Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gir du påskeegg til ungdommene? I tilfelle hvordan?

#1

Taien sa for siden:

Jeg gir påskeegg m.m. til gutta hvert år, og selv om de er 14 år så er det intet unntak.
De har vært vant til rebusløp, skattejakt osv og ønsker enda at jeg skal gjøre noe spesielt ut av overrekkelsen. I år hadde jeg ingen energi til å skrive fjerti lapper, gjemme dem rundt omkring osv.
Men så kom jeg på noe! Jeg har ørten (60) plastegg som pleier å henge på treet ute... I år kom det bare opp 20 på treet, så jeg hadde mange igjen. Det resulterte i at jeg gjemte dem rundt omkring i stua, spisestue, kjøkkenet, gangen og badet! Oppi skuffer, under lamper, inni skap osv. Det tok meg 5 min å gjemme dem, og gutta brukte 20 minutter å finne alle. Og det ble ufattelig morsomt! OG jeg fant ut hvor elendig M er på å lete! :skratte: Han sto bokstavelig å SÅ på det ene egget, og fant det ikke. :knegg:

Er det andre her som gjør noe lignende med påskeeggene?


#2

Elise sa for siden:

Jeg ba 16-åringen fikse det i år. Jeg gikk på loftet og hentet eggene, og hadde en pose snop som hun fordelte. Ingenting gøy ut av det, men alle var happy med egg og snop.


#3

My sa for siden:

Jeg hadde ikke tenkt til det, men så ordnet jeg noe likevel, til 18-åringen som er alene hjemme, før jeg dro. Gjemte 6 små pappegg rundt i huset, og tok bilder av noe på gjemmestedene (uvante vinkler, forvrengte bilder etc). Hvert egg inneholdt noen små sjokoladeegg, og bokstaver fra scrabble. Sendte henne snap med bilde av det første gjemmestedet, og for å få neste bilde måtte hun sende selfie med egget hun fant. Noen fant hun med en gang, for andre måtte hun be om flere hint (som jeg fikk søskenbarna her til å spille inn på snap). Når hun hadde funnet alle seks småeggene måtte hun sette scrabblebokstavene sammen for å finne det store egget. Dette inneholdt diverse påskegodt og et flax-lodd (som hun vant 50 kr på).

Har ett hver til de to 16-åringene også, som jeg tenkte de kan få i morgen kveld, når jentungen kommer hit (bare guttungen som er her foreløpig). Men vet ikke hvor mye jeg gidder å gjøre ut av overrekkelsen. Kan hende jeg involverer det tre år gamle søskenbarnet deres, som jeg skal passe i hele morgen. Han vil sikkert synes det er gøy å være med og gjemme dem, og hjelpe dem med å lete (og smake :knegg:).


#4

Taien sa for siden:

Å så gøy My! Det var virkelig kreativt!


#5

Lhi-My sa for siden:

Her er det null kreativitet, travel mor og få påsketradisjoner. I år fikk de velge godteri for 100 kr hver og det løste de med 1 kg smågodt hver fra Europris (10 kr pr hg). De er økonomiske, iallfall. :knegg:


#6

nolo sa for siden:

For tiden bor datter (23) og sønn (19) hjemme. De får påskeegg. :jupp:

Jeg har av og til hatt lapper med hint fra påsketippen (lokal variant av påskeharen), som har ført dem på jakt rundt i huset. I år blir det ikke noe sånt, men mulig jeg lager en liten kviss hvis overskuddet og kreativiteten dukker opp.


#7

-ea- sa for siden:

I år ga jeg ungdommen en pose med innhold til et påskeegg. De reiste bort og hadde (heldigvis) ikke plass til noe egg i bagasjen. :humre:


#8

polarjenta sa for siden:

De får litt diverse godteri, ingen rebus eller noe sånt. det ligger bare på bordet en av dagene.


#9

liefje sa for siden:

Vår sønn er utenlandsstudent som ikke kunne komme hjem i påsken pga en eksamen rett etter påske. Jeg vippset litt til påskegodt. Følte meg litt som dårlig mor som ikke husket i tide at en liten pakke med norsk påskegodt hadde vært kos.


#10

Malama sa for siden:

Jeg har en unge og to tenåringer. De fikk hver sin "påskequiz" litt ala påskenøttene som vi hver kveld løser sammen, de på nrk.

Løsningsordet var hvor egget deres var.

Vi droppet løsninger hvor de må løpe rundt i huset og finne neste hint rett og slett fordi den yngste av dem går på krykker for tiden.

Yngste mener hun fikk for enkle oppgaver.
Utenom at løsningsordet var vanskelig da. Hva er en komfyr, liksom ????


#11

Molly sa for siden:

Minstemann (16) fikk påskeegg i går. Stort egg, stappfullt av godis. Vi har ingen tradisjoner rundt leting etter egg, så det ble bare gitt etter middagen i går. Storesøster er utenlandsstudent, jeg vippset penger til henne så får hun velge om det blir godis eller noe annet. Tipper de brukes på neste bytur/fest.


#12

Dragen sa for siden:

Jeg har pleid å gjemme eggene rundt i huset og så har det mest spennende vært å finne ut hvem sitt egg de har funnet, basert på innholdet.


#13

millact sa for siden:

15 og 19-åring får i morgen. De ønsker fremdeles at jeg skal gjemme dem.


#14

star sa for siden:

Begge får. Litt begrensa hvor jeg kan gjemme de og jeg har ikke hittil tenkt tanken på å gjemme noe annet.
Begge måtte lete litt. Ble litt diverse godteri og påskeflax.


#15

Chablis sa for siden:

17-åringen får og vil få så lenge han bor hjemme. Han og mini på 4 år, måtte finne plastegg ute i Hagen.


#16

Sweetie sa for siden:

Både stor og liten får påskeegg her, med rebus for å finne dem. :lupe:


#17

Magica sa for siden:

Jeg har jo fremdeles et «lite barn» på 10 år så her kommer PH når man aner det minst, og da blir det alltid leiting og litt diverse spørsmål og rebuser, og da må jo de to eldste barna på 20 og 22 også få. Tenkte gjemme de rundt ute i morgen, og har onde hensikter med å gjemme minst et par egg med gulrøtter eller kål eller stein eller noe. De store får godis, øl og flax-lodd, den lille får smågodt.


#18

Blondie sa for siden:

Jeg har aldri gjemt eggene, gjør som alltid. De får eggene i hånda. (Nå er de små 16, 17, 19, 22 og 24).


#19

Floksa sa for siden:

Mine får egg med snop.
Har pleid å gjemme dem ja.
Og skrive rebus som jeg kjører i Google translate.
De er 21,19,15,13


#20

Fersken sa for siden:

Har brukt å ha rebus og enkelte år med løsningsord som måtte løses på forskjellig vis. I år la jeg bare eggene på bordet uten noe rebus. 14-åringen satt i samme rom da jeg fylte de, men fikk det ikke med seg, klassisk uoppmerksom tenåring der altså. :knegg:


#21

jolie sa for siden:

Tidligere har jeg pleid å gjemme eggene og sende kidsa ut på jakt, men droppa det i år. 16-åringen protesterte høylytt da jeg ba ham hjelpe til med å fylle eggene - det tok bort magien med påskeharen. :knegg:


#22

Kaija sa for siden:

Jeg har ingenting med eggene å gjøre. Det er det påskeharen som ordner. Alle ungene vil ha. Eldste snart 24 og yngste er snart 12. Det er eggjakt i hagen først, og så obligatorisk fotoshoot eterpå. ☺️


#23

Lyppa sa for siden:

Vi har aldri hatt noe opplegg rundt det. Ordner egg og deler ut en dag det passer.


#24

Acino sa for siden:

Her legger påskeharen startskuddet på påskeeggjakten i postkassa, i form av brev. Tidligere var det rene hint på hvor neste hint var. De lå både inne og ute. Etterhvert har det blitt vanskeligere med gåter, på engelsk osv. I år fikk de utlevert kodeboks med 4 siffer og 2 oppgaver hver gjemt på ulike steder. De måtte altså samarbeide til slutt for å få opp boksen, og der lå svaret på hvor egga lå.


#25

løve70 sa for siden:

Vi har heller aldri hatt noe opplegg rundt det. Feirer som regel påsken på hytta og sørger alltid for at det er en påskeskål med snop tilgjengelig hele tiden (tidligere et svært påskeegg, men det ble litt ekkelt etter hvert :knegg:) De årene vi har vært i Spania har jeg gjort tilsvarende. Dersom arvingen ikke skulle tilbringe påsken med oss, hadde jeg nok kjøpt påskeegg/vippset ;)


#26

Input sa for siden:

Vi pleier å ha rebus, men storebror er borte og lillesøster er syk, så ikke i år. Storebror fikk med seg sitt egg med godteri oppi da han dro, og jeg hadde tenkt at lillesøster skulle få sitt i dag, men hun er helt uinteressert i godteri når hun er syk, så da kan vi heller spare det til en annen helg.


#27

Myria sa for siden:

Våre tre (11, 13 og 15) får påskeegg ja. Vi har ofte pleid å ha rebus for å finne hvert sitt store egg, men for to år siden så jeg på den digre posen med alle påskeeggene vi har samlet på gjennom årene og syntes det var synd at de ikke ble brukt så etter det har jeg gjort som deg. Jeg putter litt i alle egg og gjemmer rundt i huset og så må alle barna bare lete til de finner alle og så fordeler de innholdet mellom seg. Jeg storkoste meg i år, særlig fordi det var ett egg ingen fant før etter mye leting og samtlige hadde ved flere anledninger nærmest stått og sett på egget millimeter fra uten å skjønne at det var et egg. :ler:


#28

Miss Norway sa for siden:

Mine er 20 og 24, men veeeldig tydelige på at de IKKE er for gamle for påskeegg… men de er jo så store at de kjøper alt de liker av påskegodteri uansett, og trenger virkelig ikke ENDA mer! Så i år har jeg lagt hver sin nye shorts i egget, som de faktisk trenger. Altfor dyrt, men dog nyttig og ikke minst en overraskelse.


#29

-ea- sa for siden:

Overraskelse blir det nok, å få nyttigheter i egget, Miss Norway. :knegg:

Så mange fine ideer dere har, jeg har alltid bare gitt egget uten noe ekstra rundt det.


#30

Nada sa for siden:

Her får de rebus, så den er straks klar for morgendagens eggjakt.


#31

Nextlife sa for siden:

Jada, mamma sine små på 28 og 36 år får stor påskeegg. :knegg: De er fylt med masse godis og snacks, og i år fikk en eske med 5 små fargene glassegg fra Hadeland i også.
Mormorjentene får såklart også, masse godis og snacks der også, bobate, badebomber og slikt kit for å lage påskepynt fra Panduro.


#32

veobra sa for siden:

Jeg ar ofte laget rebus. Tegninger da de var små, mer avanset etter hvert. Både inne og ute, alt etter som. I år fikk de en svært enkel rebus.


#33

Magica sa for siden:

Jeg har akkurat heist et påskeegg opp i flaggstanga. Spent på den! Vi snakker 2 voksne menn (!) på 20 og 22 sammen med en 10-åring. Hilsen påskeharen.


#34

millact sa for siden:

Gøy!

Mine fikk i dag. 15-åringen fant også 19-åringen sitt og gjemte det selv, et sted hun ikke rakk opp.


#35

Millen sa for siden:

Vi er usikre om vi gidder å ordne påskeegg i det hele tatt i år. Påsken har bare vært tung og kjedelig.
Mulig det bare blir en bolle med masse godteri i på stuebordet.


#36

Toffskij sa for siden:

18-åringen som bor hjemme får middels stort egg med diverse påskegodt. Utenlandsstudenten på 20 har fått tilsendt påskegodt i to omganger før påske (men har spist opp alt for lengst!).


#37

Anne C sa for siden:

Både 18 og 21 åringen fikk en påskepose med egg og diverse greier i. Tror det er et par år siden sist de fikk noe.


#38

Magica sa for siden:

De fant det i flaggstanga. :knegg:


#39

Neket sa for siden:

I år er det mulig at påskeeggjakten rett og slett blir «Finn hvor mamma har gjemt påskeeggene». For det har jeg nemlig glemt. :knegg: Var tidlig ute for en gangs skyld. Det straffer seg. :hehehe:


#40

Høns sa for siden:

21-åringen tilbringer påsken der hans studerer, så han har får 100 kr til snop og 1000 kr til middag på restaurant. Hadde jeg kommet på det før hadde vi kjøpe inn egg og snop og sendt i posten pluss gavekort på restaurant.

15 åringen og 5 åringen får egg i morgen. De gjemmes tradisjonen tro i Hagen.


#41

amo sa for siden:

Jeg kjøpte Lyco til jentene og sendte et til mellombror gjennom CoolStoff.
I tillegg fikk jentene hver sitt med godteri som fotballagene solgte. Så sendte jeg hver sitt til de tre barnebarna, de fyllte jeg selv.


#42

Matilda sa for siden:

Jeg fikk påskeegg av mamma til jeg var voksen og vel så det, så ungene mine får selvfølgelig også, sjøl når de blir tenåringer. Jeg orka ikke gjøre så mye ut av det i år, så jeg gjemte bare eggene i det reine tøyet på vaskerommet, og sa de skulle få eggene bare de hadde lagt sammen tøyet sitt. Fjortisen ropte: «Åh, det er et hint!», og vips hadde alle egg. Ingen la sammen klær. :mumle:

2011-modellen gikk en ekstra tur ned på vaskerommet for å hente mitt og farens egg, og meldte da han kom opp at neste år trenger jeg kanskje ikke ta meg bryet med å gjemme mitt eget egg, om jeg ikke gidder å hente det sjøl. :knegg:


#43

Millen sa for siden:

Her ble de gjemt lett tilgjengelig i et glass skap..Og de har tatt de. Rebus og sånt gidder vi ikke vi styre med.


#44

tink sa for siden:

Ungene får hvert sitt egg, innholdet kommer fra svigers som har god kontakt med påskeharen. I år ble de lagt på frokostplassen til hvert av barnapå påskeaften. Det ble av ulike årsaker ikke felles frokost den dagen, men de fant eggene.

Synes ideen om quiz, som blir til et løsningsord alla påskenøttene var en god og overkommelig ide. Orker ikke gjemme og skrive hundre lapper som vi gjorde da ungene var mindre...


#45

-ea- sa for siden:

Spent på hva som ble løsningen her? :humre:


#46

Neket sa for siden:

Jeg fant eggene. :stolt:

Lagde påskerebus ved hjelp av chat gtp. Tips: dobbeltsjekk nøye hvis du ber den lage anagram. Den er mer opptatt av å lage gøyale ord, så den bytter ut noen bokstaver hvis den syns det passer bedre sånn. :hehehe: Kan hende det er bittelitt frustrerende for de som skal løse rebusen.


#47

Filifjonka sa for siden:

Nei, det er det slutt på nå. Yngste er 22. Mye godteri i huset i påsken, men ikke i egg.
Barnebarnet fikk påskeegg.


#48

Malama sa for siden:

Jeg prøvde også chatgpt til rebuser bare for gøy, ble ikke brukt for å si det sånn.

🌞 + 🌊 = Solnedgang
📚 + 🦷 = Bokstav
🍎 + 🐝 = Eplekake
🌲 + 🍦 = Skogis

Enten er ikke løsningen er reelt ord, eller så er ikke det sammenheng mellom bildene og svaret 😏


#49

Myria sa for siden:

I dag oppdaget vi et egg som ingen fant på påskeaften. :knegg: Jeg trodde jeg hadde telt riktig da jeg sa hvor mange egg jeg hadde gjemt rundt i huset, men tydeligvis telte jeg feil og ingen fant det siste heller. Da ble det litt sjokolade på en vanlig torsdag i stedet. :jupp:


#50

Mikkeline sa for siden:

Mannen lager alltid regbus. Vi pleier å væer sammen med 2 andre vennefamiler på hytten, så det er mange barn/ungdommer. I år var yngste 10 og eldste 21.
I år hadde mannen lagt inn et par hint som stemmen fra Kuben i Spillet. Det synes alle ungene/ungdommene var en ekstra kul tvist.


#51

Charlie sa for siden:

Lager ikke rebus og den slags lenger. De får hvert sitt påske-egg og det ligger framme påskeaften morgen (har alltid vært fast dag).


#52

Fluke sa for siden:

13-åringen fikk lapper rundt i hele huset.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.