Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fine dessertskåler/-glass?

#1

Skilpadda sa for siden:

Er det noen som har, eller kjenner til, pene dessertskåler som er passe små til å lage porsjonsdessert i, for eksempel panna cotta? Jeg bruker noen ganger vinglass, men er litt dype til at det er praktisk å spise av dem. Skapplass er en veldig begrenset ressurs hos oss, så jeg vil helst ha noe som kan stables, altså ikke f.eks. skåler med stett (selv om jeg har sett mange pene sånne).

Vi har dessertskåler (som egentlig heter porridge bowls :knegg: ) i Wedgwood-serviset vårt, og de er veldig fine til is og pudding som man forsyner seg selv av, men av og til savner jeg porsjonsskåler.

Jeg har først og fremst tenkt på noe i glass/krystall, men er åpen for andre tips. :vilha:




#4

Syrinx sa for siden:

Eller kjøpe lange skeier som når ned i vinglasa. Latteskje er vel søkeordet i så fall.



#6

Cuyahoga sa for siden:

Disse er jo kjempefine!

Jeg lager forøvrig panna cotta (og sjokolademousse etc) i whiskeyglassene våre, som aldri noensinne har blitt brukt til whiskey.

Ittala Thule har veldig kule whiskeyglass, som sikkert funker bra til sånne posjonsdesserter. Men jeg tror ikke de kan stables.



#8

Skilpadda sa for siden:

Takk for fine tips! :) Jeg liker de Iittala-skålene, jeg også. Og whiskyglass går an å bruke, ja, det har jeg også gjort. Og jeg har tenkt på at en del tumblere kan være egnet; de Georg Jensen-glassene var fine, Charlie. Veldig bra å få konkrete tips!


#9

Tjorven sa for siden:

Hos oss serveres panna cotta i vinglass kjøpt på Nille hvis eneste formål var å servere dessert i dem. De er tykke og ikke altfor dype.

(I ettertid har det vist seg at de er godt egnet til fest for (store) tenåringer som drikker alkohol. Det rapporteres at de nærmest er umulige å knuse, så nå har glassene flere bruksområder enn da de ble kjøpt.)


#10

Tallulah sa for siden:

Om du vil gå på bruktjakt finner jeg ofte veldig mange kule glasskåler i bruktbutikker. Jeg liker spesielt dem med voldsomt boblemønster, som disse.

Selv har jeg mange av disse i gult, blått, grønt og sot. De er veldig pene mot lys dessert, men man kan ikke lage fine striper og sånn som syns fra utsiden. Jeg liker dem fordi de er ganske små, tror de er samme størrelse som kaffekoppene fra samme merke, så det er akkurat nok til en liten søtsmak etter middag.



#12

Toffskij sa for siden:

De IKEA-glassene så jo helt perfekte ut i størrelsen. Kanskje vi trenger sånne!


#13

My sa for siden:

Vi serverer porsjonsdesserter i det som i sin tid ble kjøpt inn som stasglass for barn som er så små og vimsete at de kan finne på å rive dem ned, fordi de var så solide og tykke. Innser at de også vil være velegnet til formålet Tjorven skisserer, dersom det blir aktuelt. :knegg:

Tror det er disse (de kan ikke stables da):

Det var ellers mange fine drikkeglass/tumblere i linken som Charlie la inn, :jupp: jeg likte f.eks godt Flow fra Holmegaard. Det er også fint med dessert i helt enkle glass, som de fra IKEA over her.


#14

LilleT sa for siden:

De IKEA-glassene har vi i by-hytta. Kjøpt som små vannglass, men viser seg at de er geniale til dessert (og som små boller til taco). Hjemme bruker vi noen små dessertskåler med stett som jeg i sin tid fikk av en gammel dame jeg kjente. Tipper de er fra 40-tallet, en gang det var vanligere å servere lite dessert ... Jeg synes moderne dessertskåler ofte blir for store.


#15

Skilpadda sa for siden:

Ikeaglassene ser superpraktiske ut! Og flott med masse tips, jeg ble inspirert til å søke rundt omkring på både brukte og nye greier. (Lurer igjen på om vi skal totalrenovere kjøkkenet og få plass til flere pene glass og skåler. :knegg: )


#16

Nextlife sa for siden:

Jeg bruker noen hetvinsglass funnet på loppis til dette. De er litt vide, ikke ulik disse.
www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=125022335
Synes også noen likørglass, også type vide er pent. Det blir jo små desserter, men for meg er det helt perfekt, og de som ønsker kan jo spise flere.



#18

tink sa for siden:

Vi har sånne som er arvet og kjøpt brukt. Har stett, perfekt til pannacotta og kan med fordel stables. De finnes også i grønt.


#19

Polyanna sa for siden:

Akkurat de har jeg også! Fem stk! Kjøpt på brukthandel (en eller annen misjonsforening på Vestlandet).


#20

Charlie sa for siden:

Hm, ja de kan jo faktisk stables. :gruble:


#21

liefje sa for siden:

Anbefaler uansett brukthandel. Har inntrykk av at dessertskåler er det de har mest av, dog ofte vanskelig å få mer enn 5 like, men egentlig er det jo gøy med ulike.


#22

-ea- sa for siden:

Jeg har noen dessertskåler som alle tror er arvet eller bruktkjøp, men jeg kjøpte dem på Åhléns for borti tjue år siden (innser at det er nesten en mannsalder siden :humre: )

Men enig med liefje at dessertskåler er vanlig på bruktbutikker. Vi var flere som ikke var interessert i alle dessertskålene etter mamma da vi delte innboet hennes, så har forståelse for at det ender på brukthandelen.


#23

Skilpadda sa for siden:

De røde er kjempefine! Jeg fant noen andre røde glass da jeg søkte rundt på nettet, de var antagelig en slags hetvinsglass, og serien het Ruby Red. Så googlet jeg Ruby Red og fant haugevis av flotte, røde glass, stort sett på amerikansk Ebay og Etsy. Jeg liker ikke fargede vinglass, men nå vurderer jeg å kjøpe høye, mørkerøde vannglass (hvis jeg greier å komme over hvor latterlig dyr portoen blir :knegg: ).

Den omtalte ideen om å renovere kjøkkenet blir stadig mer aktuell!


#24

Tallulah sa for siden:

Det finnes noen vintage europeiske glass også. Søk på luminarc som er de med stett over her, finnes i ulike høyder, størrelser og fasonger, samt sierra arcoroc.


#25

Polyanna sa for siden:

Fargede glass er så utrolig fint! :hjerter:

Vel verdt å bygge om kjøkkenet for å få plass til dem der, Skilpadda! :knegg:


#26

Filifjonka sa for siden:

Enig! Og fraktkostnaden for glassene blir uansett bare en dråpe i havet i ombyggingsprosjektet.



#28

him sa for siden:

Godt poeng! :humre:

#29

Skilpadda sa for siden:

Det verste er at det er ofte sånne argumenter som når frem i økonomidiskusjoner i heimen. :lol:


#30

vixen sa for siden:

Jeg har de dypgrønne. Arvegods. Fine!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.