Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye er du villig til å betale for en lysstav?

#1

Ine sa for siden:

Sak på Facebook om et show i Trondheim Spektrum tror jeg det var. Må ha abonnement. De var visst utenlandske.

I tillegg til allerede å ha betalt for billetten, tror det var et show for barn/familier, mente jeg så noe Disney-figurer, så opplyser de om disse prisene:

Lysstav: 410
Slush: 200
Popkorn: 190

Personlig synes jeg dette var verre enn kanelbolle på cafe til 76.

Men de som ikke er så berørt av økte renter og priser har vel råd til disse prisene, så da kjører vel bare de som utfører showet på?


#2

Maverick sa for siden:

Dette er Disney on Ice, som er berømt og beryktet for sine fullstendig vanvittige merch-priser. Det er amerikansk fra topp til tå, og lokale venuer eller arrangører har ingen råderett over prisene de amerikanske arrangørene setter.


#3

Ine sa for siden:

Takk for info!


#4

Ine sa for siden:

Vet du hva billetten koster, forresten? Forskjell på barn og voksne?


#5

Maverick sa for siden:

Prisene for Trondheim Spektrum ligger her, det spenner fra 325,- til 590,-, avhengig av plassering i venue og barn/voksen.


#6

Blondie sa for siden:

Null betalingsvilje for lysstav, også for dette overprisede konseptet.


#7

Karamell sa for siden:

Da hadde sikkert røket på en lysstavsmell dersom jeg hadde barn i rette alder og vi var der. Det har kommet inn lyssverd, Harry Potter tryllestaver og Ben10 klokke her i huset for 15 år siden, ish. For ikke å snakke om Eliaseffekter, Kapteinsabeltannkostyme og Lynet McQueen stash. Mulig et lyssverd kunne fantes billigere i en leketøysbutikk da. Google sier at Lekekassen.no selger for 398,- :vetikke:


#8

Ine sa for siden:

Takk for info om pris på lysstav andre plasser, Karamell.


#9

Chablis sa for siden:

Vi betalte 410 for en lysstav på Disney on ice i Spektrum, dyrt men han fikk velge en ting da ble det den. Blitt fryktelig dyrt , men er vel økte kostnader der også. Showet var stort sett bra synes vi.


#10

P.K. sa for siden:

Det skulle jammen vært et flott lyssverd.
Misliker alt slikt som har barn som målgruppe, ikke enkelt om man først er på arenaen.


#11

Chablis sa for siden:

Vi betalte 490 for barn og 590 pr voksen.


#12

Myria sa for siden:

Vi har vært på Disney on Ice to ganger da barna var yngre og aldri kjøpt en eneste overpriset leke eller noe annet der enn billetten. Vi har hatt med medbrakt snacks og drikke (En vi kjenner som jobber der sa at de var ikke så nøye på dette på barneforestillinger selv om det ellers ikke er lov med medbrakt. Vi opplevde uansett ikke at noen sjekket hva vi hadde med oss noen av gangene.) og gjorde klart for barna på forhånd at det ikke ble kjøp av leker (vi var heldigvis klar over de syke prisene før vi dro). Jeg har null betalingsvilje for sånt. For vår del handler det ikke om hva vi har råd til, men om at vi ikke synes det er verdt det.


#13

Isolde sa for siden:

Er for så vidt bedre at det er dyre add-ons etter man har kommet inn, enn at bilettene er enda dyrere. Vi kjøper aldri noe når vi er slike steder, om bilettene blir enda dyrere vil vi heller ikke kunne kjøpe de. Putti plutti pott er en sånn forestilling jeg skulle ønske vi kunne gå på men som oppleves alt for dyr.


#14

Ine sa for siden:

Hva er prisen på putti plutti pott?


#15

007 sa for siden:

Vi gikk på PPP en gang da ungene var små, da måtte vi spare i flere måneder på forhånd. Jeg visste heldigvis at de solgte svindyre luer det kom til å bli masing om, så de fikk klar melding om at luer måtte kjøpes av oppsparte bursdagspenger.

Ang. dagens merch: Vi er der at neste barneteater/show blir med barnebarn. Og da blir det nok kjøpt mer enn det vi kunne prioritere da vi tok med egne barn. Besteforeldres privilegium, slik jeg ser det. Og jeg tipper foreldrene er enig.


#16

Maverick sa for siden:

DoI er en omfattende og dyr produksjon å sette opp og turnere med. En del av den kostnaden dekkes inn av merchsalg, ergo er ikke billettene så dyre som de kunne ha vært. Hadde jeg vært kommunikasjonsansvarlig for Feld Entertainment så hadde jeg sagt at den høye merch-prisen er et inkluderingstiltak for at inngangsprisen til å i det minste oppleve magien, dog uten kjøpepopcorn, ikke skal være for høy. ( :knegg: )


#17

Trulte sa for siden:

Vi trodde slush var gratis fordi de kom rundt med brett og bøy frem. Svisj 100 kr. Og det var 16 år siden.


#18

Millen sa for siden:

Jeg har fortrengt priser på både PPP og DOI. (husker ungene synes PPP var kjedelig, så nå hører vi på når vi baker pepperkaker)..


#19

Floksa sa for siden:

Jeg betaler glatt 500kr for en tryllestav (Harry Potter) som kan utføre magi i Universal Parken. Så jeg skal sitte helt stille i denne båten tror jeg. :knegg:

Men stavene er i bruk daglig fortsatt da.


#20

zinatara sa for siden:

Nå har jeg ikke unger i aldersgruppen, men med 3 barn og begrenset økonomi tenker jeg at jeg nok hadde sagt nei til lysstaver. Men skjønner at det fort blir kjøpt i en situasjon der man skal dit for å ha det gøy og ungene gjerne vil ha. Jeg har jo vært borti tilsvarende på ulike arrangementer og fornøyelsesparker. Husker vi kjøpte noe prinsessegreier i hunderfossen som var ødelagt før vi kom til bilen og prisen var ikke tilsvarende kvalitet i det hele tatt. Og Harry Potter studios var hele tiden masse salg av fotoshoots og merch. Der kjøpte vi butterbeer som kostet 100 kroner fordi det kom i et billig plastkrus man kunne ta med hjem.


#21

liefje sa for siden:

Husker ikke om vi kjøpte noe da vi var på Disney on Ice for mange år siden, men husker godt at det ble med noe merch hjem fra både Legoland og Eurodisney da vi var der. Det var sjelden vi gikk på sånt, og da var sånne innkjøp en del av opplevelsen. Vi kjøpte ellers omtrent aldri noe utenom jul og bursdager.


#22

Karamell sa for siden:

Det kruset kjøpte vi ogsås. :knegg: Husker ikke hvor mange vi kjøpte, for kun ett krus ble stående i skapet (det er borte nå).


#23

veobra sa for siden:

Vi har lyssverd fra Star Wars med lyd og lys, betalingsvilje har jeg åpenbart. De brukes innimellom fortsatt etter mange år.


#24

venla sa for siden:

Jeg var der med elleveåringen i helga og hun hadde sikkert fått lysstav om hun hadde ønsket seg det. Den kan jo brukes mange ganger og kanskje av flere. Men er ikke like interessert i det nå som da hun var yngre.

Vi tok med medbrakt snop siden jeg hadde fått med meg at alt var dyrt fra kioskene. Reagerte på at de kjørte frem alle varene til isen i pausen av showet. Men det er vel sånn de gjør det i USA.


#25

apan sa for siden:

Disney on ice har alltid kjørt dette opplegget. Jeg synes problemstillingen i media er overdrevet for man må da virkelig ikke kjøpe alt mulig til barna selv om det selges. Vi hadde med godteri og hadde på forhånd sagt barna kunne velge 1 ting hver, men vi kunne også sagt 0 ting. Det er lenge siden vi var der nå.


#26

polarjenta sa for siden:

Akkurat nå; Ingen betalingsvilje.:knegg: Når ungene var mindre tipper jeg at de hadde fått valgt seg en ting.


#27

Erica sa for siden:

Vi hadde med datteren på Disney on Ice for 25-26 år siden, og jeg husker godt slushen som kom i en fancy kopp, og at det også ble kjøpt en ariel-dukke - og at totalprisen var hinsides. Vi var fattige og unge den gangen, og det var mye penger for oss. Jenta på 3 var i ekstase og koppen og dukken var i bruk i årevis etterpå, så det var sikkert verdt det, men jeg husker følelsen av å nærmest bli robbet, haha.


#28

Toffskij sa for siden:

190 for popcorn er ganske morsomt, da, siden det trolig koster godt under en krone å produsere en pose popcorn. :knegg: Så som inkluderingstiltak er det jo veldig effektivt, i det minste!


#29

Maverick sa for siden:

Når popcornet ikke lages lokalt men er med på turné (no kidding!) så blir det jo dyrt. :knegg:


#30

Toffskij sa for siden:

Haha, utrolig! :haha:


#31

celebelen sa for siden:

Så det er til og med gammelt popcorn? :skeptisk:

Men ellers - unødig plastræl, og særlig med batteri og elektronikk, burde jo være så dyrt at folk ikke kjøpte det over en lav sko. Ikke at jeg tror det er miljøhensyn som får Disney til å sette opp prisen, da. :hehehe:


#32

Charlie sa for siden:

Pleier ikke å kjøpe sånt, og vi pleier å ha en prat om det før vi drar på slike ting, hvis vi gjør det. De har da også pleid å få et beløp de må holde seg innenfor. Noen ganger har vi gjort det slik at de kan få "beløp" eller få pengene istedetfor dersom de ikke finner noe som er verdt det der inne. Da er de gjerne såpass økonomibevisste at de tar cash. :knegg:


#33

My sa for siden:

Jeg tenker det er en grei påminnelse å få i avisa før man eventuelt drar på et sånt show (det er jo de samme mediesakene hvert år, men man glemmer det fort, eller legger ikke så godt merke til det hvis man ikke skal dit), slik at man er klar over det og kan ta et valg på forhånd.

Det meste går greit hvis man bare gjør en avtale med barna først, det er i alle fall min erfaring. Det er verre hvis man plutselig står der og det kommer brått på, og man ikke ønsker å ødelegge gleden og den gode stemningen. Jeg tenker også at det er greit om de tar inn mye av fortjenesten gjennom popcornsalg, slik at de kan redusere prisen på inngangsbillettene. Men 190 for popcorn er jo nesten komisk. :what: For sånne ting som lysstav og andre gjenstander man har som minne, så varierer det veldig fra barn til barn hvor mye det betyr. Selv om det er "ræl" i voksne øyne kan det være verdt prisen og vel så det, for et barn. Men da går det an å i god tid oppfordre til sparing, slik at de kan kjøpe denne gjenstanden selv.

Selv har jeg en sønn som har ett eneste shoppingmål på ferietur, det er kun en ting han ønsker seg som minne. Det er den offisielle fotballdrakta til det lokale fotballaget (dvs det nærmeste topplaget). Disse koster som regel over 1000 kroner, noe som er en helt hinsides pris for ei t-skjorte i polyester. For meg er det helt tullete, særlig når han har skapet fullt fra før. For han er det verdt prisen. Han vet det på forhånd, så han sparer til den aktuelle drakta, og setter av tid til å dra på en offisiell supportershop og kjøpe den. Ut over det har han ingen andre krav eller ønsker, og er en veldig enkel og lite kravstor person å feriere med.

Poenget er at dersom det hadde vært veldig viktig for ett av mine barn med denne ene gjenstanden så kunne jeg vært vill og gal nok til å kjøpe det, selv om det i mine øyne var helt tullete. Fordi det ville betydd så mye for mottakeren. Men ikke popcorn nei. :hehehe:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.