Du er invitert på lunch kl 13 en søndag. Hva vil du gjerne spise eller hva skulle du servere om du var vert? Jeg tenker i utgangspunktet ikke brødmat.
Det får gjerne være noe veldig godt, men som ikke tar flere timer å forberede samme dag, men som eventuelt kan forberedes dagen før.
Jeg lager en del mat fra et Kjøkken i Istanbul og det kan gjerne være litt mer middagsaktig mat ettersom vi har en aktivitet først så det blir ikke mat før etter 14 og vi kommer nok å sitte til bords en god stund. Begge parene har ikke barn boende hjemme så spiser man ordentlig så kan det være at man slipper å lage middag etterpå ...
Suppe ville jeg også blitt glad for, gjerne en litt spicy. Enten meksikanskinspirert tomatsuppe, med ost, rømme, mais, hakket koriander og tortillachips som valgfritt tilbehør, eller en spicy gulrot- og søtpotetsuppe med kikerter til og et godt brød.
Eventuelt chili con/sin carne med samme tilbehør som førstnevnte suppe.
Hvis det er varmt og sommerlig ute ville jeg foretrukket en god pastasalat, kanskje med kylling, og foccaccia eller annet godt brød til, eller rett og slett reker og loff.
Siden du nevner denne bloggen/kokebokforfatteren så vil jeg si at shawarma-kyllingen hans er innmari god. Den kan serveres som en del av et meze-bord, det trenger ikkje være i wrap; med hummus, tomatsalat, pitabrød og tahiniyoghurt.
Jeg er bare innom for å si at jeg digger meze, men det kan fort bli litt mye styr. Og supper, det er mindre styr, men gode supper finnes det så mange av at jeg eg ikke kan komme med tips.
Denne formen med kylling og chorizo fra Trines matblogg er veldig enkel og god synes jeg. Den kan gjøres klar dagen før og varmes opp. Jeg synes den er god med couscous til, og gjerne en salat.
Potet- og purreløksuppe med fløte og cheddar i. Enkel å lage dagen før og bare varmes før servering. Med deilig brød til. Høres kanskje kjedelig ut, men er helt fantastisk. Eventuelt er det jo deilig med et bord fylt med forskjellige småretter, men det er tidkrevende.
Altså hvis jeg kan velge fritt hva noen skal lage til meg til en lunsj, hadde jeg ønsket meg mange meze eller tapasretter. Altså småretter og mye forskjellig godt så jeg kan plukke og kose meg lenge. Suppe er godt det, men vi har det så ofte til vanlig at jeg ikke hadde jublet over det. Men om det blir suppe, kan jeg grave frem en oppskrift på en fantastisk suppe med sorte bønner og masse godt på toppen slik at den virkelig blir pimpet til et festmåltid.
Jeg synes det er veldig ålreit hvis det er ingredienser til en salat hvor man får mulighet til å blande ingredienser selv. Gjerne med litt flere forskjellige dressinger. Og hvis man vil bygge det ut litt kan det lages en pai i tillegg.
Det er den suppen som heter Bold Black bean soup i kokeboken Veg av Jamie Oliver. Finner ikke akkurat den oppskriften på nett (bare noen andre bønnesuppe av han) men kan skrive den opp hvis du vil. Eller sende et bilde. Det er definitivt dem beste suppen jeg har smakt og vi spiser mye suppe.
Jeg vil gjerne ha noe med litt «mat» i, en curry,en pastarett,en god salat med pasta og protein med brød til eller en pai f.eks. Suppe er jeg veldig glad i men det blir jeg ganske fort sulten igjen av.
Jeg ville blitt veldig glad for en stor salat med noe protein i eller til (altså, enten kjøtt, sjømat eller linser/bønner).
Jeg er vant til å spise middag sent, så selv om jeg fikk ett godt måltid kl. 14 så ville jeg spist middag. jeg vil dermed ikke ønske full middag kl. 14, men ett mettende lunsjmåltid.
Og så generelt blir jeg glad for alt jeg får når noen serverer meg mat. Men jeg ville blitt skuffet om det bare var søtt.
Den indiske suppen til fra trines matblogg med eple og gulrot og kylling, og så bake nanbrødene hennes til. Hvis du har stekestål eller en pizzasten, så blir nanbrødene kjempegode. Suppen kan lages dagen før og bare varmes opp om du ikke orker å gjøre alt samme dag.
Og gjerne noe annet enn suppe til meg også. :sparke: Hva med kyllingklubber, brokkolisalat/potetsalat/annen god salat, aioli og godt brød? Alt dette kan lages dagen i forveien, kun klubbene som må varmes opp.
Litt retro, men; jeg har ofte bakt pitabrød til sånne anledninger, de er lette å lage og kan fylles med mye godt, jeg setter frem skåler med mye forskjellig, marinert kjøtt og grønt og salater og ev dressinger, elsker sånn plukke-selv-mat også blir det god stemning av det.
Ja! Jeg synes tunge pastaretter og egentlig varm mat generelt er vanskelig såpass tidlig.
Når det er sagt, jeg er som regel overlykkelig hvis jeg kan spise det som blir servert. :knegg: En god salat er topp.
Så deilig å bli invitert på søndagslunsj, uansett hva som serveres. :)
Jeg ville satt pris på en litt spennende salat med f.eks. kylling, med godt brød til. Og jeg liker veldig godt god suppe også. Litt for tidlig på dagen for tyngre pastaretter for min del.
Noe nytt og deilig fra Istanbul hadde absolutt slått an!
Som de andre her: lunsjinvitasjon er stas uansett! Hører at svarene spriker i alle retninger. Jeg er sånn nesten altetende og ville satt stor pris på en deilig salat, gjerne med proteiner av noe slag: kylling/bønner/skinke og noe godt brød til.
Eller smørelunsj med godt brød og godt pålegg på bordet.
Dere er supre med litt inspirasjon! Jeg har satt sammen en liste over det meste dere har skrevet og sendt til mannen så kan han få lov å velge ut 2-3 stykker så velger jeg av det. :D
Det blir chili con carne med diverse tilbehør. Jeg lager chili con carne ganske ofte, men aldri med noe annet tilbehør enn litt grønnsaker og ev ris. Takk for inspirasjon! Det blir nok flere luncher fremover så da har jeg god inspirasjon å gå tilbake til. Chili con carne står og puttrer nå og godgjør seg til lunchen i morgen.