Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt for dummies!

#1

Maverick sa for siden:

Enlighten me.

Jeg vet at det skal ligge på pinner, at det skal vannes ut et døgn ca, at det skal være vann opp til pinnene, at det skal koke noen timer, at når kjøttet løsner fra bena er det ferdig.

Men. Tilbehør? Og hva har jeg glemt?

Jeg tenkte kålrabistappe og poteter, og klarer ikke komme på noe annet som er vanlig å spise til.

Teskjeforklaringer ønskes.


#2

Alfa sa for siden:

Surkål og rødkål bruker vi :nemlig:
(...ja, sånn i tillegg til poteter og rabbestappe).


#3

allium sa for siden:

Du har vel egentlig ikke glemt noe. Vi bruker ihvertfall ikke noe annet tilbehør.

Husk godt med pepper i kålrabistappen, og gjerne litt fløte.


#4

Maverick sa for siden:

En oppskrift på kålrabistappe hadde vært fint. :flau:

Surkål er fint. Det elsker vi. :nemlig:


#5

Alfa sa for siden:

Eg lagar rabbestappe av rabbe, ei eller to kokte gulrøter, fløte, rømme, peppar og ribbefeitt.


#6

MorStine sa for siden:

Denne lager jeg. Knallgod!!! Jeg bruker meierismør og kremfløte da:nam:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier å brune pinnekjøttet i ovnen i 15-20 minutter etter at det er ferdigkokt, da blir det EKSTRA godt. Dessuten er det så praktisk, for kjøttet kan kokes ferdig i ganske god tid, legges på rist over langpannen og bare settes i ovnen et kvarter før man skal spise.

Jeg serverer kålrabistappe til (2 store kålrabi, 2 store poteter kokes sammen og moses med mye meierismør, litt pinnekjøttkraft, litt fløte og salt og pepper), og så har vi poteter og surkål til. Mannen min MÅ ha brun saus eller en annen saus til, så da lager jeg det også. Ja, og så røkte julepølser som jeg koker sammen med pinnekjøttet den siste halvtimen.


#8

MorStine sa for siden:

Jeg setter de under grillen i 5 min før de serveres, blir vel omtrent det samme:nam:


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jepp det blir det samme. :D


#10

Maverick sa for siden:

Hehey! Da skal man ikke se bort i fra at det blir en noenlunde velsmakende nyttårsmiddag i alfaHeimen også. Takk, jenter!


#11

Fibi sa for siden:

Vi skal også ha pinnekjøtt i morgen, og det står på komfyren as we speak. :jupp: Jeg koker det i dag, legger det i langpanna med folie over på den kalde boden, og varmer det i stekeovnen i morgen.


#12

Left sa for siden:

Pleier også å "skjerpe" kjøttet i stekovnen noen minutter på høy varme før det serveres, slik at det blir litt sprøere hinne på det. Nam!
Lager kålrotstappe med tykk hvit saus laget på masse smør og litt melk, og rikelig med pepper.
Vi pleier ikke å ha annet tilbehør enn kålrotstappe og kokte gode poteter, samt pinnekjøttkraften som sjy.


#13

Gulla sa for siden:

Enig i at det absolutt må stekes før servering.

Også må jeg legge til tyttebærsyltetøy. Nam.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.