Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Espalier til erteblomster - hva funker?

#1

Pøblis sa for siden:

Jeg er i gang med å lage hage helt fra scratch. Vi har en platting hvor vi skal bygge en plantekasse med espalier, hvor jeg tenkte å så erteblomster.
Hva trenger disse å klatre i? Kan jeg bruke armeringsnett, eller må det være med finmasket, som feks hønsenetting?

mvh hagenewbie-Pøblis


#2

Matilda sa for siden:

Alt funker! Du kan godt bruke armeringsnett, jeg har pleid å lage tipi av tre lenge bambuspinner og vikle hamptråd mellom dem nedover med 15-20 cm avstand, men sår du litt tett, så klatrer de jo på hverandre også. Knip toppskudd på plantene når de har vokst opp litt, så vokser de seg tette og fine!


#3

Nooria sa for siden:

Vi har laget espelier av armeringsjern flere steder, bl.a. På verandaen. Der klatrer både erteblomst og clematis. Veldig fornøyd!


#4

Pøblis sa for siden:

Takk for svar, begge to! Jeg skal bygge plantekasse som er 60 dyp, 60 bred og 160 lang - kanskje klematis vil klare seg i kassen? Jeg elsker klematis. foreldrene mine har en som er over 40 år, som er like vakker hvert år.


#5

Nooria sa for siden:

Ja, min er 50 dyp, 40 bred og 100 lang, og mine klematis klarer seg i den. Jeg elsker også klematis. Har 7 stk.


#6

Hønni sa for siden:

Kan jeg få se bilder av løsningene deres? :hyper:


#7

Nooria sa for siden:

Sånn ser det ut hos oss. Hmm… bildet på telefonen min er nok for stort til å laste opp. Noen som har tips til enkel måte å dele på, når jeg ikke har url.?


#8

safran sa for siden:

Jeg er også i prosess med erteblomster for første gang! Foreløpig står det "erteblomstfrø" på handlelisten min. :knegg: Følger med for inspirasjon!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.