Jeg trengte ikke min lenger da jeg flyttet til nytt sted som hadde ovn-oppsett som ditt. Bruker nesten bare den lille ovnen, som er (nesten) like kjapp som airfryeren var. Og som jeg har bedre kontroll på synes jeg; lettere å følge med.
Har. Bruker den egentlig bare til pomfri. Men har skjønt at jeg burde sette meg mer inn i det? Om du trenger? Aner ikke. Pluss: god pomfri. Minus: tar stor plass
Trenger og trenger ... Vi kjøpte vår til jul i fjor og bruker den til oppvarming, til fries, til å fritere kylling, varme/steke grønnsaker, ostesmørbrød.
Jeg har også prøvd "lapper" i silikonformen jeg har. Vi har en del tilbehør som grillrister og noen ulike former og bakepapir og sånt.
Minuset er at den er for liten til å lage en hel middag til 4 personer. Dersom vi bare var to hadde jeg nok brukt den mer.
Har. Bruker den til… ganske mye egentlig. I ettermiddag til å freshe opp noen rundstykker fra i går som var blitt dvaske. Tok tre minutter, i ovnen hadde det tatt ti.
Vi bruker vår nesten hver dag, og har erfart at den kan brukes til det meste. Særlig kylling og fisk (som andre har nevnt) blir veldig mye saftigere og bedre i en airfryer, og så skryter jeg av at jeg lager verdens beste pommes frites i den. Det eneste den ikke brukes til er tradisjonell baking, men jeg vet om flere som også synes den er god til det.
Du trenger en :nemlig:,
vennlig hilsen en som i utgangspunktet er veldig skeptisk til all verdens kjøkkendingser
Vi har. Bruker den lite. Det tror jeg er fordi jeg lager mest mat og ikke har satt meg inn i bruken av den. De andre synes også at det er litt stress med tanke på rengjøring. Maten blir kjempegod, spesielt de tingene som tradisjonelt ville vært fritert. Men kapasiteten er for liten til middag synes jeg, så da blir det mer stress enn gøy. Bruker den aller mest til pommes frites og vårruller.
Hadde ikke kjøpt igjen.
Vi har. Den brukes, men ikke sånn kjempemye. Stekeovnen gjør jobben og har mer plass til en familie på 4. Den lager veldig mye bedre fries og vårruller enn stekeovnen. Det skal den ha.
Alle nevner pommes frites og andre friterte ting, og jeg skjønner jo ut fra navnet at det er sånt den markedsføres for. Veldig mange er så superfornøyde med dem; vi lager aldri noe som er fritert, så der er det ikke noe å hente, men er det andre ting som den gjør klart bedre enn en vanlig stekeovn? (Jeg skjønner at det går litt raskere å tine/varme rundstykker og sånt, og det er jo flott hvis man allerede har dingsen, men jeg vil ikke kjøpe en stor dings og fylle så mye plass bare for å spare de få minuttene.)
Det er på det som alternativ til frityrkoker jeg synes den er bedre enn stekeovn. Men vi har " bare" én stekeovn, og noen ganger er det utrolig praktisk å ha ekstra stekeovnkapasitet. Særlig når det er ting som skal lages på forskjellige temperaturer.
Jeg skulle ønske jeg fikk til bakst i den, men den gangen jeg prøvde boller, ble det ikke bra. Dessuten er det mye styr for 6 boller, liksom. Tar gjerne i mot kake og gjærbaksttips!!
Rengjøring er det enkelste, bruker bakepapir eller ferdige former som passer i. Selv dingsen skyller jeg bare og tøker av.
Jeg har ikke, og har ikke følt på noe som helst behov for airfryer. Så har jeg ikke behov for micro eller vannkoker (bortsett fra reisevannkoker) heller.
Det jeg lager går helt greit i steikovn eller kokeplate. Og når jeg en sjelden gang lager noe som er fritert, så vil jeg ikke bare ha det sprøtt, jeg vil ha frityrsmaken. Smaken av smult/olje.
Vi bruker vår så og si daglig. Sparer en del tid og strøm på å bruke den mot stekeovn da den bruker mye mindre tid på å bli varm og maten blir fortere ferdig.
Kylling, kyllingvinger, søtpotetfries, samosa, vårruller, stekt laks (plass til fire laksefileter), varme ribbe, "kvesse" pinnekjøttet, koke egg (på camping), varme rundstykker, steke små pizzaer, bakt potet, helstekt entrecote, helstekt fårefilet, varme kjøtt-/fiskekaker osv osv.
Vi elsker vår airfryer! Spiser mye kylling, og kyllingfilet/lår/bryst blir supergodt i airfryeren. Barna lager ostesmørbrød, vi bruker den til pommes frites og vårruller, lager "pitapizza", varmer/tiner rundstykker, steker laks og sikkert mye annet jeg ikke kommer på i farten. Lureste som er oppfunnet på lenge, tenker vi!
Jeg bruker min daglig. I min hustand så er vi enten tre eller en. Så når jeg er alene lager jeg ofte middagen i den. Kylling, fisk og potet blir veldig god i den. Mens ungene bruker den til å varme opp mat, lage ostesmørbrød, miniomelett mm.
Jeg tar den med på camping siden jeg ikke har ovn i campingvogna. Der har jeg lagd alt fra kake til lammestek i tillegg til alt en ville puttet i ovnen.
Vi bruker vår mye. Har en fra cosori. Ungdommene bruker den mye også. Syns egentlig den er genial til barn som skal varme mat når de er alene hjemme, for du stiller inn tiden og den slår seg av når tiden er ute. Så man risikerer ikke at de glemmer av maten og det tar fyr.
Vi lager mye forskjellig i den. Den er fin til å tine og varme gjærbakst i og vi lager ostesmørbrød på 4-5 minutter fra kald airfryer. Laks blir veldig godt i den. Sist helg lagde vi masse vårruller til fryseren som vi steker i airfryer. Pluss typiske ting som chips og nuggets.
Hvis man skal kjøpe en airfryer, så vil jeg på det sterkeste anbefaler å kjøpe en airfryer som fungerer som en vanlig ovn og har mulighet til å ha mat i flere høyder. For eksempel denne her, som vi har. Den blir brukt mye mer enn den vanlige ovnen, og bruker også mye mindre strøm. Super til oppvarming av mat, men også fin til andre ting.
Vår airfryer har mulighet til å ha tre brett inne til samme tid. I går hadde de to øverste brettene bacon i skiver mens det nederste brettet hadde småpoteter. Dermed dryppet det baconfett ned på potetene. :nam:
Jeg er litt over gjennomsnittet glad i bacon. :sparke:
Vår brukes hver dag. Ungene lager slt mulig i den, akkurat nå steker jeg en burger til kveldsmat til meg selv. Til middag varmet jeg opp fiskegrateng i den, så.. det meste.
Jeg mener på ha sett/lest at man kan lage VANLIG popcorn i den, de som er i løsvekt i en pose, som jo egentlig er enda bedre enn micropop, man bare gidder ikke å styre med gryte sånn til vanlig...
Vi har altså en, og jeg har sett sånne tilpassede bakepapir, men jeg tenker at noe av poenget med at et bare er rist i bunnen av skiffen er vel luftsirkulasjonen, som jeg derved ødelegger om jeg har i et sånt bakepapir? Så jeg har droppet et, og mannen gruffer når jeg har varmet kyllingvinger og glemt å vaske den...
Jeg bruker min masse. Til oppvarming av mat, varme frosne rundstykker, oppvarming av restepizza, steking av kylling og fisk mm, pommes frites, steke potetbåter m krydder og litt olje++ Det jeg er mest fornøyd med er at jeg nesten alltid har en eltefri rundstykkedeig klar på benken, og så slenger jeg sammen noen rundstykker om morgenen, og siden airfryeren blir så raskt varm, har jeg de klare til frokost/matpakkesmøring. SÅ godt med nybakte rundstykker til frokost og lunsj.
Jeg har en standardmiks som jeg varierer hit og dit etter smak, behag og hva jeg har i huset. Jeg blander en stor tørrmiks som venter på benken. Bruker 6-800 gram av denne, og rører sammen med noen dl.springvann om kvelden, så er det klart om morgenen. Bruker bare litt ekstra mel til å rulle/klemme til rundstykkene, for deigen skal være ganske klissete. Jeg bruker tilsvarende til grytebrød, forresten, men nå er vi så få her at rundstykker fungerer bedre.
Eltefri slumpedeig:
250g siktet hvetemel
250-350g grovere mel, sammalt hvete, rug, havre e.l.
1/2 - 1 ts tørrgjær
Litt salt og litt sukker
Frø, kjerner, gryn o.l. etter smak og behag
Evt. Raspet gulrot, eple, nøtter av ulike slag e.l.
Bland alt godt sammen.
Kaldt-lunket vann ca 5 dl. (Avhengig av hevetid og tempertur deigen skal ha.Jeg har kaldvann, og lar deigen stå på benken fram til morgenkvisten.) Den skal være ganske løs og klissete når du rører den ihop,og den blir enda løsere når den har hevet. Du fikser det med litt mel på hendene/benken når du former rundstykkene om morgenen. En kan jo etterheve, men jeg gidder ikke bruke mye tid oå det.
Steker på bakepapir i airfryeren. Jeg bruker 200 grader i 12 +4-6 minutter. Liker å snu rundstykkene de siste minuttene for å få en god stek i bunnen også.
-Nam!
Inspirert av denne tråden satte jeg i går kveld deig til Trines eltefrie ciabatta i går kveld. Eneste endring er at jeg bytter ut halvparten av melet med det jeg har av grovt mel (sammalt hvete, rug, havre - det jeg måtte ha).
Det ble ett stort brett med ciabatta som gikk i vanlig ovn, og to ciabatta-emner til overs. De to satte jeg bare rett på brettet til airfry-eren (hadde et bakepapir-ark under selve brettet mens emnene stod til heving). Stekte i airfryeren ved 200 grader (mens den vanlige ovnen ble varmet opp) i 16 eller 17 minutter. Ble kjempegode! De andre er gode også, altså, men for framtiden vurderer jeg å heller gå for steking i airfryer. Eneste problemet er muligens at om man ikke er forsiktig, så kan gjærdeig ese inn i veggen på airfryeren og dermed medføre ekstra rengjøringsjobb.