Jeg har blitt påprakket en gedigen haug med klementiner, al for mange til å få spist opp. Hva skal jeg gjöre med dem? Ser ikke for meg at de passer i bakverk. Kanskje noen av dem kan bli en söt dessert hvis de er i krydret sukkerlake?
Hehe. Jeg liker ikke alkohol selv, men jeg fant oppskrift på appelsinlikør i en bok jeg har, og det må da gå like fint med klementiner? Vin bare slengte jeg ut, vet ikke om DET funker siden jeg ikke har peiling på vin overhodet. :)
Antakelig er det bare å hive masse clementinbåter i et stort syltetøyglass og tømme på sprit og sukker. Kanskje skvise noen av clementinbåtene slik at saften blander seg med spriten. La det stå LENGE. Til neste jul har du likør.
Tror jeg. Hahaha har aldri laget det selv, men har fått med meg at mange rundt meg har laget kirsebærlikør f.eks. Og de gjør det omtrent som beskrevet tror jeg?
Jepp det er noe sånt. Skal stå i minimum 4-5 uker tror jeg, men jo lenger jo bedre. Går jo an å prøve om man har så mye klementiner at alternativet er å kaste dem. Så kan man heller gi bort noen fine flasker med likør til bursdager, jul og som vennegaver. :D
Man kan bruke de smakstilsetningene man vil, men her er mine favoritter:
Kok opp bær/ frukt (jeg har laget masse chutney av rips, og det er knallgodt og passer til alt mulig) sammen med krydder, f.eks. stjerneanis, kanelstang, fersk ingefær, kardemomme om man liker det, litt nellikspiker. La det stå og trekke smak over natta. Dagen etter koker man det hele med sukker og sånn stivelsesgreier,er det pektin det heter? :blånn: Iallefall sånn pulver man bruker når man fryser/ sylter. Ikke sil bort krydderet, det kan godt være i chutneyen og så kan man plukke det ut når det skal spises.
Mange liker hvitløk i chutney. Jeg foretrekker uten, selv om jeg liker hvitløk godt. I eplechutney er det godt med ingefær og sitron.
Jeg fryser det, men man kan like gjerne hermetisere det.
Ville du ha mengdeangivelser? Vi lager det litt på gefühlen, men jeg kan godt spørre moren min (som er stor chutneyfabrikant) om ca-mengder.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.