Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bestille rengjøring, har noen spørsmål

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri i mitt liv hatt noen til å vaske for meg, men nå vurderer jeg dette.

Saken er at vi har et flunkende nytt (og tomt) hus, men det er skittent etter at arbeidsfolk har jobbet der i et halvt år. Særlig parketten er skitten. Alt er nytt og i utgangspunktet rent, men som sagt har golvet blitt tråkket på et par måneder nå. Sammr med trappen, men den er delvis tildekket.

Det er også litt byggestøv rundt forbi, og jeg skulle gjerne ha vasket de nye vinduene innvendig. Men alt er tomt, det er ingen møbler der, så det burde ikke være så mange flater å ta.

Det ene badet er ennå ikke ferdig, men det andre er. Det er nytt og ubrukt bortsett fra at enkelte har tisset (og sølt på golvet :mumle: ) der.

Hva tror dere det koster å få denne jobben gjort? Jeg har sett på Citymaid sine sider, og de tar 12000 for en flytteutvask, men det synes her er voldsomt i dette tilfellet. Tror dere det er mulig å be om et tilbud kun på det jeg beskriver over her? Noen som har en slags ide om hva dette kan koste?

Og er det noen som kan anbefale rengjøringsbyråer?

Bor i Stavanger og huset er ca 140 kvadrat.


#2

Hyacinth sa for siden:

Kjøkkenet er forresten ikke en issue. Det er enda ikke helt ferdig, og jeg vil også gjerne tørke ut av skap, skuffer og kjøleskap selv.


#3

Input sa for siden:

Vi betalte 2500,- bare for kjøkkenet. Det var samme greie som deg, badet hadde blitt pusset opp og samtidig hadde det blitt fjernet en varmtvannstank på kjøkkenet. Derfor var det mye byggestøv og skomerker på kjøkkenet. Mener vi brukte MittAnbud.


#4

millact sa for siden:

Da vi flyttet sørover fra Sola i 2013 hadde vi flyttevask. Kostet ca 4000-4500 kr. Husker ikke navn, men megler var veldig fornøyd med jobben.


#5

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar!

Det er såpass ja? For å si det sånn, så tror jeg det vil ta meg maks en halvtime med det kjøkkenet. Vil tippe at resten av huset går på et par timer.


#6

meisje sa for siden:

Når vi pusset opp 2. etasje for noen år siden brukte vaskehjelpen vår en hel dag med 2 personer på å vaske ned byggestøvet. Alle rommene var tomme som hos dere. Så tror vi betalte for 24 timer.


#7

-ea- sa for siden:

Tomt hus - tror jeg hadde fått med et par venninner og vaska sjøl.
Eller engasjert noen ungdommer til å gjøre det (det er lov å betale inntil en viss sum uten å trekke skatt, så det er ikke svart arbeid).


#8

liefje sa for siden:

En venninne av meg flyttet inn i ny, tom hytte og måtte vaske ALT fire ganger før hun følte det var beboelig. Sånn apropos hvor mye jobb det kanskje er.


#9

Input sa for siden:

Jeg tror du undervurderer hvor mye jobb det er å bli kvitt byggestøv og vaske ut etter oppussing. Jeg brukte mange timer på badet vårt ETTER at firmaet som pusset opp mente de hadde vasket ferdig. Og det til tross for at jeg er en sjuske med lav standard.


#10

Hyacinth sa for siden:

Det er ikke aktuelt, noe av det. Sv mange grunner. Blant snnet at jeg er helt nyoperert.


#11

Hyacinth sa for siden:

Vel, det kan hende du har rett, men jeg kan ikke helt forstå det. Jeg synes det ser helt ok ut nå, og jeg har høy standard. Men jeg vet at mange av arbeidsfolkene går med sko inne. Jeg ser ikke noe særlig byggestøv, men jeg antar jo at det finnes. Men det er jo bare gulv i huset, ingenting annet. Veggene og takene er nymalte, så jeg tør ikke begynne å vaske dem uansett.

Badet ble klart forrige uke. Inventaret er helt rent, bortsett fra der de har tissa under do…


#12

apan sa for siden:

Vel. Vi har et hus på riktignok ca 250 kvadrat. Det vaskes annenhver uke og da er det på ingen måte snakk om totalrengjøring av typen vinduer og vegger. Det tar ca 3 timer av dem som vasker hos oss.

Jeg ville tippet av du må regne med rundt 5000 for det du beskriver.


#13

Hyacinth sa for siden:

Det er vel ikke vanlig å vaske vegger som er helt nymalte? Ser ikke for meg at jeg kommer til å tørre å vaske dem noensinne? :vetikke: De blir vel skjoldete da?

Og klart det er mye arbeid å vaske et fullt møblert hus som er i daglig bruk, der er det jo skitt av mange typer.


#14

apan sa for siden:

Jeg er usikker hva de tenker tørke over hvis det er snakk om byggestøv egentlig. Jeg ville bedt om et tilbud, som du egentlig skriver, det kan jo ikke skade.


#15

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg har sendt mail. Med nokså spesifikk beskrivelse. Så jeg får se hva de svarer.


#16

annemede sa for siden:

Vi betalte ca 10.000 for utvask av tomt hus.


#17

lego sa for siden:

Har du fått et byggefirma til å sette opp boligen? Skal ikke de levere rent bygg?


#18

Hyacinth sa for siden:

Det tror jeg ikke. Skal sjekke kontrakten, men har aldri sett at det står der. Tror ikke norsk standard inkluderer rengjøring utover soping og sånt, men jeg kan jo ta feil.


#19

annemede sa for siden:

Det er eventuelt byggrent, som kan forstås som at det er lett kostet og fjernet boss. (Men det koster ofte ekstra.)


#20

Drømmedama sa for siden:

Vi bygget ny hytte for ett år siden og vasket det selv før innflytting. Masse jobb, tok oss mange timer(og vi var flere personer). Byggstøvet er så finkornet og vi måtte blant annet tørke over alle tak.


#21

Malama sa for siden:

Huset til min bror da det var nytt ble ven vasket fire ganger før det var innflyttingsklart, pga byggestøv.

Byggestøv er mye jobb.


#22

Hyacinth sa for siden:

Ok, jeg hører dere sier det. Jeg skal ta en ekstra titt senere i dag.

(Jeg kan bare ikke helt fatte hvor det byggestøvet er. Ingenting har blitt saget innendørs, og vegger og tak er jo helt nymalt nå. Det er liksom bare gulv? :vetikke: )


#23

Input sa for siden:

Kanskje de har vasket bedre hos dere enn de gjorde hos oss? Men vi flyttet tilbake på høsten, og i dårlig lys var det ikke alt byggestøvet vi kunne se, men vi kunne kjenne det.


#24

Hyacinth sa for siden:

De har ikke vasket noe, de er ikke ferdige ennå. Men vi er jo innom nesten daglig, så vi har jo sett underveis.


#25

Pelen sa for siden:

Jeg syns det var dyrt. Byggstøv er noe herk å få fjernet, det tar ofte tid for det faller ned, men det er stor forskjell å vaske et helt nytt hus sammenlignet med et eldre med mer "inngrodd" skitt.

Jeg skulle ha forhandlet pris.


#26

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke fått noe pristilbud ennå. Vet heller ikke hvilket firma jeg evt vil bruke.


#27

tink sa for siden:

Ville uansett gått over vegger og tak med tørrmopp pga det nevnte byggestøvet. Trenger ikke begynne med vann da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.