Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nord-Tyskland og Nederland

#1

tink sa for siden:

Min bedre halvdel vil på bilferie nedover mot Nederland. De reisende blir jente 11,5 og gutt 16 i tillegg til passelig eventyrlystne foreldre. Tenkte å kjøre om Sverige på vei ned, og ta en ferge fra Danmark til Kristiansand på hvemveien.

Håper å overnatte rimelig via airbnb eller glamping 1-3 netter på hvert sted. Noen som har artige forslag til steder å reise, eller gode erfaringer med konkrete overnattingssteder?


#2

Tjorven sa for siden:

Hvis jente 11 og gutt 16 er interessert i fornøyelsesparker, så er både Hansapark utenfor Lübeck, Tyskland og Efteling utenfor Tilburg, Nederland godkjent av vår ekspert på området. (Også kjent som knerten.)


#3

Isolde sa for siden:

Det går også ferge fra Groningen til Kristiansand om man skulle ønske å prøve en ny ferge.

Utenfor Tilburg er det også en dyrepark med Panda. Har ikke satt meg inn i det, men fikk den anbefalt av en medstudent ved studiet mitt i Nederland

Jeg liker godt kanalene og syklene i Nederland. Det er jo en opplevelse i seg selv.


#4

Tallulah sa for siden:

Hvor finner du den? jeg finner bare en nedlagt ferge mellom Kristiansand og Eemshaven.


#5

millact sa for siden:

Den er dessverre nedlagt, ja.


#6

Tallulah sa for siden:

:sukk: Det var leit. Vi ser etter litt samme type ferie i sommer, og med fotball-EM har jeg lite lyst til å dra gjennom Tyskland.


#7

liefje sa for siden:

Vi bodde i Hamburg da det var fotball VM i 2006 var det vel. Flere kamper i Hamburg i alle fall. Meget mulig at hoteller var dyrere, men vi merket lite til det sånn ellers. Jada, et par supportere med landets farger, skjerf og drakter men byen er definitivt stor nok til at man kan være der uten at det forstyrrer annet man vil gjøre.


#8

Tallulah sa for siden:

Noen venner av meg skal på familieferier i Hamburg som dessverre kræsjer med noen av kampene og det er visst veldig vanskelig å få hotell. :sukk: Men vi får se om vi kan reise i glippa mellom EM og OL. :knegg:


#9

Isolde sa for siden:

Det var dumt. Er fortsatt i barseltåke. Jeg studerer nemlig i Groningen og planla å ta den til eksamen og avsluttning.


#10

banana sa for siden:

Celle? Lüneburg og Lüneburger Heide? Det er steder vi liker oss. I Nederland ville jeg tatt en tur innom Utrecht hvis jeg skulle til by.


#11

liefje sa for siden:

Hvis jeg var dem, ville jeg sjekker mindre byer utenfor Hamburg - Lüneburg og Celle f. eks. og tatt dagsturer. Det er direkte togforbindelser mellom disse og hambur, en halvtime fra Lüneburg, en time fra Celle. Eller Stade, med s bahn forbindelse. Evt overnattet i Hamburg på dager uten kamper. Det er jo bare fem kamper i Hamburg.


#12

Tallulah sa for siden:

Ja, de har endr opp i en eller annen forstad. I og med at de skal på et familiearrangement så kan de ikke velge dager selv, dessverre.


#13

liefje sa for siden:

Aha. Det gjør det vanskeligere, ja. Håper de finner en bra løsning.


#14

tink sa for siden:

Takk for tips. Hva er bra med disse stedene?


#15

liefje sa for siden:

Celle og Lüneburg er mindre byer med sjarm og original arkitektur. Begge har omkring 70-80.000 innbyggere. Man finner originale bindingsverkshus, som det jo også fantes i Hamburg tidligere før alt ble bombet bort under krigen. Jeg mener ikke å si at det nødvendigvis er byer man MÅ besøke, men det kan være koselig å bo der i stedet for i storbyen Hamburg dersom man ønsker litt småbyfølelse og noe av den sjarmen man kjenner fra Sør-Tyskland. Lüneburger Heide er et naturreservat med slettelandskap utenfor Lüneburg hvor man kan gå turer etc. Det finnes en del stier etc.


#16

nokon sa for siden:

Vi skal til Frankfurt-området og eg var og skuffa då eg såg at ferga mellom Nederland og Kristiansand var nedlagt.

Vår reiserute blir Københavnbåten + 10 t. biltur ned, Kielferga med bil var heilt hinsides dyr. Heim igjen tar vi ei natt på Rostock-Trelleborg og køyrer ein litt kortare dagsetappe på kvar side av båten.

Ungen var på interrail med faren for eit par år sidan og då var dei i ei miniatyrverden i Hamburg. Han snakker framleis om det som den mest fantastiske museumsopplevinga i livet sitt.


#17

liefje sa for siden:

Ja, det er utrolig flott. Verdens største modelljernbane. www.miniatur-wunderland.com


#18

Tallulah sa for siden:

Ja, takk, jeg tror de har funnet noe helt greit. Men gode tips til meg da, med disse mindre byene!


#19

banana sa for siden:

Mest det som liefje skriver:

Og for Utrecht - det er noe annet og mer ekte nederlandsk enn Amsterdam. Veldig koselig gammelt bysentrum. Masse kafeer og resturanter, kanaler, bare koselig rett og slett.


#20

tink sa for siden:

Takk for tips. Hanspaparken var vi i for 5-6 år siden. Det var stas. Skal be ungene sjekke ut hjemmesiden for den nederlandske.


#21

millact sa for siden:

Anbefaler Delft i Nederland, utrolig hyggelig liten by.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.