Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kald middag

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg er nyoperert (i bihulene) og skal ikke spise noe varmt på noen dager. Jeg er også litt sår i halsen etter intubering, men ikke verre enn at jeg kan spise. (Tett nese er hovedutfordringen, så jeg kan ikke tegne med at maten smaker noe særlig.)

Jeg elsker middag, sånn generelt, og nå håper jeg noen har tips til kalde middager :) Ikke at matlysten er tipp topp, akkurat, men jeg må jo ha mat.

Det er mannen som kokkelerer i disse dager, og det er ikke hans sterke side (han har mange andre! :knegg: ) Men jeg kan jo eventuelt fortelle ham hva han skal gjøre. :knegg:


#2

Myria sa for siden:

Gazpacho, salater av alle slag (f.eks. thai nudelsalat med kylling, grønnsaker og peanøttdressing), spekemat og potetsalat, sommerruller med en god dip, kald omelett, kald karbonade på brød eller generelt alle slags smørbrød, evt smørbrødkake om du virkelig vil gjøre deg flid, reker, laks og eggerøre.


#3

dharma sa for siden:

Jeg synes kald/lunken lapskaus fungerte da jeg hadde tatt mandlene.

Ellers, salater, wraps med kald kylling f.eks.

God bedring.:)


#4

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :blomst:

Kald lapskaus var ikke så dumt.

Myria, det hørtes i teorien veldig godt ut, alt sammen, men med manglende luktesans tror jeg det er perler for svin. :knegg:


#5

-ea- sa for siden:

Kald kotelett er godt. Alt av stekt kjøtt fra igår, egentlig. Kald Gilde grillpølse rett fra pakken.
Eller sushi.


#6

Syrinx sa for siden:

Lapskaus er så godt kaldt. Ertesuppe også. Og kjøttsuppe. Og Og Og. #matvrak


#7

millact sa for siden:

Alt dette!

God bedring!


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk! Det blir nok noe ferdigkjøpt da. Men det går greit.

Sushi er perler for svin akkurat nå. Definitivt. :knegg:


#9

tink sa for siden:

Jeg liker godt middagspai også om den er kald, men det er jo best om den er hjemmelaget. Eller kanskje dere finner noe i en ferskvaredisk i nærheten? Usikker på hvordan frysediskvariantene smaker når de har kjølnet.


#10

veobra sa for siden:

Nam-nam. Dette er kjempegodt kaldt.

Jeg hadde sikkert spist det samme som de andre. Kjølt ekstra ned ved å sette i fyseren litt eller blande inn noen frosne erter. Trikset med frisne erter brukte jeg mye da ungene var små.


#11

Syrinx sa for siden:

Då må eg få følge opp med eit forslag. Rema sin pølselapskaus er kjempegod.


#12

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)


#13

Hyacinth sa for siden:

Å spise avkjølt, vanlig middag kan jeg gjøre etter to dager. Nå må det være kaldt.

«De andre» her i huset er bare mannen, og når han lager mat til vanlig, går det ofte i Fjordland… Han er ikke god på middag, og jeg er veldig glad i å lage middag pg gjør det derfor alltid. Vi har altså uhyre sjelden Fjordland.


#14

Matilda sa for siden:

Quinoasalat med ørret fra Trines matblogg. Den metter godt og fungerer fint rett fra kjøleskapet, sjøl om fisken jo er best varm. Denne har jeg blinka meg ut som et alternativ når alle må ta med egen mat til sommeravslutning og sånt noe, man trenger jo ikke servere fisken i ett stykke, den kan fint deles opp og blandes inn.


#15

Karamell sa for siden:

Jeg synes at pizza er veldig godt kjøleskapskaldt. Jeg liker også alt slags stekt kjøt kald. De italienske kjøttbollene med parmesan som er kommet nå, fra Gilde er også gode kald. Jeg har noen i en tomatsaus nå i kjøleskapet, rester fra i går.


#16

millact sa for siden:

Signerer alt dette!


#17

Floksa sa for siden:

Jeg synes de fleste gryter funker kald.
Og kjøtt. Og karbonader.


#18

Fintdethei! sa for siden:

Huff, jeg synes det høres skikkelig fælt ut å være helt tett i nesen. Og kald middag klarer ikke jeg å spise, så jeg hadde sikkert overlevd på smoothie, kald grøt og is. #hjelpsom.

God bedring!!


#19

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Ja, tett i nesen er ikke så kult, men det har jeg god erfaring med :knegg: Jeg verken orker eller har lov til å lage mat nå, så det får bli veldig enkelt. De kjøttbollene med parmesan har jeg smakt før, og de var gode. Pizza (ferdig hjemmelaget) har vi også i frysen.

Jeg smaker ikke spesielt mye, det er litt som korona. :knegg: Så konsistensen er egentlig viktigere. I sted spiste jeg kald havregrøt med mye cottage cheese og syltetøy. Funket greit, men blir fort slimete i halsen.


#20

him sa for siden:

+ 1 på -ea- Jeg opplever at umani, surt og søtt er "mer smak enn lukt" (men surt og søtt er vel lite middagsaktig?) Kjøtt synes jeg smaker like bra om jeg er litt tett i nesten, mens mye annen mat blir "smaksløs" :)

#21

liefje sa for siden:

Jeg synes veldig mye mat er like god kald som varm. Jeg liker kald lasagne, kald pizza, kald quesadilla, kald omelett eller eggerøre og kalde fleskepannekaker med ost og bacon er også kjempegodt kaldt. Ellers har du fått mange gode ideer.


#22

Appelsin sa for siden:

Jeg spiser ofte wrap med guacamole, salsa, rømme osv når jeg er alene. Det er kald mat.
God bedring!


#23

Hyacinth sa for siden:

Helt enig, men jeg liker det bedre romtemperert enn helt kaldt. Nå er jeg ingen lege, men det kan da umulig være et problem å spise romtemperert mat, jeg kan virkelig ikke tro at de mente iskaldt… :undrer:


#24

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle gode forslag! :blomst:

Det blir visst enten lapskaus fra Rema eller kald pizza fra frysen.

Jeg lurte på hvordan jeg skulle klare meg uten rykende varm kaffe i to uker, men mannen kom hjem med iskaffe fra Tine. Det var digg. Og mens jeg skriver dette, kom jeg på at vi jo absolutt kan lage iskaffe selv. Den ferdigkjøpte er jo kjempesøt.


#25

liefje sa for siden:

Jeg vil absolutt tro at romtemperert = kald i denne sammenhengen ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.