Jeg vet at det skal ligge på pinner, at det skal vannes ut et døgn ca, at det skal være vann opp til pinnene, at det skal koke noen timer, at når kjøttet løsner fra bena er det ferdig.
Men. Tilbehør? Og hva har jeg glemt?
Jeg tenkte kålrabistappe og poteter, og klarer ikke komme på noe annet som er vanlig å spise til.
Jeg pleier å brune pinnekjøttet i ovnen i 15-20 minutter etter at det er ferdigkokt, da blir det EKSTRA godt. Dessuten er det så praktisk, for kjøttet kan kokes ferdig i ganske god tid, legges på rist over langpannen og bare settes i ovnen et kvarter før man skal spise.
Jeg serverer kålrabistappe til (2 store kålrabi, 2 store poteter kokes sammen og moses med mye meierismør, litt pinnekjøttkraft, litt fløte og salt og pepper), og så har vi poteter og surkål til. Mannen min MÅ ha brun saus eller en annen saus til, så da lager jeg det også. Ja, og så røkte julepølser som jeg koker sammen med pinnekjøttet den siste halvtimen.
Vi skal også ha pinnekjøtt i morgen, og det står på komfyren as we speak. :jupp: Jeg koker det i dag, legger det i langpanna med folie over på den kalde boden, og varmer det i stekeovnen i morgen.
Pleier også å "skjerpe" kjøttet i stekovnen noen minutter på høy varme før det serveres, slik at det blir litt sprøere hinne på det. Nam!
Lager kålrotstappe med tykk hvit saus laget på masse smør og litt melk, og rikelig med pepper.
Vi pleier ikke å ha annet tilbehør enn kålrotstappe og kokte gode poteter, samt pinnekjøttkraften som sjy.