Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags ryggsekk bruker du på fjelltur hytte til hytte?

#1

banana sa for siden:

Jeg nå ha ny sekk. Er veldig usikker på hva jeg vil ha. Å kjøpe ryggsekk er nesten en litt høytidelig handling - dette blir kanskje min siste ordentlige langtur-ryggsekk. I utgangspunktet skal den nå brukes på en 6 dagers tur i Rondane, hytte til hytte, men den bør også fungere på tur med telt hvor jeg å bære litt mer, men mannen tar hoved-børa.

Jeg er veldig glad i Fjällräven og lurer på Kajka 55 W. Eller Keb 52 Dame. Men så finnes det jo andre lettere sekker også.

Hva slags sekk og hvor stor bruker du på flere dagers turer i fjellet, med eller uten telt? Hva ville du hatt om du kjøpte ny nå?


#2

Retz sa for siden:

Bergans Helium woman 55 liter hvis jeg skal på tur mer enn 2-3 dager og/eller har med telt & utstyr. Hatt den i mange år, og er veldig fornøyd.


#3

venla sa for siden:

Jeg har Helsport Alta Lady 65 liter til langtur-bruk. Den passer perfekt til ryggen min og er lett i seg selv. Det går an å ta av topplokket og bruke som veske, eller snurpe den sammen om du ikke trenger all plassen. Liker at den kan åpnes på sidene. Denne selges ikke mer, så hadde sett etter en med lignende funksjoner slik som Kajka-sekken.


#4

Agent Scully sa for siden:

Jeg er glad i stor sekk sånn at jeg slipper å henge ting utenpå, så jeg gikk for en 85l
Jeg har forløperen til denne:
www.osprey.com/no_nb/osprey-ariel-plus-85-2021#color=Black

Den kommer 2 størrelser ift rygglengde.
Og noen modeller (?) har topplokk som kan bli til en liten ryggsekk. (og sekken fungerer også uten topplokk)
Den er jo ganske tung 2,5kg. Og det hadde jo kanskje vært digg med en sekk som veide rundt 1 kg også ... :)



#6

tink sa for siden:

Det er jo litt smak og behag, men jeg har gått ned i sekkstørrelse til bruk for sommerturer mellom betjente hytter. Da bærer jeg kun klær, lakenpose og matpakke + drikke. + gjerne noe greier for slitne barn/besteforeldre.

Har erfart at det er nyttig med en god sidelomme der drikkeflasken kan være lett tilgjengelig uten å måtte ta av sekken. Helst selvbetjening, eller ved at turkompis kan nappe den ut og sette den på plass.

Synes den største Fjellrevensekken så lekker ut, og med praktisk sidelomme.


#7

Lavender sa for siden:

Eldgammel fra Berghaus for kvinner. Stor sekk, praktisk med lommer. Men viktigst er ryggen justeres lengden i til riktig størrelse, og at den har godt hoftebelte som sitter rett. Slik kan jeg gå med tung sekk uten å plages.



#9

annemede sa for siden:

Jeg har kjøpt osprey med anti gravety system. Måtte teste flere ganger før jegcturte kjøpe. Testet med vekt i butikken.


#10

banana sa for siden:

Jeg har blitt ganske sikker på at jeg vil ha Keb-sekken, men også blitt veldig usikker på om jeg burde gå opp til 72 liter i stedet for 52. Men jeg ser jo også at noen av dere har gått for 55 liters sekker til denne bruken, så den lille burde kanskje holde. Hvis jeg skal på ordentlig langtur i ukevis, eller tur med telt, skal jo mannen være med, og da kan han bære mer, ikke sant? :knegg:


#11

My sa for siden:

Jeg har en 75 liters sekk, og ville ikke hatt noe mindre enn det. Den har gode kompresjonsstropper i sidene, så man får tyngdepunktet nær ryggen og den er god å bære selv om den ikke er full.


#12

frukt sa for siden:

Jeg vil heller ikke gått for 52l. Ikke hvis du skal på teltturer. Den sekken er forøvrig ganske tung, og veier like mye som min på 80l.


#13

Candy Darling sa for siden:

Samme her, og har hatt min i veldig mange år. Den er laget for damer og er smalere øverst enn herresekker. Det eneste jeg savner er muligheten til å åpne sekken helt fra siden, jeg har kun åpning oppe (og et lite rom nederst).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.