Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koffert eller sekk?

#1

Fjols sa for siden:

Vi skal på vår første togferie i sommer, gjennom Europa.
Og vet jo at backpackerne reiser med sekk, men jeg kjenner meg lite lysten på det.

Er det utopi å reise med koffert?


#2

Tjorven sa for siden:

Jeg har vært på interrail med koffert. Det går fint, men man banner litt hver gang det er bratte trapper. For de er det en del av.


#3

Fjols sa for siden:

Ja, det er sikkert en del av dem ja:knegg:
Blir så usikker, føler jeg har mer kontroll på en koffert og mer plass.


#4

Drømmedama sa for siden:

Vi har flere togferier/interrailferier bak oss og har alltid brukt koffert. Liten flykoffert, en hver. Og ville gjort det akkurat likt igjen. Bare fordeler, til tross for noen kjipe trapper underveis.


#5

Luftslottet sa for siden:

Trapper er kjipe med tung sekk også. :jupp:


#6

liefje sa for siden:

Da jeg var på interrail mens jeg var student, pakket jeg i sekk og hadde ulike poser til ulike ting slik at jeg likevel fikk en slags oversikt. Til tross for at det fungerte den gangen, hadde jeg pakket i koffert nå. Har med mannen som bærer :knegg:


#7

Fintdethei! sa for siden:

Det finnes sekker som man kan åpne som en koffert, kanskje se på sånne typer?


#8

Fjols sa for siden:

Jeg stoler på FP-folket, det blir koffert!
Orker ikke sekk, enn å lete helt nederst i sekken etter noe, gaaah.:knegg:


#9

Ru sa for siden:

Jeg har sekk med glidelås på midten så jeg kan åpne hele sekken og få tak i det som er nederst om jeg må. :nikker:

Når vi øyhopper på ferie drar vi alltid med sekk, det er mye enklere i trapper, inn og ut av ferger og alt det der. Hadde valgt samme på tog. Mye enklere å få tilgang til en liten ting i en sekk, enn kofferten der du må åpne hele hver gang.


#10

My sa for siden:

Ja, dette synes jeg også er upraktisk med koffert når man er på farten. At den må legges ned, og du må åpne glidelåset hele veien rundt og brette ut kofferten og få tak i ting. Vi reiste med sekker, men jeg tror kanskje det optimale for min del hadde vært duffelbag på hjul. Gjerne med skulderremmerer i tillegg. Noe sånt som dette: www.outnorth.com/no/varemerker/eagle-creek/cargo-hauler-xt-32-wheeled-duffel-154820-P361-5565


#11

Lavender sa for siden:

Store kofferter synes jeg er til hinder i trengsel, bråker, ruller dårlig, er tunge å løfte og fikk ikke plass ved setene på noen italienske tog. Liten koffert eller kombo sekk med hjul.


#12

Charlie sa for siden:

På endel tog er det varierende plass til bagasje, og kan ofte være en fordel å ha pakket i noe som er "mykt" og kan stappes inn i en hylle eller denslags.


#13

sindrome sa for siden:

Hva med sånn stor bag som kan brukes både som sekk og bag?


#14

Fjols sa for siden:

Det må jeg undersøke, nå ble jeg jo usikker igjen.
Mange gode argumenter her.


#15

My sa for siden:

Og slike får man også med hjul. :nikker:

(som f.eks den jeg linker til i forrige innlegg)


#16

sindrome sa for siden:

og da lukter det 2024! Noen har tenkt mye godt opp igjennom åra :highfive:


#17

Tallulah sa for siden:

Vi interrailet til Paris med tre ulike trillekofferter, og små sekker. Gikk brillefint. Veldig glad for å slippe å bære overalt. Litt lemping i trapper, men det går jo fint. Ville gått for litt smale trillekofferter om mulig, så de passer godt på hattehylla.


#18

My sa for siden:

Særlig i Frankrike ble det mye bæring, opplevde vi i alle fall, for der var det svært få muligheter for bagasjeoppbevaring pga terrorfare. Så bagasjen måtte fraktes rundt overalt, hvis vi ikke skulle overnatte. Vet ikke om de har lempet litt på dette nå, men i 2018 var i alle fall alt av oppbevaringsbokser o.l. stengt. Så da er det veldig greit med hjul.


#19

nokon sa for siden:

Dei har ganske vonde reimer og er ikkje gode å gå langt med på ryggen, altså.


#20

Olifant sa for siden:

Jeg kjøpte meg en Osprey Fairview 70 før vi dro på interrail i forfjor og elsker den og bruker den til all reise nå. Den er god å bære på ryggen, kan åpnes i hele lengden for god oversikt og børesystemet kan pakkes inn så den blir som en bag for innsjekk på fly etc.


#21

Katta sa for siden:

Spørsmålet er vel hvor mye du skal dra rundt på den bagasjen. Togferie kan jo være at man skal ta tog fra a til b…. Så fra b til c… og har planlagt overnatting der man kan parkere bagasjen. Da må koffert være greiest.

Men skal du dra mye rundt på den bagasjen er det lite som slår en god sekk.


#22

Retz sa for siden:

De sekkene er veldig gode, jeg har en Osprey Fairview 40 som er stor nok til alt jeg trenger. Den går dessuten som under seat bagasje i fly. Bruker sjelden koffert nå, det må være hvis jeg f.eks. skal til London og vet at jeg skal innom Trotters og handle klær til barnebarna.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.