Vel, for de som fortsatt er nysgjerrige her er den:
Kake med nøttebunn, solbærkompott, vaniljebavaroise og solbærglasur
Ingredienser:
Nøttebunn:
60 g eggehvite
2 ss sukker
75 g siktet melis
80 g hasselnøtter
Solbærkompott:
250 g solbær
100 g vann
50 g sukker
3 pl gelatin, oppbløtt i kaldt vann
Thaitivanilje-bavaroise:
2½ dl H-melk
¼ vaniljestang
65 g sukker
70 g eggeplommer
3½ pl gelatin
250 g fløtekrem
Solbærglasur:
190 g vann
100 g solbær pure
50 g glukose
250 g jelfix
2 g pektin
5 g sukker
Ingredienser:
Nøttebunn:
60 g eggehvite
2 ss sukker
75 g siktet melis
80 g hasselnøtter
Solbærkompott:
250 g solbær
100 g vann
50 g sukker
3 pl gelatin, oppbløtt i kaldt vann
Thaitivanilje-bavaroise:
2½ dl H-melk
¼ vaniljestang
65 g sukker
70 g eggeplommer
3½ pl gelatin
250 g fløtekrem
Solbærglasur:
190 g vann
100 g solbær pure
50 g glukose
250 g jelfix
2 g pektin
5 g sukker
Drikkeforslag:
Til en kald opplevelse som dette passer Mas Amiel 2004/2005, kr 209.90 (30911 - basisutvalg (fullsortiment)) med sin store bærsødme og -fylde veldig godt. Fremgangsmåte:
Nøttebunn:
Pisk eggehvite og sukker til en løs marengs. Melis og hasselnøtter kjøres i food processor.
Bland melisen med de hakkete nøttene og rør dette sammen med marengsen. Fyll massen i en springform ( ca.18-20 cm) som har bakepapir i bunnen. Stekes lys gyllen ved 160 grader i ca 30 min.
Solbærkompott:
Kok opp vann og sukker. Tilsett ¾ av solbærene. Kok inn og sil. Tilsett resten av bæra og la de trekke i 10 minutter. Tilsett gelatin, avkjøl litt og legg deretter over nøttebunnen. Fryses.
Thaitivanilje-bavaroise:
Kok opp melken med sukker og vaniljestang. Bland så melken med eggeplommene og leger massen. Tilsett så gelatinen og sett massen til avkjøling i romtemperatur. Vend så inn fløtekremen. Fyll vanilje-bavaroisen i en bombeform, ca ¾ full, på toppen legges kompott og bunn som er frossen, med nøttebunnen øverst. Fryses i ca 3 timer.
Solbærglasur:
Gi alt et godt oppkok, sil og avkjøl. Rør opp med visp før bruk. Glasuren helles over kaka rett fra frys.