Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva strikker du nå? (2)

#1

Pøblis sa for siden:

Den forrige ble stengt fordi den hadde over 1000 innlegg. Vi strikker mye! :ja:

Nå strikker jeg Le knits Chunky Mouliné cardigan leknit.com/shop/chunky-mouline-cardigan-862p.html - i dritdyrt garn - en tråd eco cashmere soft fra Lana Gotto, en tråd Angel fra Permin - fra Strikkesalingen.no - og en tråd håndfarget garn (miss Skinny) fra Kine Sine, kinesine.no . Den blir veldig fin, supermyk og bare lekker - men det gjelder å holde tungen rett i munnen og strikke riktig - jeg har en tendens til å gi opp hvis jeg må ta opp igjen for mange ganger.

Men tror den blir fin, da. Trenger en pen og myk cardigan.


#2

Katinka sa for siden:

Mr Casual til min mann etter at LilleRosin delte bildet i forrige tråd. Men vrangbord og 2,5 mm pinner ... :gjesp:


#3

Tjorven sa for siden:

Jeg er tilbake med sokkeproduksjon. Det er så greit å ha som vertinnegaver.


#4

Adrienne sa for siden:

Jeg holder fortsatt på med prosjekt "strikk opp garnet" og strikker votter til å ha i gavekurven. Begynner å nærme meg bunnen i garnkista nå, i hvert fall garn som passer til votter, så etter det står sokker for tur.

Har også noe garn liggende som jeg tenker prøve farge selv før det også blir til votter. Vi får se om jeg får motivasjonen på plass til det i løpet av påsken.


#5

Camomilla sa for siden:

Nettopp ferdig med ett par tovede sokker i gave i og snart ferdig med en Mariusgenser str 2 år.
Småstrikk går fort da. Veldig gøy.



#7

007 sa for siden:

Jeg strikker Valsøyfjordgenser i eplegrønn til mellomste. Det går fort på pinner nr 7.


#8

Pingis sa for siden:

Jeg strikker ikke, men hekler et temperaturteppe, med ei stripe for hver dag, der fargen er avhengig av temperaturen. Er egentlig ikke så opptatt av været, men det var morsommere enn jeg trodde det skulle være! Liker tanken på noe som skal gjøres over tid.


#9

Svanen sa for siden:

Har en Zelda spillende 20 åring, så strikker denne til henne nå. ravel.me/hero-of-time-sweater
Strikker i Rauma Mitu, litt mørkere grønn enn originalen. Litt rare løsninger/tungvindt i oppskriften. Jeg har endret litt, for halsen var rar (fortsatt litt rar, så mulig jeg tar opp og endrer litt og strikker "motsatt" vei), og ermene veldig smale. Har igjen 1 1/2 erme.


#10

Cuyahoga sa for siden:

VM-2025-genseren til mannen, samtidig som jeg strikker ferdig en råååsa cortina-genser til eldste datteren. Synes Cortina-gensere er både fine og lettstrikket. VM-genseren er mer en tålmodighetsprøve :humre:


#11

Svanen sa for siden:

:gaah:
Ermet er fortsatt rart... og tror ikke jeg kan "blokke" det til. Så lurer på om jeg skal gjøre enda et forsøk å endre på det.
Strikkes overfra og ned, og all felling skjer jevnt fra øverst på ermet, så da blir det rart og smalt. Ja, ja, bra varm genser sesongen likevel snart er slutt. Nytt forsøk på andre ermet i morgen.


#12

Geitrams sa for siden:

Det hørtes ut som et artig prosjekt! Bruker du en spesiell oppskrift eller?


#13

Pingis sa for siden:

Nei, jeg bare scrolla i ymse temperaturteppegrupper på facebook, og valgte type etter hva jeg syntes så fint ut (bruker moss stitch, som jeg ikke vet helt hva heter på norsk). Så fordelte jeg vanlige trøndertemperaturer i firegradersintervaller, og kjøpte garn jeg syntes passa. Kreativt nok er kalde temperaturer i blå-grønn-sjiktet, mens varme er i gul-oransj-rød.


#14

Camomilla sa for siden:

Nettopp ferdig med en liten Mariusgenser og har startet på en Pokhara genser i Lettlopi.


#15

LilleRosin sa for siden:

For noen vertinnegaver! Av meg får de klut.


#16

Noba sa for siden:

Jeg strikker Lille Ella hentesett: leknit.com/shop/lille-ella-hentesett-848p.html
Ferdig med jakka og holder på med buksa. Veldig gøy å strikke bærestykket på jakka og den ble kjempesøt så gleder meg til å gi den bort. Skal strikke kortermet voksenvarianten til frøkna mi når jeg er ferdig med buksa.


#17

Tjorven sa for siden:

Jeg er i gang med en ny Comma V neck fra Anne Wentzel. Denne gangen i Double Sunday fra Sandnes garn. Den første ble veldig fin, men garnet var litt stivt. Så jeg forsøker meg på en til. Denne gangen i olivengrønn. Med et mer ensfarget garn ser jeg at mønsteret kommer tydeligere frem også.


#18

Fintdethei! sa for siden:

Å den er så fin, Tjorven! Hvor vanskelig er den? Har hun gode oppskrifter (og videoer?). Er bortskjemt med oppskriftene til PetiteKnit…

Jeg har strikket flere gensre med vanlig glattstrikk, og jeg har strikket novemberjacket (patent).


#19

Tjorven sa for siden:

Oppskriften er svært omfattende, men er godt forklart. Den er ikke vanskelig å strikke, men det er jo litt jobb. Jeg liker spesielt godt at den har v-hals. Det blir penest på meg, men det er ikke så ofte jeg finner det i strikkeoppskrifter.


#20

Pøblis sa for siden:

Den er så nydelig! Jeg begynte på den i et kasjmirgarn, men valgte å gå for en annen oppskrift til det garnet. Har en pose med støvgrønt mykt merinogarn som er aktuell kandidat for denne - og ser gjerne bilder av din når du kommer et stykke på vei.


#21

Blå sa for siden:

Den var nydelig Tjorven.

Jeg har nettopp kjøpt mønsteret til hennes Spot sweater. Du hadde strikket den også hadde du ikke? Hvordan var det? Og strikket du flerfarget? Mønsteret legger bare opp til få farger ser jeg. Men det er fargespillet jeg liker best med de jeg har sett.

Uansett langt frem til jeg kan strikke den. Jeg holder på med to gensere til meg selv for tiden. Knitting for Olive sin Anemone Sweater og en flettegenser fra en gammel bok.


#22

Sol sa for siden:

Den er nydelig, Tjorven, jeg gikk med min i går! Jeg kunne tenkt meg en til, så jeg er spent på hvordan du syns det blir i Double Sunday. Det er hakket tykkere enn Jensen (Isager) som jeg strikket i.


#23

Tjorven sa for siden:

Ja, jeg har strikket spot sweater. Starten på den var ekstremt komplisert, for det strikkes frem og tilbake i mønster med german short rows i nakken. Jeg ga egentlig helt opp, men jeg sendte en e-post til designeren og fikk et veldig koselig svar som inneholdt en video. Og da fikk jeg det til.

Jeg strikket den i restegarn, så den ble veldig fargerik.


#24

Fintdethei! sa for siden:

Jeg tror jeg må kjøpe garn og mønster til den. Double Sunday liker jeg. Også skal jeg kjøpe garn til en vanlig genser også, så kan jeg ha både tv-strikk og avansert-strikk….(må jo lære meg sånne småfletter etterhvert uansett, og da er min erfaring at det er bedre å hoppe i det med noe man ønsker seg).


#25

Tjorven sa for siden:

Double Sunday er litt kortere enn det garnet som står i oppskriften. Hun på garnbutikken regnet på det, og mente at jeg trengte to nøster ekstra. Jeg skal måle og se om det faktisk blir noe forskjell når man strikker. Det kan hende at jeg justerer ned en størrelse (fra 4 til 3).

Det er ingen avanserte greier med de flettene, men det kan jo være greit å lære seg å flette uten hjelpepinne. Det finnes det gode videoer av på Youtube.


#26

Svanen sa for siden:

Den likte jeg, Tjorven. Og jeg som egentlig ikke hadde renkt å strikke noe mer til meg selv på en stund. :knegg:

Ferdig med "Zelda" genser til 20 åringen, og strikker nå en stripet ribbebukse til minsten i rester av Rauma finull. Har et stor stappfull pose med halve nøster i bare Rauma finull. Så minker litt på å strikke bukse til henne i stedet for ørten småting.


#27

007 sa for siden:

Jeg gleder meg sånn til å begynne på denne :hyper:

[ATTACH]67627[/ATTACH]


#28

Retz sa for siden:

Jeg strikker Zipper Sweater junior i helt annet garn og tykkelse, og håper det går bra. :tvitvi:

[ATTACH]67628[/ATTACH]


#29

amylin sa for siden:

Jeg strikker Wave sweater av Spektakelstrik.


#30

m^2 sa for siden:

Jeg er akkurat ferdig med dette prosjektet som jeg begynte på før jul -haley sweater fra sandnes. Jeg har strikket både julegavegenser og bursdagsgenser og julegavevotter innimellom, men nå er jeg ferdig!

3750 meter garn, faktisk, merino, kasjmir, og silke/suri alpakka. Jeg er latterlig fornøyd! Anbefaler denne, det var morsom strikk.
Nå strikker jeg sokker til sambo før jeg skal 8 gang med field sweater til meg selv og dinosaurgenser til lille nevø.
Jeg er marianne_vinje på Instagram, der legger jeg ut mine «makes» :jupp:

[img] https://live.staticflickr.com/65535/53647033076_34c50f1b3f_z.jpg" width="640" height="606"[/img]


#31

Fintdethei! sa for siden:

holy malony den var nydelig m^2!!!!!
Mulig du får en forespørsel på insta veldig straks...


#32

Retz sa for siden:

Ferdig med Zipper Sweater til barnebarn på 3 år. Var veldig spent på om modifiseringen jeg gjorde ang. konvertere størrelsen fra 3-4 til 6-7 fordi jeg brukte tynnere garn. Det gikk heldigvis bra! Har bestilt nytt garn så søsteren på 5 får lik, men i gult.

[ATTACH]67630[/ATTACH]

[ATTACH]67631[/ATTACH]


#33

Tjorven sa for siden:

Da har jeg konstatert at Comma V Neck blir ganske mye større i Double Sunday enn den ble i Jensen garn fra Isager, så jeg strikker den en størrelse mindre. Genseren er litt tilgivende sånn for den starter uten noen forskjeller i størrelse, så jeg rakk å strikke en del før jeg måtte ta beslutningen.

Hvis det hørtes veldig rart ut, så begynner man bak i nakken og strikker seg nedover, og da er den like stor i alle størrelser, men man strikker selvsagt mer nedover i de større størrelsene.


#34

Tjorven sa for siden:

Den ble fin, Retz. Jeg synes det ser skummelt ut å sette på glidelås, men det gikk greit?

Jeg er sånn som liker minst mulig etterarbeid, så jeg har helt sluttet å strikke gensere hver ermene skal på i etterkant. Da blir den aldri ferdigstilt.


#35

Myria sa for siden:

Jeg liker heller ikke å måtte sy på ermer i etterkant (og jeg har hatt en jakke liggende i to år som jeg ikke har giddet klippe opp og montere ferdig så jeg kjenner igjen den med at etterarbeid gjør at ting ikke blir ferdigstilt :sparke:), men i tillegg til det synes jeg rett og slett ikke slike gensere er like pene. Jeg synes det er mye finere med raglan- eller rundfelling (særlig der det er mønster på bærestykket) og så er det en bonus at jeg ikke trenger sy på ermer i tillegg. :jupp:


#36

Retz sa for siden:

Sette i glidelås går veldig greit etterhvert, er ikke vanskelig, men det er en del prosesser hvor det er viktig å være nøyaktig.

Jeg var isolert i 2-3 måneder under pandemien, og da bestemte jeg meg for å bruke tida til noe nyttig. 1. Lære å lage litt asiatisk mat 2. Montere glidelås i strikkeplagg. Så det gjorde jeg. :D


#37

Nenne sa for siden:

Jeg strikker Byfin-genseren i veldig fine grønn- og blåtoner.


#38

allium sa for siden:

Jeg har strikket den i kasjmirgarn. Veldig fornøyd men enda mer fornøyd med Cardi V-neck.


#39

Myria sa for siden:

Den var fin nenne. Håper du viser bilde av genseren når den er ferdig. :jupp:


#40

Geitrams sa for siden:

Begynte på denne før påske, men den har havnet i kurven med uferdige prosjekter allerede. Oppdaget en feil nedi mønsteret og har ikke orket å rekke opp...

Vurderer å begynne på en ny Ingrid sweater, er så fornøyd med den jeg har fra før og bruker den masse. Lyst på en i en annen farge og.


#41

Svanen sa for siden:

Minket bra på lageret at restegarn i Rauma finull. Ribbestrikket bukse og tova tøfler til minsten.



#43

Adrienne sa for siden:

Jeg har også kjøpt garn som koster en arm og en fot i dag, også til en Anne Wentzel-oppskrift. Falt helt pladask for denne her: anneventzel.com/shop/13-norsk/279-villa-wrap-norsk/

Etter å kun strikket sokker, votter og pulsvanter i et par måneder nå, og klart å ta ned garnlageret noe, så synes jeg at jeg fortjener et sånt prosjekt.


#44

Fintdethei! sa for siden:

Superfin da! Og jeg ser du også skal få kose deg med vridde vrange masker :p


#45

Adrienne sa for siden:

Ja, det blir kjempegøy. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.