Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

«Trenger en vask»

#1

Charlie sa for siden:

Hva er det der med «trenger en vask» når man selger ting?

I rekken av i-landsproblemer kjenner jeg det lugger hver gang jeg leser det. Synes det er rart. En ting er nok at jeg synes det er litt flaut å gi fra seg noe som er møkkete, enten man gir det bort (har selv fått arvetøy som så ut som det skulle rett i vaskemaskinen) eller selger det. Men man selger jo mye lettere noe som er rent og i orden - og får en bedre pris?

Vet ikke om jeg skal klage for mye,konkurranse-situasjonen tatt i betraktning. For jeg har en opplevelse av at mine annonser fortere kan tas ned med «Solgt» når det selges som nyvasket. :knegg: Hvis alle selger rene ting er det ikke nødvendigvis bra for mine salg.

Tanker?


#2

Filifjonka sa for siden:

Reagerer på samme måte, ville aldri selv solgt noe uten å vaske det først.


#3

-ea- sa for siden:

Samme med ting som har en liten skade, "som lett lar seg fikse". Hvis det er så enkelt, hvorfor ikke fikse det før salg da? Flesteparten av disse ser ikke ut som de er så enkle å reparere. Nå har jeg sett mest på møbler da, skal sies.

Men igår la jeg ut noe nyvasket på gis bort på Finn, og kunne lett gitt bort ti sånne på én time. Hadde jeg visst at jeg skulle ende med å gi det bort, så hadde jeg ikke gidda å vaske det.


#4

Stompa sa for siden:

Jeg gir stort sett bort i stedet for å selge, nettopp fordi jeg ikke gidder å styre med vasking og fiksing. Hadde aldri solgt uten å gjøre det, men velger den enkle løsninga. (Gir ikke bort synlig skitne klær, da – men typ 'har ligget ei stund i skapet men var nyvaska da jeg la det der.')


#5

Charlie sa for siden:

Ligget i skapet siden det var nyvasket er innafor i min bok :ja:


#6

Madicken sa for siden:

Dette. Unntaket er klær, det vaskes før det gis bort (med mindre jeg vet at det knapt er brukt og kjennes/ser helt rent ut).


#7

Myria sa for siden:

Hvis jeg selger noe så vasker jeg først og sørger for at det er i så god stand som mulig. Hvis det gis bort tenker jeg at det ikke er like nøye og at det er en del av greia med å få noe gratis. Du slipper å betale mot at jeg slipper å bruke tid og energi på vasking og fiksing av feil (unntaket er som andre har nevnt klær, de er alltid vasket, men kan godt ha ligget i et skap i lang tid etter vaskingen og da vasker jeg ikke på nytt).


#8

Chablis sa for siden:

Jeg gir bort det jeg ikke gidder vaske/skrubbe , tenker det er innafor når det gis bort.


#9

Maverick sa for siden:

Fordi man ikke orker, kanskje. Eller har tid til å prioritere å vaske sofa eller fikse sykkel eller hva nå enn, men vil bli kvitt dingsen og er ærlig i annonsen. Fullt forståelig.


#10

Bokormen sa for siden:

Vi har gitt bort en del som vi kanskje kunne fått noen kroner for gjennom årene, det være seg spisestuestoler som trengte en rens, en vinterdress eller jakke som trengte en lapp, har litt kranglete glidelås eller noe sånt. Nylig ga jeg bort gardiner som "trengte en vask".. ikke fordi de var skitne, men de har ligget i et skap i mange år, og hadde nok blitt litt støvete. Det er klart at jeg kunne ha leid maskin og renset stolene, eller fikset en glidelås, og fått igjen omtrent hva det kostet meg, men ofte vil jeg bare ha ting ut av huset. Om andre kan ha glede av det er det helt supert. :)

Litt på siden, og det er ikke sikkert det er slik alle steder, men den lokale arvegruppen her er mye triveligere enn kjøp og salg.


#11

Timar sa for siden:

Ja. Jeg syns ikke det er rart i det hele tatt. Jeg vil bli kvitt ting kjapt, og er dessverre ikke nevneverdig praktisk anlagt.

Antagelig vil en som svarer på en sånn annonse være en som fikser det som må fikses lett som en plett, og da gjør hen antagelig et godt kjøp. For prisen må jo representere kvaliteten på det som selges.


#12

millact sa for siden:

Absolutt!

Jeg har gitt bort barneski med litt ødelagt binding som lett kunne fikses, men var ærlig om det i annonsen.

Vasker alltid klær før jeg gir bort/selger (gir stort sett bare bort nå uansett).


#13

Pelen sa for siden:

Jeg er med tanken deres, MEN når jeg selv (ettersom mannen allerede hadde overtatt jobb i utlandet) skulke pakke ned et helt hus og deler av det skulle til utlandet og resten skulke til hytten eller to forskjellige lager så var det å vaske noe kanskje det som gjorde det til fullstendig ekstremt for mye å gjøre når man i tillegg hadde barn i huset. Bedre å prøve å bli kvitt det på Finn enn å kaste. Klær som tåler vaskemaskin skulle jeg nok uansett ha vasket, men detvhar mye annet som ble solgt/gitt bort uten vask/rengjøring, men som hadde hatt godt av en vask.


#14

Matilda sa for siden:

Jepp. Jeg synes jo egentlig at ting bør vaskes før man legger det ut for salg, så derfor er det et ganske klassisk forløp her at det tar meg ÅREVIS å bli kvitt ting. Jeg har solgt barnevogn som tapte seg en tusenlapp eller to i verdi på den tida det tok å vaske trekket … For meg er det en terskel både å sette tingen i stand/vaske den, ta bilder og å lage annonse. Så da hoper det seg opp, sjøl om rotet det utgjør også sliter på meg. Jeg har rett og slett ikke kapasitet. Samtidig synes jeg jo det hadde vært fint om andre kunne få nytte og glede av ting som har mer brukstid igjen, men som bare er i veien hos meg, så egentlig burde jeg nok lagt ut flere ting jeg har stående på vent. Uten å vaske så nøye. (Noen på Østlandet som trenger en spinningsykkel eller noen ubrukte taklamper i original eske? Nei?)


#15

amo sa for siden:

Jeg vasker likevell før jeg tar brukt i bruk, så for meg betyr det ikke noe,


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg ser at det kan være mange gode grunner til at ting ikke blir vasket før de legges ut for salg. Om de gis bort er det jo innafor at folk må ta vaskejobben selv. Men jeg har nok lett for å lese «trenger en vask» som «skikkelig skitten»; og da frister det ikke å kjøpe.


#17

Tallulah sa for siden:

Er jo fint om de skriver «trenger en vask» eller «må fikses», så kan jeg ta stilling til om jeg syns det er verdt det. Om det blir vanskeligere å selge er jo bare selgers problem.


#18

Input sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor det er et problem, så lenge det opplyses om? Da kan jo kjøper selv vurdere om de er villig til å kjøpe noe som er møkkete til den prisen eller ikke.


#19

meisje sa for siden:

Jeg syns det er naturlig og fint at man er ærlig om at ting har skader eller er litt støvete, og tenker selv at det ikke alltid er overskudd til vasking, feks. Prisen må reflekteres standen.

Ting som er ødelagt som man prøver selge til en høy pris blir gjerne ikke solgt, så det masse når jeg prøvde å kjøpe tv på finn. Jeg tok aldri kontakt med de som forsøkte å selge tv for 2000 kr og skade som gjør at TV-en ikke virker.


#20

Einhyrningur sa for siden:

Jeg solgte et kjøleskap, ville bare bli kvitt det uten arbeid. Vasket over det, men skuret det ikke. Solgte det som "trenger en vask". Fikk sikkert mindre for det, men slapp å kjøre det på dynga. Vinn vinn.


#21

Karamell sa for siden:

Hadde ikke tatt styret med å rense en sofa eller stol, så da hadde jeg skrevet som den er" eller noe lignende. En genser hadde jeg vasket.


#22

Lhi-My sa for siden:

Det er ikke hyggelig å arve klær som er møkkete eller der den flekkkete buksa tydelig er vrengt av kroppen og har brukte sokker inni buksebeina. Jeg tenker at arveklær hentes fra klesskapet, ikke fra skittentøyskurven. Det er ikke nødvendig å vaske klær som ikke har vært brukt etter forrige vask, men i min verden gir man ikke bort klær som ikke er vasket etter siste bruk. Jeg vasker uansett alle arveklær før de tas i bruk her, men det er ikke spesielt trivelig å pakke opp en pose med skitne klær. Det har hendt at alt har gått i søpla fordi det har vært så møkkete at det var utrivelig.

Jeg har sjelden ting til salgs fordi det meste brukes til det er såpass slitt at det ikke kan selges. Jeg synes også det er mindre styr med å gi bort ting enn å selge, men det handler ikke så mye om vask og stell. Klær og ting som gis bort er uansett rent og i orden. Det gjelder også det som leveres til gjenbruksbutikker eller legges i innsamlingscontainere.


#23

Guava sa for siden:

Når jeg har ryddet i klesboden og gir bort så sier jeg at klærne trenger en vask. Klærne er da ikke møkkete, men de har ligget lagret lenge. Skulle jeg solgt dem og forventet god pris hadde jeg både vasket og strøket.

Gjenstander har jeg gitt bort eller solgt kjempebillig med «trenger en vask». Det skjer gjerne når det ryddes i lager og poenget er å bli kvitt noe kjapt mer enn å få mye igjen.

Jeg synes det er greit at det blir informert om at noe trenger en vask og så får kjøper/mottaker ta stilling til om det er noe hen vil respondere på.


#24

-ea- sa for siden:

Det er stor forskjell på "har ligget lagret en stund og er ikke nyvasket" og ting som er gørrskittent som Lhi-My forteller om.

Og så vil jeg presisere at det er helt ok å selge/gi bort ting som har skade, så lenge man opplyser om det. Det er den lettvinte tilføyelsen "kan fikses enkelt" jeg reagerer litt på, siden jeg ser at det er ikke så enkelt, nei (du skulle prøvd sjøl, pleier jeg å tenke).


#25

daffy sa for siden:

Jeg syns det er bra at husmorskammen ikke hindrer mer sirkulærøkonomi. Det er bra at folk er ærlige, og det er bra at ting som bare trenger en vask eller noen systing går videre til ny eier selv om gammel eier ikke har tid eller ork til å gjør det selv.


#26

frukt sa for siden:

Jeg gir ikke bort skitne ting, men synes det er greit at andre gjør det så lenge de informerer om det. Reagerer mer på at ting som er ødelagt selges for ganske mye penger. Mobiler med ødelagt skjerm for eksempel.


#27

Marla Singer sa for siden:

Ja, jeg har lagt ut flere ting hvor jeg presiserer at jeg ikke har gjort det i stand (som regel pga tid/kapasitet), og at jeg derfor legger det ut billig til folk som gidder/orker/klarer å fikse det. Det synes jeg er helt fint. Jeg hadde ikke klart å selge/gi bort direkte møkkete ting, men er jo greit det også så lenge det opplyses om.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.