Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på dronning Maud-pudding

#1

MorStine sa for siden:

Er det noen som har det? Har funnet en her, men her er jo fremgangsmåten mangelfull i forhold til hva Mandarin har lært meg:smask: Er den ellers riktig og grei? Har skjønt at man bare skal bruke hvittene, eller var det plommene? Har skrevet det opp...


#2

Chanett sa for siden:

Denne bruker vi.

6-8 personer
6 egg
6 ss sukker
6 dl kremfløte
3 små ts vaniljesukker
9 pl gelatin
3/4 dl vann
1 plate kokesjokolade

Løs opp den bløtlagte gelatinen i 3/4 dl kokt vann og avkjøl. Pisk eggedosis, pisk kremen stiv. Bland eggedosis og krem og rør gelatinen raskt inn. Legges lagvis med revet sjokolade i glass-skål. Settes kaldt over natten.


#3

MorStine sa for siden:

Mmmmm... Dette høres godt ut. Skal man bruke hele egget? Eller bare hvitten eller plommen?


#4

Chanett sa for siden:

Hele egget. Man lager eggedosis av eggene og sukkeret.


#5

MorStine sa for siden:

:riktig:Aha, da må jeg se en gang til hva Mandarin skrev i en annen tråd... Ble litt forvirret jeg.


#6

MorStine sa for siden:

Mandarin skriver at det er viktig å bare bruke plommer og ikke hvitter... Hmmm...


#7

Chanett sa for siden:

Min mann bruker alltid begge deler, det samme gjør jeg på skolekjøkkenet og det sier vel også Haugesund husmorskoles kokebok også at man skal.


#8

MorStine sa for siden:

Okei. Gleder meg til å prøve denne. Aldri smakt det før:)

Tuuuusen takk:)


#9

Chanett sa for siden:

Bare hyggelig. Vi liker den i alle fall veldig godt og skal servere den på nyttårsaften.


#10

Hyacinth sa for siden:

Ikke portvin eller sherry? :eek:


#11

Chanett sa for siden:

Ikke i Dronning Maud. det skulle tatt seg ut.


#12

Mandarin sa for siden:

Hmmm. jeg går og finner min. Mamma sa nettopp at det var viktig og ikke bruke hvitene.. jeg ringer henne.


#13

Chanett sa for siden:

Det går veldig fint med hviter og plommer. sta


#14

Mandarin sa for siden:

8 plater gelantin
6 eggeplommer,
6ss sukker,
kokesjokolade,
5dl krem m.vaniljesukker


#15

Mandarin sa for siden:

Men den blir fastere i fisken med bare plommene også sta. :knegg:

Ser det er samme mengdeforhold eller, så det er nok en god oppskrift !


#16

Hyacinth sa for siden:

Men det er godt. :sta:

Moren min sier at det bare er puritanske haugesundere som ikke har i sherry. :erter:


#17

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan forresten ikke fordra å rive sjokolade. Det er virkelig det verste jeg vet. Enten river jeg av neglene, eller så knekker sjokoladen og så river jeg av tommelhuden. Jeg hater det.


#18

Mandarin sa for siden:

:nemlig:


#19

Chanett sa for siden:

Jeg har aldri smakt den med sherry i og puritanisk er jeg sikkert. kor er englesmilyen når jeg trenger den


#20

Chanett sa for siden:

Man må da gifte seg godt. Min mann både lager den og river sjokoladen. Jeg ser på.


#21

Karamell sa for siden:

Vi brukte hele egget da jeg laget il julaften. Vurderer å lage det igjen til nyttårsaften (annet selskap).
Jeg doblet denne:

7 pl gelantin
5 dl fløte - piskes
4 egg
150 gr sukker
150 gr sjokolade


#22

Karamell sa for siden:

Sjokoladen rives i kjøkkenmaskin. :nemlig:


#23

MorStine sa for siden:

Derfor bruker jeg denne kverna;) :


#24

Mandarin sa for siden:

Det er en av de få tupperwaretingene jeg kunne tenke meg. :ja:


#25

Hjertensfryd sa for siden:

Viss ein kun bruker eggeplommene blir den litt finare.

Og det er ikkje dronning Maud fromasj uten alkohol oppi. Må ha ein dæsj med portvin oppi :nemlig:


#26

Mandarin sa for siden:

:skremt:


#27

Hjertensfryd sa for siden:

Lagde dronning Maud kaka for ei stund sidan. Innmari god, men neste gong må eg nok ha litt alkohol oppi den og. Er prikken over i`en det.


#28

Chanett sa for siden:

Jeg er enig med naboen. :nemlig:


#29

Karamell sa for siden:

Og jeg med to to gode naboene.


#30

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg bruker konjakk. (Eller skrives det cognac?) Det er også godt. Jeg er oppvokst med edru pudding, men lærte meg å sprite den opp på østlandet.


#31

malena sa for siden:

You dirty woman!


#32

Chanett sa for siden:

:stolt:


#33

MorStine sa for siden:

Iiiiik... Hadde bare 6 plater. Hvordan går det da?


#34

Matglad sa for siden:

Lagde Dronning Maud pudding som jeg hadde med i en lutefisk middag hos venner. Det var stor suksess! Brukte 1 helt egg og 5 plommer til 6 dl fløte. Hadde ikke portvin, brukte 0,5 dl sherry, det ga en fin spiss til smaken. Brukte 150 g revet sjokolade, såpass må det være. Hadde mandarinskiver marinert i krydret lake til, det ga en frisk ekstra smak.


#35

Finni sa for siden:

Dette er den ekte dronning Maud fromasjen :jupp:
Og alkohol i ? Nei, aldri! Har fått det servert, men den er ikke det samme...den må være laget etter Haugesund husmorskoles kokebok :nemlig:

Finni= dronning Maud fromsj nasi


#36

Matglad sa for siden:

I oppskriften til 6 egg og 6 dl fløte skulle det være 10 plater gelatin. Jeg synes det var litt mye. Har noen prøvd med færre plater?


#37

Geitrams sa for siden:

Min oppskrift er veldig lik den første her, men er halvert.

3 egg (hele egget)
3 ss sukker
3 dl kremfløte
4 plater gelatin (men mener gelatinplatene har blitt mindre de siste årene? Mulig man trenger 5 plater nå)
1 plate kokesjokolade

Lag eggedosis av egg og sukker. Pisk fløten til krem. Krem og eggedosis blandes. Bløt opp gelatinplatene og smelt over vannbad, bland forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen. Legges lagvis med revet sjokolade. Sjokolade på toppen.

Nam!


#38

jhj sa for siden:

p { margin-bottom: 0.21cm; } Min oldemor Halvorine Haktorsdotter (gift Eliassen) fra Bråtveit i Sveio komponerte den originale Dronning Maud Puddingen til kongebesøket i 1906 og dette er den originale oppskriften og fremgangsmåten.

Nok til 6 personer.

6 egg
6 ss sukker
4 dl kremfløte
7 plater gelantin
100 g mørk kokesjokolade

riv sjokoladen
legg gelantinen til bløt i kaldt vann
pisk plommer og sukker til eggedosis
pisk kremfløte (rengjør visp først)
pisk eggehviter (rengjør visp først)
bland/vend sammen, bruk slikkepott og ikke ha hastverk
klem vann fra gelantinen og smelt gelantinen i ca ½ dl varmt vann
bland/vend gelantinen forsiktig inn, bruk TYNN stråle når du heller.
legges lagvis, 2 lag sjokolade og sjokolade på toppen.
avkjøl


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.