdeig av hjort og har tenkt å lage kjøttkaker til nyttårsaften. Jeg har aldri brukt kjøttdeig av vilt før og tar gjerne i mot råd både når det gjelder speing og krydder.

Jeg har fått beskjed om at det er vanlig å blande den med karbonadedeig for å mildne smaken.

Dersom noen her har erfaring så hører jeg gjerne på den.


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg syns viltsmaken er deilig, og ville ikke spedd med karbonadedeig. Hva med knuste einebær, rosmarin og timian?

Viltkjøtt (hvertfall elg) er litt tørrere i kjøttet og mindre fett enn storfekjøtt, så pass på at kjøttkakene ikke blir for tørre.


#3

allium sa for siden:

Hjortekjøttdeig er veldig mager. Hvis du skal lage kjøttkaker, kan det være en idé å blande dem med lammedeig (hvis du får tak i).


#4

Pamina sa for siden:

Du trenger ikke blande, det er nydelig uten blanding.

Jeg pleier, når vi får fra svigers på høsten, å slenge den i foodprosessoren med kniven i, tar opp i en løk, litt chili, hvitløk, pepper, havsalt, litt vann, ett eller to egg, litt griljermel (4-5 ss. til du får riktig konsitstens) eller ferske brødsmuler.

Stek opp, gjerne små boller, lag en tomatsaus og la dem ligge og småputre i den lenge. Hjortekjøttet tåler mye smak, men jeg ville virkelig ikke spedd det med noe annet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.