Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trådløse seriekoblete røykvarslere

#1

Filifjonka sa for siden:

Vi bor i et hus med tre etasjer, med soverom i nederste og øverste etasje. For å føle oss mest mulig trygge vil vi nå kjøpe trådløse seriekoblete røykvarslere, jeg føler meg aldri 100% sikker på at alle de enkle vi har nå fungerer, at batteriet virker osv. Det skal jo helst også være en kombinasjon av ioniske og optiske varslere.

Vi har sett på de Gjensidige har, som selges i sikkerhetsbutikken.no.
I tillegg har vi sett på disse på tryggogsikker.no.

Det er vanskelig å vurdere og velge syns jeg. Er det noen av dere som har erfaring med noen av disse, eller vet om andre bra alternativer?


#2

Huldra sa for siden:

Vi har 10 stk av disse vi: www.tryggogsikker.no/html/152.html (tror det er dem iværtfall, de ligner veldig, mannen som har ordna).

Er veldig fornøyd, men det går masse batterier! Vi har dog vært litt plaget med at de går av uten at det er brann. Dette er irriterende da det piper både her og i leiligheten (vi har 1 på hvert soverom, samt ganger, stue etc), men jeg tror det er fordi battereiene har vært dårlige.

Er veldig fornøyd med å ha dem seriekoblet, føler meg mye mer trygg nå.


#3

Che sa for siden:

Vi bor i enebolig i borettslag og vi venter på slike seriekoblede røykvarslere fra trygg og sikker. Vi venter litt, fordi vi er blitt fortalt at de første som kom hadde litt for mange "barnesykdommer".

Borettslaget har en bestilling inne, men med ganske klare spesifikasjoner (som jeg ikke har helt kontroll på)


#4

Veronal sa for siden:

Vi har Deltronic. Fordelen med disse fremfor Nexa utover design og størrelse (tykkelse) at de er kombinert varmedetektor og optisk detektor. Nexa var førstegenerasjonsvarsler - den har begrenset antall varslere som kan kobles sammen (max. 12 - Deltronic tar et ubegrenset antall i serie) og man må velge mellom optisk og ionisk (ingen kombinasjonsvarsler - man trenger en blanding av varslingsmåter).


#5

carolin sa for siden:

Vet ikke helt hvilket merke vi har, men vi har fått sånne gjennom alarmselskapet. De er koblet slik at brannvesenet blir tilkalt dersom det brenner. Jeg liker den ekstra sikkerheten det gir.


#6

Filifjonka sa for siden:

Det er disse fra Deltronic vi vurderer mest, tror jeg. Er det de du har, Veronal?


#7

Veronal sa for siden:

Jupp, det er de samme.


#8

apan sa for siden:

Jeg abonnerer på denne for vi skal også gjøre noe med dette.


#9

Filifjonka sa for siden:

Vi har bestilt de fra Deltronic, fem stk.


#10

Tuppen sa for siden:

Er disse veldig følsom i forhold til damp fra dusj eller litt stekeos?


#11

Veronal sa for siden:

Såvidt jeg vet så er det ioniske varslere som er mest utsatt for feilalarmer. (Det står det også her: www.deltronic.as/14.html)

Deltronic PHR-1211 er kominert optisk og termisk. Vi har ingen damp- eller matosproblemer i nyhuset, så vi hverken har eller vil få teste det ut, tror jeg.


#12

apan sa for siden:

Men det står jo her at denne ikke eliminerer behov for ionisk varsler? Hvordan håndterer man det?


#13

Veronal sa for siden:

Da vi kjøpte varsler så sa både Modum og Trygg & Sikker at man ikke hadde behov for ionisk varsler så lenge man hadde optisk og termisk.


#14

apan sa for siden:

Greit. Det stoler vi på, du gjør alltid grundig research har jeg hørt :blunke: . Vi fikk sannelig en puff til å bestille vi også.


#15

Huldra sa for siden:

Nå er vi drittlei av at våre røykvarslere går av uten grunn - dag og natt. Derfor lurer jeg på om dere har hatt dette problemet med Deltronic? Hvis ikke, så bytter vi til disse vi også.


#16

Angelique sa for siden:

Vi har seriekoblede (husker ikke navnet på typen) som er koblet til alarmselskap (Hafslund) og brannstasjon.
Fungerer supert. Har hatt en utrykning , og det var helt utrolig hvor raskt brannvesenet var på plass.


#17

Nessie sa for siden:

Mener mannen får tak i seriekobla røykvaslere gjennom firmaet sitt, jeg skal sjekke litt hva vi har og sånn. :blond:


#18

Huldra sa for siden:

Ja, kan du ikke det da. Sjekk om han også fører Deltronic (evnt andre gode seriekobla røykvarslere) - så kan vi jo kjøpe gjennom han istedenfor.


#19

Veronal sa for siden:

Våre har så langt bare gått da jeg sølte andefett ut over hele stekeovnen. :plystre:


#20

Huldra sa for siden:

He he.... det kan jeg leve med. Skulle ringe tilbake om et par dager til de vi har kjøpe røykvarslerne fra - skal jo ikke være sånn at de roper ulv ulv hele tiden, men de hadde ikke andre alternativer. Håper vi får pengene tilbake isåfall så vi kan kjøpe hos noen andre.


#21

Nessie sa for siden:

Han fører Deltronic. :jupp:
Mener han prata om 5-600 kr stk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.