Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp - ostekake klar til kl. 17?

#1

Elise sa for siden:

Har invitert til kakeselskap i dag kl. 17, og datter skulle lage denne. www.detsoteliv.no/oppskrift/ostekake-med-gelelokk

Fra oppskriften, først kjeks/smør i bunn, i kjøleskapet, så osteblanding i kjøleskap i 4-6 timer, og så gelelokk på toppen, til det stivner.

Vi har nå fått på osteblandingen og satt den i kjøleskapet, bare 4 timer før selskapet. Hvordan kan jeg korte ned siste del av kakelagingen, slik at den blir ferdig til 17?

Sette den i fryseren nå? Hvor lenge?
Satse på at det er ok å legge på lokket før det har gått 4 timer?
Hva med gelelokket, kan jeg gjøre noe for å korte ned tiden det tar før det stivner?


#2

GinaK sa for siden:

Slapp av og blås i gelelokket. La stå i kjøleskapet og evt pynt med noe bær. Trenger ikke noe mer egentlig. Veldig god uansett


#3

Nextlife sa for siden:

Hiv kaka i fryseren en halvtimestid, så er den stiv nok til å ta på gele. Hell geleen forsiktig slik at du ikke får hull i overflaten. Geleen kan også settes i fryser. Blir den for stiv er det bare å dyppe den i et varmt vannbad til du får ønsket konsistens.
Du kan godt sette kaka i fryseren et kvarters tid etter geleen er lagt på, for å booste kulden, så setter du den i kjøleskapet til den skal serveres


#4

Syrinx sa for siden:

Frysaren er din venn, men personleg syns eg at gelélokk trekk ei god ostekake ned så like greit å droppe det.


#5

daffy sa for siden:

Helt enig. Slike ostekaker er best uten gelelokk.


#6

Elise sa for siden:

Takk for hjelp. Det ble noen runder i fryseren. :jupp: Fikk ikke satt den helt i vater så lokket ble aldeles skjevt, men det gikk fint. :humre:

Bursdagsbarnet kom hjem 1 time før servering, vet ikke hvordan hun hadde planlagt at det skulle gå bra. :himle:


#7

Nextlife sa for siden:

Ungdommens overmot. :knegg:

Så bra at det funket. Jeg baker ofte impulsivt med tidspress, så da er fryseren min beste venn. :p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.