Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Selge hus

#1

Einhyrningur sa for siden:

Jeg vurderer å selge huset. Det har en del sånn uferdige løsninger, lønner det seg å bruke penger på å få gjort dette ferdig?

Ellers, hva tenker man på?


#2

Elise sa for siden:

Det kommer helt an på hvor mye innsats og penger der kreves for å fikse. Jeg ville snakket med en megler, de har klare oppfatninger om hva som bør og ikke bør fikses før salg.


#3

Einhyrningur sa for siden:

Jeg blir så stresset av sånt at jeg blir helt kvalm. En megler rote rundt hjemme hos meg? :runforhills:


#4

Elise sa for siden:

Du får tenke på det som gynekologen. Det er jobben deres og de har sett alt.


#5

Elise sa for siden:

Evt får du ta bilder og legge her, så er det sikkert noen meninger.


#6

Einhyrningur sa for siden:

Smart å sammenligne de med gynekologen, den var ikke dum! :knegg:


#7

millact sa for siden:

Ja, det kommer helt an på hva som må fikses og også område.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Er det bedre å selge neste år når renta begynner å gå ned igjen?


#9

Fersken sa for siden:

Det er jo ikke sikkert at renta går ned igjen neste år selv om mye tyder på det. Hent inn takst på huset (om du ikke har gjort det allerede) og hør med megler om det er noe som det lønner seg å fikse før et evt. salg. Da vet du/dere mer hvilke muligheter som finnes. Kan være situasjonen på jobb endrer seg også innen et par år?


#10

venla sa for siden:

Vi brukte meglertakst fra tre meglere når jeg skulle kjøpes ut av felles bolig. Her gjør de fleste slike oppdrag gratis, men sjekk opp hvordan det er hos deg. En megler har ikke like mye kunnskap om bygningseknisk tilstand. Så om om du velger å bli boende ville jeg hørt med en takstmann eller annen bygningskyndige for å finne ut hva det vil koste å gjøre huset i stand.

Det er dyrt å flytte. Før jul brukte jeg 115K på å selge med megler og 140k på omkostninger/dokumentavgift på ny bolig. I tillegg noen tusen på selve flyttingen. Så lurt å ta med disse kostnadene i et regnestykke for og mot


#11

sindrome sa for siden:

Enig med de som sier at du bør få megler til å si noe om hva som evt bør utbedres for å gjøre salget enklere. Generelt tenker man at huset bør være nøytralt, ryddet og uten for mye personlighet fra eier, sånn at de som ser på huset kan se seg selv og hvordan de kan sette preg på huset.


#12

Trulte sa for siden:

Kommer an på hva det er, men trolig er det ja. Jeg fikk over prisantydning fordi min leilighet fikk en shine og jeg ferdigstilte det jeg hadde begynt på. Naboen med samme leilighet hadde sin ute samtidig fikk 300 000 mindre pga ikke shine, og man så at her var det mye å fikse på.


#13

meisje sa for siden:

Jeg tror det er vanskelig å selge halvferdige prosjekter. Lettere å selge gammel design som kan brukes men må taes snart. I min gate selges det sjelden hus, men i fjoråret ble det solgt 2 nabohus, standen på husene ikke veldig forskjellig, men den ene hadde brukt måneder på rydding, maling og styling. Det huset ble solgt for 4 mill mer enn naboens hus, og lå ute en liten uke. Naboens hus lå ute i 8 måneder, og i begge hus trengs nytt kjøkken og bad. De som kjøpte det billigste huset har gjort etvarp, men må regne med en stor jobb med oppussing først. De har startet med å rive og skal bytte kledning og vinduer iallefall.


#14

LaBanga sa for siden:

Generelt så lønner det seg å ta slike ting som må fikses fordi det er i stykker eller ting som er halvferdig. Og overflatemaling og å tømme huset for det meste av ting og tang, og alt personlig. Men å pusse opp dyre ting som kjøkken og bad lønner seg sjelden. En kan jo også risikere at det er feil stil for dem som skal kjøpe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.