Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tak og lister i samme eller liknende farge som vegg

#1

IzziCreo sa for siden:

Vi holder på å male huset innvendig og jeg lurer litt på om jeg skal velge flere rom med takfarge og listefarge annet enn klassisk hvit.

Neste rom for tur er Minsten sitt rom. Det er veldig lite (6,5m²) og han var valgt seg fargen Optimistic green (fra Flügger). Den er ganske lik Jotuns nye Pistachio, men kanskje litt sterkere. Jeg lurer på om jeg skal male taket også i samme farge eller en ton-i-ton grønnfarge. Kanskje også listene? Og da kommer spørsmålet; hva gjør man med døren? Og maler man kun bladet som vender inn mot rommet, mens kanten er i fargen som døren har utenfor? Utenfor er gangen i Jotuns Alladin og tak, lister og dører i klassisk hvit. Underetasjen har ganske lav takhøyde (2.20 eller 2.30m), hvis det har noe å si ift farge i tak. Vinduet vender mot nord og har overbygg over seg, så ikke vanvittig mye naturlig lys.

Er det noen rom dere ikke vil anbefale farge i tak? Bør man gå for lik farge som vegg, ton-i-ton eller bryte?

Er det grunner til at man ikke burde male tak og lister I annet enn klassisk hvit? Kjipt hvis man vil skifte tilbake? Jeg har byttet fra bomull til klassisk hvit på de to rommene som er ferdige nå, og måtte vel male 3 strøk (i hvert fall i det laaaaange taket i gangen).

Jeg ble så inspirert av en venninne i går, og hvor hjemmet er malt i mange fine farger; både kontrasterende og ton-i-ton. Jeg har nok gått for en langt mer ton-i-ton palett, men er veldig, veldig glad i farger så kanskje jeg skal bryte mer? Det er en mulighet for at vi skal flytte på oss, så kanskje det bør hensyntas ift et evt salg?


#2

Shun sa for siden:

Jeg har samme farge på vegger og tak på soverommet. Min helt egen mørkeblå sovehule.

Beholdt hvite lister nede ved gulvet og den originale teakfinérdøren fra femtitallet.


#3

Tilde sa for siden:

Vi har malt tak og vegger i samme farge på soverommene, er veldig fornøyd med det😃


#4

frukt sa for siden:

Jeg har malt lister i samme farge som veggen. Synes det er finest. Og på mitt rom har jeg malt taket med Jotun dempet sort, og veggene med Jotun Wisdom, så det er en mørk hule perfekt for soving.


#5

Pøblis sa for siden:

Vi har samme farge på vegg og i himling i alle rom i huset, og synes det er harmonisk og lekkert.


#6

Hyacinth sa for siden:

Vi nærmer oss slutten på totalrenovering av et helt hus, og vi har fått enormt god hjelp av interiørkonsulent. Det var virkelig verdt hvert øre of ikke dyrt. (1800 for fargehjelp til et helt hus. Og maleren skal ha 2000 kr gir hver gang han må skifte farge, så det er dyrt å bomme.)

Vi har tak og vegger i samme farge i alke rom. Interiørkonsulenten var ikke i tvil engang. Ikke i et eneste rom. Vi har ikke lister i taket, men golvlistene skal være i samme farge som golvet. Hvis ikke ville jeg hatt det i veggfargen, ikke hvit. Vi valgte det bort da det var veldig fordyrende å bestille lister i spesialfarge.

Noen av dørene er malt i samme farge som veggen, andre ikke. Litt avhengig av hvilken effekt vi var ute etter.


#7

IzziCreo sa for siden:

Takk for innspill. Fargekonsulent har jeg vurdert, men har fått fantastisk hjelp av min svigerinne som er veldig dyktig på sånt.

Jeg angrer nok litt for at jeg ikke tok lik farge i taket som på veggen i vår lange gang, men det er pent med klassisk hvitt også, så ikke feil på noe vis. Men lurer som sagt på om jeg skal trå til på de andre rommene. Valgte også klassisk hvit i taket på kontoret. Der er det lite dagslys, så det var grunnen. Men farge i taket har kanskje ikke så mye å si selv om det er lite daglys og/eller "lav" takhøyde? Når jeg ser leiligheter i bygårder med 3 m takhøyde så er det jo bare sååå vakkert! Jeg er ikke redd for farge på noe vis, men spørsmålet er kanskje om farge i tak er en midlertidig trend? Sånt har jeg ikke peil på. På en annen side så er jeg lite opptatt av trender, så det har nok ikke noe å si :knegg:

Mulig dumt spørsmål, men dere som maler i samme farge på vegg og tak; maler dere med samme maling eller kjøper dere veggmaling og takmaling?

Vi har ikke taklister, og gulvlister er samme som gulv.


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror maleren har brukt samme maling, men jeg har ikke sjekket. Men det er jo gips begge steder, så jeg regner med det.

Jeg spurte interiørdama om det med farger i tak er eb trend. Hun mente vel mer at det å ha hvite tak er noe som sitter dypt i foreldregenerasjonen vår, og at det er noe som ikke nødvendigvis er det eneste riktige og som bør utfordres.


#9

IzziCreo sa for siden:

Det høres fornuftig ut i mine ører.


#10

Elise sa for siden:

I den svenske sesongen av Boligkjøp i blinde har de en designer som ofte velger lik farge på tak som vegger, og jeg har lurt på å teste ut, men ikke helt fått ånden over meg. Jeg har blitt veldig inspirert av de programmene og har skikkelig lyst til å gjøre noe nå. Vurderer å starte med soverommet med skråtak.


#11

Malama sa for siden:

Mine foreldre var "vill og gal" da de bygget hus midt på åttitallet og lot meg og min bror få velge og vi hadde derved hhv lys rosa og lys blått tak. Det var virkelig.... sjokkerende for mange at det var noe annet enn hvite tak. Så ja, klassisk hvitt sitter dypt i mange.

Men jeg hadde stor glede av å slippe kjedelig, hvitt tak.


#12

Elise sa for siden:

Jeg fikk også mast meg til rosa tak tidlig 90-tallet, men veggene var skikkelig rosa, og taket lyserosa, så sammenlignet så taket hvitt ut.


#13

apan sa for siden:

Hvilken farge har dere på dørene når dere har gjort det sånn?

Håper det er greit at jeg dytter tråden din litt, Izzi.


#14

IzziCreo sa for siden:

Ja, absolutt, apan! Bare fint med mye innspill og jeg lurer også på det samme :jupp:


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ikke Pøblis, men tillater meg å svare. Vi har stort sett samme farge på dører som på veggen. Enkelte steder er dørene i klassisk hvit.


#16

apan sa for siden:

Det er like interessant å høre fra deg selvsagt!


#17

Strå sa for siden:

Tråden minner meg på at de hvite dørene ikke har samme hvitfarge som de hvite takene. Listene rundt dører og vinduer samsvarer ikke med noe. Sånn sett er det litt fargerotete her. Jeg tror Helten og jeg får se på det hele sammen. Etter påsken.


#18

Elise sa for siden:

Har dere da forskjellig farge på ene siden og andre siden hvis rom ved siden av hverandre har ulik farge? Hvor går i tilfelle skjøten?


#19

Pøblis sa for siden:

Vi har svarte dører og svarte rammer/lister rundt. Alle vinduer har også svarte/antrasitt karmer.


#20

Anne sa for siden:

Vi har Soothing Beige på både vegg og tak samt taklister, eldre bygårdsleilighet fra 1895
På lister rundt dører og på gulv har vi Bomull.
Det gir ro og flyt syns jeg. :)
På gulvet har vi fiskebensparkett, Herringbone Natur fra Pergo.


#21

Hyacinth sa for siden:

I vårt forrige hus malte vi dørene selv. Da malte vi siden som vendte inn mot rommet, og «kanten» i samme farge den veien som døra går. Men i realiteten betyr det lite, altså. Tenkte aldri over det.

I det huset vi bygger nå, er dører ferdig bestilt i klassisk hvit. Det kostet en formue å bestille andre farger enn fabrikkmalte, og de er jo uansett like på begge sider. Ettee mye grubling landet vi på å beholde dem i klassisk hvit i 2. etasje, mest fordi maleren skal ha mye ekstra for å male dem, men også fordi en del av dørene der er skyvedører, og det er vanskelig å få rammene helt fine. Én dør i en stue i 2. etg skal være rustfarget, men på baksiden er det bare en bod. I 1. etg skal vi ha en dør fra stua til vaskerommet i samme farge som stueveggen. Vaskeromsiden forblir i klassisk hvit. Døren ut til gangen er i glass.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.