Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hest og dyrevelferd

#1

Ine sa for siden:

Kom over noen artikler på Facebook om hestens velferd innen sprangridning. En som var intervjuet, som var på høyt nivå innen sprangridning mente sporten var klar for forandringer. Feks når det gjelder krav til utstyr i konkurranser. Det gjaldt Feks bitt, og at det gir skader i hestens munn. En norsk fotograf hadde fotografert hester på konkurransestevner i Norge med blå tunge, dvs at utstyret og behandlingen hesten får av rytter skader hesten.

Han som ble intervjuet mente sporten ville bli dømt på linje med pelsdyrnæringen i framtiden.

Da jeg søkte for å finne igjen disse artiklene fant jeg flere artikler om hest av noah, der de også problematiserte hestens oppstilling, og mangel på mosjon og kontakt med andre hester, siden den er et flokkdyr. Noen mente at hvis utstyret som mennesket bruker på hesten ble innført i dag ville det blitt forbudt og gått under begrepet dyremishandling.

De problematiserte og at innridning skjer for tidlig ift at hesten ikke er ferdig utvokst, og plager dette gir.

De tok også opp stressadferd hesten ofte utøver når den står på boks, som blir sett på som unoter, og ikke pga hestens boforhold.

Trist å tenke på, synes jeg.

Mange interessante artikler om emnet på hest.no


#2

løve70 sa for siden:

Det finnes nok absolutt i sprangridning og, men de siste sakene som gjelder utstyr i konkurranser etc, gjelder nok dressur og ikke sprang. I sprang er det heldigvis ingen krav til sterke bitt etc. Det betyr ikke at det ikke brukes, men det er i det minste ikke påbudt. Vi ser i det minste en endring i sprangmiljøet mtp hestevelferd og horsemanship.


#3

Ine sa for siden:

Stemmer, dressur ja. Takk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.