Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode bunadsko

#1

Blondie sa for siden:

Jeg har i årevis slitt med noen vonde bunadsko vi kjøpte billig og det har ødelagt bunadsgleden ganske kraftig. Jeg registrerer at mange har sko de er fornøyde med og som tillater trasking på asfalt i timesvis uten at beina rakner. Er det stort sett Klaveness som gjelder?

Jeg tåler ikke høye hæler i særlig grad og må ha god demping. På jålefronten har jeg sett at noen har rød detaljer, det hadde vært flott til min røde vest. Har dere noen anbefalinger?


#2

Input sa for siden:

Jeg har Klaveness Gerd og er kjempefornøyd. Jeg fåe gnagsår og vonde føtter bare av å vurdere å kjøpe nye sko, men disse er så gode at jeg skulle ønske jeg kunne bruke dem til pensko til alt. Mine er blå og helt nydelige til min blå stakk.


#3

Blondie sa for siden:

Gerd har jeg sett på ja, takk!


#4

Stompa sa for siden:

Jeg har også Klaveness; husker ikke modell men med lav hæl. De erstatta det forrige Klavenes-paret mitt, som var kjøpt tidlig på 90-tallet og ekstremt mye brukt (dansa folkedans i BUL i Tr.heim i studietida, brukt mange ganger i uka). Vurderte aldri andre merker, engang.


#5

Fintdethei! sa for siden:

Har også Klaveness med lav hæl. Gode syns jeg ikke de er, men det er fordi jeg bare liker joggesko.


#6

Lhi-My sa for siden:

Klaveness, ja. Ta en titt her: klaveness.no/media/wysiwyg/catalogs_new/AW19/Bunad_19_catalogue.pdf

Jeg er på mitt andre par Klaveness. Jeg kjøpte mine bevisst litt store og la en dempende såle i skoene. Jeg har føtter og rygg som ikke fungerer med annet enn svært godt dempede joggesko, men denne løsningen gjør at jeg kan bruke bunadsko stort sett hver gang jeg bruker bunaden. Jeg har imidlertid et par svarte nøytrale Skechers som jeg bruker dersom det trengs. Komfort og helse er viktigst og som utdannet bunadstilvirker kan jeg nok om bunadshistorie og bunadsbruk til at jeg bruker de skoene jeg føler for og ler av det såkalte bunadspolitiet.


#7

Blondie sa for siden:

Jeg sliter med revmatiske hofter, rygg og knær, så lange distanser utgår uansett. En såle inni er smart.


#8

Primrose sa for siden:

Jeg har akkurat kjøpt meg nye bunadssko og gikk på Eurosko i den tro at det kom til å bli Klaveness. Etter å ha prøvd ymse modeller og andre merker så ble det altså ikke Klaveness på meg. Billigere merke var bredere foran og satt mye bedre på min fot. :vetikke:


#9

Blå sa for siden:

Jeg har Klaveness og de er helt greie.

Storesøster fikk dyre ankelstøvler fra Husfliden som fremdeles er vonde å gå i.

Lillesøster fikk mye rimeligere ankelstøvler fra Skoringen, som er superbehagelige og som jeg har lånt mange ganger.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg har både Klaveness sko og snørestøvler, og syns de er de beste. Men du må kjøpe dem litt for store, for etter en hel dag på beina så trenger du det. Men man kommer jo ikke unna at det er sko med tynn såle og hard hæl uansett, liksom. Det er ikke sneakersåle.


#11

Blondie sa for siden:

Jeg drømmer om de snørestøvlene, de er så utrolig pene! Dessverre klarer jeg nok ikke å gå på dem.



#13

Nenne sa for siden:

Klaveness ja. :nemlig:

De er dyre, men du trenger jo ikke mer enn ett par til resten av livet da. Så de er verdt det.


#14

veobra sa for siden:

Jeg har Klavenes med lav hel. De er veldig gode å få med. Hatr slitt dem ut og kjøper samme merke. Husker ikke hvilke modell, de er passe brede til mine føtte.

Jeg bruker andre sko hvis jeg skal gå langt, da jeg blir sliten selv om skoene er gode. Jeg bir veldig glad for å høre at Lhi-My synes det er ok. Jeg forsøker velge noe nøytralt og sort.


#15

Addison sa for siden:

Klaveness snørestøvler fungerer best for min del. Etter to mil med marsjering og spilling er alle sko vonde, men disse duger lengst. (to mil til sammen på 17. mai, ikke i sammenhengende marsj)


#16

Magica sa for siden:

Jeg trenger egentlig nye jeg også, takk for påminnelsen. :) tror jeg må få ut fingern.



#18

Pøblis sa for siden:

Jeg har samme støvler som Anne og Tally, og de er gode. Skikkelig gode, kan gå med dem hele dagen uten å få vondt eller gnagsår.


#19

Blondie sa for siden:

Jeg har prøvd snørestøvlene, jeg klarer ikke å gå fire meter med dem engang. Tror det er vinkelen på foten dim blir feil. Dessverre!


#20

Magica sa for siden:

Men hvis man kjøper snørestøvletter så trenger man vel vanlige bunadsko også? Eller går det med støvletter selv om man er innendørs eller det er grådig varmt? De er veldig fine.


#21

Anne sa for siden:

Jeg bruker kun de :)


#22

Pøblis sa for siden:

Mine er ikke varmere enn bunadsko, nei. De er i nydelig, tynt skinn.
Bruker bare dem.


#23

Magica sa for siden:

Skal stikke innom husfliden og prøve en dag. Høres veldig lovende ut at man kan bruke bare dem! De jeg har kan jo også brukes i nøden, det er jo de jeg har holdt ut med de siste x antall årene egentlig.

Egentlig så hadde jeg helt fantastiske bunadsko en gang i tiden. Og så tok min egen mor og klipte av spenna og brukte dem som svarte pensko på fest. DÅN altså. Skikkelig tenåringsfakter. :knegg: hun burde egentlig sponset litt på de der støvlettene, for de nye jeg fikk den gangen har aldri målt seg med de gamle.


#24

Palmen sa for siden:

Føttene mine er ikke aå glade i Klaveness. Jeg har hatt Kristin sko fra Din Sko (bunadssko, ja) og virkelig elsket de. Nå er de utslitt etter 25 års bunadsbruk så jeg må huske å kjøpe nye før 17. mai. Håper de samme finnes fortsatt.


#25

GinaK sa for siden:

Mine er fra Folklore. Er med litt høy nett hæl. Er gode å gå i.


#26

Blondie sa for siden:

Folklore hadde de på Eurosko, så jeg. De virker ganske like Klaveness, hvertfall da jeg prøvde dem fort på. Tror jeg må gå innom en kveld, etter en lang dag og med såre føtter. :knegg:


#27

My sa for siden:

+1 på snørestøvlene fra Klaveness med lav og bred hæl, som Tally, Anne og Pøblis m.fl har (sikker på det er disse du har prøvd Blondie, og ikke modellen med høyere og tynnere hæl?). Før det hadde jeg Braathens, som "alle" hadde da jeg vanket i det samme folkedansmiljø som Stompa, men de er helt utslitt, og jeg tror ikke de finnes lenger (?). Hvis de gjør det anbefaler jeg dem. De ligner på modellen til Klaveness som heter Kari, så mulig de har tatt over produksjonen av samme skoa. Jeg kan ikke uttale meg om de er like gode, eller om det bare er spenna som er lik, jeg har ikke prøvd dem.



#29

GinaK sa for siden:

Jeg har mine i orginalesken og det står at det er skinn både utenpå og inni skoen. Smører de med lærbalsam så de er myke, blanke og ser helt nye ut.


#30

Blondie sa for siden:

Jeg kan oppdatere med at Klaveness Eli sitter desidert best på min fot, i tillegg har de en variant med litt rødt på som matcher de røde detaljene på bunaden perfekt. :hjerter:

Jeg tror de er de beste jeg kan få, så må jeg heller ha sorte joggesko i bakhånd på de verste smertedagene. Takk for hjelp!



#32

Lyppa sa for siden:

Jeg har også snørestøvler. De er ikke egentlig bunadsko, men ligner veldig. Kjempegode å gå i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.