Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Egen garderobe på gjesterom?

#1

Hyacinth sa for siden:

Vi «bygger hus» (dvs totalrenoverer). Hele planløsningen endres.

Vi har ikke et kjempestort hus, så alle kvadratmetre må utnyttes godt. På hovedsoverommet skal vi ha en slags walk in-løsning, altså til klærne. Vi har redusert størrelsen kraftig til fordel for et litt større bad.

Nå ser vi at området med skap/klesoppbevaring blir mindre enn vi har sett for oss, og vi sliter med å få plass til både mine og mannens klær på en god måte. Vi kan bøte på plassmangel ved å sette inn en kommode, men så kom vi på en løsning jeg har lyst på innspill på:

Hvis jeg bruker all ledig plass på soverommet til mine klær, kan mannen ha alle sine klær på gjesterommet vegg i vegg. Han synes det er en god løsning og har selv foreslått det, men den gang avviste jeg forslaget fordi jeg mente at skapene på gjesterommet skulle være nettopp for gjester (og studenter på ferie).

Men i dag tenkte jeg følgende: Det er da veldig dårlig utnyttelse å ha en stor garderobe på gjesterommet som kun er til gjester og studenter på ferie? :vetikke: Det må da være bedre at mannen oppbevarer sine klær der, slik at vi begge får god plass? :undrer:

Ulempen er selvsagt at rommet noen ganger er i bruk. Vi har uhyre sjelden gjester, men det er planen at det skal hende litt oftere framover. Og det ene barnet er utflyttet student og kommer hjem i ferier. Den andre studenten skal bosette seg i byen (er planen iallfall).

Vi skal også ha et tredje soverom. Men det skal etter planen brukes som loftstue. Vi har ikke planer om å ha noen garderobeskap der.

Er det noe som er negativt med denne løsningen? Er dette en flott løsning, tror dere, eller kommer det til å bli upraktisk?


#2

Hyacinth sa for siden:

Ser at overskriften er uhyre klønete. Men håper dere forstår problemstillingen.


#3

zinatara sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg ville satset på å ha klær som er utenom sesong/brukes sjeldent på gjesterommet. Da slipper man å måtte inn på et gjesterom som er i bruk av gjester for å hente klær.

For min del har jeg ingen problemer med å ha klær i koffert/bag når jeg besøker noen og ikke pakke ut.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk for innspill!

Jeg liker å ha alle mine klær tilgjengelige til enhver tid, og mannen bruker t-skjorte og dongeribukse (og kun det) året rundt…

Men jeg ser poenget ditt.

Enig i det om gjester, men jeg tenker litt på sønnen som er hjemme over lenger tid. Det blir på en måte rommet hans. Men på den andre siden kan han jo i teorien sove i loftstua. Skal ha sovesofa der. Og det er jo kun noen år han er student.


#5

Elise sa for siden:

Jeg tror jeg ville prøvd å ha begges dagligklær på eget rom og tøy som brukes sjeldnere på gjesterommet. Pentøy, sesongklær, sengetøy (hvis det ikke bor et annet sted).

Vi har i flere perioder i livet hatt deler av vår garderobe på barnerom. Det beste da har vært å ha det som brukes mest inne hos oss selv.


#6

Pøblis sa for siden:

Gjør som du har tenkt. Gjesterommet vil være ubebodd store deler av året. Og som du sier, kanskje sønnen vil sove i loftstua.


#7

Elise sa for siden:

Jeg har forresten også i en leilighet hatt en kommode på badet med undertøy, og hvis jeg hadde hatt stort nok bad nå ville jeg hatt det igjen. Har dere vurdert det?


#8

Darth sa for siden:

Vi har det sånn. Vi har gitt minstemann det største rommet, og det rommet vi bruker har kun plass til mine klær. Mannes klær er i garderobeskap på gjesterommet. Fungerer helt fint for han og barn som hjemme på ferie. Når det er noen som sover på gjesterommet, så henter han klær til dagen etter på kvelden.


#9

løve70 sa for siden:

Jeg ville nok satset på å ha klær som sjelden brukes på gjesterommet, samt plass nok til studentens klær i ferier. Gjester som kun er på helgebesøk trenger ikke skapplass tenker jeg.


#10

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle svar!

Vi har ikke plass til klær på badet.

Jeg snakket med studentsønnen nå, og han synes det er helt ok at farens klær er på gjesterommet. Han håpet han fikk litt plass til egne klær der, men mente det var teit av oss å ha et tomt klesskap 10 måneder i året.

Jeg må innrømme at jeg nok kjenner litt på at det første vi gjorde da ungene flyttet var å rive ned hele huset innvendig. Alt blir totalt annerledes. Jeg er redd de ikke skal føle at det er «hjemme» og at de bare er på besøk. Og derfor har jeg tenkt at iallfall sønnen må få eget rom, selv om det blir knøttlite. Men det er jo egentlig et gjesterom det blir, og sønnen har tatt alt han eier med seg til Bergen. Ingen av ungene har ting hjemme. Det var rett og slett ikke en mulighet da vi skulle renovere. Alt måtte ut.


#11

Polyanna sa for siden:

Mine studenter på ferie bruker ikke garderobeskapet nevneverdig mye, i hvert fall. De bruker sofaen eller gulvet eller baggen. :knegg:

(Det skal sies at de ikke har flyttet ut av skapene sine, da, så de er ganske fulle)


#12

Zulu sa for siden:

Enig. :nikker: Vi har også hatt det sånn i perioder. For meg gir det mye mer mening å oppbevare det som brukes sjeldent inne på gjesterommet og det som brukes hyppigere på soverommet i stedet for å dele det opp i «ditt og mitt».


#13

Hyacinth sa for siden:

Ser den, men egentlig er alle klær i bruk, eller så bør det brukes :knegg:


#14

IzziCreo sa for siden:

Synes det er en super løsning! Rommet kommer jo til å stå tomt i stor grad, og mannen din kommer helt sikkert til å komme inn i en god rutine når sønnen er på besøk. Og i vår familie så hadde det vært null problem at vi banket på og fikk hentet det det måtte være. Eldste har tvstuen til soverom her når hun er hjemom, med skap til klær, Minstens Lego og litt diverse annet i skjønn forening. Når hun er hjemme fra studier så er det hennes rom; ellers i året er det tvstue. Hun setter stor pris på å ha klesskap til rådighet. Vi har løst det med at hun har et skap som kanskje vil falle innunder betegnelsen linnen closet eller jeg vet ikke... Det er et pent skap som ikke er kleskap egentlig, men funker utmerket som et :knegg:

Vi bor i Oslo, så som de fleste vi kjenner som bor her, så har vi et særdeles praktisk forhold til de m² man har til rådighet. Så jeg synes idéen din er god :jupp:


#15

Millen sa for siden:

Jeg ville gjort det som passer dere som bor der fast. Selv har jeg aldri skjønt at man skal bo på visse måter fordi en har overnattingsgjester innimellom.


#16

My sa for siden:

Jeg ser ikke problemer med at han har klærne sine på gjesterommet. De få gangene noen sover der kan han hente ut klær kvelden før.

Jeg legger aldri klærne mine inn i skap når jeg overnatter, verken privat eller på hotell, uansett hvor tomme de er. Jeg har det i kofferten/bagen (eller ut over gulvet :flau: ). Så jeg hadde ikke hatt behov for skapplass hvis jeg skulle besøke dere. Antar det er slik med de fleste.


#17

celebelen sa for siden:

"Det er ingen som henger klærne sine i et skap når de er på besøk, til nøds legger de noe i en kommode" sa en på jobben i en lignende diskusjon for en stund siden. Kan dere eventuelt rydde ut av et par hyller og tømme et par kleshengere når dere får gjester som blir lenger enn en natt?


#18

Hønni sa for siden:

Vi bygger to ekstra gjesterom i huset til min far, til gutta og gjester, før vi flytter over, og kommer til å gjøre nettopp dette. Ekstra skapplass til sesongtøy og selskapsklær etc. som ikke trenger henge på vårt soverom. Så holder vi av noen skuffer og litt hengeplass hvis gjestene vil pakke ut.


#19

liefje sa for siden:

Selvfølgelig vil jeg gjort det sånn som det passer best for dere. Jeg ville aldri forventet at det var plass til mine klær i skapet hvis jeg overnattet på privat, utenom hvis dette var privat i form av Airbnb.


#20

Galathea sa for siden:

Helt uproblematisk, særlig når det er egne barn som i hovedsak skal bruke rommet.


#21

Hyacinth sa for siden:

Takk for gode innspill! :blomst:

Gjester «driter jeg i» (misforstå meg rett) :knegg:, de trenger ikke et helt skap. Men jeg kjenner på det med sønnen min. At han liksom ikke får «eget rom» når han kommer hjem. Han har fire og et halvt år igjen av studiene i en annen by. Det er jo ikke akkurat det at et garderobeskap (eller tre) er avgjørende, men jeg kjenner på at vi nærmest «kastet» ungene ut og startet med å totalrenovere straks de flyttet. Er redd han ikke skal føle seg hjemme. Har ven tenkt at han bør ha gjesterommet som eget rom med egne ting. Men han trenger ikke plass til alt han eier. Det er i Bergen uansett.


#22

Tussa sa for siden:

Våre studentar har minimal skapplass når dei er heime, vi bruker skapplass til alt anna vi trenger men får til å henge opp en anna plass om det trengs.


#23

meisje sa for siden:

Jeg tenker at å sette av en skuff eller 2 pluss litt hengeplass i skapet til sønnen din skulle holde. Jeg syns i allefall det er greit å ha skap når jeg skal være et sted lenger enn 1 uke, kortere enn det, og koffert er greit nok.


#24

Skilpadda sa for siden:

Vi bor jo også i Oslo og har en leilighet med veldig begrenset plass, og ideen om å «holde av» et tomt skap til bruk for et utflyttet barn når hen er hjemme på besøk er ganske fjern. (Datteren hadde ikke engang hele skapet (eller alle hyllene) på rommet sitt for seg selv mens hun faktisk bodde hjemme.) Jeg tror ikke det er det som avgjør om man føler seg velkommen. :)

Når det er sagt: hvis f.eks. sengetøy og håndklær og sånt er lagret på deres soverom, går det jo an å flytte det over på sønnens rom, til fordel for mannens klær. Slike ting trenger man ikke å hente like ofte.


#25

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror vi må ha sengetøy i det skapet på gjesterommet uansett, men vi har ikke sånn veldig mye sengetøy. Håndklær har vi plass til på badet.

Ellers enig. :)


#26

Pelen sa for siden:

Jeg har ikke lest svarene du har fått, men gjester pakker sjelden opp alt og henger og legger det inn i skapene er min erfaring. De beholder tingene i bager/koffert. Det er muligens noen få plagg de ønsker å henge inn. Får dere gjester så kan dere sikkert rydde ut litt så at det finnes litt hengeplass.


#27

Høns sa for siden:

Sønnen vår foretrekker kjellerstuen fordi han da har en mer selvstendig tilværelse med større muligheter for å se film, spille osv enn med kun et soverom :)


#28

Høns sa for siden:

En kommode på soverommet kan funke bra om dere ønsker det ekstra møblet, om ikke så kjør mannens klær på gjesterommet. I lange ferier kan det kanskje være trøblete når sønnen er hjemme, men jeg tenker det løser seg ved å lage litt plass til han i skapet når han er hjemme og ved å eventuelt legge frem klær dagen før for mannen om sønnen er av typen som sover lenge. Jeg tenker ikke skapplassen eller eget rom er avgjørende for om han føler seg velkommen.

Du kan jo også høre med han hva han tenker (om du er villig til å faktisk høre på hans innspill). Hos oss (som har gjort noe av det samme som dere, men ikke har et ekstra gjesterom til sønnen) var det sønnen selv som sa at han ikke trengte et eget rom, og det løste mye for oss.


#29

Hyacinth sa for siden:

Har hørt med ham, og han synes det er greit.


#30

Strå sa for siden:

Vi har skrudd opp kjøkkenoverskap på veggen over senga og opp til taket. Der har vi god plass til sengetøy og en god del annet. Jeg trenger ikke stol for å nå helt øverst, fordi jeg står i senga. Ganske praktisk syns jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.