Er det noen som har det? Har funnet en her, men her er jo fremgangsmåten mangelfull i forhold til hva Mandarin har lært meg:smask: Er den ellers riktig og grei? Har skjønt at man bare skal bruke hvittene, eller var det plommene? Har skrevet det opp...
6-8 personer
6 egg
6 ss sukker
6 dl kremfløte
3 små ts vaniljesukker
9 pl gelatin
3/4 dl vann
1 plate kokesjokolade
Løs opp den bløtlagte gelatinen i 3/4 dl kokt vann og avkjøl. Pisk eggedosis, pisk kremen stiv. Bland eggedosis og krem og rør gelatinen raskt inn. Legges lagvis med revet sjokolade i glass-skål. Settes kaldt over natten.
Jeg kan forresten ikke fordra å rive sjokolade. Det er virkelig det verste jeg vet. Enten river jeg av neglene, eller så knekker sjokoladen og så river jeg av tommelhuden. Jeg hater det.
Lagde Dronning Maud pudding som jeg hadde med i en lutefisk middag hos venner. Det var stor suksess! Brukte 1 helt egg og 5 plommer til 6 dl fløte. Hadde ikke portvin, brukte 0,5 dl sherry, det ga en fin spiss til smaken. Brukte 150 g revet sjokolade, såpass må det være. Hadde mandarinskiver marinert i krydret lake til, det ga en frisk ekstra smak.
Dette er den ekte dronning Maud fromasjen :jupp:
Og alkohol i ? Nei, aldri! Har fått det servert, men den er ikke det samme...den må være laget etter Haugesund husmorskoles kokebok :nemlig:
Min oppskrift er veldig lik den første her, men er halvert.
3 egg (hele egget)
3 ss sukker
3 dl kremfløte
4 plater gelatin (men mener gelatinplatene har blitt mindre de siste årene? Mulig man trenger 5 plater nå)
1 plate kokesjokolade
Lag eggedosis av egg og sukker. Pisk fløten til krem. Krem og eggedosis blandes. Bløt opp gelatinplatene og smelt over vannbad, bland forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen. Legges lagvis med revet sjokolade. Sjokolade på toppen.
p { margin-bottom: 0.21cm; } Min oldemor Halvorine Haktorsdotter (gift Eliassen) fra Bråtveit i Sveio komponerte den originale Dronning Maud Puddingen til kongebesøket i 1906 og dette er den originale oppskriften og fremgangsmåten.
Nok til 6 personer.
6 egg
6 ss sukker
4 dl kremfløte
7 plater gelantin
100 g mørk kokesjokolade
riv sjokoladen
legg gelantinen til bløt i kaldt vann
pisk plommer og sukker til eggedosis
pisk kremfløte (rengjør visp først)
pisk eggehviter (rengjør visp først)
bland/vend sammen, bruk slikkepott og ikke ha hastverk
klem vann fra gelantinen og smelt gelantinen i ca ½ dl varmt vann
bland/vend gelantinen forsiktig inn, bruk TYNN stråle når du heller.
legges lagvis, 2 lag sjokolade og sjokolade på toppen.
avkjøl
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.