Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor (fysisk butikk Oslo) får jeg tak i rosevann

#1

liefje sa for siden:

Skal lage en indisk dessert som bl.a. smaksettes med rosevann (rose water). Jeg hadde en gammel flaske i en skuff, men innholdet var fordunstet så jeg trenger en ny. Hvilke butikker har sånt? Har prøvd vanlige supermarkeder, grønnsakssjappen i nabolaget og to asiatiske butikker på Majorstuen uten hell. Noen som vet?


#2

Palmen sa for siden:

Sist jeg kjøpte det var på Nordbygata mat på Grønland. Den store grønnsaksbutikken på Grønland har også hatt det tidligere.


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg tror (med vekt på tror) at jeg har sett det på Sagene torg. Den drives så vidt jeg vet av en tyrkisk familie (de har iallfall mye tyrkisk), og har mye tyrkiske varer. De bruker rosevann en del der også. Ellers kan kanskje helsekostbutikker ha?


#4

Pamina sa for siden:

Kanskje på Asia marked i Osterhauggaten?


#5

Shun sa for siden:

A food i Lakkegata?


#6

liefje sa for siden:

"Tyrkeren min" hadde ikke og pleide ikke å ha, så jeg tror ikke jeg satser på Sagene. Prøver nok Grønland, tenker jeg. Og helsekost først for det finnes jo på Majorstuen.


#7

liefje sa for siden:

Takk. Det var eneste svaret uten spørsmålstegn, så jeg tar meg en tur til Grønland. Er jo mange steder å spørre der.



#9

liefje sa for siden:

Oj. Kult med indisk sjappe. Dit må jeg definitivt ta turen! Får se på Grønland først tenker jeg siden det er litt nærmere og jeg faktisk hadde alt annet i huset allerede utenom det rosevannet. Men må absolutt dra dit også.


#10

Musemus sa for siden:

Fortell om desserten, da. :hyper: Er det som en slags pudding? Jeg smakte én i Tyrkia i sommer, men tåler ikke laktose, så smakte bare bittelitt.


#11

Luftslottet sa for siden:

Jeg har kjøpt i den grønnsaksbutikken som ligger rett ved Gunerius.


#12

liefje sa for siden:

Her er oppskriften (kopiert fra bilde så beklager evt skrivefeil) Aldri laget før men det hørtes spennende ut. Dropper bladsølvet.

GAJAR KÃ HAL WA
Sot gulrotdessert
Dette er en sot rett som kan serveres til dessert eller sammen med kveldskaffe eller -te. Det lovtynne blad-solvet (varaq) er spiselig. Denne deilige, safran-parfymerte sotretten serveres ogs ved hoytider og fes-tivaler.
Ingredienser
¼ ts safranträder
2 ss melk
300 g gulrotter
1 1 melk
15 gronne kardemommefrukter
6 ts vegetabilsk olje
1 ½ ss pistasjenottkjerner, skaldet og finhakket
1 ss mandler, skäldet og finhakket
2 ss sultanarosiner
1 ss rosenvann
1 ark bladsolv

  1. Legg safranträdene i en liten skäl sammen med 2 ss varm melk. Ror godt og la det sta og trekke i to timer.
  2. Vask, skrell og finriv gulrottene.
  3. Skrell kardemommefruktene og knus froene. Ha dem i melken i en stor tykkbunnet gryte. Gi melken et oppkok. Skru ned varmen og la kryddermelken koke inn til halv mengde. Rer om av og til.
  4. Tilsett de finrevne gulrettene. Bland det hele godt og la det koke videre over middels varme under om-roring til det er nesten tort.
  5. Skald og finhakk pistasiemandler og mandler.
  6. Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Ha i gulrotblandingen og stek den til den er nesten torr. Tilsett safranmelken, bland godt og stek det videre. Fortsett rere til blandingen far sin spesielle rodfarge.
  7. Tilsett sukker, pistasiemandler, mandler og ros-iner og stek videre under orering i fire minuter. Hell blandingen over pa et flatt fat og la den avkjoles.
  8. Dynk den kalde blandingen med rosenvann of bland det jevnt utover. Pynt forsiktig med bladsolv pa midten og server desserten romtemperert.

#13

liefje sa for siden:

Takk.


#14

liefje sa for siden:

Ser at sukkermengden mangler i oppskriften. Da smaker jeg meg frem eller ser på en annen oppskrift. F. eks. denne som jeg fant et annet sted. Tenker å lage den kvelden før. www.vegrecipesofindia.com/gajar-halwa-recipe-gajar-ka-halwa/


#15

Palmen sa for siden:

Ah, gajar halwa! :hjerteoyne: Halwa er de søte grøtpuddibg-lignende desserten, ofte lagd på helmelk eller søtet kondensert melk, gajar er gulrot. Nøttene gir crunch og tekstur. Nam! Bra oppskrift altså? Kanskje jeg skal lage det en dag.


#16

liefje sa for siden:

Jeg har ikke prøvd oppskriften før, men kan rapportere over helgen



#18

Tallulah sa for siden:

Åh, denne tråden fikk meg til å tenke på kakene på Hare Krishna-restauranten med bladgull på seg. Måtte sjekke, de har den fortsatt! Tydeligvis en slags nøttekake.


#19

liefje sa for siden:

Det ble der vi fant det. Sendte ut mannen (som jobber i sentrum) og fikk akkurat melding om at alt nå er i boks. Takk for tips. :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.