På det nye kjøkkenet vårt er det et skap over kjøleskapet, eller rettere sagt en hylle som ikke er kjøleskap, men som åpnes hver gang man åpner kjøleskapsdøren.
Jeg ser at denne løsningen er relativt vanlig, så mitt spørsmål er: Hva oppbevarer man der? Sånn rent praktisk, altså.
Vi bruker det skapet til frokostblandinger, proteinpulver :gal: og ev potetgull osv. Tørrvarer som vi ikke bruker hver dag, og som ikke står sammen med bakevarene. (Ikke i den forstand at jeg nødvendigvis skiller på tørrvarer på den måten, men vi har snurreskap med mel, sukker, havregryn og den slags, og det skapet er fullt nok som det er.
Vår brukes til medisiner, plaster og vitaminer. Vi har svært sjelden servietter, men om vi kjøper inn til en spesiell anledning, legger vi de også der frem til de brukes.
Spørs hvor høye brukerne er ifht skapet. Hvor det er balanse mellom brukernes høyde og skaphøyde kan det være praktisk at matboksene står der når man likevel skal ha ut maten. Hvis skapet er i høyeste laget -ting man bruker sjeldent.
Vi har en sånn hylle over kjøleskap som man får tilgang til når man åpner kjøleskapsdøren. Siden det blir varmt der, varmuften stiger opp, så ville ikke jeg brukt den til mat lager.
Selv bruker jeg den til store serveringsfat og til campingservice og lysestaker. Alle ting jeg bruker ganske sjeldent. Kunne også brukt den til stekeplater, men de bruker jeg såpass ofte at det er upraktisk. jeg må bruke en stol for å få ut servingsfat feks.
Jeg synes det er alt for varmt og tett til å oppbevare matvarer der, så der ligger bruksanvisninger, engangstuer, skuresvamp og andre slike ting jeg ikke bruker ofte.
Det er ei sånn hylle jeg bare akkurat rekker opp til ytterst, så der ligger esken med knivsliperen samt vann/vin karafler. Har noen deler til kjøleskapet/skaper som ikke er i bruk på kjøkkenet innerst på den hylla bare for å vite hvor jeg har det, men det er jo ikke i bruk.
Brødristeren vår står på spisebordet og brukes daglig. Vi har ikke skap over kjøleskapet heller, så jeg kan ikke egentlig svare for hva jeg ville hatt er, vi har åpent, så det er "ikke ting som ikke tåler å bli nedstøvet etc" i realiteten, søppelsekker, gråpapir, etc.
Store kakefat, diverse bakegreier, en sånn gjennomsiktig oppbevaringsboks med diverse som ikke blir brukt hver dag (f.eks tacoskjell varmeholderen i tøy.
Vi har to kjøleskap med sånne hyller over. Den ene brukes til kokebøker (de jeg bruker mest, står fremme, resten er her) mens den andre er til vaffeljern, toastjern, pastamaskin, popcornmaskin og sånne større greier som vi sjelden bruker. Også har jeg ekstra Nespresso kapsler der
En haug med kokebøker som aldri brukes lenger. Nå bruker jeg bare internett eller hodet når jeg lager mat. Vurderer å kvitte meg med bøkene og utnytte plassen til noe annet.
Fikk et brått flashback til barndomshjemmet mitt og et sånt skap. Det inneholdt en flaske campari, åpnet potetgullpose med klesklype på, tørkerull og et par-tre kokebøker.
(Knegger av bokormens proteinpulver-emoji. Føler likt for den den tåpelige megaboksen. :knegg: )