Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Plukke opp igjen hundeposen på vei hjem

#1

Svanen sa for siden:

Jeg følger yngste til skolen noen dager i uka. Jeg vet at det er flere som lufter hunden samtidig som de følger sine barn. Minst 2 av dem har jeg observert, på avstand, at legger hundeposen "pent" i snøkanten/gresset på vei mot skolen og plukker den med seg på vei hjem. Jeg skjønner at de vil slippe å gå og bære på den, når de likevel skal forbi 5-10 min senere, men jeg vet og at det finnes de som ikke tar med seg hverken bæsjen eller posen.

I dag nådde vi igjen 3 tredjeklassinger som fant en slik pose og diskuterte hvem av de som skulle bære den og kaste dem i søpla på skolen. Ingen hadde kjempelyst tll å ta den, men de var veldig enige om at den skulle i søpla. :knegg: Da sa jeg til dem at noen pleide å hente den på vei hjem fra tur. Så vi lot den ligge. Og på vei tilbake tok "eieren" den med seg.

Jeg har ikke hund (hadde i 2 år for ca 30 år siden). Men er dette "vanlig" å gjøre?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg gjør det sjelden, men det skjer om jeg går lang tur og hunden bæsjer helt i begynnelsen av turen. Går jeg 2-3 km får posen bli med.


#3

liefje sa for siden:

Jeg gjør det noen ganger. F. eks. utenfor en butikk jeg skal kjapt inn i. Tar den alltid med meg igjen.


#4

Bokormen sa for siden:

Det hender kanskje et par ganger i året. Vi er så heldige å ha en fin runde på skogsstier rett ved huset, der går vi stort sett alene. Da hender det jeg legger posen på en stubbe eller noe og tar den med hjem da vi har gått runden. Det er godt å ha en hånd ledig da en har muligheten.


#5

Syrinx sa for siden:

Eg gjer aldri det, har lufta både hund og bæsj bra mange mil etter kvart.

(Det skal seiast at den lille havanaisen som et råfór ikkje produserer all verda heller, da. To-tre lortar som ser ut som hagesneglar og dei luktar minimalt. VOM ftw.)


#6

Luftslottet sa for siden:

Det hender jeg gjør det hvis det er veldig langt til neste søplekasse. Tar selvsagt med meg både min egen og eventuelle andre jeg finner på veien og hiver i søpla på vei tilbake.


#7

Retz sa for siden:

Ytterst sjelden, må være flere år siden sist. Hunden gjør oftest fra seg helt i starten, og da finnes det flere søppelspann i området.

Ellers har jeg lært henne å gjøre fra seg i busk og kratt, minst 3-4 meter fra ev sti/vei, og får bæsjen ligge der den er. Tenker at det er bedre med litt bæsj i buskaset enn plast som aldri forsvinner. Bioposer bruker 2-3 måneder de også før de løses opp.


#8

Timar sa for siden:

Jeg pleier ikke å gjøre det, i frykt for å glemme meg og plutselig ta en annen vei hjem. Men det har såvidt skjedd hvis hun gjør fra seg rett før skogen, feks. Da tar jeg med meg posen på vei hjem.

Dog ser jeg at mange tenker som meg i nærheten av skogen, men er mer glemske, så jeg bærer ofte en hel haug slike poser til nærmeste dunk. Mens jeg muligens tenker noen ukvemmsord over idiotene som heller putter bæsjen i en plastpose de lar ligge enn å grave ned/håndtere bæsjen så den er til minst mulig sjenanse. Hvis det å faktisk plukke den opp og kaste den viser seg å være umulig. :sint:


#9

My sa for siden:

Dere som gjør dette: Legger dere igjen annet søppel også, som f.eks emballasje fra mat dere spiser på veien, kaffebeger, tomflasker o.l., med tanke på å ta det med på vei tilbake?


#10

celebelen sa for siden:

Jeg vet at folk gjør det, men jeg synes det er en uting. Det er jo virkelig ikke hyggelig å gå turer med bæsjeposer hengende i busker (ja, noen henger dem opp for å huske dem) eller liggende langs veien.


#11

Maverick sa for siden:

Det ville forklart en hel del. :knegg:

Jeg legger ikke igjen hundeposer.


#12

Niobe sa for siden:

Nei, det gjør jeg ikke. Og jeg tror virkelig det er mest vanlig å gjøre det, for hundeeiere med sviktende hensikt til å ta den med seg på senere tidspunkt. Ut i fra observasjon.


#13

Polyanna sa for siden:

En sjelden gang, når hunden gjør fra seg rett etter at vi er på vei inn i marka med milevis til neste søppelkasse, og alternativet er å løpe eller gå skitur i en time eller to, bærende på pose. Jeg ville ikke gjort det sånn "på vei til skolen", nei.

Prøver å balansere å legge den sånn at den ikke er så innmari rett i glaninga, men heller ikke sånn at jeg ikke finner den.


#14

My sa for siden:

Det bidrar uansett til forsøpling, selv om det er midlertidig. Når det gjøres av ulike hundeeiere til ulike tider er resultatet at det til enhver tid befinner seg bæsjeposer på bakken langs turstiene. For meg er det revnende likegyldig om de skiftes ut til stadighet, og legges der av ulike personer. Jeg ser ikke forskjell på om de har ligget der lenge eller nettopp ble lagt der, en bæsjepose er en bæsjepose, og jeg vil ikke ha søppel langs turstien, det vil ingen. Det handler ikke bare om miljøet og plast i naturen (som bare er et problem der de blir liggende igjen), det handler også om å forringe opplevelsen av å gå på tur for andre folk, og om å ta hensyn.


#15

Polyanna sa for siden:

En istykkerristet bæsjepose som revner og strør både dritt og plast utover posebærer og sti, er heller ikke noe å ettertrakte, etter min erfaring. (som skjer om man løper/går på ski, langt mens man bærer pose)


#16

Anne C sa for siden:

Det har jeg aldri gjort, og har aldri tenkt at det er en ok ting å gjøre.


#17

Bokormen sa for siden:

Nå er jo jeg av dem som sier jeg legger igjen hundepose på en stubbe et par ganger i året.. :knegg: Nei, om jeg har med flaske eller kaffebeger på tur så havner det i sekk eller veske. En hundepose putter jeg ikke i veska uansett, den bærer jeg, de 363 dagene i året jeg ferdes med hund på steder hvor vi møter andre turgåere. (Eller reelt 700 ganger, hunden skal som regel ha mer enn en tur per dag. :) )


#18

Bokormen sa for siden:

Vi kjøpte en rull som revnet i sømmene her.. det fant jeg ut på den harde måten. :skremt:


#19

Pøblis sa for siden:

Jeg tar alltid med meg posen. Legger evt i dobbelt pose hvos jeg må bære langt. Og jeg synes det er en uting å legge igje poser for å ta dem med senere :nemlig:


#20

Input sa for siden:

Det skjer også når man legger den fra seg i veikanten og den blir «undersøkt» av fugler, kjørt over av biler og sykler, og sparket bortover av barn. Hvis det er eneste måte å få løpt eller gått på ski med hunden, kan man ikke ha hunden med på ski/løpetur.

Jeg synes My stiller et veldig godt spørsmål.


#21

Galathea sa for siden:

Enig med My i at midlertidig søppel er like sjenerende som permanent søppel, og det er relativt stor sjanse for at det blir gjenglemt, nedsnødd, blåser bort. Kan man ikke putte posen i lomma/sekken/veska som med annet søppel? Å lufte hundene er en såpass rutinemessig aktivitet at man klarer å planlegge? Skjønner at bæsj er ekkelt å ha i lomma, men man legger ikke bæsjebleier igjen ved stien heller.


#22

banana sa for siden:

Jeg fikk ikke lov å prikke My og Input før jeg har gitt andre prikker.


#23

liefje sa for siden:

Det stinker såpass av en hundepose at jeg aldri ville tatt den i lommen/vesken/sekken eller i hånden inn i en butikk e.l. sånn jeg ville gjort med annet søppel. Men nå har jeg hatt hund i 10,5 år og lagt igjen midlertidig 5-6 ganger (hvorav to av dem under ekstrem kuldeperiode i januar i år), så jeg har svært god samvittighet.


#24

Svanen sa for siden:

Da er det ikke bare jeg som synes det er en merkelig ting å gjøre.
Jeg hadde puttet posen i lomma (ev dobbelpose). Skal man langt og det vanligvis skjer med en gang, kan man ikke ta en kort runde rundt "kvartalet" før hovedturen? Da kan man legge posen i egen søppelbøtte.
Og alle butikker har vel søppel nær inngangen?


#25

Malama sa for siden:

Nei, nå har jeg ikke hatt hund på mange år, men det gjorde jeg aldri. Og ikek lagt den igjen utenfor butikken heller ettersom jeg ikke gikk på butikken når jeg hadde med hund, da måtte jeg jo gjort av hunden ute og det gjorde jeg ikke. Eller, eldste fikk el stå ute med henne en gang eller to. Butikken har dessuten søppelkasser utenfor om det så skulle være. Inntil flere i nærheten også, busstopp og annet.

Har aldri observert noen gjøre det heller, men har sett mang en pose i veikanten, så mulig noen hadde tenkt å ta dem dem seg, men glemte dem/ikke så dem på vei hjem?


#26

Bokormen sa for siden:

Jeg synes ikke det er så trivelig å kaste posene ved butikkene. De kassene er ofte rett ved inngangsdøra, og på sommertid lukter det ikke godt.


#27

Polyanna sa for siden:

Nå føler jeg at jeg må svare for folk som gjør dette i helt andre sammenhenger enn meg - jeg ville selvsagt ikke gjort dette der det er søppelbøtter i noe som ligner rimelig nærhet. I turer rundt i nabolaget så er det aldri langt hverken hjem eller til nærmeste spann.

Men jeg løper en del hjemmefra og inn i marka. Da skjer typisk bæsjing nr. en ganske kjapt, mens man er innen søppelspann-range. Så entrer vi marka, og skal være der en mil eller så, uten søppelkasser, og der kommer runde 2. Så da forurenser jeg midlertidig, et par ganger i året, langt fra folk (vi snakker ikke stien ved Sognsvann her). Jeg registrerer at man kan tenke at da bør man ikke ha hund/løpe med hund, men der får vi være enige om å være uenige.

Søppelkasser ved butikker er en annen trade-off. Ikke ideelt, men bedre enn ingen søppelkasse.


#28

Robyn sa for siden:

Jeg har gjort det en gang. Da bæsjet han rett før vi gikk inn i skogen og jeg visste vi skulle samme vei tilbake. Gjemte den bak noe tømmer og tok den med på veien hjem.
Og visste at det var lite sannsynlig at noen uansett kom til å passere før jeg var tilbake. (Veldig øde sted hvor lite folk ferdes.)
På tur i F.eks Østmarka pleier jeg å henge posen på sekken. Der er det såpass mye folk at det blir noe helt annet. På tur i nærområdet etc kastes den i søppel eller blir med på hele turen.


#29

Input sa for siden:

Men hvorfor kan du ikke ta trippel pose og knyte godt igjen og putte den i sekken/løpeveska? Hvorfor skal andre ta belastningen ved at din hun bæsjer på et upraktisk sted?


#30

Polyanna sa for siden:

Har ikke alltid sekk/løpeveske/lomme.

Og jeg ser ikke helt ulempen ved å spotte en svart pose som ligger godt til siden i et område med lite folk, en times tid. Det er ikke et ekte problem, rett og slett, mer enn at jeg misliker bruk av knallgult skitøy i marka.


#31

Bokormen sa for siden:

Jeg synes lett folk tar for mye plass, enten det er med dyr, barn eller seg selv, men for meg blir dette litt som å irritere meg over at det en gang i blant ligger ei bleie i søppeldunken vår på badet da vi har hatt besøk. Det er et ikke-problem. (Og jeg kan godt måtte telle til 10 inni meg over løping og herjing og utestemme av det samme besøket..)


#32

Luftslottet sa for siden:

Jeg kan også godt forsvare de to gangene i året jeg gjør dette, og er helt enig med Polyanna.

Vanligvis har jeg en tett plastboks i sekken som jeg legger bæsjeposen i, men hvis det ikke er med sekk/feil sekk/noe har gått galt, kan jeg legge igjen bæsjeposen på et diskret sted, heller enn å risikere bæsjeklin i mange kilometer. Jeg pleier også å plukke opp andre hunders bæsj fra midt i stien, som andre hundeeiere til tider kan syns er greit, og da vil jeg heller at den ligger ved siden av stien i en pose til jeg er på vei tilbake enn oppi sekken.

Å gjøre det i tettbebygde strøk syns jeg er rart. Det gjør jeg ikke. Der er jeg som regel nærme nok min egen søplekasse, eller en eller annen offentlig søplekasse.


#33

My sa for siden:

Problemet er at det ikke bare er du som gjør det to ganger i året. Eller bare Bokormen. Eller bare Polyanna. Alle gjør det sikkert bare to ganger i året. Og tar det sikkert alltid med på vei tilbake. Det er bare det at det er en del av dere, og da blir det litt mye, på enkelte strekninger. Og jo mer folk ser andre gjøre det, jo mer tenker de at det er greit å gjøre det selv.

Nei, det er vel ikke andre ulemper å spotte en hundepose enn å spotte annet søppel i marka, som du ikke vet om folk har tenkt til å hente på et senere tidspunkt eller ikke. Det er til irritasjon der og da, men det går jo fort over. I alle fall til du møter på neste pose. Som bare skal ligge der en time. De to gangene i året den hundeeieren legger fra seg pose.

Innser at jeg bare må finne meg i at det ligger bæsjeposer rundt langs turveiene, og jeg ligger ikke søvnløs om nettene av den grunn, men jeg velger likevel å benytte anledningen til å si at jeg synes det er en uting, for jeg vet at det er mange andre som reagerer på det samme. Jeg blir litt sur kjerring, merker jeg. :knegg:


#34

Bokormen sa for siden:

Jeg ser absolutt hva du sier altså, My, og jeg legger ikke posen "på vent" på de vanlige turene hvor vi møter andre fotgjengere og syklister. Det er alltids de som ikke tar hensyn en legger merke til, enten de har hund, barn eller bare er mye i seg selv. Jeg synes det er slitsomt med folk som tar seg veldig til rette, og har ikke tillatt hverken bjeffing ute i hagen fra hunden eller hvin og hyl på trampolina da vi hadde mindre barn.


#35

Input sa for siden:

Deg om det. Jeg synes forsøplet natur er virkelig, virkelig trist. Det er et helt reelt problem, for både meg og alle andre som er inderlig opptatt av og glad i naturen. Forsøpling ødelegger andres muligheter til gode naturopplevelser. For det er helt sant som My sier, at det ikke bare er deg de to gangene i året. Men de to gangene i året sender du også ut et signal om at dette er helt greit. De som ser dine to søppelposer vet ikke at du tar den med deg på veien tilbake, de ser at du har lagt fra deg bæsjeposen i skogen og at du synes det er greit å gjøre. Da er det greit for «meg» og «meg» og «meg» også.

Jeg synes forsøpling i naturen er en helt grenseløs egoisme. Det er bare å ta med seg nok bæsjeposer og en sekk/løpeveske og ta ansvar for din egen hund. Det klarer man faktisk når man klarer å ha hund og løpe en mil.

Og å sammenligne det med bleier i søppeldunken på badet blir bare så dumt at jeg ikke vet hva jeg skal si engang. Har du invitert en baby på besøk til hjemme ditt, har du jo gjort det med alt det potensielt medfører. Om du ikke vil ha bleier på badet ditt sier du til foreldrene at dere bare kan omgås hjemme hos dem. Så det DET problemet løst. :værsågod:


#36

Tallulah sa for siden:

Jeg har ikke hund, og husker at jeg ble veldig forbauset første gang jeg så moren min gjøre det. Jeg syns absolutt det er et ekte forsøplingsproblem, for det er jo ikke midlertidig for den som går forbi alle bæsjeposene. Da er det tilstedeværende hele tiden man går forbi. At bæsjeposen forsvinner to timer etter at jeg var der, har ikke noe å si for meg, der og da. Da kan jeg jo argumentere med at tagging heller ikke er et ekte problem, for det er jo bare midlertidig, siden du bare ser det i det øyeblikket du går forbi. :stuart:

Jeg forstår absolutt at det ikke er optimalt eller særlig gøy å putte en bæsjepose i veska eller sekken, men jeg syns jo faktisk det er den som eier hund og bæsjepose som eier problemet og må finne en løsning som ikke går ut over andre.


#37

My sa for siden:

Jeg har en helt annen toleransegrense når det gjelder barn som leker og hoier eller hunder som bjeffer, enn når det gjelder voksne folk som forsøpler altså. Det er ikke noe jeg kan sammenligne i det hele tatt, fordi jeg tvert om ønsker at barn skal være aktive og hoppe og leke på trampoliner, og at hunder skal få bjeffe når instinktet deres tilsier det, jeg synes begge deler er helt greit. Ja det kan være slitsomt, men det må jeg bare tåle når jeg bor i tettbygd strøk. Så jeg mener absolutt ikke at jeg skal tas hensyn til på alle mulige måter, og slippe alt som jeg opplever som plagsomt. Jeg mener bare at voksne folk ikke skal legge fra seg søpla si i skogen. Det burde være en selvfølge.

Og som Tally sier, den som går forbi ser ikke at det bare er denne gangen, og at det bare ligger der en liten stund, og at det slett ikke er du som har lagt igjen de fem andre posene på veien, hvorav to aldri blir hentet. Den som går forbi ser søppel i naturen.


#38

Input sa for siden:

Særlig også fordi det bare krever bitte bitte bitte liten innsats. Den innsatsen det kreves er altså så marginal at det finnes ingen grunner til å ikke gjøre det. Jeg har alltid med meg en søppelpose når jeg går på tur og plukker med meg andres søppel. Det gjør jeg ikke når jeg løper eller går på ski, men det kunne virkelig ikke falt meg inn å legge fra meg min egen søppel noe annet sted enn søppelkasser, om så bare for noen minutter.


#39

Tallulah sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg aldri tenker at poser langs veien/i trærne/på steiner er midlertidig. Jeg tror noen har kastet dem der. Jeg visste ikke at det å legge igjen var en greie før for et par år siden.


#40

Luftslottet sa for siden:

Ikke for å ødelegge en god rant, altså, men jeg tror kanskje at det å leve med det er det enkleste. Det er klart det er lov å irritere seg, men det hjelper neppe noe særlig.

De færreste av oss går gjennom livet uten å irritere andre på et eller annet punkt nå og da, til og med med vitende og vilje. For min egen del kan jeg godt innrømme å være såpass ego at jeg setter fra meg de posene de to gangene i året noe har gått galt med plan A (som da er å bære bæsjen i en boks), mens jeg tenker at dere andre får tåle det i bytte mot at jeg tåler irriterende ting dere andre gjør, som å tygge tyggis med åpen munn i offentlige rom eller stoppe på toppen av rulletrapper.

En god del av oss hundeeiere bruker noen av de plagsomme hundeposene våre til å plukke opp søppel mens vi går tur med hunden også, selv vi som av og til kan sette igjen en bæsjepose i naturen en times tid før vi tar den med hjem.


#41

Agent Scully sa for siden:

Hvis jeg er på langtur går jeg ikke milevis med bæsjepose. Men da plukker jeg opp, pælmer dritten inn i et furutre, en busk eller annet sted hvor ingen ferdes, bretter sammen posen igjen (evt vasker den i sneen) og så tar tar jeg den (lett brukte) posen oppi en lomme.

Så får ettertiden dømme meg som de vil. :dramaqueen:


#42

Tallulah sa for siden:

Jeg tenker at det er en bedre løsning, Scully.


#43

meisje sa for siden:

Det er veldig mange som legger igjen posene midlertidig eller bare lar dritten ligge bokstavelig talt på fortauet jeg går forbi hver dag. Hver vår når snøen smelter kommer det frem hauger med poser og brune pølser man kan komme til å tråkke i. Det er virkelig svært lite trivelig, dersom man tråkker uforvarende i det, og i tillegg lukter det ganske ille å gå der i en relativ lang periode hver vår.

Jeg syns det er helt uforståelig at man ikke kan plukke opp og ta med seg hundeposen i tettbygde strøk. Jeg syns heller ikke det er særlig hyggelig å gå i marka når det henger en pose i grener ca hver 20 m, og det gjør det i noen av stiene her jeg bor. Og de som bare skulle la det henge en time, har nok en tendens for å glemme det, for de pleier å henge der lenge, inntill noen orker å plukke dem med deg.


#44

Ru sa for siden:

Det har aldri slått meg at det var et alternativ å la den ligge midlertidig, så her lærte jeg noe nytt. :gruble:
Har ingen planer om å starte med den varianten, da.

(Valp incoming om litt over en uke! :elsker: )


#45

Penelope sa for siden:

Er så enig i dette. Bor selv i tettbebygd strøk 100 meter fra skogen. Er lei av å rydde opp etter andre på vår egen eiendom, enten det gjelder "overraskelser" som avdekkes når snøen smelter, eller stinkende rester i vår søppeldunk som vi blir nødt til å vaske når sommeren kommer. Visse hundeeiere bruker nærmeste søppeldunk uten tanke for at posen lekker eller sprekker. (vet det er et sidespor i debatten...)


#46

Elisabet sa for siden:

Har ikke tenkt på å legge fra meg posen noe som helst sted. Bærer på den hjem eller legger den i en offentlig søppelkasse. En sjelden gang tar jeg den oppi ei privat søppelkasse langs veien hvis vi skal gå lang tur før vi er hjemme, men tenker at det må da være bedre enn å sette den fra seg? :sparke: Ser stadig ukjente bæsjeposer i vår restavfall dunke også. Nå har ikke jeg hund selv, så det er bare når jeg passer hund innimellom eller at jeg må gå tur med datter sin hund.


#47

safran sa for siden:

Men dere som alltid kaster posen i søpla, hender det at dere kaster den i noen andres søppelbøtte? Det syns jeg er mer ugreit enn å la posen ligge en liten stund i en grøftekant. Jeg gjør selvsagt ingen av delene.


#48

Penelope sa for siden:

Dette er da ikke et kollektivt ansvar. Synes det er dårlig gjort overfor søppelkasse-eieren. Det er ikke spesielt enkelt å vaske slike store dunker heller.


#49

safran sa for siden:

Jeg overså visst denne. :p
Ikke greit å sette den fra seg, ikke greit å bruke annen manns eiendom til drittposen. Bruk en søppelkasse som ikke stinker for andre, eller ta den med hjem.


#50

Pøblis sa for siden:

Jag tar den med meg hjem eller legger i offentlig søplekasse. Legger aldri i andres søppel.


#51

Luftslottet sa for siden:

Jeg legger ikke i andres private søppelkasse uten å spørre om lov, med ett unntak: Hvis jeg plukker opp annen hunds bæsj, legger jeg den i første og beste hvis det er langt hjem. Da tenker jeg at min innsats er netto positiv for omgivelsene, det er bedre å ha en godt innpakket bæsj i noen søplekasse enn løs på fortauet utenfor døra deres.


#52

Chablis sa for siden:

Å legge i andres søppel, gjør jeg kun om de har lapp på som sier det er greit.

Jeg har vel også lagt den midlertidig i skogen ett par ganger , men tror ikke noen av av de andre som er i skogen har sett de.


#53

Blondie sa for siden:

Jeg bærer alltid med posen eller legger den i offentlig søppelkasse, men min lille dachs produserer ikke så mye. Mulig jeg hadde lagt den igjen/kastet i privat søppel hvis jeg hadde hatt en større variant.

Jeg ville ikke stolt på at jeg husket posen på vei hjem, så det blir nok aldri aktuelt.


#54

Anne C sa for siden:

Det er ett sted på veiene jeg ferdes der det er et klistremerke om at man kan putte bæsjeposer der. Så der kaster jeg, ellers tar jeg med hjem eller bruke offentlige søppelkasser.

Jeg blir irritert når jeg ser at folk putter bæsjeposer i søppelkassa vår. Vi har mer enn nok med våre egne poser.


#55

him sa for siden:

Har ikke hund, har vært klar over "ta med på tilbakeveien" trikset en stund. Tror ikke jeg hadde gjort det selv (men fordi jeg ikke liker å måtte gå hit eller dit når jeg er på tur. Vil gjerne gå hvor det faller meg inn. Mulig bikkja hadde vært uenig med meg? :humre: )

Fiktivt eller reellt eksempel? I denne tråden får du jo instans dømming, trenger ikke vente :D

#56

Molly sa for siden:

Oj, her lærte jeg noe nytt. Er det ikke greit å kaste posen i søppelkasser man går forbi? Hvorfor er det ugreit? Jeg har alltid bodd i blokk, og har alltid hatt felles søppelkasse/søppelbrønn med alle i sameiet/borettslaget. Det er eviglangt mellom offentlige søppelkasser i området der jeg bor.


#57

My sa for siden:

Tror kanskje det er forskjell på om man bor i blokk med stor, felles avfallsløsning under bakken, og om man bor i enebolig med liten beholder utenfor døra. Men personlig hadde jeg heller foretrukket at folk la hundeposen i min søppeldunk enn at de la den på bakken. Jeg går jo ikke og lukter nedi søppeldunken heller. Men det forutsetter selvsagt at det havner i restavfallet, og ikke i beholderen for papir eller plast. Jeg ser ellers at de fleste private avfallsbeholdere som står nær offentlig vei/fortau har lås. Så det er nok et utbredt problem at uvedkommende hiver søpla si der. Det er bare utrolig frekt.


#58

Charlie sa for siden:

For min del tenker jeg at skifter man på kiden sin hos andre tar man bleia med seg - helt ut i søppelkassa. Man lar den ikke ligge på badet. Like lite som man lar hundeposen ligge inne om en hundeeier er på besøk. («Ingen tråd uten avsporing»)


#59

jolie sa for siden:

Det eneste jeg sitter igjen med etter denne tråden er: er hundeposene virkelig av så rævva kvalitet at de ikke holder på bæsjen på tur eller liggende i en søppelkasse? Finnes det mer holdbare poser? Det må da være bedre å ha en tjukkere pose som ikke er komposterbar når de posene uansett ikke skal ligge igjen i naturen.


#60

Chablis sa for siden:

Vi fyller vår søppeldunk selv og den dr alltid full ved henting, om alle som går forbi her med hund skulle kastet poser oppi , så hadde vi ikke hatt plass til vår egen søppel.


#61

Input sa for siden:

Jøss, det må jeg si jeg aldri har opplevd at noen har praktisert. Det har hendt at gjester med små barn har advart om at det ligger en bæsjebleie i søpla på badet og spurt om de skal ta med seg den posen på veien ut, og det er selvfølgelig fint. Vi brukte tøybleier, så det var ikke et alternativ å legge igjen våre, men om vi brukte vanlige ville det aldri falt meg inn at jeg burde ta de med meg igjen når vi var på besøk, og jeg cringer når jeg ser for meg å be gjester om å ta med sin søppel. Det må jeg si jeg synes er utrolig lite gjestfritt. Gjelder det andre typer søppel også? Brukte bind, for eksempel?


#62

Blondie sa for siden:

Jeg tok alltid med meg bæsjebleier ut i søpla da vi var på besøk. Det er vel ikke noe rart i det? De lukter, de fjernes.

Og ang hundeposer: de som er nedbrytbare tåler ikke så mye. Jeg bruker likevel den og ikke plastvarianten.


#63

Input sa for siden:

Det gjør også bind. Tar du med deg de også?


#64

Blondie sa for siden:

Jeg leste hund. :knegg:

Nei, bruker ikke bind eller tamponger. Kunne tatt dem med, men de stinker vel uansett mindre enn bleier.


#65

Høns sa for siden:

Nei, fet er ikke ok å legge igjen hundeposer midlertidig, verken på korte eller lange turer. Det er bedre å hive det i nærliggende søppelkasse, om det ikke er mulig så får du ha en sekk, rumpetaske eller jakkelomme hvor du kan legge dritten.

Bæsjebleier er det også vanlig å ta med, event informeres om. De pakkes også i poser, så null stress å event dumpe de i søppelkassen på vei ut. Og bruker du voksenbleier bør du ta med egen pose og legge den skitne i. Tilsvarende der som for vanlige bleier, tissebleie innpakket i pose kan bli liggende i bosset, bæsj tar du med ut.

Bind og tamponger tror jeg st jeg ville latt ligge, men er ingen aktuell problemstilling. Jeg ville i alle fall ikke forventet at noen verken informerte om eller tok med seg akkurat det.


#66

Anne C sa for siden:

Jepp, sånn er det her også.


#67

Molly sa for siden:

Jeg har aldri sett så fulle søppelkasser der jeg har gått tur at det ikke er plass til å kaste hundeposer. Ikke de dagene søpla tømmes en gang. Hvis søppelkassen er halvfull-full så finner jeg litt plass mellom de store søppelposene, der er det plass til mange hundeposer uten at det fyller opp søppelkassen.


#68

Chablis sa for siden:

Vi har alltid full den dagen det tømmes , kunne aldri kastet hundeposer i andre sine søppeldunker uten at det sto lapp om at set var greit.


#69

Charlie sa for siden:

Det er sant. Vi har hatt sånne som revner, det har vært de tynne på bittesmå ruller. Men tror ikke de er komposterbare ( ? bare tynnere plast??). De vanlige i butikken opplever jeg som nokså solide og de vi bruker mest.

Det er jo noen som ikke tar opp. Har sett noen som ikke plukker opp og hoier etter dem «trenger du en pose? Jeg har en ekstra». :snill:


#70

Anne C sa for siden:

De henter søppel annenhver uke, så jo, det blir faktisk stappa hos oss.


#71

Syrinx sa for siden:

Annakvar veke her også, men det går bra dei gongane vi gløymer å køyre den ned og det går fire veker mellom henting også. Då inkludert hundebæsjeposar i dunken.

Så, for å fortelje kor edel hundeeigar eg er:

  • tar alltid med pose heim eller kastar i offentlege søppelspann hvis det fins langs vegen
  • i lite trafikkerte skogsområde kastar eg lorten bort og vekk i eit kratt/godt utanfor eventuell sti
  • eg har framleis dårleg samvit for posen eg gløymde igjen på ein kolle fpr 2-3 år sidan og det ikkje var anledning til å gå turen ein gong til for å ta den med
  • om hunden har diaré så finn eg alltid ein stein å legge over, med mindre det er på gras slik at eg kan skrape opp det verste

Eg er rett og slett kjemperedd for å bidra til drit-irritasjon og eg ser på det som uproblematisk å ta ansvar for det som min hund produserer.


#72

Pøblis sa for siden:

Du og jeg, Syrinx. :nemlig:


#73

Guava sa for siden:

Å sette fra seg søppel i naturen, uansett hva slags søppel det er, er ugreit, selv om man har aldri så mye intensjon om å plukke det med seg på et senere tidspunkt. Det er ikke gøy å bære på søppel, men om jeg drikker en juice er det virkelig bare kvalmt om jeg legger den fra meg, selv om jeg har planlagt å ta den med meg et par timer senere.
Jeg ser flere har med seg pose til å ha utenpå hundeposer på tur. Det kan da ikke være så vanskelig?


#74

Katinka sa for siden:

På tur med hund har jeg med ei romslig rumpetaske der hundebæsjeposene får ligge til jeg kommer hjem eller passerer en hundebæsjsøppeldunk. Problem solved.

Å henge bæsjepose i et tre for å ta den med på retur, gjør jeg ikke. Av erfaring kan det fort skje at jeg glemmer hele posens eksistens.


#75

P.K. sa for siden:

Er det ikke søppelkasser på veien, så blir de med hjem. Bruker ha med en liten pose til samling. Min kan nemlig ikke gå på do bare en gang.


#76

safran sa for siden:

De miljøvennlige posene tåler ikke å ligge nederst i en søplekasse og få annet drit kastet oppå seg uten å sprekke. Ikke veldig gøy når søplekassen står rett ved inngangsdøren min. Det lukter.

Bind lukter først etter noen dager, alt ettersom hvor varmt det er på badet. Bæsj er liksom i en egen kategori. Det tar man ut straks. I alle fall om man har hodet skrudd rett på.


#77

Input sa for siden:

Ok, der er jeg veldig uenig. Plastbind lukter død før det er tatt ut av trusa.


#78

Maverick sa for siden:

Jeg pleier å legge hundeposene i postkasser.



#80

løve70 sa for siden:

:knegg:


#81

Zulu sa for siden:

Nøye utvalgte sådan. :nemlig:


#82

Pøblis sa for siden:

Jeg vet om en som la en bæsjepose i postkassen til de hen mente hadde hengt posen på en gren langs kyststien. (Det var IKKE meg. Så passiv-agressiv er jeg ikke. Jeg nøyer meg med å gruffe.


#83

My sa for siden:

Maverick! :rofl:


#84

Karamell sa for siden:

Jeg visste ikke det var en greie før akkurat nå.

Et nytt spørsmål: Når dere sier "kaster den i en søppelbøtte i nabolaget", kaster dere bæsjen i naboer/tilfeldige søppelkasser tilhørende hus da? Det hadde ikke jeg satt pris på. Vi bor i enden av en blindvei, så her går det aldri noen fordi søppelkassene våre.


#85

Karamell sa for siden:

Og nå har jeg lest hele tråden og fått svar på det jeg lurte på. :knegg:


#86

Polyanna sa for siden:

Jeg kaster ikke i fremmedes søppelkasser, og mener det bør veie opp. :knegg:

Jeg kaster ikke direkte i min egen en gang. De skvises i stykker og æsj. Jeg har en bøtte med lokk og større, tett pose i, der jeg samler opp og så legger jeg den øverst like før henting.


#87

Pelle sa for siden:

Har ikke hund, men folk er hjertelig velkomne til å kaste ørte poser i vår søplekasse. Tar liten plass.


#88

Malama sa for siden:

Vi bor innerst i en blindvei, men med bygdas snarvei gjennom hagen, så om noen kaster i vår søppelkasse, helt greit, heller det enn at det ligger igjen i hagen vår. Men det er vel knapt kastet hundeposer der siden vi ikke hr hund lenger, det er ikke folk med hund som benytte den snarveien gjennom hagen vår so ofte tror jeg, det er stort sett unger/ungdom, men for all del, blei litt overrasket den godt voksne damen som gikk gjennom en dag når jeg brått dukket opp der (altså, jeg jobbet i hagen, jeg var ikke der for å ta henne, jeg bare hadde sittet bak en busk og luket) Men jeg påberoper jeg min rett til å overraske fremmede folk i hagen min om jeg vil, når de nå altså velger å være der ;)


#89

Blondie sa for siden:

Poenget er vel at mange synes det er (drit)ekkelt og derfor er det lurt å la være. Å bære rundt på bæsjeposer til nærmeste offentlige søppelkasse/hjem anser jeg som en del av pakka med å ha hund. (Men igjen, jeg har en liten variant som ikke produserer så mye).


#90

Skilpadda sa for siden:

Lurt, de tømmes jo mye oftere. :jupp:


#91

Timar sa for siden:

Jeg har motsatsen, som produserer mye. Jeg må innrømme at jeg kaster posen i søplebøtter som står langs veien. Men passer da på at den ikke blir liggende inntil kanten eller bunnen.

Jeg plukker opp etter hunden etter følgende regler:

  • Er bæsjen synlig for forbipasserende?
  • Kan noen finne på å tråkke på den (inkludert barn som ikke nødvendigvis holder seg på veien.)?
  • Gjør bæsjen mer skade av å bli liggende enn ved å bli plassert i en plastpose og som søppel?

I så fall tar jeg den med meg.


#92

Karamell sa for siden:

Jeg vil ikke ha andres hundebæsj i min søppelkasse og vil ikke at andre lufter hunden sin på min eiendom.

Jeg har en gang banket hardt på vinduet da naboen i tomannsboligen vår sin bror lot hannhunden sin tisse på våre utepotter foran trappen vår! Han kom med bøtte med vann etter bankingen. :knegg:

I går observerte jeg en nabo, som ikke bor i vårt sameie, lufte minihunden sin på vår parkeringsplass, den som sameiet eier, og gå ned til postkassene våre, som henger på garansjene våre, og la hunden bæsje foran postkassene. Hun plukket opp basjen. Jeg ser alt fra kjøkkenvinduet mitt når jeg lager middag. :knegg: Deretter går hun bak garasjene våre, der vi har kompost i en svær binge. Hva hunden gjør der vet jeg jo ikke og går opp igjen til huset sitt 10 meter unna.

(PS, lufter man bare minhunder i hagen og maks qo meter fra huset? Den andre naboen vår, som bor i sameiet, gjør det samme).


#93

Myria sa for siden:

Jeg har en enda verre. Det er ikke fortau på vår side av gaten så det er ikke naturlig å gå rett forbi vår tomt når man er ute og går, alle går selvsagt på fortauet på andre siden. En gang ser jeg en mann med hund krysse gaten, la hunden gå inn gangstien vår, rundt hekken og inn på plenen, stå og se på mens hunden bæsjer midt på plenen vår og så går han videre som om ingenting har skjedd og uten å plukke opp (og det hadde ikke vært greit om han hadde plukket opp etter seg en gang!) :eek: Jeg burde selvsagt åpnet vinduet og ropt til ham, men jeg ble så paff at det ikke falt meg inn. Makan! :nono:


#94

meisje sa for siden:

Vi snakket tilfeldigvis om dette i lunsjen en dag, og en av kollegaene mine fortalte at søppelkassen hans som står på hjørnet mot en sti mange bruker til å lufte hunder med, plutselig luktet sterkt av hundebæsj over lengre tid. Han oppdaget at noen hadde satt et klistremerke på søppelkassen hans om at det var greit å kaste bæsj i denne kassen. Siden mange lufter hundene sine der var en tredjedel fylt opp med bæsjeposer. Han fjernet klistremerket og måtte sette opp en lapp for å få slutt på at bæsjen kom i hans kasse. :eek:


#95

Lavender sa for siden:

Hundebæsj i feil søppelkasse har gitt enormt engasjement på lokal Facebook gruppe, helt latterlig enormt engasjement, og da særlig fra de som får bæsjeposen nederst i søpla, med fare for skvis. Nå som snøen smelter og glass og metall fra alkoholholdig drikke kommer til syne, er det innafor å hive i dunken med lyseblått lokk.


#96

rine sa for siden:

Både svarene her inne og fra hundeeiere jeg kjenner IRL peker i retning i at man "alltid tar posen med tilbake" og at man bare legger den igjen på veien en sjelden gang. Likevel er det hundedrittposer og hundedritt overalt når jeg går på kjente turstier. Jeg lurer på om folk egentlig uttaler seg om hva de i teorien bør gjøre og hva de ønsker å gjøre, heller enn hva de faktisk gjør. :vetikke:


#97

Robyn sa for siden:

Jeg har hund og svarer ærlig. Vi går 3 turer hver dag, han bæsjer som regel på minst to av de. Om jeg alene hadde lagt igjen bæsjepose på alle turer hadde det blitt nærmere 1000 poser i året. Og selv om det er mye poser og dritt mange steder så skal det faktisk bare en eller to hundeeiere til i et nabolag som fort kan sørge for det på egenhånd.
Vi fikk en sånn nabo nede i veien her i fjor. Før var det ikke hundebæsj å se noe sted, nå er det ruker overalt. De har to hunder, slipper de bare løs og lar de bæsje der det faller de inn.


#98

Chablis sa for siden:

Jeg svarer selvsagt ærlig , hvorfor skulle jeg lyve om det.


#99

Hønni sa for siden:

Digresjon: Da jeg var i Cadiz gikk alle hundeeiere med en sprayflaske med såpevann. Tisset hunden på et gatehjørne, som de jo gjør, var det frem med flasken. Smart.


#100

Timar sa for siden:

Jeg tror folk svarer ærlig. Og så skjer det sikkert alle en gang i blant at hundeposen er glemt, oppbrukt, har hull i seg eller et eller annet som gjør at man ikke får plukket opp.

Som et eksempel: Jeg var en gang tom for hundeposer og hadde bare en liten, gjennomsiktig ziplock-pose i lommen. Og hunden min er stor! For å si det sånn, neste gang lar jeg det heller ligge enn å vandre gjennom nabolaget med en stinkende, åpen, smekkfull, gjennomsiktig pose hundebæsj på armlengdes avstand. :humre:

Men altså: Det kryr jo av hunder de fleste steder. Og disse bæsjer i snitt et par ganger hver dag. Hvis ingen plukket opp etter hundend sine og/eller la igjen hundeposene ute, så hadde jo alt ute vært teppebombet med ruker og hundeposer. Det er det faktisk ikke. Det er en og annen her, og en liten opphopning ved starten på turstien ut i marka. Så de aller, aller fleste plukker samvittighetsfullt opp etter hundene sine!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.