Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Effektive dugnader for penger i kassa?

#1

Timar sa for siden:

Her er det nok mange foreldre som har erfaring med ulike former for dugnader og måter å samle inn penger til klubber på.

Jeg er dugnadsansvarlig for et av barna sin hovedaktivitet. De er en ganske så kostnadskrevende gjeng, så vi prøver å samle inn mest mulig penger via dugnader.

Til nå har vi hatt kakelotterier, der inntektene har variert, men det lokale kjøpesenteret var en stor suksess.
Vi vurderer også ulike salgsdugnader, men erfaringen fra de fleste er at det begynner å bli vanskelig å selge ting til venner og naboer, og mange vegrer seg også for å pushe greier på folk. Jeg er i den siste kategorien selv.

Så: Har dere tips til måter å samle inn penger på som ikke involverer at foreldre må selge sjela si på Facebook?

Jeg ønsker meg fortrinnsvis aktiviteter som barna selv står ansvarlige for, men er takknemlig for alle tips! :)


#2

Mikkeline sa for siden:

Vi har samlet inn panteflaske i nabolaget. Nå er det mange som gjør det samme, men i begynnelsen gav det en ok inntekt til laget.

I Bergen har kommunen tildeling av ruter for å plukke boss. Laget plukker 6 ganger, og får 25000 kr. Det er kun voksne som kan plukke med tanke på sikkerhet. Usikker på omd et finnes tilsvarende i andre kommuner, men dette synes jeg er et glimrende tiltak.

Vi har også hatt varetelling i butikk, der kunne ungdommene bidra når de nådd en viss alder.

Jeg virkelig hater salgsdugnader, og synes det er veldig greit med dugnader der en bidrar med egeninnsats, men det er ikke så mange å velge mellom.


#3

Tjorven sa for siden:

Hvor gamle er ungene som skal samle inn penger?

Hos oss hyrer den lokale fotballklubben inn andre idrettslag til å jobbe i kioskene på kamper. Det gir greie, men ikke enorme, inntekter. Men ungene må ha passert 15 år for å få jobbe uten voksne. Det går i hvert fall an å sende en henvendelse for å høre.


#4

Timar sa for siden:

De er i alderen 13-15.


#5

Charlie sa for siden:

Nummer en er kanskje å se på utgiftssiden. For egne barns aktiviteter kunne vi fint tatt ned ambisjonene og fremdeles hatt det bra (istedet for å dra på cup, dra på vennskapsmatch andre lag som man f.eks. kan besøke gjensidig med overnatting, som et eksempel).

Folk er generelt mer positive til "pengeinnsamlinger" hvis de som vil ha penger gjør en oppgave av verdi eller det gir noe tilbake. Her får noen klasser f.eks. mulighet til å få penger for rusken-aksjoner om våren, hvor de plukker søppel. For kakelotterier/ vaffelsalg har vi god erfaring med å mikse - f.eks. selge både vafler og lodd. Da får folk mulighet til å legge igjen noen kroner selv om de ikke har lyst på vaffel.

Ha et arrangement hvor deltakerne viser fram aktiviteten sin. Ha flere lag med inntekter. inngangsbillett( kafe/ lodd. Pass på å ha pause så folk får kjøpe mer (gjerne kom rundt på bordene eller plassene). Evt. kan selve arrangementet være gratis for å få flere inn.

Et arrangement hvor andre barn kan få prøve aktiviteten, med kafe/ loddsalg for voksne.

"Sommerskole" hvor deltakerne kan lære bort aktiviteten sin, gjerne som et tilnærmet fulldagstilbud. Dette vet jeg noen ungdommer her har gjort for å lage seg en sommerjobb. Evt kan man betale noen av de eldste for å være ledere.

Kurs. Kan noen av foreldrene noe de kan lære bort? Lefsebaking, hobbyaktiviteter el.l.? Selge en kurskveld eller kursrekke? Ha et arrangement hvor man kan kjøpe billetter til ulike aktiviteter? Kafe/ lodd her også. Et lefsekurs her koster fort vekk 750 kr for et kveldskurs, f.eks.

Middag. Deltakerne lager tre-rettersmiddag med underholdning og selger billetter til dette.
(taco-fredag, disco.....)

Bagasjeromssalg. Arrangere og selge plasser, seff ha kafe og lodd her også. Kafeen vinner alltid. :knegg: Trenger en stor plass til billoppstilling og markedsføre ordentlig så det kommer folk, ellers er det lite jobb.


#6

My sa for siden:

Loppemarked er arbeidskrevende, men drar inn veldlig mye penger.

Vi har hatt arbeidsdugnader på diverse arrangement, som konserter, festivaler, idrettsgallaen, boligmessa (rydding, sette ut og samle inn stoler, salg av billetter/drikke/merch ...) m.m., og det er veldig innbringende i forhold til antall timer brukt. Det krever gjerne at man har kontakter, en eller annen kobling til arrangøren, og det er ofte krav om en viss alder, så det er foreldrene som må gjøre jobben, men også noen unntak. Parkeringsvakt på utfartsparkeringene i marka, garderobevakt på hotell på julebord, nedvask av hus for flytting, rydding og søppelplukking på martnaen (det gjorde utøverne selv da de var 14) ... ett år pakket spillerne inn ansattjulegaver for en stor bedrift (600 gaver), da tror jeg de var J15 eller J17. Putte reklamemateriell i postkasser, for det lokale senteret. Alt sånt er mye bedre enn salg av kjeksbokser og bambussokker.

Det kan være lurt å engasjere foreldre for å prøve å få slike jobber, foreldrene jobber mange ulike steder, og mange har kontakter her og der.


#7

Ellisiv sa for siden:

Loppemarked ledet suverent når det gjelder mynt i kassa, i begge mine barns aktiviteter. Det er ganske arbeidskrevende da, mens det står på, og dagene før, men det er gøy, og som sagt veldig innbringende.


#8

annemede sa for siden:

Loddbøker, til 5 kr pr lodd, evt 10. Krever litt mtp på premier.


#9

Nera sa for siden:

Vi har et barn på en enormt dugnadskrevende aktivitet (konkurranseidrett), og det som egentlig foreldregruppen har syntes var OK, var rydding på byggeplass, støvtørking på el-butikk (begge disse kom i orden pga. bekjentskaper) der det ble betalt pr. time og etter hvor mange som møtte. Men dugnadskulturen er sterk, og de aller fleste er flinke til å møte. I tillegg har vi vært vakter under en musikkfestival (en av dagene med aldersgrense 16 år, men kun foreldre kunne stille på selve dugnaden), og nå sier ryktene at vi også skal delta under Midnight Sun Marathon i juni.

Det verste er salg av sokker, dopapir, julestjerner og tulipaner (de to siste er marginalt bedre pga. høy kvalitet og godt rykte).

Vaffeldugnader gir etter min erfaring liten inntekt ift. tidsbruk og krav til forberedelser.


#10

Nenne sa for siden:

Varetelling er i hvert fall ikke å anbefale! Så mye jobb og så lite penger.


#11

Bokormen sa for siden:

Nå skulle jeg til å skrive at "vi" tjente godt på varetelling, Nenne. :humre: Vi drev vel i tre timer eller noe, og laget fikk 30 000. Dette er noen år siden, så summen er nok høyere nå.

Nå husket jeg ikke eksakte summer, men da vi hadde kakelotteri på kjøpesenter tjente vi vel det halve, og med flere timers innsats.


#12

My sa for siden:

Liten kommentar her, man kan også være veldig heldig med timinga. Vi bestilte to brett a 30 egg fra en vgs-elev som solgte til inntekt for klassetur, i februar en gang. Disse ble levert på døra uka før påske, akkurat da det var lite egg i butikkene. Litt fornøyd med det kjøpet. :knegg:

Egg har vi kjøpt tidligere også, og opplever det som litt mer takknemlig å selge. Det er i alle fall noe vi er litt mer interessert i å kjøpe. De eggene vi har kjøpt har vært levert av lokale bønder.


#13

løve70 sa for siden:

Eggv og blomster har det vært solgt en del av her også. Heller det enn alt det andre rælet som selges....


#14

Nera sa for siden:

Du mener julestjerner til jul og gule tulipaner til påske? Jeg så litt mørkt på det siden volleyballklubben annonserte sin årvisse julestjernedugnad rett før oss, men det gikk faktisk smertefritt å få solgt påkrevd antall raskt.

Selv kunne jeg gjerne tenkt meg å støtte dersom noen solgte Zalo, Lano og vaskepulver i større forpakninger, for det har jeg også sett at noen har solgt. Bambussokker har jeg derimot skapet fullt av, for vi kjøpte sokker for 2000 kroner sist det var sokkedugnad.


#15

Malama sa for siden:

hos oss utvidet de de der bambussokkegerie til å inkludere tskjorter og tynnge gensre og longs og diverse... for å si si det sånn, vi har nok bambustøy for en stund nå. Men amnnen BRUKER i et minste et han kjøpte da. Så jeg skal ikke klage. (Yngte kmmer til å bruke sitt når hun vokser i det, hun tåler ikke ull i særig grad så bambusundertøy er fint det)


#16

My sa for siden:

I mitt eksempel mente jeg egg når det er eggkrise. Ikke minst flaks for oss som hadde bestilt.

#17

Malama sa for siden:

det er bare bittelitt vanskeligere å forutse når butikkene skal gå tomme for egge igjen enn når det blir jul og påske.
Dog, den eggekrisen var vel nesten varslet.

Non var jo litt heldige med timingen med dorullsalg våren 2020 også.... den var heller ikke helt forutsett....


#18

My sa for siden:

Ja, det var nettopp poenget mitt. De var heldige med timinga (og relatert til det med blomstene, fordi jeg mener at egg også er en vare som er bedre å selge enn kjeks, sokker og doruller)

#19

sindrome sa for siden:

Jeg foretrekker å kjøpe ting som forbrukes ruller av ulike slag og jeg elsker mormors doble havreflarn og Veronicas ost- og hvitløksknekke så jeg er en trofast kunde av disse hos de jeg kjenner :knegg:


#20

meisje sa for siden:

Hvis man skal ha salgsdugnad, så mener jeg at også den som kjøper må gjøre en god handel, ellers kan man like godt tigge om penger direkte. Salgsdugned med varer man trenger til en OK pris kan være ok, men alle salgsdugnader jeg har sett er prisen satt så høyt at det man betaler er mye dyrere enn å kjøpe det gjennom andre kanaler.

Søppelplukking er en takknemlig dugnad, lite innsats for Ok med penger.

Spond lotteri har jeg sansen for, 3 minutts jobb for organisator, legge ut en link i sosiale medier for hver enkelt og resten gjør spond. Vi tok inn ca 15000 kr på det i laget vårt. mer enn vi har tatt inn på kakelotteri med mye mer ressursbruk fra organisator.


#21

Isprinsessen sa for siden:

Lage tennbrikketter av bommulspads og stearinrester og selge, pakke i poser og selge.

Konvoluttlotteri og spond lotteri er populært her.


#22

millact sa for siden:

Mikkeline: Kristiansand kommune har også søppelplukking til skoleklasser og lag. 12 000 kr. En gang om våren. Man søker og får tildelt et par gater. Lettjente penger og klasse pluss foreldre bidrar.

Vi har også hatt vareopptelling i matbutikk.


#23

millact sa for siden:

Vi har solgt kakebokser, dopapir, tørkeruller og bambus sokker. Toalettpapir og tørk gav mest penger.


#24

Nenne sa for siden:

Mens vi holdt på omtrent like lenge og fikk 5 000 kroner. Jeg har hatt inntrykk av at de er kjipe på betalingen her i området i hvert fall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.