Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye er du villig til å betale for en kanelsnurr?

#1

Bokormen sa for siden:

Dagens agurk.. :knegg:

Jeg var på favorittkaffebaren med ei venninne nylig, og de hadde noen fristende kanelsnurrer i disken. Men de koster 76 kr! :dåne: Vi valgte noe annet begge to. Jeg ble litt nysgjerrig på hva andre tenker, for meg bikket dette over i "for dyrt til at det er verdt det".


#2

Floksa sa for siden:

Tenkte instinktivt 30kr.
Jeg hadde neppe kjøpt en til 76kr. Med mindre den kom med en svært god historie.


#3

Blondie sa for siden:

Ganske mye, for det er sjelden en mulighet. :knegg: Jeg har cøliaki og er vant til svært stive priser, men jeg hadde nok ikke kjøpt kake eller bakverk på kafé uansett. Så godt kan det ikke være?


#4

007 sa for siden:

Jeg spiser så utrolig sjeldent søtbakst på café, så jeg betaler det det koster om jeg virkelig vil ha.


#5

Myria sa for siden:

Prisen jeg er villig til å betale kommer litt an på størrelsen og om de er virkelig gode eller bare helt ordinære, men kan ikke se for meg at jeg hadde syntes en kanelsnurr var verdt 76 kroner om det ikke var noe spesielt ved den.


#6

Ine sa for siden:

Hvis den hadde sett veldig fristende ut og jeg hadde lyst til å slå meg ned en stund på kafeen, så hadde jeg nok betalt 76 kroner.

Jeg tenker man betaler litt for å slå seg ned og okkupere plass i kafeen og. Mye skal være priset inn i prisen på vareutvalget, husleie, lønn til arbeidere, og til at stedet har overskudd til å fortsette å ha mulighet til å tilby meg mat.


#7

Albertine sa for siden:

Vi tar 45,- for diiigre kanelsnurrer rett fra ovnen og synes det er mer enn nok. 76,- var mye.


#8

C3PO sa for siden:

Hvem tar så mye? Selv Åpent Bakeri ligger godt under dette. Rundt 50 tenker jeg er OK hvis kvaliteten er høy.


#9

Tjorven sa for siden:

I underetasjen der jeg jobber har de en BIT. Der kan man kjøpe 4 kanelsnurrer (eller andre deilige snurrer) for 104 kroner. Det synes jeg er absurd billig.

Jeg tenker at jeg kunne betalt inntil 50 kroner uten å tenke at det var dyrt.


#10

IzziCreo sa for siden:

BIT-bollene hadde jeg betalt mye mer for, for de er insane gode! Nå tror jeg de koster 120,- for 4, men 50,- for én eller noe sånt.

Jeg synes ofte bollene på bakeri er tørre. 76,- hadde jeg nok ikke betalt.


#11

Input sa for siden:

Jeg er ikke noe glad i kanel, så det hadde jeg ikke betalt noe særlig for. Men jeg elsker god gjærbakst, og betaler gladelig for det. Særlig lussekatter! Det er en stor sorg at lussekatter er en én gang i året-greie. Jeg hadde nok lett betalt en hundrelapp og vel så det for en god lussekatt. :nam:

Jeg betaler veldig gjerne for godt brød også, dette er mitt favorittbrød.


#12

Chablis sa for siden:

45 kr, synes egentlig det er litt mye også. Over 70 kr hadde vært uaktuelt.
Hadeland glassverk tar vel 40 for noen som ikke er så god, Lom bakeri sine er mye bedre PG billigere.
Prisene på cafe rundt her er ca 40 kr.


#13

Stompa sa for siden:

Rundt 45 kr for vanlige bakeri-snurrer, tenker jeg. De er ofte tørre og bare middels gode, synes jeg.

For noen år siden hadde vi en kaffebar her i byen som bakte egne kanelsnurrer som var "ekte hjemmebakt" og absurd gode. Husker ikke hva de kosta da, men jeg hadde gjerne betalt 76 kr for med dagens generelle prisnivå. Men den kaffebaren er dessverre stengt, og jeg finner ingen som har kanelsnurrer som kan måle seg. :sukk:


#14

Retz sa for siden:

Dette blir veldig hypotetisk da jeg ikke går på kafé mer enn de par gangene i året jeg tar med barnebarnet etter lesestund på biblioteket. En kanelsnurr til 76 kr hadde vært helt uaktuelt, 30 kr er grensa, kjenner jeg.


#15

Tussa sa for siden:

Og dei er skikkelig gode :hjerter:


#16

Skilpadda sa for siden:

Enig med Ine i at jeg er villig til å betale ganske mye for å sitte på en kafé jeg har lyst til å sitte på. Da hadde jeg betalt 76 kroner for en kake eller kanelsnurr hvis jeg (eller f.eks. Datteren) hadde lyst på den og den så god ut.

For en kanelsnurr til å ta med, bare for å kjøpe i forbifarten liksom, tenker jeg min grense ligger rundt 50 kroner. Bollene på BIT synes jeg for eksempel er verdt det.


#17

GinaK sa for siden:

Ingen hos oss er glad i kanelboller så jeg lager heller det med vanlijekrem. Deilig.
Det koster vel noe sånt på markahyttene..? Det er rådyrt å gå på kafè og sjelden vi gjør det så det får koste det det koster. :cool:
På Samson her på det lokale lille senteret koster det 51. Synes de er fryktelig oppskrytt så kjøper heller en scones med nøtter.


#18

Lhi-My sa for siden:

På Bakeriet i Lom mener jeg at jeg nylig betalte 35 kr for en diger kanelsnurr. På Heidal ysteri, hvor de forøvrig har enda bedre bakst enn i Lom og langt mindre kø, tror jeg jeg betalte omtrent det samme for noen få uker siden.


#19

Mikkeline sa for siden:

Jeg synes det er dyrt, men kjøper om jeg har lyst på hvis jeg er på kafe. Det er ikke så hyppig at det ødelgger økonomien.


#20

Fintdethei! sa for siden:

Jeg hadde nok betalt og satt meg ned, selv om det var i overkant dyrt.


#21

Benzo sa for siden:

Nå fikk jeg veldig lyst på pistasjbolle fra Bit. :knegg:


#22

Toffskij sa for siden:

Mener dere at jeg skal sjekke prisen før jeg bestemmer meg for en impulsbolle?! :hehehe:


#23

venla sa for siden:

Hadde reagert om den kostet mer enn 50 kroner. Men om det var på et bra bakeri eller det var noe spesielt med dem hadde jeg sikkert kjøpt til 76 om jeg først var ute for å gå på bakeri.


#24

Primrose sa for siden:

Nå er ikke jeg så ofte på kafé, men 76,- synes jeg var hårreisende dyrt for en bolle. Hva kostet kaffe'n liksom?


#25

IOA sa for siden:

På min favorittkafe her i byen, som både har den beste kaffen og de beste kanelsnurrene, koster kanelsnurrene 45 kroner. Og de er skikkelig store og gode! Så veldig mye mer enn det er jeg ikke interessert i å betale, kjenner jeg.


#26

Tallulah sa for siden:

Fra et håndverksbakeri er jeg villig til å betale ganske mye. Fra en bensinstasjon, kjede eller et sted med frossenbakst; ikke spesielt mye.

Jeg syns gode kanelboller er veldig godt, men de må være saftige, ikke ha for mye sukker og smør, og nok kanel. Og størrelsen må selvsagt reflekteres i prisen.


#27

Polyanna sa for siden:

42 kroner, landet jeg på. :nemlig:


#28

Bokormen sa for siden:

Et godt poeng! Disse her var veldig små, mer som de jeg baker selv. Ellers deler gjerne jeg og mannen en, de er ofte gigantiske de på bakerier.

Jeg har ikke dårlig samvittighet mht til denne kaffebaren, det er vel knapt et sted jeg legger igjen mer penger i året på takeawaykaffe, kaffebønner, gavekort osv. :p


#29

millact sa for siden:

Tja, det kommer an på. Jeg er sjeldent på kafe, så om det hadde vært kun meg og f.eks en venninne hadde jeg nok betalt mer enn om jeg hadde hatt med de to ungdommene også. Men min grense hadde sikkert gått ved en femtilapp?


#30

Palmen sa for siden:

En god kanelsnurr: mye. Sikkert 76 kroner om den er god.


#31

frukt sa for siden:

Jeg ville ikke betalt mer enn 50 kr.


#32

Floksa sa for siden:

Veldig enig i nesten alt bortsett fra at jeg liker dem med masse sukker og smør.


#33

Nextlife sa for siden:

Jeg baker så mye kanelsnurrer at det er ikke på lista mi over ting jeg er spesielt glad i og kjøper.:knegg:

Det sagt, min betalingsvilje er stor når det kommer til å handle hos bakerier som bruker ekte råvarer, er lokale og helst ikke i nasjonale/internasjonale kjeder og har fagfolk på jobb.
Der hadde jeg glatt betalt 76 for en snurr.
Kjeder som bruker bakeoff fra industrien (ofte utenlandskprodusert) og som har mennesker som aldri har sett en 10 kgs Meierismør og egg i skall og ikke fra flaske eller pose,- Ikke stor betalingsvilje i det hele tatt.


#34

Retz sa for siden:

I dag kom jeg fram til smertegrensa for blomkål. 25 kr per stk.

Og jeg hadde jo aldri betalt 30 kr for en kanelsnurr. Er ikke så glad i gjærbakst. Belgiske vafler derimot, 25 kr.


#35

Charlie sa for siden:

Vanlige litt små kanelsnurrer på kafeer her koster på 40-tallet. Når det er sagt så er prisen også en refleksjon av kafeens husleie, utgifter, omsetning osv. Slik at hadde X kafé her hatt samme meny og omsetning i en større by hadde de vært nødt til å ha betydelig høyere priser utelukkende fordi husleia antakelig ville vært betydelig høyere. På kjøpesentre har de ofte også et annet kostnadsbilde fordi alle butikker er nødt til å ha åpent i hele åpningstida til senteret osv. Disse tingene henger jo sammen. Så med mange ord - gitt omstendighetene kunne jeg sikkert betalt 76 kr.


#36

Palmen sa for siden:

Dette løste jeg med å sette på en tangzhong-deig med selvmalt kardemomme. Så slipper vi å kjøpe bakeoff-snurrer på vei til hytta i morra.


#37

Input sa for siden:

Jeg synes det er litt slitsomt, denne trenden med at alt søtt skal være så himla svært. Jeg betaler mye heller for en god bolle som er liten nok til at jeg fremdeles har lyst på mer når jeg er ferdig, enn for en der jeg må kaste halvparten. :sparke:


#38

Nextlife sa for siden:

Veldig enig, jeg mister motet av slik gigabakst, og kunne heller kjøpt noe som var 3-4 munnfuller, ikke et helt måltid.


#39

him sa for siden:

Hva er svaret på livet, universet og alt! Det inkluderer også kanelsnurrprisen :humre:

#40

Karamell sa for siden:

Jeg vet ikke, hva koster de på f.eks Snurr eller Godt brød da? Jeg kjøper der om jeg er der.


#41

meisje sa for siden:

Jeg tror jeg må bo et sted med dyre kafeer, for jeg betaler mellom 150 og 200 for en knopp te og en kanelsnur. Det er så dyrt at det skjer veldig sjeldent.


#42

amo sa for siden:

Mye, hvis de er delikate. :0
Vi stopper nesten alltid på Mjonøy bakeri på E134 (nær Åmot) på vei mellom øst og vest, og går på en smell hver eneste, bidige gang vi stopper der.
Anbefales, selvbetjent bakst i gammelt stabbur.


#43

Nenne sa for siden:

I hvert fall ikke 76 kroner! :eek: Det er latterlig dyrt!


#44

liefje sa for siden:

Aner ikke hva den på Samson koster, men har jeg først bestemt meg for at jeg vil ha en sånn, betaler jeg uten å tenke på prisen. Det skjer ikke mer enn 6-7 ganger i året uansett. De er sååå gode med masse smør. Tar alltid en som er lite stekt. De liker jeg best. Er visst mange kunder der som har bestemte meninger om akkurat hvilken bolle de vil ha. Å nå fikk jeg lyst på en sånn.


#45

Myria sa for siden:

Vi har samme smak i kanelboller liefje. Jeg liker også masse smør (og sukker) og den må være lite stekt (kanelboller som er tørre, eller enda verre, sprø, på utsiden er fæle. Merkelig nok har jeg en venninne som er helt motsatt av meg. :knegg:).


#46

Linella sa for siden:

Jeg hadde ikke kjøpt en kanelsnurr til 76 kroner. Jeg går ikke på kafé eller bakeri, jeg mister matlysten av prisene. Jeg er ikke spesielt glad i brødmat eller gjærbakst heller, så det bidrar nok til at jeg ikke er villig til å betale så mye for det.


#47

nokon sa for siden:

Det kjem veldig an på settinga. Eg og 11-åringen har laga oss ein enkel bytur-/ferieaktivitet der vi tar med oss kvar vår bok og går på kafé, sett oss ned og les bok saman. Det er ein fin ting å gjere, og i ein sånn setting kan eg godt betale rundt 200 for to boller, ein kald drikke til Ungen og ein god kaffe til meg. Men då er det det som er aktiviteten vår ute av huset den helga (gjerne i kombinasjon med gåtur til nevnte bakeri/ kafé).

Viss eg skulle ha noko kjapt og impulsstyrt i farta ville eg gått baklengs ut av køen og kjøpt ei banan i staden, med ein sånn pris.

Med andre ord - dersom kaféturen er "lokkematen" for å få Ungen opp av skjerm og ut av leilghet eller "målet" med turen er betalingsvilja langt høgare enn om eg bare har lyst på noko søtt eller er litt småsvolten.


#48

Katta sa for siden:

Svaret er vel kontekst. Dårlige hjemmebaka kanelsnurrer skal det være et innmari godt formål før jeg betaler for. Kanelsnurr på hevd til 50-ish kroner hender det at jeg kjøper.


#49

Teflona sa for siden:

Jeg kjøpte en pakke glutenfrie kanelsnurrer senest i går, betalte 140 for fire. De er store, må stekes i 10 min og smaker himmelsk. Verdt pengene! Hvis en av disse (fra Kjevla hjemmebakeri) hadde vært å få kjøpt på kafe’, kunne jeg gjerne betalt 60-70 kr for den, ja.


#50

Blondie sa for siden:

Åh, kjøpes du dem i butikk eller direkte fra Kjevla?


#51

løve70 sa for siden:

Skikkelig gode kanelsnurrer kan jeg betale ganske mye for. Er så sjelden jeg spiser det at prisen betyr veldig lite.


#52

Madicken sa for siden:

Prisen var stiv, men dersom snurren var diger og så ut til å inneholde mye fyll, hadde jeg kjøpt den dersom det ikke var noe annet som fristet mer.


#53

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan ikke spise gjærbakst, så det er vanskelig å sette meg inn i problemstillingen, mest fordi at det aldri frister meg, nettopp fordi jeg blir akutt syk av det. Men jeg kan jo prøve å sammenligne det med et kakestykke. Og det er stor forskjell på dajmkake fra frysedisken (som overraskende ofte selges på kafé!) og et skikkelig lekkert kakestykke fra en flink konditor. Og videre kommer det an på hvor ofte det skjer, hvor lyst jeg har på det, hvorfor jeg setter meg på kafeen i utgangspunktet, hva mer jeg spiser, ja, det er mange faktorer som spiller inn. Jeg vet ikke om jeg har en øvre grense.

Men jeg har funnet smertegrensen på hva jeg er villig til å betale for en agurk. I går så jeg en som kostet 40 kroner.

Jeg har tilsvarende mentale grenser for mango og avocado, samt ferske bær. Og tomater. Men der er det store forskjeller på størrelse og kvalitet. En agurk er en agurk, liksom.


#54

P.K. sa for siden:

Ingenting - jeg går for kake.


#55

Teflona sa for siden:

Jeg kjøper direkte, de har en bod der man kan hente varer og vippse for det man tar. De kjører rundt med varer også, sjekk FB.


#56

Drømmedama sa for siden:

Jeg baker gode kanelsnurrer selv, men synes det er litt kjedelig og velger det sjeldent ute. Det kommer nok mest an på stedet og situasjonen for meg, jeg kan se for meg små unike utsalgssteder med særlig god bakst i et veldig hyggelig miljø som kanskje tilbyr noe helt spesielt - da kan en kanelsnurr kanskje være verdt en høyere pris for meg. I utgangspunktet synes jeg likevel 76 kroner er altfor dyrt og jeg ville aldri betalt det på de kafeene jeg vanligvis går på. I underkant av 50 er vanlig her tror jeg.


#57

My sa for siden:

Kan åpplyse om at på Lavollen i Bymarka koster en diger kanelknute 55 kr. Akseptabelt i marka, ikke på en kaffebar i byen. 76 er definitivt for mye.


#58

Einhyrningur sa for siden:

Betalte akkurat 76 kr for en grusom og liten sitronpai på Jordbærpikene. Den var kanskje verd 12 kr. En kanelsnurr av den gode typen, den sige deilige som de har i nabokommunen, den betaler jeg glatt 45 kr for. Dog har jeg aldri kjøpt én, så sannheten er nok 90,- for 2.


#59

Hyacinth sa for siden:

Jordbærpikene er generelt overpriset og har svært variabel kvalitet. (Det hender jeg dumper ned der selv, altså..)


#60

Katta sa for siden:

På sånne steder betaler man jo generelt for stolene man sitter på og ikke maten man får... de er overpriset ift kvalitet ja.


#61

banana sa for siden:

For en skikkelig god kanelsnurr? Nesten hva som helst. :knegg: Neida. Men joda.


#62

My sa for siden:

Stolene der er heller ikke verdt prisen, sammenlignet med andre kafeer som er både billigere og bedre. De befinner seg stort sett inne på senter, og har jo ikke engang skikkelig kaffe. :mumle: Med de prisene er jeg redd de vil gå nedenom og hjem.


#63

Input sa for siden:

Det tviler jeg veldig sterkt på. Kaféene lever jo på at folk bruker dagen på shopping og kafé. Så lenge det er shopping, og de kan tilby et sted å sette seg ned og ta en pause, kan de ta nesten hvilke priser de vil.


#64

My sa for siden:

Ja, men ikke så lenge det finnes bedre, konkurrerende alternativ samme sted. Tror bare det er et tidsspørsmål før de blir utkonkurrert av f.eks Espresso House (som er mer populært blant de yngre, og i tillegg har bedre kaffe), eller andre kjeder.

#65

Input sa for siden:

Det tror jeg ikke, fordi EH ikke tilbyr et "bredt" utvalg mat på samme måte som Jordbærpikene. Du skal ikke være mer enn bare bittelitt kresen for å ikke finne mat på EH, og det er ikke alltid det er nok med bolle og kaffe. EH er heller ikke et barnevennlig sted på noen som helst måte. Det skjer ekstremt sjelden at vi spiser mat på kjøpesenter, men når vi gjør det, er det Storo-senteret (Oslos største senter), og der går vi på Jordbærpikene fordi vi anser det som et bedre alternativ enn McDonalds, og ingen av bakeriene har mat barna våre spiser. Det er alltid fullt på Jordbærpikene, så jeg er null "bekymret" for at de skal gå nedenom og hjem. Å sammenligne Jordbærpikene med EH er i mine øyne som å sammenligne Joker med Narvesen. Det er to helt ulike konsepter. Jordbærpikene overlever fordi de er inne på senter, tilbyr mat som alle liker (helt plain burger og pannekaker for eksempel) og har sitteplasser som inviterer til å sitte en del lenger enn barkrakkene på Kaffebrenneriet gjør, og ikke minst har plass til barn og tilrettelegger for barn. De gir til og med alle barna "gratis" is, foreldre på shopping elsker sånt.


#66

Karamell sa for siden:

Enig med Input. På mitt lokalsenter er JP alltid fullt, og jeg synes ikke EH har god mat, som i mat-mat. Er det ikke mye sånne store foccaciaer? Ikke finnes de heller på senteret mitt. :knegg: Det er nok Krem som er konkurenten deres på senteret "mitt", som også er full på formiddagene. Tilbake på tidlig 2000-tall hadde de noen gode smørbrød på JP, men det forsvant fra menyen en gang rundt pandemien. Jeg var av og til på KBS med baby på den tiden de startet opp. :humre:

nesten litt irriterende at de ikke har så godt bakerk på senteret mitt. :knegg: med mindre man vil på Roseborg bakeri, som jeg ikke synes har så gode boller ... Det hender Krem har da, og jeg synes ikke det gjør noe at snurrene er store. :knegg:


#67

Tallulah sa for siden:

Nja, det er litt ulike konsepter, tror jeg. Til dels samme segment; voksne, som ikke er sååå opptatt av smak der og da (Egonsegmentet), men Jordbærpikene har en "sunnere" profil, samt måltider tilpasset barn.

Espresso House tror jeg er på vei ut i Oslo (mulig bare ønsketenkning), men syns det virker som de er dårlig besøkt. Og at de ikke prøver særlig hardt lenger heller.


#68

My sa for siden:

Nei, akkurat Espresso House var bare et (litt dårlig) eksempel jeg kom på i farta. Men jeg tror absolutt det er muligheter for andre kafekonsept å etablere seg og konkurrere ut Jordbærpikene, både på pris og kvalitet.


#69

Blondie sa for siden:

Og Jordbærpikene har et godt utvalg for allergikere, faktisk. På Espresso House har de null spiselig.


#70

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes også EH suger på mat. Det er en av de verste, faktisk. Særlig siden jeg ikke tåler gjærbakst.


#71

Input sa for siden:

Espresso House lager heller ingenting av maten sin på stedet, så de har ingen muligheter for å tilpasse noe som helst. Og det gjelder vel ganske mange (alle?) av de liknende kjedene. Det er i hver fall veldig, veldig få av dem jeg har funnet noe jeg kan spise. Det er en veldig stor ulempen å ikke spise majones og avioli, tydeligvis.

EH har heller ikke god kaffe, men det er jo også underordnet diskusjonen her.


#72

My sa for siden:

Ok, glem at jeg sa Espresso House da, :hehehe: og sett inn hvilket_som_helst_annet_kafekonsept. Det var et dårlig eksempel. Poenget mitt var at med de prisene Jordbærpikene oprerer med er det bare et tidsspørsmål før det etableres andre alternativ som er både billigere og bedre.

Men det er mulig det bare er meg, jeg synes i alle fall ikke kvaliteten forsvarer prisen på noen som helst måte. Hvis en hel familie skal spise lunsj der blir det jo fort en tusenlapp. En salat koster godt over 200 kr, og med drikke i tillegg ... Og det er ikke jeg villig til å betale bare for å sitte ned, når kvaliteten ikke er bedre enn som så. Antar det gjelder flere, og at mange derfor begynner å se seg om etter andre alternativ, det kan umulig være noe gjennomsnittlige småbarnsfamilier tar seg råd til veldig ofte? Men så lenge det ikke finnes andre alternativ så kan de selvsagt ta hvor mye de vil,

Jeg synes for øvrig heller ikke EH har særlig god kaffe, men den er likevel mye bedre enn Jordbærpikene sin (og det sier jo en hel del), hvor du enten har dårlig filterkaffe eller automatkaffe. Men jeg bare registrerer at de er populære blant litt yngre kunder. Jeg aner ikke hva folk spiser der da, jeg er svært sjelden på EH, og slengte bare ut navnet på en kafekjede som ser ut til å finnes "overalt". My bad.


#73

Blondie sa for siden:

Poenget mitt er ikke at Jordbærpikene er spesielt bra, men for mange er det et poeng at det faktisk er noe man kan spise der. Jeg bor vel to timer unna nærmeste Jordbærpikene, så jeg kjenner ikke konseptet fryktelig godt. Kafé er generelt veldig kjedelig for matallergikere.


#74

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det er en større sjans for at eierne av Jordbærpikene (som bl.a. eier Sabrura og BigBite også), bytter ut konseptet med noe annet om de begynner å gå dårlig, enn at de blir slått ut av noen andre. De eksisterer på så godt som alle sentre, så de har en enorm kapitalkraft som få kan utfordre dem på.

Jeg spiser ikke der særlig ofte, men OM jeg måtte spise på et kjøpesenter og var mer enn kaffebrenneri-sulten, så hadde det blitt dem. Det er ingen som konkurrerer med dem inne på senteret.


#75

Input sa for siden:

Jeg tror fortsatt du tar feil. Det er en grunn til at verdens mest begredelige restaurant, Egon, har overlevd så lenge. Selv om den er dyr og virkelig, virkelig kjip. Poenget er at Jordbærpikene og Espresso House, Kaffebrenneriet, Wayne's, Starbucks og de der ikke er konkurrenter i stor nok grad.

Om noen klarer å lage et konsept som har både god mat og kaffe, har ulike tilbud (mat/kaker), er tilpasset både barnefamilier på shopping og allergikere, og har kapital nok til å leie seg inn i relativt store lokaler med mye sitteplass og er billige, så kanskje. Men jeg har vanskelig for å se for meg at det skal skje med det første.


#76

My sa for siden:

Ja, det har du nok rett i. Nå som flere sliter med økonomien er det kanskje mer sannsynlig at de samme etablerer et nytt konsept, som et billigere og enklere alternativ til Jordbærpikene.

#77

Karamell sa for siden:

Jordbærpikene ble etablet på Byhaven i Trondheim i 2003, så de har holdt ut og ekspandert ganske så mye, så jeg tror de holder seg. Men de kan helt klart finne på å endre konseptet sitt i takt med tiden. Det er mulig de har også, selv om jeg synes de har mindre tilbud nå enn for 10-15 år siden. Det er ikke goumet, men det er bedre mat enn bakeriene som bare har påsmurte rundstykker og pizzabrød + boller/wienerbrød.

Input: mitt problem er ikke aioli, men allergi mot pinjekjerner, ergo pesto!


#78

Albertine sa for siden:

Skjønner godt at det er kjedelig. Vi hadde ei med tårer i øynene i går, da hun innså at hun kunne få glutenfri fastelavnbolle hos oss, og vi solgte også boller uten egg og melk med soyakrem. Vi har ikke fasiliteter til å ha et ekte glutenfritt kjøkken, men vi kan i det minste gjøre det vi kan.


#79

Ellisiv sa for siden:

Jeg spiste på Jordbærpikene på lørdag. På mitt lokale senter er det alltid kjempetravelt der. Så også på lørdag - Måtte vente lenge både på bestilling og så på å få maten. De er åpenbart for få personer på jobb, sånn på det jevne.

Men... Jeg tror ikke de kommer til å gå under og jeg tror i allefall ikke det kommer et bedre og billigere konsept. Prisene ligger akkurat så høyt det er betalingsvilje for, verken mer eller mindre. Og i kjøpesentermarkedet ligger en rett varmmat/middagssalat e.l. typisk fra ca 170 kr og oppover. Da har jeg mer trua på at konseptet bli endret når det "oppbrukt", som noen andre her nevnte.


#80

meisje sa for siden:

Jeg syns jordbærpikene er veldig like egon, veldig kjedelig og ordinær mat, men en rikholdig meny som gjør at alle finner noe å spise. Jeg frekventerer aldri noen av dem, utenom dersom jeg skal møte noen som ønsker å spise der ( ca 8 år siden for Egin, og jordbærpikene bare 1 gang for mange år siden)


#81

Syrinx sa for siden:

Eg var på kafé i dag og åt kanelknute. Levert til kaféen frå eit småskalabakeri i distriktet. Saftig, mjuk bolle, sprø og søt utanpå. Veit ikkje kva den kosta, tippar 45. Verdt kvar krone og kalori.


#82

Polyanna sa for siden:

Syns det er utrolig rart med alle dere som ikke finner gode ting å spise på kafé. Så lenge de ikke har putta nøtter i alt, så et det ALLTID noe der som oppfyller mitt behov for søtt. :knegg:


#83

Input sa for siden:

Det handler nok om at jeg svært sjelden er interessert i noe søtt. Jeg elsker en god cappuccino og det er det søte jeg trenger. Om jeg vil ha noe mer er biscotti alltid det beste alternativet, og der er jo nøtter absolutt en fordel. Egentlig vil jeg si at nøtter gjør det meste bedre!


#84

My sa for siden:

Jeg savner bollene, kanelbollene og havrerundstykkene de hadde på bibliotekskafeen her "i gamle dager". :sukk: Det var den aller mest barnevennlige kafeen, som i tillegg var hyggelig, og hadde gode varer. Men det var ikke på noe senter da. Husker ikke hva kanelsnurrene kostet der, men de var i alle fall verdt prisen.


#85

Karamell sa for siden:

Gjest Bårdsen, bibliotekscafeen! Gode boller, vonde stoler. :nemlig:


#86

Malama sa for siden:

Ikke for dem av oss som ikke tåler dem. Derfor vil jeg ogå ha mat uten nøtter.

(for mine døtre også uten hvetemel og laktose)


#87

Malama sa for siden:

Og jeg lander ofte nettopp på en kanelbolle.

Dvs, "ofte" i form av "de fleste av de gangene jeg kjøper noe på kafe" hvilket sånnsett er ca nesten aldri. Jeg kjøper trolig oftere kanelbolle på flyplassen, altså en til to ganger i året...

Pre "jenter som må ha noe uten hvetemel" peide vi å kjøpe bolle og sjokomelk på butikken når vi var på senteret og skulle ha noe å spise der og da, muligens sunnmørigen i meg, men spar selger gode boller da.

I senere tid har ungene funnet ut at mc donalds er tingen, der finner vi glatt glutenfri mat (eller, de trenger ikke helt glutenfri, så den kan fint spise nuggets). Det gir ikke helt det samme for min del, men målet med de turene er uansett å blodsukker-regulere ungene sånn at handleturen går smooth, så da funker det


#88

Polyanna sa for siden:

Vi krangler kanskje om bæsjeposer, men det er jo godt å vite at vi ikke kommer til å havne i tottene på hverandre i kamp om bakverket, i det minste. :knegg:


#89

Input sa for siden:

Nei, jeg gir gladelig bort min. :knegg:


#90

Adrienne sa for siden:

Innser jeg burde invitert Polyanna på besøk i helgen, da jeg bakte kanelsnurrer, vaniljesnurrer, skoleboller og hveteboller og måtte fryse ned mesteparten fordi vi ikke evnet å spise opp alt. :knegg:


#91

Polyanna sa for siden:

Og du kan få min biscotti og alt som involverer nøtter. :nemlig:


#92

My sa for siden:

Biscotti har jeg faktisk aldri forstått meg på.


#93

Madicken sa for siden:

Nei, det er uendelig kjedelig og smaker julekjeks som har blitt liggende fra minst forrige jul.


#94

My sa for siden:

Jeg vet at meninga er å dyppe det i en søt dessertvin (som jeg heller ikke er veldig glad i), eller kaffe elle noe annet, slik at de blir tyggbare, men jeg synes fortsatt ikke det smaker noe særlig. Og jeg har smakt mange ulike typer, både hjemmelagde, ferdigkjøpte fra fancy butikker, og på kafeer både her og flere steder i Italia. Det er ikke det at jeg ikke liker dem akkurat heller, de smaker jo ikke fælt, men jeg forstår meg ikke på det, rett og slett. Jeg kan jo bare å la være å spise det, så det er ikke noe problem, men det irriterer meg. :knegg: For jeg liker konseptet, og har lyst til å elske det. :trasser:

Kanskje jeg må starte med dessertvinen, og lære meg å like den først. Så kan jeg elske biscotti som er dyppet i den, også deretter kanskje jeg skjønner meg på sjarmen med biscotti dyppet i andre ting, eller bare ta jobben med å tygge dem som de er. :gruble:

(antar det er greit å snakke om andre ting i tråden enn kanelbollepriser nå)


#95

Input sa for siden:

Jeg elsker biscotti. Men bare med kaffe. Jeg liker ikke å dyppe dem, det synes jeg blir soggy og kvalmt. :sparke:


#96

My sa for siden:

Det var på en eller annen restaurant i Italia at jeg fikk en sammen med søt dessertvin, og ble forklart at det er meninga at den skal dyppes. Det er derfor de er så harde, så de ikke skal gå oppøsning oppi vinen (ev kaffen/teen), og det er derfor de ikke er søte, fordi de skal dyppes i noe søtt. Så jeg tenkte "Aha! :duh: Det er derfor jeg aldri har fått dem til, jeg spiser det feil!" Også hjalp det ikke. :hylgrine:


#97

Myria sa for siden:

Jeg liker også biscotti og favoritten er Christopher Sjuves med sitron og valnøtter (men uten sjokolade). Og som input synes jeg biscotti absolutt ikke skal dyppes i noe som helst, da blir den jo bare bløt og ekkel. :nemlig:


#98

Nenne sa for siden:

Jeg baker ofte biscotti. De er veldig populære hjemme hos meg. De dyppes ikke i noen ting. bidrar


#99

Bokormen sa for siden:

Jeg bakte biscotti og pakket inn i fine poser til jul et år i gaver til diverse tanter, svigers osv. Etterpå hørte jeg via omveier at det hadde blitt snakket om at i år har nok Bokormen stekt småkakene litt for lenge, de var veldig harde. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.