Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan velge farge?

#1

Tjorven sa for siden:

Nå skal vi gjøre noe vi ikke er vant til. Vi skal male noen av veggene i den ene stua vår. Vi er enige om at den skal bli grønn. Jeg tenker noe litt mørkt, men dempet. Jeg tror mannen min har sett for seg noe litt lysere.

Hvordan går man frem for å velge «riktig» farge? Er det noen som har en fin grønnfarge å anbefale? Sofaen i den stua er brun, ganske mørkt brun.

(Til info: vi har stort sett bare hvite vegger i hele boligen vår, så vi føler oss ville og gale nå.)


#2

Pøblis sa for siden:

Jeg har treasure og antique green fra Jotuni tilstøtende rom i huset mitt. Vi er superfornøyd, nydelig, dempet grønnfarge.


#3

Stompa sa for siden:

Jeg har Pale Linden i stua og Treasure i tilstøtende gang, elsker begge. Prøvde Laurbær også i stua, men den blei for "syrlig" hos meg (vestvendt rom med litt lite naturlig lys).

Anbefaler å prøvemale. Pale L så VELDIG lys ut på den lille lappen, men virka mye mørkere da jeg fikk den på større flate.


#4

daffy sa for siden:

Jeg ville konsultert ekspertene! Ta bilder i godt lys, gjerne både morgen og kveld hvis sollys gjennom dagen endrer lysforholdene på veggen. Så laster du disse opp på Jotun Lady sin rådgivingstjeneste og får kvalifiserte råd i løpet av et døgn. Da kan du skrive hvilken farge/ materiale dere har i gulv og møbler og annet som spiller inn.


#5

daffy sa for siden:

Her kan du stille spørsmål: fargerad.jotun.no/


#6

isola sa for siden:

Hvilken farge har dere nå? Vi hadde hvit stue, og da blir det mørkere uansett hva man velger.
Vi (eller, let’s be honest, jeg) valgte Antique Green, og så malte vi brannmuren i Organic Green. Det er helt klart mørkere enn vi er vant med, men vi har nå beholdt fargene.


#7

frukt sa for siden:

Lyset har mye å si, så det er lurt å prøvemale ja. Og å huske på at matt maling ser annerledes ut på veggen enn halvblank.


#8

Mikkeline sa for siden:

Vi har Butinox Oliven på kjøkkenet. En nydelig grønnfarge som jeg har blitt veldig glad i.


#9

Blondie sa for siden:

Vi har pale linden i gangen og skal ha treasure i stua. Det er harmoniske farger som passer til våre møbler (stort sett arvet eller kjøpt brukt).


#10

Pesten sa for siden:

Veldig glad i grønnfargen vi valgte i gangen. Matt Nortern mystic.


#11

Katta sa for siden:

Dra på butikken. Ta med hjem sånne bittesmå bokser (tror de er 0,5L) av det dere tror dere liker. Kjøp også noe papp, og mal opp et stykke av hver farge. Så stiller dere en av dere opp som holder den lengden som er malt med en av fargene opp mot aktuell vegg… og så bytter dere roller. Det er ganske vanlig at farger ikke ser like ut hjemme som de gjør på butikken. Men greit å lande først om dere tenker lys eller mørk… gjør et googlesøk der.


#12

Timar sa for siden:

Jeg har brent meg på farger som helt skifter uttrykk med lyset flere ganger, så da jeg malte stua i fjor så fikk jeg hjelp, både i malingsbutikk og hos Jotun, til å velge 3 aktuelle farger. Og så malte jeg 3 gedigne felt i stua, og levde med dem i flere dager for å se hvordan fargene endret seg gjennom dagen.

Er superfornøyd med den jeg endte opp med. Blåfarge, altså, så ikke aktuell hos dere.


#13

IzziCreo sa for siden:

Mitt råd er å finne noen farger dere liker, og som flere sier; mal på veggen, og lev med det i noen dager. Se hvordan lyset endrer fargene gjennom dagen og etter vær.

Når dere har bestemt dere, så maler dere over feltene i hvittonen dere allerede har slik at det ikke blir nyanseforskjell. Eller evt tre strøk med nye farge.

Jeg har ikke vært så begeistret for Jotun sine grønne fargepaletter, men de har kommet med noen nydelige grønntoner nå, bl.a. Pistacchio. Ellers har Flügger mange fine grønntoner (sjekk f.eks. ut Optimistic og Creative Green, de er dog lyse og type mellomgrønne).


#14

IzziCreo sa for siden:

Jeg gjorde det først; malte flere store papplater med fargene jeg kunne tenke meg og bestemte meg for en nydelig farge. Malte så på veggen - og det ble ikke bra! Fargen ble annerledes. Så det kan være smart hvis man har mange ulike kanskje, men prøv alltid direkte på veggen også, er mitt råd. Veldig glad jeg ikke kjøpte 10 liter maling før jeg testet direkte på veggen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.