Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på syltet rødløk

#1

Beckett sa for siden:

En gang i tiden (ganske sikker på at det var en luke i en adventskalender) så delte en bruker her inne en oppskrift på syltet rødløk. Jeg har søkt i bloggen, men finner den ikke. Er det noen som husker/klarer å finne?

Jeg vet at mange oppskrifter er et lite Google-søk unna, men jeg vil ha denne.


#2

Tjorven sa for siden:

Det finnes mange, og de varierer over samme tema. Men personlig synes jeg ofte at mange av dem blir har mye sukker/blir for søte. Jeg bruker følgende oppskrift:

1 rødløk
1 dl vann
0,5 dl eplesidereddik
1 ss sukker

Løken skjæres i helt tynne skiver. Vann, eddik og sukker kokes opp, og man sørger for at sukkeret er helt oppløst. Ta av varmen og tilsett løk. Rør rundt med jevne mellomrom. Den bør så minst 15 minutter på å få satt seg.

Hvis det blir rester, kan dette puttes på et lufttett glass. Da kan den brukes i noen uker fremover.





#6

Myria sa for siden:

+1 på Meny sin oppskrift. Jeg synes også syltet rødløk skal være søt. :jupp:


#7

løve70 sa for siden:

Ja, jeg gjettet det :knegg: Jeg synes den er god.


#8

Gaia sa for siden:

Jeg bruker denne, men bruker rødvinseddik, ikke 7 % eddik. Litt avhengig av hvor mye jeg lager, så syns jeg 1 del vann, 1 del sukker, 1 del eddik, kok opp, avkjøl litt og ha over løken i tett Norgesglass fungerer veldig bra.



#10

Skilpadda sa for siden:

Jeg gjør omtrent som Gaia, med rødvinseddik (eller en blanding), den eneste forskjellen er at jeg har løken i laken mens den koker, så løken blir bittelitt kokt. Det er fordi mannen ikke helt tåler rå løk lenger.



#12

Beckett sa for siden:

Enig i at det er godt når det blir litt søtt :)


#13

Mamari sa for siden:

Jeg er enig med Tjorven og liker ikke at dyltet rødløk blir for søtt.
Men rødløksmarmeladen skal prøves, har solbær i fryseren!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.