Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koffert, sekk, bag, muldyr?

#1

Floksa sa for siden:

Hva trenger jeg?
Helt konkret.
Kriterier:
Må kunne bæres på ryggen uten å drepe skuldrene. Også over litt tid.
Om den har hjul må de funke på litt røft underlag (brostein)
Helst litt stiv, med koffert åpning (altså ikke en klassisk tur sekk)

Jeg har en 90l Osprey bag med seler.
Den er egentlig litt liten, og sjukt vond å bære når den veier en del (20kg+)
i tillegg klapper den sammen når man tar ting ut.
Egentlig ønsker jeg meg en god, stor tursekk, som er svart, har åpning rundt hele (som en koffert) og er litt stiv. Og helst ikke ser ut som en tursekk med masse rom, snorer og dingel.
Det er ikke viktig at den har hjul

FP vet alt. Så dette har jeg trua på at løser seg.



#3

millact sa for siden:

Muldyr må da være tingen, Floksa?


#4

annemede sa for siden:

Osprey(?) kommer med noen nye hoftebelter på de nye sekkene, slik at skuldrene avlastes. Jeg ble ikke overbevist, og er fremdeles i tenkeboksen på ny sekk.



#6

Retz sa for siden:

Du skal bruke den til tur? Med full oppakning som telt, kokegreier, sovepose +++?


#7

Floksa sa for siden:

Haha!
Overhode ikke. Jeg skal bruke den til og fra tog og på reise i by.
Den skal romme klær, sko og tannbørste for en ukeish


#8

Retz sa for siden:

Oops, da misforsto jeg. :D

Da må jeg opp og lese litt på hovedinnlegget igjen.

Hmm. Kan bare anbefale den jeg selv bruker på reiser i inn- og utland, men den er en mindre type enn det du ser for deg, tror jeg. En Osprey Fairview 40 liter med koffetåpning. Går som under seat bag i fly, er behagelig på ryggen og rommer mye. Veide under fire kg sist jeg dro på storbyferie til London.


#9

Input sa for siden:

Hvis 90 L er for lite er det jo dumt å kjøpe 85. Dessuten er egenvekt på 3,5 kg veldig mye, i mine øyne.


#10

Floksa sa for siden:

Enig i den. Men vanskelig å finne noe som er større. Og fasongen gjør det lettere å pakke effektivt enn i en fine bag (synes jeg) Vekta bekymrer meg ikke, jeg gjør meg ikke noe av å bære tungt, så lenge den sitter godt.

Men godt mulig jeg går på en smell. Å kjøpe sånt på nett er jo vanskelig.


#11

Floksa sa for siden:

Det er jo ingen tvil om at det hadde vært det morsomste. Men usikker på hva kua jeg stadig går å leier på ville ment om et muldyr.




#14

Tallulah sa for siden:

Om du skal bruke den til og fra tog på reise i by så skjønner jeg ikke helt hvorfor du vil ha en sekk framfor en trillekoffert/bag. Det finnes varianter som du kan ta på ryggen om nødvendig. Jeg har reist mye, men aldri funnet en by der det lønner seg å bære framfor å trille. Selv på brostein.

Fjällräven er pen å se på, men veier mye fordi de bruker tykk bommullslerret framfor lettere materialer. Og om du skal bære så ville jeg ha prøvd før jeg kjøpte, fordi hvor høy du er, hvor lang overkropp du har og hvilken fasong skuldrene dine har har mye å si. Jeg har en Osprey sekk selv, som slett ikke passer til min kropp.

Men om du er villig til å vurdere trilling kan Osprey sojourn både trilles og bæres, og har fått bedre bæresystem enn før. Er ikke like superbehagelig å bære som en veltilpasset sekk, men i by er det ikke nødvendig over lange strekk: nomaden.no/collections/trillekofferter/products/osprey-sojourn-80l

Vil du ha sekk, her er tre stykker med bagåpning som veier en kilo mindre enn Fjällräven sin. Om vekt ikke er viktig for deg i bæring, kan det jo være viktig med vektbegrensninger på fly, det gir deg litt ekstra å gå på: www.hektapatur.no/blog/ryggsekk/dette-er-vare-beste-langtursekker


#15

Floksa sa for siden:

Jeg har svært vonde armer og skuldre og greier ikke bære en trillekoffert selv korte strekninger. Å trille er også vanskelig, med mindre det er helt flatt og glatt overflate. Derfor sekk.
Og siden jeg har utviklet litt forfengelighet etter å ha gjort noen reiser med familiens store, grønne, blanke tursekk. Så svart uten dill er et ufravikelig krav :lol:


#16

Tallulah sa for siden:

Om du har vonde skuldre og armer ville jeg hvertfall prøvd litt sekker først. Det er veldig stor forskjell på bærekomforten, ikke bare mellom sekker, men også mellom mennesker. Det som funker for andre funker ikke nødvendigvis for deg.


#17

Floksa sa for siden:

Helt klart. Og det er godt mulig jeg har gått på en smell.
Men verre en osprey bagen kan det ikke bli.
Fordelen er at den sjelden skal bæres langt (mer enn 1-2 km) i slengen.


#18

Einhyrningur sa for siden:

Hva med en sånn Doucebag med hjul? Den kan vel ikke bæres på rygg da, men krysser av de andre punktene.


#19

-ea- sa for siden:

Ok, da skal jeg se etter Floksa med svart Fjällräven på ryggen og ku (kulør uvisst) i band, neste gang jeg drar sørover. :fnise:


#20

Karamell sa for siden:

Den har jeg linket til lenger opp, men den er kanskje ikke stor nok? Tror den var 60 liter.


#21

Lille meg sa for siden:

Hvis du har "et kundeprogram i DNB", så får du 20 % ekstra rabatt på den sekken fra Fjellsport om du handler mellom torsdag og lørdag denne uka.

Jeg syns den sekken så skikkelig lur ut, med mange justeringsmuligheter. Jeg begynte å vurdere å kjøpe en selv, før jeg kom på at jeg jo ikke kan bære noe tungt på ryggen mer! Så for meg blir det nok trillekoffert i uoverskuelig framtid.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.