Jeg har fått en pakke med kjøttdeig av hjort og har tenkt å lage kjøttkaker til nyttårsaften. Jeg har aldri brukt kjøttdeig av vilt før og tar gjerne i mot råd både når det gjelder speing og krydder.
Jeg har fått beskjed om at det er vanlig å blande den med karbonadedeig for å mildne smaken.
Dersom noen her har erfaring så hører jeg gjerne på den.
Du trenger ikke blande, det er nydelig uten blanding.
Jeg pleier, når vi får fra svigers på høsten, å slenge den i foodprosessoren med kniven i, tar opp i en løk, litt chili, hvitløk, pepper, havsalt, litt vann, ett eller to egg, litt griljermel (4-5 ss. til du får riktig konsitstens) eller ferske brødsmuler.
Stek opp, gjerne små boller, lag en tomatsaus og la dem ligge og småputre i den lenge. Hjortekjøttet tåler mye smak, men jeg ville virkelig ikke spedd det med noe annet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.