Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til en Europaferie vi kan nå med tog?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har planlagt reiser til (potensielt) våte og kalde fjell i sommer, så lurer på om vi skulle lurt inn en liten uke til noe varmere strøk. Jeg trenger ikke badeferie, men litt mulighet for lounging i bikini på en strand hadde vært digg. Kan være ved en innsjø, så MÅ ikke være middelhavet, liksom. Trenger heller ikke være hetebølge, bare litt mer varme enn vi kan få her.

Krav:
Må kunne nås med tog rimelig lett.
Må ha god mat.
Koselige omgivelser.
Kunst og kultur.
Heller by (man kan være liten) enn landsbygd.


#2

Pøblis sa for siden:

Hva med noen av sjøene i nord-Italia? Garda, Como, Maggiore?
Jeg har bare vært ved Garda-sjøen, men det er nydelig der. Mange koselige småbyer, og Verona i nærheten. der var jeg i fjor sommer, og Verona er virkelig en nydelig, italiensk by. God mat er det jo. Vin også.


#3

Skilpadda sa for siden:

Nord-Italia tenkte jeg også, så snart du sa god mat. Gardasjøen er nydelig, som Pøblis sier, og ellers hadde vi en tredagers sydenferie i Lido di Jesolo, rett utenfor Venezia, for en del år siden.

En del kortere vei er det til Rügen, helt nord i Tyskland, mot Østersjøen. (Vi var i Sellin for noen år siden, vet ikke om du husker blogginnlegget? Hvite hus med løvsagverandaer?) Der er det flere søte små badebyer, og det er kort vei til f.eks. Rostock og Lübeck, og for den del Hamburg.


#4

My sa for siden:

Jeg har sett fantastiske bilder fra Rügen og ønsker meg dit, :elsker: så jeg skulle også til å foreslå det.

Ellers hadde vi en fin interrailferie langs Bretagne- og Normadiekysten (Via Hamburg og Paris), som også var veldig fin. Det morsomme er den store tidevannsforskjellen, som gjør at man kan tenke at man senere på dagen skal gå tilbake og bade på den ENORME stranda, f.eks utenfor muren rundt Saint Malo, også er den helt borte og bølgene slår oppover muren. :knegg: Må være obs på farlige strømmer i sjøen enkelte steder, men strender, god mat og kultur er det jo overalt.


#5

Tallulah sa for siden:

Ja, har tenkt litt på alle de stedene. Norditalia er jo mest bankers mtp vær, de gangene jeg har vært i Hamburg (bare én gang, riktignok) og Normandie har det vært ganske kaldt. Men det er jo veldig fint der da.

Når jeg så på kartet så endte jeg opp i norditalia, sånn avstandsmessig. :knegg:


#6

My sa for siden:

Den sørlige, italienskspråklige delen av Sveits anbefales også. Lugano eller Locarno, f.eks.


#7

Tallulah sa for siden:

Litt mye nyrike nordmenn der for tiden, kanskje.


#8

My sa for siden:

Hehe, ja, en viss fare for det (selv om jeg har inntrykk av at Luzern er populært)

#9

Tallulah sa for siden:

I følge sladderpressen er det Lugano. :nemlig:


#10

Inagh sa for siden:

Det er veldig fint langs kysten av Belgia, og veldig lett å komme seg dit med tog.



#12

Shun sa for siden:

Da stemmer jeg i anbefalingene av Belgia; mer spesifikt byen Gent, der jeg var i mai i fjor.

Nydelig middelalderby gjennombrutt av kanaler, og det er en kort togtur til Oostende ved havet - og Brügge ligger langs den togturen.



#14

meisje sa for siden:

Stemmer i at Belgia er nydelig, men det er ikke sikkert det er varmere enn hjemme.også ganske stor sannsynlighet for overskyet eller regn.


#15

Tallulah sa for siden:

Ja, sant. Hm.


#16

Minerva sa for siden:

I min interrail-tid tok mannen og jeg tog til Genève, videre til Marseille (tok bare litt over 4 timer) ferge (inkl i togbillett) over til Korsika og toget rundt der. :elsker: Det blir kanskje for langt? Målet kan være byen Ajaccio, kanskje mest kjent som Napoleon Bonapartes fødeby, og derav kunst og kultur på «hans» museum. Du får også strand, god mat, veldig koselige omgivelser og historie. På vei hjem reiste vi med ferge til Nice og nattog videre til Paris. Husker det som veldig fin ferie. Og bare 24 år siden. :knirk:


#17

Tallulah sa for siden:

Ja, det høres veldig fint ut, så jeg sparer den ideen til en sommer med litt mer tid! Og ikke fotball-VM i Frankrike.

Jeg har lyst til å komme fram til målet med bare én overnatting underveis (Hamburg), egentlig. Jeg har faktisk aldri vært i Italia, så det leder, men det er ørlite langt. Også blir jeg avsporet av Alpene og får lyst til å gå fjelltur der også. :knegg:


#18

Minerva sa for siden:

Hva med Bolzano, med fjelltur i Dolomittene? Men der er det ikke strand da…


#19

Skilpadda sa for siden:

Sist vi dro på togferie, tok vi nattog fra Hamburg til Zürich og så tog derfra over Alpene ned til Milano; vet ikke om det nattoget fortsatt finnes, men i så fall slipper dere jo en overnatting i Hamburg. Men du har sikkert sett på dette.


#20

Tallulah sa for siden:

Hørte noen rykter om at nattog på kontinentet var himla dyrt, men har ikke regnet så nøye på det. Om jeg får gamleby, god mat, søte kafeer å lese bok på, og et Airbnb med hage så trenger jeg ikke strand, tror jeg.


#21

Candy Darling sa for siden:

Jeg vil bare si at det kan være vakkert, 14 grader og iskald vind på Insel Rügen i juli, mens det er hetebølge og for eksempel SAS-streik i resten av Europa. (Det kan da også tilfeldigvis være en betalt, ikke-refunderbar og ubenyttet villa på Sardinia på akkurat samme tid.)

Helt hypotetisk eksempel, selvsagt.


#22

Skilpadda sa for siden:

Ja, det var ikke det beste badeværet da vi var på Rügen heller, altså. :knegg: Men det er pent der selv i gråvær.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.