Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det utopi å reise til Syden i år uten å bruke en formue?

#1

MegaMie sa for siden:

Jepp, det lurer jeg på. Skal vi få med ungdommene i år er det varmt land som gjelder. Og strand. Men altså, det er så dyrt! Jeg har ikke lyst til å bruke 30 000kr bare på flyturen til en helt plain ferie. Men det er kanskje prisen vi må betale for å få med ungdommen?

Eller har kanskje FP noen geniale forslag. Gjemte billige perler, flyreiser som ikke koster skjorta, bilferie som faktisk blir hyggelig. Eller noe i den duren.

Jeg gleder meg til å høre!


#2

millact sa for siden:

Albania er rimeligere. Du må generelt dra til land som ikke har euro.


#3

løve70 sa for siden:

Det kan også være rimeligere å reise på andre dager enn lørdag dersom det er mulig. Vi har akkurat bestilt fly til Kroatia og sparte noen tusen på å reise ons-ons istedet for lør-lør. Ellers ble jeg også skremt av prisene på flybilletter i år :(


#4

Che sa for siden:

Montenegro er vakkert. Ei heller like dyrt. Avbefaler å fly til Kroatia kjøre over grensa. 10 mil tok 7 timer…og evt andre land - Slovenia? Eller er vel Bulgaria billig. - om været er godt, kan sopot og være noe, men det er kaldt å bade der da.


#5

MegaMie sa for siden:

Har vurdert Sopot, men er usikker pga været. Ligger jo såpass langt nord.


#6

millact sa for siden:

Juli er ofte varm i Polen i følge min polske kollega. Hadde selv ca 28-30 grader da vi var i Gdansk. Vi badet i sjøen også og var på strendene.


#7

Tallulah sa for siden:

Kunne kidsa likt interrail? Med et par stopp i noen kule byer, fornøyelsesparker etc? Tog til Italia går jo rimelig greit. Eller landene på innsiden av Italia som nevnes her.


#8

007 sa for siden:

Men er ikke tog til Italia/Spania mye dyrere enn fly?


#9

Tallulah sa for siden:

Ikke nødvendigvis. Jeg ville nok ikke valgt Spania, både fordi de aktivt motarbeider interrail, og fordi Frankrike også har færre avganger man kan bruke interrailbilett på.

Sånn sett er det lettere mot Italia. Man kan også velge bort interrail, og heller kjøpe enkeltbilletter, spesielt om Tyskland har den superbillige reis-så-mye-du-vil-billettene i år også. Det er ganske lett å sammenlikne.

Også må man se på reisen som en del av ferien, ikke bare som transportetappe.


#10

Sola sa for siden:

Vi skal til Montenegro i år som i fjor. Det er et nydelig land med flott natur. Og veldig rimelige priser. I år betalte vi 24 000 for flybilletter til 6 voksne.


#11

Musemus sa for siden:

Land uten Euro er helt klart billigere. Men flybillettene i år er hinsides!


#12

MegaMie sa for siden:

Jeg tenker at vi burde gjøre litt flere land om vi skulle dratt på interrail. Og hatt flere uker. Vi skulle egentlig på interrail i 2020. Jeg sørger fortsatt. :sukk:


#13

MegaMie sa for siden:

Fortell mer!


#14

Tallulah sa for siden:

Måtte regne på det. :knegg:

I megamies tilfelle blir det to voksne, to ungdom og et gratis barn. Med 7 reisedager i løpet av en måned koster de to ungdommene 3456,- pr stk og de voksne 4539,- pr stk. 15.990,- for familien.

Skjønner at det ikke er helt det samme som skikkelig interrail altså. Men med tre reisedager ned til varme og 3 hjem igjen, så kan man stoppe så lenge man vil underveis. Og er kanskje billigere/koseligere/nesten like fleksibelt som å kjøre?


#15

meisje sa for siden:

Vi har bestilt flybilletter til JR t/r Spania for 4000 per person i starten av juli. Syns det er en grei pris.


#16

Sola sa for siden:

Montenegro var som Hardanger i 35 grader! Nydelig frodig natur med høye fjell, mye blomster og trær. God kvalitet på maten og ren sjø. Middager på restaurant var villig, tror en god biff med alt tilbehør var under 15 euro. Vi var i Herceg Novi og skal der denne sommeren også.


#17

Che sa for siden:

Sola: hvor tar dere fly til da?
Vi var i dobre voda, også helt magisk.


#18

Sola sa for siden:

Vi tar fly til Dubrovnik fra Stavanger. I fjor reiste vi fra Bergen en lørdag i uke 28. Var kø på grensen, tror vi sto 2 timer i kø. I år reiser vi en tirsdag


#19

MegaMie sa for siden:

Ser at vi kan få til noe rimeligere om vi reiser nærmere skolestart. Har noen erfaringer å dele ift å reise til Hellas? Feks Parga?


#20

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg har vært i parga! Riktignok 20 år siden … Veldig søt liten by, tre ulike strender, borg, gamleby og det er mulig å leie bil og kjøre oppover i fjellene. Der kan du få med deg både ruiner, dryppsteinshuler, høyfjellshotell og fjellområdet meteora med alle klostrene som ligger der.


#21

Muskat sa for siden:

Vi var i Parga med våre to ungdommer for noen år siden, og hadde en helt nydelig ferie! :hjerter:

Vi var først en uke i Parga hvor vi bare holdt oss i byen og på strendene der. Var på en dagstur med båt til øyene Paxos og Antipaxos som ligger utenfor Parga. Fin tur med nydelig snorkling i krystallklart vann og rusling i en superkoselig liten by på Paxos. Det er heller ikke uvanlig å se delfiner på turen, men vi traff dessverre ikke på dem.

Etter første uka leida vi bil, dro en dag til elven Acheron (halvtime unna Parga) på elvevandring, og det var også helt magisk. Lite folk, vakker natur og deilig kjølende vann. Stort sett kan man gå opp elven, men et par steder var det så dypt at man måtte svømme.

Etter Parga dro vi til Meteora hvor vi var i tre netter. Stoppet på veien for rafting i en elv, supergøy, selv om det ikke var så stor vannføring i elva akkurat da. Meteora var også verdt et besøk med sin fantastiske natur og klostre.

Etter Meteora kjørte vi til Lefkada, tre-fire timer å kjøre etter det jeg husker. Vi bodde i nærheten av Agios Nikitas på yttersiden av øya, som har masse vakre strender. Anbefaler bil også her.

En av de fineste feriene vi har vært på faktisk!


#22

Muskat sa for siden:

Ellers kan jeg også slå et slag for Portugal. Vi fløy til Porto og var der noen dager, tok tog til Lisboa og var der tre-fire dager, før vi tok tog ned til Algarvekysten og var siste uka, før vi fløy hjem fra Faro. Skikkelig fin ferie, men ikke spesielt billig mener jeg å huske. Kan dog være på grunn av at vi var veldig sent ute med å bestille både fly og overnatting.


#23

Spoon sa for siden:

Sivota! Litt nord for Parga, lite og sjarmerende med mange muligheter. :hjerter: Flyr til Preveza.


#24

daffy sa for siden:

Ja det går an. Rutefly på lavpriskalender og airbnb. Se etter leilighet i kompleks med basseng som ligger i nærheten av togstopp, så kan dere kombinere badeliv med besøke til storbyer.


#25

Mamari sa for siden:

Det ser fristende ut med en tur til Sivota - og ikke minst flott flytid på ettermiddag. Spørsmålet er bare om vi tør å gamble på SAS i midten av juni:confused:


#26

Spoon sa for siden:

Vi skal dit igjen i starten av juni. Kan ikke se at det er noen risiko med SAS akkurat nå?


#27

Mamari sa for siden:

Nei,kanskje ikke. Det er veldig fristende med gode flytider. Jeg kjenner at min tid på ferietur med fly grytidlig om morgenen er forbi:)


#28

Sola sa for siden:

Vår ferie kommer på ca 50 000 for fly og leilighet for 6 voksne. Vi flye til Dubrovnik fra Stavanger og tar taxi til Herceg Novi i Montenegro. Vi er veldig fornøyd. Leiligheten fant vi på booking.com.


#29

MegaMie sa for siden:

Vi drodler fortsatt. Har landet på at vi vil gjøre det enkelt med pakketur siste uka før skolen begynner, da er det billigere. Ungene er gira på Kreta, for da kan vi ta en dagstur inn til Chania som er en hyggelig by med passelige shoppingmuligheter.

Men så ser jeg jo at det er mye billigere å reise til Bulgaria. Har aldri vært der. Har noen venner som syntes det var helt supert. Jeg er usikker. Ser det går turer til Balchick. Noen som har vært?


#30

Blondie sa for siden:

Vi dro til Bulgaria et år og jeg ville ikke gjort det igjen. Byene var fine, men det som ble beskrevet som et «sydende område med autentisk landsbyliv» var en grusom turistfelle. Vi hadde med syk ungdom og måtte bo på resort, mulig det ødela endel. Var i Balchik.


#31

daffy sa for siden:

Hva er en formue da? Spør fordi jeg er oppriktig nysgjerrig. Vi var på pakketur 2 ganger for ca. 15 år siden til Tenerife, og det var jo svinedyrt. Husker ikke akkurat hva vi betalte, men kanskje 50.000 på all inclusive sted for 2 voksne og 3 små barn.

Det er vel mye rimeligere å leie på airbnb der man finner billige flybilletter?


#32

Nooria sa for siden:

Inspirert av blant annet denne tråden reiser vi til Monte Negro i går. Gleder meg. Vi flyr til Tivat. Tenker vi tar en dagstur til Dubrovnik. Dit har jeg ønsket meg lenge.


#33

MegaMie sa for siden:

Nei, det er jo kanskje litt subjektivt. Men når en flytur til oss 5 kom på 29 000kr synes jeg det er veldig dyrt. Og en ganske enkel pakketur med fly, hotell og buss til hotellet koster over 60 000kr. Dette er i fellesferien.

Ifjor kostet flyture 10 000kr mindre, så det er jo ganske heftig økning.

Vi har bare vært på chartertur en gang før, i 2010. Det kostet 22 000kr for all inklusive. Så da synes jeg 50 000 er veldig dyrt hvis det var for 15 år side.


#34

millact sa for siden:

Sånn ca hva betaler dere for fly? SAS, ikke sant?


#35

løve70 sa for siden:

Nå sjekket jeg hva vår ferie koster sånn ca. 14 dager i Kroatia, 3 dager i Dubrovnik og 11 dager i Makarska. De første dagene på hotell, resten i AirBnB hus. Flybilletter 22 000, hotell: 14 000, hus: 30 000. Så 64 000 for 14 dager, 4 voksne. Vet ikke hva det klassifiserer som :vetikke:


#36

meisje sa for siden:

Vi betaler 4500 per pers i flybilletter, har overnatting gratis (6500 per måned)


#37

Musemus sa for siden:

Vår ferie koster:

Flybilletter: 23 000,- for 4 stk
Leilighet: 10 000,- for 1 måned + noen dager
Leie av bil: 10 000,- for 1 måned

Dette tilsammen for 4,5 uke for oss fire.


#38

Millen sa for siden:

Vi betalte i underkant av 60 000 nå for 1 uke i Hellas på all inklusive. Vi er da 3 voksne, 1 ungdom, 1 barn.
Vi fant ut at det ikke var så ille...


#39

amo sa for siden:

Kommunen vår har leilighet med 3 soverom og 3 bad som alle innbyggerne kan låne i Albir.Betaler ca 3000 for en uke, lørdag-lørdag. Kan bestilles opp til to år i forkant og det ligger ledige uker på kommunen sine hjemmesider. Da kan vi søke etter billige biletter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.