Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gulv i hel leilighet - parkett eller laminat

#1

apan sa for siden:

Interiørtrådene fortsetter. Jeg har klart å velge både malingsfarger og kjøkken nå, samt landet på kun spotter på bad, for dem som husker tidligere tråder. Nå har jeg kommet til gulv. Leiligheten er på 77 kvadrat og det meste naturlige er virkelig å legge samme gulv i hele leiligheten. Men da er jo spørsmålet hva. Det er neppe særlig lurt å legge parkett på kjøkken og i gang egentlig? Men det er altså en åpen kjøkkenløsning, så det blir jo rart med et annet gulv også? Og blir laminat i hele kåken litt kaldt kanskje? Tips og innspill? Fliser i gang og/eller kjøkken er ikke aktuelt.


#2

Pelen sa for siden:

Vi har kjøpt gulv til vår kjeller på Maxbo som er vinyl, men ser ut som tre. Vi har det i kjelleren. Jeg overraskende fornøyd med det.


#3

apan sa for siden:

Men det blir litt too much i hele kåken vel?


#4

Blondie sa for siden:

Vi har laminatgulv i hele leiligheten, lagt av forrige eier. Veldig fornøyd med det, laminat har blitt veldig mye bedre de siste årene.


#5

sindrome sa for siden:

Jeg har pen laminat i to hele etasjer, ser ut som lyst skipsgulv. Har hatt det siden 2007 og er strålende fornøyd. Har gulvvarme i det, men du skal vel ikke bo i 1. et i blokk, vil du ikke da ha en ganske grei temp på gulvet uansett?


#6

sindrome sa for siden:

Evt hvis du vil ha gulvvarme så går det an å få lagt ganske tynne alternativer under gulv, ved legging av gulv.


#7

apan sa for siden:

Jeg skal bo i 4. etasje i blokk, og har allerede bestilt gulvvarme i gang, kjøkken og gang.


#8

sindrome sa for siden:

Da stemmer jeg på en pen laminat.



#10

sindrome sa for siden:

Hvis du vil bryte opp så kan du ha noen nøytral tepper under sofa/stuebord, spisestue etc.


#11

Toffskij sa for siden:

Vi har arvet laminatgulv etter forrige eier i vår leilighet, og etter mange år med parkett synes jeg laminaten er hard og kald. (Vår er ikke spesielt pen heller. :mumle: ) Men den er helt uslitelig, da, det skal den ha.


#12

Hyacinth sa for siden:

Det finnes nok mye fin laminat nå til dags, men jeg villr bare inn i tråden og si at parkett funker helt fint på kjøkken. Det har vi hatt i tjuetre år nå, i tre ulike boliger. Der hvor vi skal flytte inn snart, er det også varmekabler under. Mange typer parkett tåler det.

Vi har også hatt parkett i gangen. Det funket greit, og den ble ikke stygg, men jeg har denne gang valgt å avslutte parketten en drøy meter fra ytterdøren og golvet glir sømløst over i fliser akkurat der.


#13

Pelen sa for siden:

Du må nesten ha samme gulv på kjøkken og stue om du ikke skal ha fliser (hvilket ikke jeg heller syns er optimalt på et kjøkken). Gjerne samme i hele huset. Jeg var veldig skeptisk til vinyl, men ble som sagt overraskende bra. Vi har varme under så det blir jo aldri helt kaldt på den kalde årstiden. Det fjerner også mye av ganglyden som man lett får på parkett.

Usikker på om jeg hadde ønsket det i stuen, det er jeg enig med deg i. Men vel verdt å ta en titt på Maxbo Alnabru, jeg kan finne ut hva akkurat vårt heter.


#14

Tallulah sa for siden:

Vi har parkett på kjøkken, og er ikke fornøyd med det. I tillegg er den typ "rustikk", så den er vanskelig å vaske. Men jeg tror en glatt parkett kan funke. Det går evt. an å ha en gummirye der man går, står og søler mest.

Jeg har sett mange fine løsninger der man avgrenser kjøkkenområdet med annen type gulv. Jeg ønsker meg linoleumsfliser på kjøkkenet, og kork i resten av leiligheten. Og da kork som faktisk ser ut som kork.


#15

Tilde sa for siden:

Jeg ville valgt parkett i hele etasjen, med unntak av gangen.
Vi har parkett i alle rom, minus soverom, gang og bad. Angrer veldig på at vi ikke spanderte på oss parkett på soverommene også.
Behagelig og varmt å gå på parketten i hele huset, med unntak av soverommene, der er det kaldt og «rart» med laminaten🙈
Rart er feil ord da, men føles unormalt med laminaten. (Ikke at det var så mye bedre ord da😅)


#16

Pelle sa for siden:

Vi pusset opp og la laminat med varmefolie under. Deilig å gå på, slitesterkt og mye billigere.


#17

Fersken sa for siden:

Kvalitetslaminat er i alle fall å foretrekke over billig/dårlig parkett. Laminaten vi har i gang, stue og kjøkken er mye bedre å gå på enn den dårlige parketten (som var der da vi kjøpte leilligheten) som er på det ene soverommet som vi ikke har pusset opp enda


#18

Shun sa for siden:

Jeg har vannbestandig Pergo laminat med varmefolie under i hele leiligheten.
Kjøpt på Obs bygg på Alnabru; de har ofte tilbudskampanjer. Her er utvalget.

Billigere enn parkett, men elektrikerarbeidet kostet.


#19

millact sa for siden:

En venninne la laminat i stue og på kjøkken for et par år siden. Veldig fin laminat, så kunne godt hatt det.


#20

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg ville definitivt valgt parkett. Jeg har også like gulv over hele huset, og har ikke hatt problemer med parkett på kjøkkenet. Men jeg er nøye på å tørke opp vannsøl da. I vindfang ville jeg imidlertid enten vurdert fliser om det går an, eller hatt en matte over parketten. Jeg har en tykk løper på gulv i gangen, for å beskytte gulvet.


#21

Benzo sa for siden:

Jeg ville valgt parkett. Det er bedre å gå på, ser penere ut og er mer lyddempende. Laminat synes jeg gir en veldig klakkete lyd når man går på det.


#22

millact sa for siden:

I gang hadde jeg valgt fliser.

Nå har vi parkett. Har lagt et stort teppe der for å beskytte.


#23

Drømmedama sa for siden:

Parkett fremfor laminatgulv. Vi har begge deler og er ikke i tvil. Ikke det billigste laminatgulvet heller, men synes parketten er noe helt annet. Ville dog valgt fliser i gang.


#24

frukt sa for siden:

Jeg valgte laminat fra Pergo da jeg pusset opp huset. Det er fint og tåler det meste. Jeg kan finne på å ommøblere, og begynne å flytte på tunge ting alene, og da er det greit å slippe å ripe opp gulvet. :knegg:


#25

Tjorven sa for siden:

Vi har fliser i yttergang og bad, men ellers parkett. Jeg har ikke reflektert over at parkett er upraktisk på kjøkkenet.


#26

Syrinx sa for siden:

Vi har laminat både her og der, i ulike prisklasser. Aldri tenkt på at det er hardt og kaldt, men eg er ikkje så observant på slikt heller, da. (Ikkje tenkjer eg over gulva når eg på besøk hos andre heller.)

For meg er det viktig å ha eit gulv som toler at hund, born, slumsete vaksne og meir eller mindre tilfeldig forbipasserande i alle aldrar kan leve fritt utan å bekymre seg for å øydelegge det.


#27

Erica sa for siden:

jeg er ikke noe glad i laminat fordi det er hardere å gå på og kjennes kaldere ut syns jeg. Vi har parkett i 1.etasje og klikkvinyl i 2. etasje. Jeg er veldig fornøyd med klikkvinylen. Fin å se på, god og god på, lett å rengjøre (tåler vannsøl!) og mer slitesterk enn parketten.


#28

apan sa for siden:

Jeg var innom Maxbo i dag, og de foreslo herdet tre. Det var veldig fint egentlig, noen erfaring med det?


#29

Høns sa for siden:

Ville valgt parkett, og event fliser i gang. Vi har laminat i 1 etg helt til ytterdør, fungerer supert og er uslitelig. I 2etg har vi parket (inkl kjøkken). Fornøyd med begge deler, men synes laminatgulv er kaldere å gå på.


#30

liefje sa for siden:

Vi har parkett over alt utenom på badene. Det er vannbåren varme under enkelte steder. Fungerer kjempefint.


#31

meisje sa for siden:

Vi har parkett både i inngangsparti og på kjøkkenet. I inngangspartiet er det upraktisk med parkett pga fukt og skitt som følger med inn. Parketten vår er kanskje 6-7 år gammel nå, og den ikke ødelagt enda, jeg har en matte der for å beskytte gulvet. Men siden du skal bo i 4. etasje i leilighet, tror jeg det ikke spiller noen rolle for deg, både fukt og skitt ligger jo igjen i oppgangen. På kjøkkenet er det nok ikke det beste valget sånn rent praktisk, men igjen parketten er fortsatt fin etter 6-7 år. Jeg tørker selvsagt opp større søl ved vasken, men ikke småsøl. Jeg kan godt finne på å velge parkett på kjøkkenet igjen, tvilsomt at jeg ville valgt det i inngangspartiet igjen.


#32

Robyn sa for siden:

Dette er jeg veldig enig i. I leiligheten min er det parkett, men av dårligere kvalitet. (Kjøpte nybygg i 2016.) Hater den parketten som pesten. Får fort merker og riper, knirker enkelte plasser og er bare kjip.

I huset jeg bor nå (sambo sitt hus) er det kvalitets-laminatgulv og jeg foretrekker helt klart det fremfor den kjipe parketten.


#33

Bokormen sa for siden:

Vi har parkett, og den har blitt veldig stygg på kjøkkenet. Den tåler vannsøl og ting som detter ned veldig dårlig. Det var ikke vi som la den, så jeg aner ikke om dette er en billig og dårlig parkett, dog.


#34

Nenne sa for siden:

Det kan være lakken.

Vår parkett ble lagt i 2008 og trengte en slip og ny lakk i 2020, men den holdt seg ganske fin i, i hvert fall ti år. Etter sliping og ny lakkering ble den stygg så å si med én gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.