Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Denne ser utrolig god ut

#1

Pamina sa for siden:

Hvis linken ikke funker, så har jeg lagt inn bilde og oppskrift lenger nede i innlegg 11!

Sitter og inspirierer meg selv til nyttårsaften, og fant denne

Tror neppe jeg kommer til å lage den i år, men den ser da vidundelig god ut?!


#2

Kaktus sa for siden:

Får ikke opp noe på den linken jeg. Står bare at søket ikke ga noen treff. :/


#3

Inagh sa for siden:

Jummy! :jupp:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fikk heller ikke opp noe, samme som blomsten.


#5

Ekorn sa for siden:

død link.


#6

Kirsebær sa for siden:

Jepp.




#9

Honda sa for siden:

kommer bare på forsiden... hehe


#10

Fluke sa for siden:

Død link ... (måtte bare si det jeg også :fnis: )


#11

Pamina sa for siden:

Jeg får den opp når jeg tester jeg....hmmm

Vel, for de som fortsatt er nysgjerrige her er den:

Kake med nøttebunn, solbærkompott, vaniljebavaroise og solbærglasur

Ingredienser:
Nøttebunn:
60 g eggehvite
2 ss sukker

75 g siktet melis
80 g hasselnøtter

Solbærkompott:
250 g solbær
100 g vann
50 g sukker
3 pl gelatin, oppbløtt i kaldt vann

Thaitivanilje-bavaroise:
2½ dl H-melk
¼ vaniljestang
65 g sukker
70 g eggeplommer
3½ pl gelatin
250 g fløtekrem

Solbærglasur:
190 g vann
100 g solbær pure
50 g glukose
250 g jelfix
2 g pektin
5 g sukker

Ingredienser:
Nøttebunn:
60 g eggehvite
2 ss sukker

75 g siktet melis
80 g hasselnøtter

Solbærkompott:
250 g solbær
100 g vann
50 g sukker
3 pl gelatin, oppbløtt i kaldt vann

Thaitivanilje-bavaroise:
2½ dl H-melk
¼ vaniljestang
65 g sukker
70 g eggeplommer
3½ pl gelatin
250 g fløtekrem

Solbærglasur:
190 g vann
100 g solbær pure
50 g glukose
250 g jelfix
2 g pektin
5 g sukker

Drikkeforslag:
Til en kald opplevelse som dette passer Mas Amiel 2004/2005, kr 209.90 (30911 - basisutvalg (fullsortiment)) med sin store bærsødme og -fylde veldig godt. Fremgangsmåte:
Nøttebunn:
Pisk eggehvite og sukker til en løs marengs. Melis og hasselnøtter kjøres i food processor.

Bland melisen med de hakkete nøttene og rør dette sammen med marengsen. Fyll massen i en springform ( ca.18-20 cm) som har bakepapir i bunnen. Stekes lys gyllen ved 160 grader i ca 30 min.

Solbærkompott:
Kok opp vann og sukker. Tilsett ¾ av solbærene. Kok inn og sil. Tilsett resten av bæra og la de trekke i 10 minutter. Tilsett gelatin, avkjøl litt og legg deretter over nøttebunnen. Fryses.

Thaitivanilje-bavaroise:
Kok opp melken med sukker og vaniljestang. Bland så melken med eggeplommene og leger massen. Tilsett så gelatinen og sett massen til avkjøling i romtemperatur. Vend så inn fløtekremen. Fyll vanilje-bavaroisen i en bombeform, ca ¾ full, på toppen legges kompott og bunn som er frossen, med nøttebunnen øverst. Fryses i ca 3 timer.

Solbærglasur:
Gi alt et godt oppkok, sil og avkjøl. Rør opp med visp før bruk. Glasuren helles over kaka rett fra frys.


#12

amylin sa for siden:

Den ser veldig god ut!


#13

allium sa for siden:

Jeg har laget en lignende en gang. Med sjokolademousse istedenfor solbærkompott, og sjokolademoussen øverst. Og så sjokoladetrekk.

Den var god, ja.


#14

Ekorn sa for siden:

Den så farlig god ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.