Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er noen stretchlaken bedre enn andre?

#1

MegaMie sa for siden:

Jeg opplever stadig at våre stretchlaken får hull og må kastes. Og det er så irriterende. Både fordi det er utrolig kjedelig å bruke penger på laken og fordi det er synd å måtte kaste så mye brukbart stoff. Jeg har forsøkt Kid, Princess og Jysk uten å merke noe forskjell i kvalitet.

Finnes det et merke som holder godt som jeg ikke har hørt om?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg må følge denne tråden, for det samme skjer hos oss.

For øvrig kan det nevnes at hullene ALLTID oppstår på mannens side av senga. Selv om han ligger roligere enn meg og har mykere hud på føttene.


#3

Mikkeline sa for siden:

Jeg opplever ikke det samme på formsydde, glatte laken. Jerseylakenene våre blir av ukjente grunner fulle av hull.


#4

Lhi-My sa for siden:

Nesten alle våre stretchlaken er fra Princess og de har holdt i ganske mange år. Vi har flanellslaken og noen litt tjukkere jerseylaken derfra, liker flanell best, de er egentlig ikke spesielt flanellsaktige, de ligner mer på litt kraftig jersey. De har holdt fint her iallfall.


#5

MegaMie sa for siden:

Interessant. Hva slag stoff er de laget av?


#6

IzziCreo sa for siden:

Disse fra Kid er dobbeltvevd/strikket og derfor ekstra tykke. Det er de aller beste synes jeg. Minuset er at de kommer kun i hvit, men det lever jeg godt med. Man merker forskjell i tykkelsen umiddelbart hvis man sammenlikner med ordinær jersey. Har ikke fått hull i noen av de laknene verken hjemme eller på hytta. Vi har én i familien som er god på å få hull i både klær og laken, men disse holder.

Apropos hull; kan det være at man har f.eks. en ring som hekter seg i lakenet? Jeg hadde det en gang, men man merker jo ikke det i søvne.

Jeg liker ikke å sove med andre typer laken en jersey, så har ikke andre anbefalinger når det kommer til valg av stoff.


#7

meisje sa for siden:

Med strechlaken mener du sånne jersey laken ? Jeg bruker ikke annet enn vanlig bomullslaken fra IKEA til barna og gjester, og de jeg har i bruk var ca 8-10 år som da får hull fordi stoffet er blitt tynnslitt. Til oss voksne bruker vi egyptisk bomull, der har lakenene holdt i ca 12 år før det gikk hull pga de var blitt tynnslitte. Jeg tromler lakene våre, så de er brukt mye og vasket mange ganger før de vandrer heden.


#8

Malama sa for siden:

jeg antar strechlaken betyr sånne som er formsydd med strikk som går rundt madrassen, jeg har det både i jersey og frotte og flanell, de to sist til vintersbruk.

Og ja, særlig de i jersey har jeg kastet et noen av i det siste pga hull i, men de har vart noen år da




#11

Mikkeline sa for siden:

Bomull eller sateng. Kjøper bare dem nå etter å ha irritert meg over det samme som deg


#12

Tilde sa for siden:

Ikea sine er veldig bra.




#15

Che sa for siden:

Nok en IKEA-laken-tilhenger.


#16

liefje sa for siden:

Jeg liker sånne skikkelige stretchlaken, ikke bare de som i seg selv ikke er stretch men bare har en gummigreie som strammer under. Jada, det blir hull i de billigste jerseylaknene fra Kid, men for å være ærlig, så plager ikke sånne små hull meg nevneverdig. Jeg bruker dem videre. Kanskje sjuskete, men så lenge 99 % av lakenet er helt, er ikke småhull en kastegrunn i min verden.


#17

Malama sa for siden:

Småhull kaster ikek jeg på heller, men det utgikk etterhvert når hullet ble så stort at foten gikk gjennom... eller halve mannen ;)

Sjuske som bare det jeg altså, men der er en viss grense selv for meg. Men det var et gammelt laken.



#19

liefje sa for siden:

Haha. Det blir noe annet ja! Hullene vi har er Max på størrelse med en lilletå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.