Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva vil du bli invitert på til lunsj når det er helg?

#1

Pelen sa for siden:

Du er invitert på lunch kl 13 en søndag. Hva vil du gjerne spise eller hva skulle du servere om du var vert? Jeg tenker i utgangspunktet ikke brødmat.

Det får gjerne være noe veldig godt, men som ikke tar flere timer å forberede samme dag, men som eventuelt kan forberedes dagen før.

Jeg lager en del mat fra et Kjøkken i Istanbul og det kan gjerne være litt mer middagsaktig mat ettersom vi har en aktivitet først så det blir ikke mat før etter 14 og vi kommer nok å sitte til bords en god stund. Begge parene har ikke barn boende hjemme så spiser man ordentlig så kan det være at man slipper å lage middag etterpå ...


#2

Bokormen sa for siden:

Akkurat nå har jeg veldig lyst på en god suppe med foccaccia til, så det får min stemme. :knegg:


#3

Pelen sa for siden:

Suppe er godt. :nikker: Noen innspill på hvilken type suppe? Jeg trenger litt ny inspirasjon.

#4

Retz sa for siden:

Crispy duck, dumplings, asiatisk agurksalat, mangosalat, ris, forskjellige dips og frukt & bær til dessert.


#5

My sa for siden:

Suppe ville jeg også blitt glad for, gjerne en litt spicy. Enten meksikanskinspirert tomatsuppe, med ost, rømme, mais, hakket koriander og tortillachips som valgfritt tilbehør, eller en spicy gulrot- og søtpotetsuppe med kikerter til og et godt brød.

Eventuelt chili con/sin carne med samme tilbehør som førstnevnte suppe.

Hvis det er varmt og sommerlig ute ville jeg foretrukket en god pastasalat, kanskje med kylling, og foccaccia eller annet godt brød til, eller rett og slett reker og loff.


#6

dharma sa for siden:

Jeg hadde blitt glad for hva som helst, og gjerne noe fra Et kjøkken i Istanbul.:)
Det å slippe middag senere er alltid en bonus.


#7

Tallulah sa for siden:

Siden du nevner denne bloggen/kokebokforfatteren så vil jeg si at shawarma-kyllingen hans er innmari god. Den kan serveres som en del av et meze-bord, det trenger ikkje være i wrap; med hummus, tomatsalat, pitabrød og tahiniyoghurt.


#8

Strå sa for siden:

Jeg er bare innom for å si at jeg digger meze, men det kan fort bli litt mye styr. Og supper, det er mindre styr, men gode supper finnes det så mange av at jeg eg ikke kan komme med tips.


#9

skyfri sa for siden:

Denne formen med kylling og chorizo fra Trines matblogg er veldig enkel og god synes jeg. Den kan gjøres klar dagen før og varmes opp. Jeg synes den er god med couscous til, og gjerne en salat.


#10

Nada sa for siden:

Potet- og purreløksuppe med fløte og cheddar i. Enkel å lage dagen før og bare varmes før servering. Med deilig brød til. Høres kanskje kjedelig ut, men er helt fantastisk. Eventuelt er det jo deilig med et bord fylt med forskjellige småretter, men det er tidkrevende.


#11

liefje sa for siden:

Altså hvis jeg kan velge fritt hva noen skal lage til meg til en lunsj, hadde jeg ønsket meg mange meze eller tapasretter. Altså småretter og mye forskjellig godt så jeg kan plukke og kose meg lenge. Suppe er godt det, men vi har det så ofte til vanlig at jeg ikke hadde jublet over det. Men om det blir suppe, kan jeg grave frem en oppskrift på en fantastisk suppe med sorte bønner og masse godt på toppen slik at den virkelig blir pimpet til et festmåltid.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg synes det er veldig ålreit hvis det er ingredienser til en salat hvor man får mulighet til å blande ingredienser selv. Gjerne med litt flere forskjellige dressinger. Og hvis man vil bygge det ut litt kan det lages en pai i tillegg.


#13

liefje sa for siden:

Det er den suppen som heter Bold Black bean soup i kokeboken Veg av Jamie Oliver. Finner ikke akkurat den oppskriften på nett (bare noen andre bønnesuppe av han) men kan skrive den opp hvis du vil. Eller sende et bilde. Det er definitivt dem beste suppen jeg har smakt og vi spiser mye suppe.


#14

Eia sa for siden:

Jeg hadde veldig gjerne blitt invitert på en god kyllingsalat. Det slår aldri feil. Gjerne med godt brød til, men funker også uten.


#15

Pelen sa for siden:

Veldig gjerne, jeg sender deg mobilnummer. :blomst:

#16

Fersken sa for siden:

Jeg hadde blitt litt skuffet om det var suppe til lunsj. Egentlig er jeg skuffet uansett når det er suppe, for jeg blir så innmari fort sulten igjen.

Omelett, pai, quiche eller salat man setter sammen selv som Tjorven foreslo.


#17

frukt sa for siden:

Pai med god salat til.


#18

Nenne sa for siden:

Ja, heller det enn suppe.


#19

Syrinx sa for siden:

Bobler :filer:

Eg blir, heilt ærlig, superglad for å bli servert mat frå andre sitt kjøkken og i godt selskap, så er enkel sånn.

Reker med godt brød og godt tilbehør, til dømes.

Nye, spennande smakar er stas, så ta meg gjerne til Istanbul.


#20

millact sa for siden:

Suppe er alltid godt, noe med mye smak. Men en god pai og salat er også nydelig.


#21

Lyppa sa for siden:

Akkurat nå har jeg lyst på lasagne med salat og hvitløksbrød, så jeg stemmer for det.


#22

Palmen sa for siden:

Jeg vil gjerne ha noe med litt «mat» i, en curry,en pastarett,en god salat med pasta og protein med brød til eller en pai f.eks. Suppe er jeg veldig glad i men det blir jeg ganske fort sulten igjen av.


#23

løve70 sa for siden:

Bobler ja :vilha:

Og gjerne noe meze aktig mat :hjerter:



#25

Nextlife sa for siden:

Støtter denne.
Jeg er ikke vant til å spise middagsliknende måltider kl. 13-14, så for min del hadde jeg ønsket meg noe lett og fresht.


#26

Blå sa for siden:

Jeg ville blitt veldig glad for en stor salat med noe protein i eller til (altså, enten kjøtt, sjømat eller linser/bønner).

Jeg er vant til å spise middag sent, så selv om jeg fikk ett godt måltid kl. 14 så ville jeg spist middag. jeg vil dermed ikke ønske full middag kl. 14, men ett mettende lunsjmåltid.

Og så generelt blir jeg glad for alt jeg får når noen serverer meg mat. Men jeg ville blitt skuffet om det bare var søtt.


#27

Pamina sa for siden:

Den indiske suppen til fra trines matblogg med eple og gulrot og kylling, og så bake nanbrødene hennes til. Hvis du har stekestål eller en pizzasten, så blir nanbrødene kjempegode. Suppen kan lages dagen før og bare varmes opp om du ikke orker å gjøre alt samme dag.



#29

Karamell sa for siden:

Jeg er ganske glad så lenge jeg slipper å lage maten. :humre:

Jeg liker både gulrotsupper med trøkk, paier, salater med proteiner i, snitter, kyllingretter, sushi, asiatiske retter, reker

Er ikke like glad i pastaretter som er tomatbaserte, men spiser det. Spekemat og eggerøre synes jeg også kan være litt kjedelig.

Og kake! En deilig gulrotkake etter en salat for eksempel.


#30

frukt sa for siden:

Pizza eller ramen hadde jeg også blitt glad for. :sulten:


#31

Madicken sa for siden:

:dulte:

Og gjerne noe annet enn suppe til meg også. :sparke: Hva med kyllingklubber, brokkolisalat/potetsalat/annen god salat, aioli og godt brød? Alt dette kan lages dagen i forveien, kun klubbene som må varmes opp.


#32

Drømmedama sa for siden:

Litt retro, men; jeg har ofte bakt pitabrød til sånne anledninger, de er lette å lage og kan fylles med mye godt, jeg setter frem skåler med mye forskjellig, marinert kjøtt og grønt og salater og ev dressinger, elsker sånn plukke-selv-mat også blir det god stemning av det.


#33

Blondie sa for siden:

Ja! Jeg synes tunge pastaretter og egentlig varm mat generelt er vanskelig såpass tidlig.
Når det er sagt, jeg er som regel overlykkelig hvis jeg kan spise det som blir servert. :knegg: En god salat er topp.


#34

polarjenta sa for siden:

Jeg er bare glad for å bli invitert til lunsj, så jeg blir glad for alt(kanskje utenom skalldyr siden jeg er allergisk)

Men pai eller salat hadde jeg likt ekstra godt.


#35

Pamina sa for siden:

Eller en god gammeldags smørgåstårta, det er jo ganske gøy å servere til lunsj.


#36

GinaK sa for siden:

Hadde også vært glad for å bli invitert til hvasomhelst..
Feks gresk salat og stekt kyllingbryst, lår,klubber, og nystekt foccacia ved siden av.


#37

Filifjonka sa for siden:

Så deilig å bli invitert på søndagslunsj, uansett hva som serveres. :)
Jeg ville satt pris på en litt spennende salat med f.eks. kylling, med godt brød til. Og jeg liker veldig godt god suppe også. Litt for tidlig på dagen for tyngre pastaretter for min del.

Noe nytt og deilig fra Istanbul hadde absolutt slått an!


#38

tink sa for siden:

Som de andre her: lunsjinvitasjon er stas uansett! Hører at svarene spriker i alle retninger. Jeg er sånn nesten altetende og ville satt stor pris på en deilig salat, gjerne med proteiner av noe slag: kylling/bønner/skinke og noe godt brød til.

Eller smørelunsj med godt brød og godt pålegg på bordet.


#39

Pelen sa for siden:

Dere er supre med litt inspirasjon! Jeg har satt sammen en liste over det meste dere har skrevet og sendt til mannen så kan han få lov å velge ut 2-3 stykker så velger jeg av det. :D


#40

Pelen sa for siden:

Det blir chili con carne med diverse tilbehør. Jeg lager chili con carne ganske ofte, men aldri med noe annet tilbehør enn litt grønnsaker og ev ris. Takk for inspirasjon! Det blir nok flere luncher fremover så da har jeg god inspirasjon å gå tilbake til. Chili con carne står og puttrer nå og godgjør seg til lunchen i morgen.


#41

Fintdethei! sa for siden:

Det høres skikkelig godt ut!


#42

millact sa for siden:

Det høres nydelig ut, Pelen! Det er noe jeg ikke har spist siden jeg bodde i USA, så det må jeg teste ut på ungdommene en dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.