Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trondheim med 16-åring

#1

Tjorven sa for siden:

Knerten er 16 år, og har innimellom litt beslutningsvegring. Egentlig trodde jeg at vi hadde en avtale om å reise til et varmt land i vinterferien, men alt jeg foreslo ble avvist med litt forskjellige forklaringer på hvorfor.

Så viser det seg: Han vil egentlig reise til Trondheim. Det er en by han aldri har vært i, og han tror han har lyst til å studere der. Så han lurte på om vi ikke kunne dra dit noen dager. Så det skal vi. Vi skal bo på Solsiden, men klarer å komme oss rundt.

Jeg har jo bodd i Trondheim, men det begynner å nærme seg 25 år siden. Kan jeg få noen gode restaurantanbefalinger til meg og en 16-åring som er både kresen og skikkelig foodie på en gang? (Les: Han vil ikke på Egon eller Friday's.)

Er Rockheim verdt et besøk? Vi skal se Nidarosdomen, og jeg tenkte at vi skulle besøke Gløshaugen. Er det ellers noe vi burde se? Å gå på kino er definitivt et alternativ, for det gjør vi nesten aldri i Oslo.


#2

Skilpadda sa for siden:

Anbefaler middag på Bula Neobistro! Der spiste vi med Datteren den helgen vi hjalp henne med å flytte inn på hybelen, og det var en klar vinner. Maten var bortimot like stas som Michelin-restauranten Credo, men stilen er røffere. (Restauranten het Bula Bistro den gangen, men jeg antar den fremdeles er bra.)


#3

Skilpadda sa for siden:

Mannen har senere tatt med Datteren på Edoramen, en ramenrestaurant som drives av Heidi Bjerkan, som er kjøkkensjef på Credo, og sier det er veldig bra.


#4

Tjorven sa for siden:

Strålende forslag. Han er glad i ramen.

Dessverre var det ikke ledig på Bula Neobistro de dagene vi skal være der. Den hadde jeg klart å google meg frem til at var verdt et besøk.


#5

Sissel sa for siden:

Jeg synes Rockheim er verdt et besøk. Har dessverre ingen restaurantanbefalinger.


#6

apan sa for siden:

Jeg var på To rom & Kjøkken i høst og synes det var bra der, om det er en aktuell meny og konsept.


#7

venla sa for siden:

Andre restauranter som kan sjekkes ut er Le Bistro (fransk), Spontan vinbar eller Osteria Moderna (italiensk). Mana på Sluppen om man skal i den retningen.


#8

Miss Norway sa for siden:

Jeg tok ungen, dengang ca 18, med til Fagn. Altså nå noen år siden. Slo VELDIG an hos både henne og meg.


#9

My sa for siden:

Rockheim er verdt et besøk ja, dra dit. Synd det ikke er plass på Bula, men anbefaler Gubalari på K.U.K. Der har for øyeblikket også Dronning Sonja utstilt kunst for tiden, tror den skal stå der ei stund til.

Frida er en meksikansk restaurant som selv min meksikanske kollega liker. De har med andre ord ekte meksikansk, og ligner absolutt ikke på Los Tacos eller andre tacofastfoodkjeder.


#10

Toffskij sa for siden:

+1 på Edoramen.


#11

Anikka sa for siden:

+1 på Frida, veldig god mat og sentralt plassert. Rockheim er absolutt verdt et besøk.


#12

Che sa for siden:

Akkurat Mat er Trondheim gode på. Slår og et slag for Edoramen. Jeg synes annen ramen er nedtur etter å ha spist ramen der. Frida er og godt. Jeg liker kalas og canasta på Bakklandet godt og. Det er mattilbud gjennom VG på flere restauranter. Blant annet Frida, Troll og Gubalari. (Jeg var på sistnevnte forrige uke og ble ikke imponert, men kan være uflaks)

Det har nettopp åpnet en ny restaurant på tollboden (like ved Rockheim) - og en annen restaurant som heter Sanoi har nydelig mat. (Asiatisk) - det er «endelig mandag-tilbud hver mandag hvor utvalgte restauranter tilbyr middag for 175 kroner.


#13

My sa for siden:

Vet ikke akkurat hvilke dager dere skal være her, men den 21.februar er det Champions League-kamp i håndball for herrer mellom Kolstad og HC Zagreb, i Trondheim Spektrum.


#14

Karamell sa for siden:

Spise i bardelen på Spontan vinbar r et godt tips, kan velge flere småretter. Restuarantdelen er også meget bra, men mer stiv i formen.

Er han glad i gaming? (jeg har ikke erfaring herfra selv). www.jotunheimenesport.no/home/


#15

My sa for siden:

Er litt spent på hva dere endte opp med å finne på, og hvor dere spiste. :dulte:


#16

Tjorven sa for siden:

Vi hadde en skikkelig fin tur. :hjerter:

Knerten kjenner nå at han er litt mer kjent i Trondheim, og det var jo målet. Vi gikk mye rundt omkring, og besøkte Gløshaugen på en av turene. Vi var også inni Nidarosdomen, og der var det veldig lite folk på en mandag formiddag så denne gangen fikk jeg sett meg ordentlig rundt (forrige gang var midt på sommeren og det var stappfullt).

Men vi fant veldig gode restauranter, og det var helt knall. Knerten og jeg deler interessen for god mat. Vi spiste ramen på Edoramen den første kvelden. Sleit litt med å finne frem, men vi var enige om at det var verdt turen. Dagen etter ble det lunsj på Frati av nostalgiske årsaker for mor, og middag på Graffi for at knerten skulle få biff. Og den siste dagen var det middag på den meksikanske restauranten Frida - som vi begge var svært fornøyde med. Vi fikk til kaffe og kanelsnurr på Dromedar også, og det var jo stas.

Jeg har fått pratet MASSE med en ellers litt mutt 16-åring, så det var verdt turen.

Til de toginteresserte kan jeg meddele at SJ skal få skryt for uhyre smidig overgang mellom Fåvang og Ringebu, så selv om det tar tid, så føltes det helt greit å ta tog med en bitteliten busstur.


#17

apan sa for siden:

Herlig. Tok du pizza med bearnaise på Frati?


#18

Divine sa for siden:

Pizza chow chow! :hjerter: Har de den ennå? Jeg husker den var standard kost i vennegjengen min på åttitallet.


#19

Tjorven sa for siden:

Jeg så en pizza med bearnaise på menyen, men jeg er jo fra nesten-Sverige så jeg synes jo ikke det er så eksotisk. Både knerten og jeg var veldig fornøyde med det vi fikk servert på Frati.

De har jo flyttet siden jeg bodde i byen, men det hadde en viss nostalgisk verdi allikevel.


#20

My sa for siden:

Så bra at det ble en vellykket tur! :hjerter:


#21

Karamell sa for siden:

Trøndelag er jo også nesten Sverige.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.