Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Smartklokke til mann 70

#1

Tjorven sa for siden:

Min mors ektemann blir straks 70, og mamma vil kjøpe smartklokke til ham. Han trenger ikke noe ultrafancy, men den skal telle skritt og få opp meldingene. Han er ikke akkurat noen atlet, men tanken er at den skal nudge ham litt.

Den må kommunisere med telefonen hans (iPhone), men det gjør vel alle slike klokker. Jeg tenkte å anbefale en Fitbit (som jeg selv har). De er litt billigere enn Garmin og AppleWatch. Og så trenger de lades litt sjeldnere.

Er det noen som har en konkret modell å anbefale?


#2

Millen sa for siden:

Jeg har akkurat fått Fitbit charge 6. Usikker om jeg får opp meldinger (bare vært i bruk noen dager, men har ikke Iphone).


#3

Propella sa for siden:

Jeg tenker at når han skal ha smartklokke så bør han ha en med innebygget fallalarm. Samsung watch og Apple watch har det. Man kan legge inn om man ønsker at pårørende skal varsles. Har man ikke lagt inn v EM som skal varsles så varsles nødetatene.


#4

Propella sa for siden:

Fitbit har ikke den funksjonen.


#5

frukt sa for siden:

Fitbit Inspire er rimelig, enkel å bruke, og trenger ikke å lades ofte.


#6

Tjorven sa for siden:

Han trenger ikke fallalarm. Han vil faktisk finne det dypt fornærmende om den har det.


#7

løve70 sa for siden:

Om han ikke bryr seg om at den må lades ca hver dag, vil jeg tro at Apple Watch er perfekt. Enkel å bruke, god på skrittelling og aktivitetsmåling. Enkelt å svare på meldinger med.


#8

Niobe sa for siden:

Apple Watch SE. Den enkleste av Apple Watch-modellene, men antagelig perfekt til hans bruk.


#9

Høst sa for siden:

Jeg har både apple watch og fitbit versa. Jeg bruker utelukkende fitbiten, fordi jeg makter ikke den ladegreia jeg må fikse med apple watchen. Det er altså helt utrolig at de ikke makter bedre batteritid! Min må (jeg er en alminnelig aktiv bruker av den) lades ca en gang pr dag, og jeg kan jo ikke lade over natten siden jeg ønsker søvndata, så da må jeg liksom alltid sjekke og fikse på kvelden.... Fitbiten gir meg all info jeg trenger, og lades en gang i uka ca. Jeg trener noen ganger i uka, og bruker den ellers jevnt og trutt til å varsle meg når telefonen er på lydløs og ringer osv. Den kommuniserer uproblematisk med iphonen min, og appen er lett å bruke og enkelt å forstå informasjonen den gir.

Jeg er vanligvis ihuga apple-fan, men akkurat de klokkene - de fikser jeg bare ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.